Mistet medlemskap i folketrygden

Publisert: 06.02.2018

Jeg flyttet til utlandet i 5 måneder for å være praktikant på et arkitektkontor der. Så bor jeg i Norge i 2 måneder, før jeg flytter til et annet land som utvekslingsstudent. to semestre. Hvor jeg sannsynligvis kommer til å bo i Norge i to måneder på sommeren.

Hvis noe skulle skje med meg nå, har jeg ingen rettigheter fra folketrygden? De meldte meg ut av folkeregisteret, og vil ikke ta meg tilbake. Jeg får også beskjed om at jeg ikke lenger har en fastlege og at jeg ikke får velge en ny.

Svar:

For å bli folkeregistrert må du ha planer om å bo mer enn 6 måneder i Norge. Siden du skal til Israel om to måneder, kan du ikke folkeregistreres som bosatt. Det er kun personer som er registrert bosatt i en norsk kommune som har krav på fastlege.

Selv om du ikke er folkeregistrert i Norge, er du pliktig medlem av folketrygden hvis du er norsk statsborger og studerer i Israel med støtte fra Lånekassen. Det samme gjelder hvis du er statsborger i et annet EØS-land.

Hvis du ikke får støtte av Lånekassen for utdanningen i Israel, kan du søke om å være frivillig medlem av folketrygden. Ta kontakt med NAV for mer informasjon om dette.

Del denne artikkelen: