Spør en advokat

Har du spørsmål om hverdagsjussen? Advokater med solid erfaring gir deg gratis svar. Skriv kort, og unngå all informasjon som kan identifisere deg selv eller andre berørte parter. Gjør gjerne et søk på siden for å se om vi har svart på tilsvarende spørsmål før.

Vær oppmerksom på at alle besvarte spørsmål vil bli publisert i en anonymisert versjon på denne nettsiden. Hvis vi besvarer ditt spørsmål kan du regne med svar innen to uker. Alle innsendte spørsmål som ikke blir besvart blir slettet etter to uker.

 

tegn igjen

Ekskone mener hun har store krav i boet

Publisert: 22.09.2017

Spørsmål vedr. skjevfordeling. Jeg har akkurat blitt separert. Jeg eide huset ved inngåelse av ekteskap og har betalt avdrag på lån og alle utgifter så som strøm, TV, internett, kommunale avgifter osv. i hele ekteskapet. Nå mener min kone at hun har "visse" krav da vi er gift. Kan dette være riktig?

Les mer

Venter på skilmissebevilling

Publisert: 22.09.2017

Jeg har vært separert fra min ekskone i et år og 4 måneder og fikk separasjonsbevilling fra Fylkesmannen. Jeg søkte skilsmissebevilling for 4 måneder siden. Min ekskone nekter å signere på skilsmissepapirene. Jeg fikk svar fra Fylkesmannen at saken blir sendt til namsmann/hovedstevnevitne. Hvor lang tid kan det gå før jeg få automatisk skilsmissebevilling?

Les mer

Kjøpe seg inn i samboers bolig

Publisert: 22.09.2017

Samboeren min eier en leilighet uten lån. Jeg skal nå kjøpe meg inn (til kjøpspris), men vi synes det er litt dumt om jeg tar opp lån, siden det ikke er lån på leiligheten. I tillegg synes han det er upraktisk å få to millioner rett på konto, om mye av dette går til skatt. Vi vurderer at jeg kjøper meg inn gradvis per måned uten å ta opp lån, typ 10 000 kr i mnd. Hva er best her? Hvordan er skattereglene på det? Vi tenker å inngå internkontrakt, så vi slipper det med dokumentavgift, stemmer det?

Les mer

Forskjell på å være samboer og gift

Publisert: 22.09.2017

Vi skal flytte sammen og lurte på om det er forskjell på å være gifte og samboere når det er snakk om å skrive samboeravtale og testamente? Vi har begge særkullsbarn, men ingen felles (og skal ikke ha). Har hørt om at man kan skrive avtale med særkullsbarn på begrensning inntil 1 million for den som sitter igjen i evt. uskifte. Gjelder dette også for samboere? Så har jeg hørt at det er noen regler om min 5 år som samboer før man kan arve hverandre? Er det enklere å være gift i denne situasjonen?

Les mer

Kreve inn penger fra tidligere samboer

Publisert: 21.09.2017
Emneord: ,

Jeg har en sak med min tidligere samboer der jeg oppdaget at hans gjeld stod som pant i min leilighet. Jeg har gjort opp gjelden (totalt kr 231 529) som jeg trenger hjelp til å kreve tilbake. Jeg har forsøk en privat løsning via en annen advokat uten å lykkes. Har blitt anbefalt å ta dette videre i forliksrådet. Kan dere hjelpe?

Les mer

Skattefradrag for renter på gjeld

Publisert: 21.09.2017

Jeg har endel gjeld som har kommet ut av kontroll, og betaler følgelig endel heftig rente på dette. Er denne renten fradragsberettiget i selvangivelsen, og er det i så fall en automatikk i at dette blir rapportert inn av inkassoselskaper/namsmannen el.l.? Er inkassogebyrer/rettsgebyrer også fradragsberettiget?

Les mer

Kan huseier leie ut til andre i oppsigelsestiden?

Publisert: 19.09.2017

Er det mulig å bryte en bindende husleiekontrakt? Da jeg skulle flytte til Trondheim så kjente jeg at angsten begynte å komme på vei opp jeg kjente jeg begynte å bli livredd og svimmel. Broren min kjørte meg opp, og så fikk jeg vite jeg hadde fått plass i hjemfylket mitt. Så flyttet jeg hjem igjen før skolen begynte, men huseier ble sur og irriterts så jeg har fått en husleie på 4500 kr ut perioden. Kan hun da leie ut leiligheten til andre om jeg må betale ut perioden?

Les mer

Bilkjøper har ikke betalt eller hentet bil

Publisert: 19.09.2017

Skulle selge en bil og skrev salgsmelding og kontrakt, kjøper skulle betale og hente bil dagen etter, så jeg satte overtagelsesdato 2 dager etter kontraktskriving. Jeg har ikke mottatt penger og bil er ikke hentet og ikke hørt noe fra kjøper. Kan jeg legge bilen ut for salg igjen?

Les mer

Leietaker vil flytte før kontrakten løper ut

Publisert: 19.09.2017

Jeg har en leietaker som har underskrevet en tidsbestemt husleiekontrakt på tre år. Hun har ytret ønske om å flytte, men jeg har ikke mulighet til å fri henne fra kontrakten på dette tidspunktet. Nå har hun sluttet å betale husleie og svarer ikke på mine henvendelser. Dersom jeg må vurderer en utkastelse, kan jeg fortsatt kreve henne for hele perioden kontrakten er skrevet for? Depositumet dekker kun tre mnd. Jeg er usikker på hvordan jeg skal håndtere dette. Den økonomiske balansen er sårbar.

Les mer

Huseier mener at husleie ikke er betalt

Publisert: 19.09.2017

Jeg bodde i en hybelleilighet i et par måneder og flyttet ut i starten av september. Jeg skrev aldri under noen kontrakt. Og nå får jeg meldinger av han jeg leide av "at husleia ikke er betalt og om den ikke blir betalt snarest så går jeg videre med det!". Kan han det når det aldri ble skrevet under på noen kontrakt? Og hva kan i så fall skje?

Les mer
1 2 3 261