Ingen angrerett på nettauksjoner

Oppdatert 22.10.2014 Emner: IT og internett

Angrerettsloven gjelder ved kjøp av varer i nettbutikker, men ikke hvis du kjøper brukte gjenstander gjennom nettauksjoner.

Det er ikke uvanlig at kunder får en annen vare enn de ble forespeilet ved kjøp på Internett eller nettauksjon. For en tid tilbake solgte en person klokker på Internett.  

Da kundene mottok klokkene, viste det seg at viserne var limt fast til urskivene. Kjøperne hadde etter kjøpslovens regler rett til å få pengene tilbake, men i denne og lignende saker der kjøper og selger holder til å ulike land, kan det være både vanskelig og tidkrevende å få tilbakebetaling.  

De fleste konfliktene i forbindelse med kjøp i nettbutikker eller gjennom auksjoner på Internett handler om kvaliteten på gjenstander eller tjenester som er kjøpt.

Les mer om din angrerett her

Relaterte artikler

Er det lov med nettpoker?

Oppdatert 22.10.2014 Emner: IT og internett

I Norge er det forbud mot nettpoker. Likevel forekommer spillet, og du kan til og med se reklame for nettpoker på norskspråklig fjernsyn. Det er juridisk uklarhet rundt nettpoker, også når det gjelder kredittgjeld og skatteplikt.

Les mer om nettpoker

Ulovlig nedlasting kan bli dyrt

Oppdatert 10.12.2014 Emner: IT og internett , Nedlasting

Hvis du laster ned musikk og film fra Internett eller bruker andres dataprogram, bilder og tekster uten tillatelse, risikerer du å måtte betale dyrt.

Les mer om ulovlig nedlasting

Strenge regler for personvern

Oppdatert 22.10.2014 Emner: IT og internett , Personvern , Markedsføring

Personopplysningsloven gir strenge regler for personvern. Kredittsjekk uten saklig grunn og arbeidsgivere som urettmessig sjekker ansattes personlige e-post, er eksempler på brudd på personvernet.

Les mer om regler for personvern

Overvåkningskamera krever tillatelse

Oppdatert 22.10.2014 Emner: IT og internett , Borettslag , Overvåking

Alle som ønsker å sette opp et overvåkningskamera, må sende melding om dette til Datatilsynet, men stadig flere setter opp kameraer uten tillatelse. Arbeidsgivere som vil drive overvåkning på steder der de ansatte ferdes, må dokumentere særskilt behov for dette.

Les mer om bruk av overvåkningskamera

Utgiver:
Den norske Advokatforening
Org.nr:
936575668
Adresse:
Kristian Augusts gate 9, 0164 Oslo
Telefon:
22 03 50 50
Ansvarlig redaktør:
Merete Smith
Redaktør:
Baard Amundsen
Fagredaktør:
Per Racin Fosmark
Webredaktør:
Pål Vegar Binde
Advokatforeningen
Alt materiale på disse nettsider er opphavsrettslig beskyttet