Spør advokaten

Har du spørsmål om hverdagsjussen? Advokater med solid erfaring gir deg gratis svar. Skriv kort, og unngå all informasjon som kan identifisere deg selv eller andre berørte parter. Gjør gjerne et søk på siden for å se om vi har svart på tilsvarende spørsmål før.

Vær oppmerksom på at alle besvarte spørsmål vil bli publisert i en anonymisert versjon på denne nettsiden. Hvis vi besvarer ditt spørsmål kan du regne med svar innen to uker. Alle innsendte spørsmål som ikke blir besvart blir slettet etter tre uker.

tegn igjen

Spørsmål om arbeidsmiljøloven

Publisert: 20.09.2019

Har en rekke spørsmål rundt min arbeidsgiver som har brutt en rekke lover innenfor arbeidsmiljøloven. Jeg er nyansatt, i prøveperiode. Blitt utsatt for trakassering i sjikane foran mine kolleger. En litt innviklet sak, flott om dere har tid til å hjelpe meg med litt rådgivning.

Les mer

Regress mot maler som sølte på bil

Publisert: 19.09.2019

Jeg er styremedlem i et borettslag. For en tid tilbake ble et stakittgjerde utenfor påbygg i 3. etasje malt av kyndig person, ifølge vaktmester som hyret han inn. Nær gjerdet var en av beboernes biler plassert. Eieren var utenbys, og tilbød seg å komme å flytte den neste dag. Maleren ønsket imidlertid å fullføre oppdraget dagen før, med prikker etter maling på avveier som følge (vind?) Bileieren bestilte time hos bilpleiefirma. Borettslaget betalte, har vi krav på regress?

Les mer

Utsatt for trakassering av eksen

Publisert: 19.09.2019

Jeg har blitt utsatt for psykisk vold, fysisk vold, trakassering, drapstrusler med våpen, svindel, utroskap, falske beskyldninger, tyveri, hærverk pluss mye mer! Dette vil prege livet mitt i lang tid fremover både psykisk og økonomisk. Dette er min tidligere kjæreste og sambo som har gjort mot meg en rekke ganger, hun har kostet meg nær halv million, jobben min osv. Hva skal jeg gjøre? Jeg har forsøk å snakke med henne om dette, men hun nekter alt og legger all skyld på meg! Jeg kan bevise mye.

Les mer

Turnus er endret

Publisert: 17.09.2019

Jeg er blitt tildelt en 100 % medleverturnus, etter 2 uker i arbeid har jeg fått muntlig beskjed om at turnus blir endret til todelt turnus til fordel for noen andre. Dette passer ikke livssituasjonen mtp studier. Det blir umulig for meg å møte opp på nok vakter til å få levbar lønn. Kan de bare gjøre dette uten videre?

Les mer

Hvem får bo i huset ved skilsmisse?

Publisert: 17.09.2019

Jeg og min samboer eier felles hus, mens lånet står i samboers navn. Vi går fra hverandre. Huset blir solgt. Hvem har rett til å bo i huset til det er solgt?

Les mer

Hva koster avtale om særeie?

Publisert: 17.09.2019

Særeieavtale, hvor mye koster det ca?

Les mer

Hjelpe datter og barn med eget hjem

Publisert: 17.09.2019

Min datter måtte flytte fra en psykopat, med to barn og en hund. Nå bor de på et rom hos meg. Jeg er også syk. Hun har ungene annenhver helg. Dette her er uutholdelig. Er det noe hjelp hun kan få fra kommunen? De må vel kunne hjelpe henne med å betale en leilighet?

Les mer

Har tenåring rett på bidrag fra far?

Publisert: 17.09.2019

Jeg er samboer med ei dame med to barn. Hun og eksen har ingen kontakt pga hans drikkevaner. Det eldste barnet er begynt på videregående og vi sliter nå med å hjelpe henne å betale for mat og husleie nå som far har klart å ødelegge for mor med å stoppe gjeldsordning for henne. Så spørsmålet er: har hun rett til å kreve far for penger til å hjelpe til å holde barnet videre på skolen, og hvordan går vi frem for å få han til å hjelpe uten at det blir et problem?

Les mer

Deling av eiendom med borett

Publisert: 17.09.2019

Jeg har en tinglyst borett, jeg eier 30 % av eiendommen, separert , har ikke en særeie eller ektepakt, har vært gift 16 år, har felles barn 16 år gamle som skal bo sammen med meg etter skilsmisse. Hvordan vil delingen av eiendommen være i dette tilfellet? Hvordan påvirker boretten min til delingen av eiendommen for min fordel?

Les mer

Avtale om at far slipper barnebidrag

Publisert: 17.09.2019

Hvis vi skulle få et barn sammen, og av økonomiske grunner, hvis det skulle bli et samlivsbrudd, så er ikke økonomien til far i stand til å dekke enda et barnebidrag. Er det noen måte å gjøre det lovlig, en form for kontrakt osv mellom meg og far på at hvis vi skulle gå fra hverandre en eller annen gang, så skal ikke jeg kreve bidrag? Jeg har økonomi til å klare meg selv med barnet hvis det skulle skje, men han har tidligere blitt lurt trill rundt av de to andre han har barn med.

Les mer
1 2 3 390