Mener oppsigelsen er usaklig

Publisert: 06.08.2019
Emneord: ,

Krangler med sjefen om fortrinnsrett, har ikke ekstra penger å bruke på advokathjelp dessverre, lurer på om jeg kan få fri rettshjelp. Oppsigelse jeg har er pga økonomi i firma. De ansetter helt ny medarbeider senere (i samme stillingen), men på annet kontorplass, de mener at stillingen er "flyttet". Aldri fått grundig forklaring hvorfor arbeid kan ikke gjennomføres fra plassen min (der jeg jobbet i 5 år), samt aldri fått tilbud om å ta stillingen fra ny sted ("å flytte" med arbeidsplass).

Svar:

En oppsigelse krever saklig grunn. Hvis en annen person er ansatt for å erstatte deg, kan oppsigelsen av deg være usaklig. Dermed kan du ha rett på å få stillingen din tilbake eller økonomisk erstatning. I et slikt tilfelle vil arbeidsgiver normalt måtte dekke alle dine kostnader til bruk av advokat.

En advokat kan gjøre en innledende vurdering av om du har en god sak, og dette bør ikke koste deg særlig mye penger. Du kan også sjekke om du har en forsikring eller en fagforening som kan hjelpe deg.

Fri rettshjelp kan du ha krav på: Inntektsgrensen for fri rettshjelp er kr 246 000,- for enslige og kr 369 000,- for ektefeller og andre som lever sammen med felles økonomi.

Med vennlig hilsen, advokat Anders Hansson

Del denne artikkelen: