Overdragelse av utleieleilighet som gave

Publisert: 08.09.2017

Jeg har en utleieleilighet som jeg nå ønsker å gi i gave til min mor. Hvordan går jeg frem og hva skal jeg ta hensyn til?

Svar:

Det er ulike ting som du bør ta hensyn til og som du bør orientere din mor om.

Ettersom dette er en utleieleilighet, bør du for det første avklare forholdet til eventuell nåværende leietaker. I den anledning vil ikke eierskifte under normale omstendigheter være en saklig grunn for oppsigelse av eventuelt leieforhold.For det andre bør du sikre at det ikke foreligger noen gjelds- eller utleggsheftelser som er tinglyst med sikkerhet i leiligheten. For det tredje bør du orientere din mor om at hun vil måtte betale dokumentavgift av leilighetens verdi selv om det er tale om en gavedisposisjon. Til slutt bør dere dobbeltsjekke at det ikke foreligger eventuelle forkjøpsretter til leiligheten.

Når det gjelder fremgangsmåten videre, så vil det i dette tilfellet være enklest å utfylle et skjøte hvor leiligheten blir overført til din mor. I den sammenheng kan det være hensiktsmessig å kontakte en advokat for bistand slik at dere er sikre på at prosessen blir gjort på riktig måte.

Del denne artikkelen: