Gjeldsordning og AAP

Publisert: 07.01.2020

Jeg er 25 år, har minstesats på AAP (som går ut i mars). Jeg har 250 000 i gjeld og eier ingenting. Jeg sliter masse med revmatologiske og nevrologiske sykdommer, så jeg får ikke jobber. Kan jeg få gjeldsordning på AAP? Kan jeg søke meg personlig konkurs? Hva er best med tanke på at jeg kommer aldri til å forlate NAV-systemet. Den gjelda gjør meg deprimert.

Svar:

Ettersom du mottar en midlertidig ytelse (AAP) kan det være vanskeligere å oppnå gjeldsordning. Loven har nemlig et krav om at man må være varig ute av stand til å oppfylle sine forpliktelser for å kunne oppnå gjeldsordning. Dersom man mottar AAP er det jo en viss sjanse for at man kommer tilbake i arbeidslivet, og da vil man muligens være bedre rustet til å tilbakebetale all gjeld til sine kreditorer.

Ved personlig konkurs vil gjelden din ikke bli borte etter konkursen. Den gjelden som er igjen må betales med inntekt du eventuelt får i fremtiden.

Jeg vil anbefale deg til å ta kontakt med namsmyndighetene der du bor for nærmere veiledning rundt dette.

Det er alltid lurt å ta tak i gjeldsproblemene man har, selv om det er forståelig at det er krevende. Jeg anbefaler deg i alle tilfelle å ta en titt på siden advokatenhjelperdeg.no har om gjeldsproblemer for råd og tips i din situasjon. Lenken til denne siden finner du her: https://www.advokatenhjelperdeg.no/jus-artikler/ta-tak-i-dine-gjeldsproblemer/

Med vennlig hilsen, advokat Kristin Sannes Hansen

Del denne artikkelen: