Mer samvær med datter etter flytting

Publisert: 12.02.2019

Jeg har samvær med min datter annenhver helg fra torsdag til søndag, annenhver ferie osv. Hun er 5 år, mor flyttet til en annen kommune 10 mil unna da barnet var ca 1 år. Nå skal jeg og samboeren min gjennom 3 år flytte til samme kommune så vi kan ha 50/50 fordeling med barnet, da hun har mast veldig det siste året om hvorfor hun ikke er like mye med oss som hos moren og er ofte lei seg og sint på oss pga situasjonen, men mor sier hun ikke vil ha 50/50. Hva blir neste steg om vi ikke blir enige?

Svar:

Det første du må gjøre er å begjære mekling ved familievernkontoret eller annen godkjent mekler. Dersom du ikke oppnår ønsket løsning der vil du måtte bringe spørsmålet inn for retten. Retten vil da fatte en avgjørelse basert på det som antas å være den beste løsningen for barnet.

Hva gjelder delt bosted vil det kun unntaksvis avsies dom på dette. Bakgrunnen er at dette gjerne fordrer at partene har et greit samarbeid rundt barnet noe som sjelden er situasjonen dersom retten må bestemme hvordan ordningen skal være. Det vil da kunne være enklere å få medhold i at barnet bor fast hos den ene, men har en samværsrett tilsvarende 50 prosent hos den andre.

Med vennlig hilsen, advokat Torgeir Røinås Pedersen

Del denne artikkelen: