Spør advokaten

Har du spørsmål om hverdagsjussen? Advokater med solid erfaring gir deg gratis svar. Skriv kort, og unngå all informasjon som kan identifisere deg selv eller andre berørte parter. Gjør gjerne et søk på siden for å se om vi har svart på tilsvarende spørsmål før.

Vær oppmerksom på at alle besvarte spørsmål vil bli publisert i en anonymisert versjon på denne nettsiden. Hvis vi besvarer ditt spørsmål kan du regne med svar innen to uker. Alle innsendte spørsmål som ikke blir besvart blir slettet etter tre uker.

 

tegn igjen

Vil saksøke skolen på grunn av mobbing

Publisert: 22.05.2019

Saksøking av barneskole for ekstrem mobbing og dårlig oppfølging. Jeg har blitt mobbet ekstremt av både lærere og elever gjennom hele barneskolen, og når mine foreldre var i møter med lærer(e) og rektor, så de ikke problemet og sa at det aldri skjer mobbing der og at jeg bare var umoden. Jeg fikk diagnosen ADHD (m.m) til slutt, noe lærerne ikke ville tro jeg kunne ha. Sliter litt med kroppen etter et par skader på skolen og litt sosialt etter mobbingen nå idag. Er dette nok til å saksøke skole?

Les mer

Kan far gi bort instrumenter som gave?

Publisert: 21.05.2019

Ett par måneder før min far sovnet inn gav han meg noen instrumenter i gave, men ikke noe skjedde skriftlig, han bare sa at disse skulle jeg få fordi jeg hjalp han så mye. Jeg takket og tok disse med meg hjem. Oss søsken sitter nå i privat skifte, søsknene mine krever at jeg skal selge disse og dele pengene oss søsken i mellom, kan de kreve det?

Les mer

Dårlig samarbeid med barnefar

Publisert: 21.05.2019

Vi har delt foreldreansvar. Etter samlivsbrudd for 5 år siden, har samarbeidet blitt dårligere og dårligere, for til slutt å ende opp i null. Konfliktnivå er alarmerende. Far har blant annet sagt fra seg samvær med barnet med bakgrunn i at barnet er for lik mor og at dette må barnet endre på før han vil at barnet skal komme igjen. Far hevder å ha PTSD og har gått sykemeldt i nærmere ett år. Han har nektet barnet hjelp på BUP og han nekter barnet pass. Er det grunn til å få foreldreansvar alene?

Les mer

Barn ønsker egen advokat i barnevernsak

Publisert: 21.05.2019

Vi har en gående barnevernsak der barna (13/14 år) bor i fosterhjem. De vil ha egen advokat og møte opp i retten for sin egen part. Det er sjelden barn under 15 år kan få egen advokat. Det betyr at det er ikke mulig eller hva? Hva kreves for barn under 15 år kan få egen advokat? De opplever de ikke ble hørt noe sted i den offentlige. De vil være sin egen stemme i sin egen sak. Men vet ikke hvordan.

Les mer

Fått feilaktig pengekrav etter dårlig utført taktekkerjobb

Publisert: 20.05.2019

Jeg har varit inleid i ett taktekkerfirma. 3 månader etter jeg har slutta så får jeg en regning på 180 000 kr der ett tak lekker vann (dårligt utført arbeid). Der var de 3 st ansatta fra deres firma + meg. Jeg reiser ut dit og ser på opplegget og det er ikke jeg som har tekket det taket. Har 2 st ansatta fra dems sin firma kan opplyse om att jeg ikke har tekket det. Men alikavæl svarer de ikke på tlf og sender regning på regning. Vad ska jeg gjøre?

Les mer

Fordeling av arv i nytt ekteskap

Publisert: 13.05.2019

Hvis min nye kone kjøper seg inn i boligen jeg hadde før vi giftet oss: Hvilke rettigheter har mine barn fra første ekteskap om jeg dør først? Min nåværende kone har en datter. Jeg har ikke tenkt å adoptere henne.

Les mer

Vil ikke at arven skal brukes på gjeld

Publisert: 13.05.2019
Emneord:

Aleneforeldre til et barn. Har hus med verdi. Mitt barn har per dags dato en del gjeld. Jeg ønsker ikke at en evt. arv skal brukes til å nedbetale forbruksgjeld og tull. Kan jeg sette som klausul at arv ikke utbetales før forbruksgjeld er oppgjort? Ønsker at arven er særeie og brukes til eks. kjøp/oppussing av bolig, hytte, etc.

Les mer

Arveoppgjør og særeie

Publisert: 13.05.2019

Jeg har vært gift siden 2001. Både mannen min og jeg har voksne barn fra forrige ekteskap. I 2017 signerte vi ektepakt hos en advokat med følgende punkt: Vi skal ha delvis særeie. Vi bestemmer at bankkontoer som står registrert på hustruen skal være hennes særeie. Det jeg lurer på er: Betyr det at hvis ektemannen min dør, blir bankkontoene mine en del av felleseie og en del av arveoppgjøret?

Les mer

Vil ta med barnet til Sverige

Publisert: 13.05.2019

Jag är svensk som bor og jobber i Oslo og har vart skriven i Norge ca. 6-7 år. Nå er jag gravid og venter barn med en norsk man. Vi er ikke samboer eller sammen. Regnér med att jag vill bli hovedamsvarlig forsørger, eventuellt att fadern er delaktig en viss prosent. Mitt spørsmål er: Har jag rett på att flytet tillbaka till Sverige når barnet er født?

Les mer

Barn ønsker ikke samvær med far

Publisert: 13.05.2019

Jeg har en sønn som blir syk både før og etter samvær med far. Barnet har i flere år nektet å dra til far. Det barnet sier selv er at han er redd far og føler seg ikke trygg på far eller å være hos han. Dette har resultert til stort fravær fra skolen. Vi har også en dom, da vi har vært i rettsak, hvor gutten snakket med både sakkyndig og dommer, men han ble ikke hørt. Hva kan en gjøre i en slik sak?

Les mer
1 2 3 355