Pasientskadeerstatning for manglende utredning

Publisert: 03.03.2016

 Jeg vurderer å søke pasientskadeerstatning på bakgrunn av manglende utredning/undersøkelser for mage/tarmproblematikk helt tilbake fra siste graviditet/fødsel -98. Ga opp det offentlige helsesystemet og tok saken videre til utredning/undersøkelse på Volvat Medisinske hvor jeg også fikk diagnosen Mordus Chrons i 2011.

Jeg har ikke fått oppfølging/behandling i det offentlige i etterkant, selv etter ønske om dette. Jeg mener selv jeg har blitt sviktet i det offentlige helsevesenet som helt klart burde ha sendt meg til utredning/undersøkelser.

Svar:

Om du vurderer å søke til NPE om erstatning, bør du snarest mulig gå inn på hjemmesiden til NPE og fylle ut skademeldingsskjema å få sendt dette inn. Det er viktig å få dette gjennomført så snart som mulig. Om du får et vedtak på ansvar derfra, kan du gå til en advokat for å få gratis hjelp ifm. beregning av tap i saken.

Om du ikke får medhold i krav om ansvar og har krav på fri rettshjelp eller har rettshjelpforsikring via innbo/boligforsikring, vil du få dekket ca 80 % av utgifter til å føre saken for domstolen.  

Med vennlig hilsen

Advokat Bjørn M. Brauti 

Del denne artikkelen: