Verksted i borettslag

Publisert: 16.08.2016

Vi bor i et borettslag hvor utbygger har en utskilt næringsdel i etg som han planlegger å leie ut til et firma som skal bruke det til verksted/aktivitetssenter. Her skal det repareres sykler/ mopeder/ gressklippere bl.a. Vi synes ikke dette passer inn i samme bygn som borettslaget.

Det er en leilighet rett over og en ved siden av som blir særlig utsatt for bråk/lyd og forurensning. Hva slags krav stilles det til verksted? For å nevne det er det en syk , sengeliggende dame i leil ved siden av. Synes som sagt dette er uakseptabelt.

Svar:

Utgangspunktet er at eier kan benytte sin seksjon enten dette er en næringsseksjon eller boligseksjon til det den er godkjent til eller ment for. Bruken må imidlertid ikke være i strid med vedtektene eller innebære en urimelig fortrengsel av de andre sameierne.

Her må det foretas en vurdering av om den planlagte bruken er i strid med vedtekter, eller om endring av bruk innebærer en urimelig fortrengsel av de andre. Det må også vurderes om seksjonen er godkjent for verkestedsbruk. Hvilke krav som stilles til dette vil du finne informasjon om på kommunens hjemmeside.

Med vennlig hilsen

Advokat Line Gjerstad Tjelflaat

Del denne artikkelen: