Familiegjenforening etter skilsmisse

Publisert: 27.04.2016

Jeg har vært gift i 10 år og har 2 barn på 5 år og 18 mnd. Nå er vi på vei til separasjon og han vil ha samvær med barna og vil søke familiegjenforening med barna. Han kom til Norge i september 2015.  Kan han søke fornyelse gjennom barna?

Svar:

Dersom din ektefelle kom til Norge og fikk familiegjenforening med deg, og dere nå skiller dere, faller hans grunnlag for fornyelse bort jf. utlendingslovens § 61. Han må derfor søke om oppholdstillatelse på nytt, og et mulig grunnlag kan være familiegjenforening med barna jf. utl. Kap 6.

Hvilken bestemmelse han må søke etter avhenger av oppholdsstatus for deg og dine barn, om han skal ha samvær med dem og innvandringsregulerende hensyn. Jeg oppfordrer deg til å kontakte Utlendingsdirektoratets informasjonstjeneste som kan veilede deg / ham med hvilken tillatelse han skal søke på. Dersom hans hans tidligere tillatelse ikke er utløpt kan han på gitte vilkår få oppholde seg i riket mens han søker om ny tillatelse jf. utl. § 61 syvende ledd. UDI kan hjelpe ham med dette.

Med vennlig hilsen

Advokat Karoline Henriksen

Del denne artikkelen: