Sagt opp etter sykemelding for å dra på ferie

Publisert: 20.06.2019

Blitt avskjediget og lurer på lovlighet. Søkt ferie (for sent i følge fristen), booket tur (grunnet helse), svar uken før avreise om avslag på ferie, fikk sykemelding av spesialist og dro. Jobb bestrider sykemelding (forståelig nok), kalt inn til møte der de sa konsekvens ble enten oppsigelse eller avskjed (dette er brudd på møteregel), avskjediget før neste arbeidsdag. Er ikke interessert i å jobbe der noe mer, men vurderer å søke erstatning.

Svar:

Manglende oppmøte (fravær) uten gyldig grunn er noe som normalt er saklig grunn for oppsigelse eller avskjed fra arbeidsgiver. Sykemelding er imidlertid gyldig grunn for fravær. Og i et slikt tilfelle vil det ikke være grunnlag for oppsigelse/avskjed. Dermed kan du ha krav på erstatning.

Du skriver imidlertid at arbeidsgiver «forståelig nok» bestrider sykemeldingen. Så dermed er det noe ved faktum her som kanskje tilsier at du ikke hadde gyldig fravær likevel? Det kreves en mer konkret gjennomgang av faktum for å kunne avgjøre dette. Du kan bruke Advokatforeningens «Finn advokat» for å finne en advokat å rådføre deg med.

Med vennlig hilsen, advokat Anders Hansson

Del denne artikkelen: