Lovlig reklame på nettside

Publisert: 26.06.2019
Emneord: ,

Vi er en gjeng på 3 som har opprettet en nettside fantasyspeideren.com. Her legger vi ut tips og råd til personer som spiller spillet Fantasy Eliteserien på nett. Vi har kommet i kontakt med spillselskapet Bettson som ønsker å sponse oss, mot av vi gjør tjenester for de. De ønsket at vi endret nettsiden fra .no til .com. Det førte oss til spørsmålet -er det lovlig å motta penger fra Betsson på denne måten, til en norsk konto?

Svar:

Det er aldri ulovlig å motta penger eller betaling, med mindre det er snakk om korrupsjon eller annen form for kriminalitet som ligger bak. Det du kanskje mener å spørre om, er om dere uten videre kan motta penger uten å betale skatt. Det kan dere ikke, uansett om nettstedet er registrert i Norge eller utenlands. Avgjørende for beskatningsplikten er hvor dere bor så lenge dere ikke har etablert et selskap i utlandet. Da kan det være at selskapet kan være skattepliktig i utlandet, men dere vil uansett være skattepliktige i Norge så lenge dere bor her i landet. Når det gjelder spillevirksomhet, så gjelder lotteriloven i Norge, som begrenser adgangen til å tjene penger på spill som ikke oppfyller lovens krav. Om nettstedet er et .no eller et .com, endrer ikke det på norsk lovs gyldighet for nordmenn i Norge. Dere må selv vurdere om det dere skal utføre rammes av dette forbudet:

"§ 11.Markedsføring, formidling og betalingsformidling for lotterier
Med unntak for lotterier​1 som nevnt i § 7, er det forbudt​ å drive markedsføring eller formidling av lotterier som ikke er gitt tillatelse etter § 6 annet ledd.​3 Som formidling av lotterier uten tillatelse regnes blant annet betalingsformidling av innsats og gevinst i slike lotterier. Kongen kan gi nærmere bestemmelser om omfanget og gjennomføringen av betalingsformidlingsforbudet"

Med vennlig hilsen, advokat Ådne Jareld

Del denne artikkelen: