Dårlig økonomistyring i russebuss

Publisert: 30.04.2018
Emneord:

Russebuss unnlater å fremlegge månedlig regnskap (kontoutskr. og utlegg) til bussens medlemmer. Nå fortsetter de også å bruke penger de ikke har, opparbeider seg videre gjeld og fortsetter å kreve penger av alle på bussen hvor egne månedlige innbetalinger som er gjort skulle dekke alt dette.

Kontrakt i forhold til månedlige overføringer er innfridd av en selv, men nå fortsetter de å be om penger for alt det samme som var inkludert i månedsinnbetaling. Nekter å betale mer da de har brutt kontrakt. Kan de saksøke en?

Svar:

Det beror helt på hva slags avtale dere har. Jeg gjetter på at bussen er registrert på én av dere eller noen få, og at de andre på en eller annen måte har «kjøpt andeler». Forpliktelsene deres fremgår av avtalen om «kjøp av andel». Før de kan saksøke deg, må de gjennom en runde i Forliksrådet. Sannsynligvis ender saken der, hvis den overhode kommer så langt. I ditt sted ville jeg ha forsøkt et «demokratisk opprør»: Alliere meg med andre som er medlemmer av samme gruppe, kalle sammen et møte, forlange at ledelsen svarer på spørsmål der og da, og avsette (stemme ut) ledelsen om nødvendiig.

Mvh
Advokat Jørgen Klaveness

Del denne artikkelen: