Erstatning etter omsorgssvikt som barn

Publisert: 19.02.2020

Ble utsatt for alvorlig omsorgsvikt fra 2 år til 5. klasse. Da jeg var 2 og et halvt kom den første bekymringsmeldingen, men det kom flere. Når jeg leser mine barnevernspapirer så er det veldig lite papirer på meg. Jeg har fått en diagnose som heter reaktiv tilknytningsforstyrrelse pga omsorgssvikt også at jeg sliter mye med finmotorikken . Jeg hadde ikke lært meg hygiene, så jeg ble mobbet pga det. Kan man få erstatning for det?

Svar:

Ja, dette kan du få erstatning for. De siste årene har flere tilsvarende saker blitt behandlet i norske domstoler hvor personer som deg har vunnet frem.

Det beste rådet jeg kan gi er at du snarest mulig kontakter en advokat som arbeider med slike saker. Advokatforeningen fører også liste over slikt.

Du vil muligens også kunne ha rett til fri rettshjelp og du har en rettshjelpdekning oppad begrenset til kr. 100. 00,- ink. mva under innbo- og boligforsikringen der du har registrert bostedsadresse. Da må du evt. betale en egenandel, men om du samtidig får fri rettshjelp, vil det offentlige dekke egenandelen og.

Med vennlig hilsen, advokat Bjørn M. Brauti

Del denne artikkelen: