Spør advokaten

Har du spørsmål om hverdagsjussen? Advokater med solid erfaring gir deg gratis svar. Skriv kort, og unngå all informasjon som kan identifisere deg selv eller andre berørte parter. Gjør gjerne et søk på siden for å se om vi har svart på tilsvarende spørsmål før.

Vær oppmerksom på at alle besvarte spørsmål vil bli publisert i en anonymisert versjon på denne nettsiden. Hvis vi besvarer ditt spørsmål kan du regne med svar innen to uker. Alle innsendte spørsmål som ikke blir besvart blir slettet etter tre uker.

 

tegn igjen

Fått avslag på sak hos NPE

Publisert: 16.11.2018

Jeg gikk på infliximab som virket mot psoriasis. Veldig god effekt på psoriasisen. Etter 1 år fikk jeg pusteproblemer. Og sluttet med medisin da kroppen dannet antistoffer mot den. 9 mnd etter fikk jeg diagnosen sarkoidose. Og lungelege skriver i epikrisen at jeg mest sannsynlig har fått sarkoidose som en sjelden bivirkning ved bruk av infliximab. Saken er behandlet hos NPE som legemiddelsak. 3 uker siden avslag. På telefon sier de 51 % heller mot avslag? Er dette noe å gå videre med?

Les mer

Får ikke utbetalt uføreforsikring pga tidligere diagnose

Publisert: 16.11.2018

Har prøvd å gjøre krav på uføreforsikring. Har reservasjon på rygglidelser. Kan de nekte meg utbetaling pga 1 av 5 diagnoser? Hoveddiagnose er nakke, skulder og rygg. I tillegg til 2 diagnoser til.

Les mer

Hva skjer med kausjonsansvar ved dødsfall?

Publisert: 16.11.2018

Hva skjer ned kausjonen til bolig hvis kausjonister dør og arvinger skal selge bolig som stilles pant for det? Er det automatisk at arvinger tar over kausjonen eller kan de nekte det?

Les mer

Leier hus uten varmtvann på toalett

Publisert: 16.11.2018

Vi leier leilighet i et gammelt hus, som det ikke er lagt opp rørsystem for varmtvann på vasken på toalettet, bare kaldtvann i vasken, kan vi kreve at det blir lagt opp varmtvann og holde igjen husleie om dette ikke blir gjort ?

Les mer

Byggefirma gikk konkurs og satte igjen utstyr

Publisert: 16.11.2018

Vi har satt opp en hytte, men byggefirma gikk konkurs før bygget ble ferdig. Vi har forhåndsbetalt hele hytta. Vi har fått utbetalt 10 % av kontraktssummen i form av bankgaranti. Likevel tapte vi mye på å ferdigstille bygget slik det var beskrevet i kontrakt. Nå står en container med utstyr og byggematerialer igjen på tomta. Bygge-stillaset står også igjen, og den er festet til hytta. Har vi krav til å selge eller beholde det som står igjen på byggeplass, eller er dette boets eiendeler?

Les mer

Har ikke fått penger for solgt bruktbil

Publisert: 16.11.2018

Jeg solgte bilen min privat for 3 uker siden. Kjøper skulle dele opp betaling. Men enda ikke fått noen penger. Kjøper betalte omregistreringsavgift på 1500,-. Nå sier kjøper at de ikke har penger til å betale bilen, så kjøper mener jeg skal betale tilbake 1500,- for omregistreringsavgift som de betalte. Hva er riktig? Dette vil jo jeg tape på.

Les mer

Kjøpt valp med falsk stamtavle

Publisert: 16.11.2018

Pomeranian valp med falsk stamtavle, ikke godkjent klubb. Annonse, kjøpekontrakt, stamtavle sier Pomeranian. DNA-test viser blanding. Oppdretter tar inn drektige tisper fra "luguber" oppdretter i Latvia. Oppdretter nekter, men tilbyr å ta tilbake valpen. Vi er blitt så glad i hunden, og ønsker selvsagt å beholde den. Har jeg rett til refusjon da selger har tilbudt tilbakelevering? Mye ble avslørt om denne klubben i Svindeljegerne på TV3. Hunden har også diverse arvelige sykdommer.

Les mer

Leietaker har ikke betalt strømregning

Publisert: 16.11.2018

Hva gjør jeg når strømleverandør ringer og forteller at at min tidligere leieboer ikke har betalt strømregningene?

Les mer

Ny garasje hindrer snøfjerning fra nabotomt

Publisert: 16.11.2018

Jeg lurer på hvordan det stiller seg med snøbrøyting, når BoligPartner har bygget et leilighetskompleks og garasjebygg bare en meter fra privat tomt? Har i over tyve år brøytet snøen over gjerdet og ut i skogen, men nå er det bygget et garasjebygg hvor baksiden av garasjen er langs med hele gjerdet noe som gjør det umulig og bli kvitt snøen fra min eiendom. Kan jeg kreve at kommunen kjører vekk snøen, så lenge de har godkjent bygging så nært, eller kan jeg legge snøen etter garasjeveggen?

Les mer

Feil eierbrøk i sameie

Publisert: 16.11.2018

Utbygger har ved feil seksjonert annen eierbrøk enn intensjonen basert på areal for de fleste seksjonene i et eierseksjonssameie. Resultat opptil 30% avvik. Tinglysing av eierbrøkene 1/2 år før innflytting. Eierseksjonsloven §22 gjelder etter ordlyd og forarbeider kun avvik mellom planlagt og faktisk seksjonsareal ifm. utbyggers anledning til å seksjonere før blokken er ferdig bygd, så kommunen kan vel ikke kreve reseksjonering? Kan avtalelovens §36 om urimelige avtaler komme til anvendelse?

Les mer
1 2 3 417