Fordele reiseutgifter ifm samvær

Publisert: 19.02.2020

Mor bor sentralt på Østlandet og jeg, far, bor ute på kysten i Trøndelag. Jeg reiser nedover i gjennomsnitt 1 gang i mnd. For å hilse på min datter (på 6 år) i ett helt døgn, da tiden ikke strekker til iht. kjøring med bil tur-retur og jobbsituasjon. Jeg har forgjeves prøvd å få med mor på en delingsløsning iht reisekostnader, da jeg dekker alt selv, slik at vi kan begynne å fly, og dermed ha min datter her hos meg en hel helg. Er det hjelp å få? Eller står jeg fullstendig alene?

Svar:

Det følger av loven at reiseutgifter knyttet til samvær skal fordeles mellom foreldrene basert på deres respektives inntekt. Dette følger av Barneloven § 44.

Dersom det ikke er veldig store forskjeller i inntektene til mor og deg skal således mor bidra i forhold til reiseutgiftene. Dersom dere ikke blir enige om en fordeling kan dere be Fylkesmannen fastsette dette. Dette forutsetter at begge er enige om at Fylkesmannen skal avgjøre spørsmålet. Skulle en av partene motsette seg en slik løsning må spørsmålet bringes inn for retten.

Med vennlig hilsen, advokat Torgeir Røinås Pedersen

Del denne artikkelen: