Fordele arv fra uskiftet bo

Publisert: 23.03.2020

Sitter i uskiftet bo. Ektemann død for 20 år siden. Hadde tre felles barn, ett er død uten etterkommere. Arvet jeg dette barnets del av boet? Har et barn fra tidligere ekteskap som er vokst opp sammen med våre felles barn. Biologisk far er død. Ikke formelt adoptert, men har samme etternavn som de andre barna. Ønsker arven skal fordeles likt på på alle tre. Hvor stor del av boet kan jeg bestemme over? Ønsker å skrive testamente for å sikre særkullsbarnet. Hvor kan jeg få hjelp? Er lite mobil.

Svar:

Nei, du arvet ikke ditt avdødes barn del av ditt bo, hvis det var det du mente. Arven etter deg fordeles da på en person mindre enn den ellers ville ha gjort, da du vil ha gått bort når dette skjer. Om jeg forsto deg rett her.

Du kan testamentere over den halvparten som er din av uskifteboet. 1/3 av dette kan du testamentere til hvem/hva du vil.

Ta kontakt med en advokat på stedet der du bor og forhør deg om vedkommende kan komme hjem til deg for å bistå. Hvis ikke kan du ta kontakt med noen per e-post og telefon og få bistand så langt det er mulig på den måten.

Med vennlig hilsen, advokat Espen Lång

Del denne artikkelen: