Vil ikke at særkullsbarn skal få arven

Publisert: 31.01.2018

Vi skal gifte oss. Min mann har en voksen sønn. Jeg har ikke barn. Vi har felles bolig og hytte. Jeg har arvet en del fra mine foreldre og kommer til å arve en del når de faller fra. Vi ønsker at alt dette skal holdes utenfor ved et arveoppgjør dersom min mann skulle falle fra. Slik at ikke min arv går inn i hans sønns arv. Vi har skrevet testament for flere år siden der han har testamentert det han har lov til å gjøre til meg. Hvordan går vi frem?

Svar:

Dere bør opprette en ektepakt hvor dine eiendeler og verdier gjøres til ditt særeie. I en slik ektepakt kan man også bestemme at fremtidig arv skal være ditt særeie. I tillegg kan dine foreldre bestemme i testament eller avtale/gavebrev at arv fra dem til deg skal være ditt særeie. Da vil disse verdiene bli holdt utenfor i et arveoppgjør. Din ektemann vil ha rett til ektefellearv, men jeg har forstått det slik at det viktige er å holde dette utenfor et arveoppgjør dersom din ektemann faller fra før deg.

Dere kan eventuelt avtale eller lage testament hvor han frasier seg ektefellearv etter deg, dersom du går bort først hva gjelder disse verdiene.

Med vennlig hilsen, advokat Trude Stormoen

Del denne artikkelen: