Har fars samboer rett på arv?

Publisert: 06.04.2020

Min far døde for en liten stund siden, foreldrene mine har vært skilt i 7 år. Han blei forlovet for 4 år siden (2016), de har ingen felles barn. Sammen leide de en bolig. Hva skjer nå med strømavtaler, forsikringer osv som han betaler på? Har hun rett til å bruke pengene hans nå etter han er død? Fordi det er allerede overføringer fra hans konto til hennes. De har også en bil der min far står som eier og hun som medeier, det er lån på bilen. Hvilken rettigheter har jeg her?

Svar:

Samboer har ingen arverett her. Hun må ta over disse strømavtalene selv og har ingen rett til å bruke av hans penger, de er nå en del av et arveoppgjør. Banken skal stoppe alle overføringer når de får bekreftet at han er død, og når dere arvinger får kontrollen på den vil dere kunne stoppe de selv.

Vedr bilen må dere se på hva som er netto verdi (verdi-gjeld). Denne deler dere på to (eller i den eierandelen de hadde), og så kan enten hun eller dere overta den. Man må da også overta gjelden.Alternativt selges den og dere deler overskuddet.

Med vennlig hilsen, advokat Espen Lång

Del denne artikkelen: