Spør en advokat

Viktig å vite om tjenesten

Spørsmål og svar om aktuelle temaer

Advokatforeningen velger her ut aktuelle temaer innen hverdagsjussen. Det er kun spørsmål av allmenn eller prinsipiell interesse som blir besvart. Alle spørsmål og svar som publiseres på sidene vil bli lagret, slik at du kan søke i tidligere spørsmål.

Svarene som gis er generelle og er ikke ment å gi svar på konkrete saker. De svar som gis skal være korrekte, men vil aldri kunne utgjøre fullstendig informasjon om det aktuelle tema. Informasjonen på vårt nettsted er ikke ment å være en erstatning for konkret juridisk rådgivning. Bruken av vårt nettsted etablerer heller ikke på noen måte noe klientforhold til de advokater som gir informasjon på eller via vårt nettsted. Enhver juridisk problemstilling er unik. Har du en konkret sak, må du ikke utelukkende basere deg på informasjon fra våre sider. Vi gjør oppmerksom på at spørsmål kan bli redigert av Advokatforeningen.

Har du spørsmål om hverdagsjussen? Advokater med solid erfaring gir deg svar. Skriv kort, og unngå all informasjon som kan identifisere deg selv eller andre berørte parter. Du kan også se på innsendte spørsmål.

Maks 550 tegn

Siste besvarte spørsmål

Har mistet NAV-rettigheter etter sykdom

Publisert 16.01.2017 Emner: Personskader , Yrkesskade

Fikk påvist seneskader, senebetennelse, tennisalbue og begynnende arthrose november 2012 i albuen. Har vært i fast arbeid i 16 år offshore. Har nå vært igjennom en rekke forskjellige institusjoner uten å bli frisk. Gjennomført omskolering, men grunnet mye smerter klarer jeg ikke å fungere optimalt. Jeg har nå mistet alle rettigheter i NAV-systemet og lurer på om jeg kanskje har noen rettigheter likevel? 

Les mer om yrkesskade

Erstatning for senskader

Publisert 16.01.2017 Emner: Personskader

Var i en bilulykke i 2014. Var på vei til jobb og krasjet i en annen bil. Skadene kom frem 1 år seinere og nå må jeg operere/ha behandling. Har jeg krav på noe erstatning? Hvordan går jeg frem?

Les mer om personskader

Mannen deler ikke på pengene

Publisert 16.01.2017 Emner: Samliv og samlivsbrudd

Jeg er ei dame fra Filippinene. Jeg har vært gift med en norsk mann i 2 år nå og bor sammen med han. Vi har ingen barn ennå. Jeg er fortsatt arbeidsledig siden vi bor her på landet og det trengs førekort for å få seg jobb.

Mannen min gir meg ingen penger. Ikke engang en krone. Men han kjøper mat for oss. Og hvis han skal kjøpe noe så er det han som bestemmer. Er dette vanlig? Siden han er det som jobber og jeg er arbeidsledig? Og hvis jeg reagere på det da sier han at han skal ordne skilsmisse så kan jeg gå tilbake til hjemlandet mitt.

Les mer om samliv og samlivsbrudd

Regne inn egeninnsats i skilsmisseoppgjør

Publisert 16.01.2017 Emner: Samliv og samlivsbrudd , Skifteavtale

Etter 25 år som samboere, og de siste 9 årene som gifte, ser det nå ut til at det går mot skilsmisse. I den forbindelse lurer jeg på om jeg har krav på skjevfordeling ettersom jeg har utført svært mye jobb som egeninnsats på både bolig og hytte. Hytta har jeg utført omtrent all jobben selv på fritiden. Da vi bygde huset utførte jeg all jobben med bygging av garasje, samt all innredning av huset. Jeg anslår min egeninnsats på disse prosjektene til å beløpe seg til om lag kr. 1 500 000.-

Les om skifteavtale

Hvordan unngå å ta del i ektemannens gjeld

Publisert 16.01.2017 Emner: Samliv og samlivsbrudd , Ektepakt

Jeg skal gifte meg snart. Vi har begge barn fra før. Han flyttet inn i vår bolig som jeg eier for en tid tilbake. Han har flere millioner i gjeld fra før vårt samboerskap. Vi har pusset opp, dels med midler som han har skaffet med lån.

Jeg har også gjeld på boligen, men mindre enn den er verd. Jeg ønsker ikke å være "medeier" for hans gjeld. (Unntatt oppussingshjelpen). Jeg er også opptatt av at dersom jeg skulle dø vil jeg at mine barn arver boligen, alternativt at jeg beholder bolig ved eventuell skilsmisse. Hvordan kan jeg få til dette?

Les mer om ektepakt

Følgende advokater er for øyeblikket tilgjengelige for å besvare spørsmål:

Spør advokat

Advokatvakten

På Advokatvakten du møte opp og få inntil en halv time med gratis advokathjelp.

Utgiver:
Den norske Advokatforening
Org.nr:
936575668
Adresse:
Kristian Augusts gate 9, 0164 Oslo
Telefon:
22 03 50 50
Ansvarlig redaktør:
Merete Smith
Redaktør:
Baard Amundsen
Fagredaktør:
Per Racin Fosmark
Webredaktør:
Ida Sofia Vaa
Advokatforeningen
Alt materiale på disse nettsider er opphavsrettslig beskyttet