Får ikke overført lån til eks

Publisert: 28.01.2020

Banken sier jeg er hovedlåntaker på boliglånet og vil ikke slette meg fra ansvaret. Eks er medlåntaker. De stiller spørsmål ved hvorfor eiendomsretten er overdratt til eks i 2017, mens jeg samtidig beholder ansvaret for lånet? Dette skyldes banken sa til oss hun skulle få overta lånet. De kjøpte meg ut men banken trakk seg. Dette forhindrer meg i nytt kjøp. Hva kan jeg gjøre? 3 år godt og hun har ikke betalingsevne pr bank.

Svar:

Det høres veldig beklagelig ut at man skal overføre eiendomsretten uten at du samtidig blir frigjort for låneansvaret. Om banken har bundet seg til en avtale om dette må de naturligvis forholde seg til denne. Jeg har dog mistanke om at banken antagelig ikke har bundet seg slik, iallfall ikke uten forbehold.

Om din tidligere samboer ikke kan overta boligen med hele låneansvaret så er det kun en løsning på denne saken hvilket er å selge boligen. Det er klart at din overføring av eiendomsretten til din eks var betinget av at låneansvaret for din del ble borte. Når dette ikke har skjedd så tenker jeg at det foreligger bristende forutsetninger for overføringen av eiendomsretten slik at du reelt sett i dag må anses som medeier av boligen.

Om din eks ikke er enig i dette og vil ikke godta et salg vil jeg anbefale at du tar kontakt med advokat for bistand.

Med vennlig hilsen, advokat Stig Rune Østgaard

Del denne artikkelen: