Spør en advokat

Viktig å vite om tjenesten

Spørsmål og svar om aktuelle temaer

Advokatforeningen velger her ut aktuelle temaer innen hverdagsjussen. Det er kun spørsmål av allmenn eller prinsipiell interesse som blir besvart. Alle spørsmål og svar som publiseres på sidene vil bli lagret, slik at du kan søke i tidligere spørsmål.

Svarene som gis er generelle og er ikke ment å gi svar på konkrete saker. De svar som gis skal være korrekte, men vil aldri kunne utgjøre fullstendig informasjon om det aktuelle tema. Informasjonen på vårt nettsted er ikke ment å være en erstatning for konkret juridisk rådgivning. Bruken av vårt nettsted etablerer heller ikke på noen måte noe klientforhold til de advokater som gir informasjon på eller via vårt nettsted. Enhver juridisk problemstilling er unik. Har du en konkret sak, må du ikke utelukkende basere deg på informasjon fra våre sider. Vi gjør oppmerksom på at spørsmål kan bli redigert av Advokatforeningen.

Har du spørsmål om hverdagsjussen? Advokater med solid erfaring gir deg svar. Skriv kort, og unngå all informasjon som kan identifisere deg selv eller andre berørte parter. Du kan også se på innsendte spørsmål.

Maks 550 tegn

Siste besvarte spørsmål

Erstatning for påkjørsel

Publisert 27.03.2017 Emner: Personskader

Jeg ble påkjørt i et gangfelt på vei hjem fra jobb for snart 20 år siden. Var Lo-Favør medlem. Jeg har fremdeles vondt venstre side ryggen, og ned i foten, hvor bilen traff meg. Men legen på sykehus skrev i brev at det kan skyldes påkjørselen. Jeg tok nye bilder for 4 år siden, som viste samme skader. Men pga. legen skrev kan skyldes påkjørsel, fikk jeg ingenting dekket fra motpartens forsikringsselskap. Kan jeg ha krav på noe som menererstatning?

Les mer om personskader

Opplever trusler i borettslag

Publisert 27.03.2017 Emner: Personskader , Voldsoffererstatning , Fri rettshjelp

Andelseier-styre i borettslag: Jeg opplever at det har blitt uholdbart for meg å bli boende i borettslaget der jeg har bodd i mange år, fordi vi i har fått et styre som har vært bøllete mot meg, og for få dager siden til og med utsatt meg for vold. Volden ble anmeldt til politiet. Jeg er bekymret for at de kommer til å henlegge saken. Men nye voldsepisoder kan skje. Vi bor nært hverandre og jeg er ikke trygg lenger. Kan jeg få gratis bistandsadvokat for å få saken til retten, kreve at de holder seg unna meg og kreve erstatning?

Les mer om voldsoffererstatning

Erstatning etter skade i brann

Publisert 27.03.2017 Emner: Personskader

Finns det erstatningsmoglegheiter for private personar som har drive redningsaksjon i brann? Person A forsøkte å redde person B. A falt ned 3 etasjar og brakk ruggen tre stader. Har mange plager i dag pga fallet. B, som A forsøkte å redde, vart i ettertid tiltalt for mordbrann.

Les mer om personskader

Forelegg for doping i posten

Publisert 27.03.2017 Emner: Råd og tips

Det er en ukjent som sender dopingmiddel til meg fra utlandet. Jeg vet ikke hvem som har sendt det til meg i posten. Jeg har ikke bestilt det og har ikke kvittering på det.

Så fikk fra jeg forelegg på kr 5000 fra politiet.  Jeg vil ikke vedta forelegget, men jeg er redd for konsekvensene. Hva kan advokaten hjelpe meg med?

Les mer om møte med advokat

Feilbehandling hos tannlege

Publisert 27.03.2017 Emner: Personskader

Jeg var hos skoletannlegen før jeg fylte 18 år, på det siste besøket hadde jeg en del tannstein, men tannlegen nektet å fjerne det. Etter det byttet jeg tannlege, men på den tiden var det for sent, og det hadde da utviklet seg til hull. Dette endte med å koste med ca 20 000 kr å fikse (og hadde altså ingen hull før dette.)

Spørsmål: Er ikke tannlegen pliktet til å fjerne tannstein som en del av behandlingen og kan jeg gå til sak mot skoletannlegen og kreve å få tilbake det det kostet meg? (Har gått to år nå).

Les mer om feilbehandling

Følgende advokater er for øyeblikket tilgjengelige for å besvare spørsmål:

Spør advokat

Advokatvakten

På Advokatvakten du møte opp og få inntil en halv time med gratis advokathjelp.

Utgiver:
Den norske Advokatforening
Org.nr:
936575668
Adresse:
Kristian Augusts gate 9, 0164 Oslo
Telefon:
22 03 50 50
Ansvarlig redaktør:
Merete Smith
Redaktør:
Baard Amundsen
Fagredaktør:
Per Racin Fosmark
Webredaktør:
Ida Sofia Vaa
Advokatforeningen
Alt materiale på disse nettsider er opphavsrettslig beskyttet