Bor i utlandet og vil føde i Norge

Publisert: 09.06.2017

Jeg har flyttet til Tyrkia for 2.5 år siden og ikke meldt flytting. Har startet selskap i Tyrkia og lever og jobber her. Nå er jeg gravid og vil føde hjemme. Kan jeg bli tatt for noe eller er det bare å komme hjem og late som ingenting? Jeg har nå startet et AS i Norge sånn at jeg kan bakdatere med 3 mnd lønn fra mitt tyrkiske selskap til mitt norske selskap, begynner å bli redd for at jeg gjør mye feil nå?

Svar:

Dersom du har oppholdt deg i Tyrkia de siste 2,5 årene, er det nok stor fare for at du ikke lenger regnes som medlem av folketrygden. Dette betyr nok at du har mistet mange av dine trygderettigheter i Norge.

Ut fra det du skriver, høres det ut som du planlegger å føre NAV bak lyset ved å late som at du har bodd og arbeidet i Norge i perioden. Dette er selvsagt ulovlig og ikke noe jeg vil anbefale deg å gjøre. I stedet kan du undersøke hvilke rettigheter du har opparbeidet deg i Tyrkia. Du kan også kontakte NAV og fortelle om situasjonen din. De vil da kunne veilede deg om hvilke rettigheter du fremdeles har i Norge.

Del denne artikkelen: