Spør advokaten

Har du spørsmål om hverdagsjussen? Advokater med solid erfaring gir deg gratis svar. Skriv kort, og unngå all informasjon som kan identifisere deg selv eller andre berørte parter (navn, bosted, personnummer etc). Gjør gjerne et søk på siden for å se om vi har svart på tilsvarende spørsmål før.

Vær oppmerksom på at alle besvarte spørsmål vil bli publisert i en anonymisert versjon på denne nettsiden. Hvis vi besvarer ditt spørsmål kan du regne med svar innen to uker. Alle innsendte spørsmål som ikke blir besvart blir slettet etter tre uker.

tegn igjen

Arbeidsgiver krever renter for for mye utbetalte feriepenger

Publisert: 13.12.2019

Jeg har fått utbetalt for mye feriepenger fra tidligere arbeidsgiver. Har de da lov til å kreve dem tilbake med renter som de har gjort?

Les mer

Arbeidsgiver vil si opp pga sykemelding

Publisert: 13.12.2019

Jeg er sykemeldt 100 %. Venter på svar fra NAV om AAP. Arbeidsgiver vil at jeg skal si opp jobben. Er det riktig at jeg må gjøre det? Vil jeg ikke da miste retten til min forsikring som jeg har på jobben?

Les mer

Går ned i lønn med ny eier av bedrift

Publisert: 13.12.2019

Jeg har en arbeidsavtale med avtalt lønn, noe annerledes enn vanlig. Bedriften jeg fikk denne avtalen i er kjøpt opp og alle avtaler gjelder videre fikk vi beskjed om den gang dette ble gjort. Nå får jeg beskjed om at min lønnsavtale skal avvikles og jeg skal føre timer som alle andre. Inntekten min vil da gå ned mye. Så jeg blir satt ned i lønn. Kan bedriften gjøre dette sånn helt uten videre?

Les mer

Forskjell på ekteskap og samboer ved samlivsbrudd

Publisert: 13.12.2019

Hva er forskjellen på et samboerskap og et ekteskap når det gjelder deling av formue ved samlivsbrudd?

Les mer

Foreldelsesfrister for saker mot kommune

Publisert: 11.12.2019
Emneord:

Vis du skal saksøke en kommune på en sak der kommunen har ansvaret. Er det nå foreldelse å forholde seg til? Kan saken være gammel før du ikke kan saksøke?

Les mer

Rett på alderspensjon når man bor i utlandet

Publisert: 11.12.2019

Jeg lurer på om jeg har rett til alderstrygd. Jeg flyttet fra Norge ca i 25-årsalderen. Hadde småjobber i barnehage, som oppvaskhjelp og stuepike. Norsk statsborger.

Les mer

AAP og inntekt fra eget AS

Publisert: 11.12.2019

Jeg ble sykmeldt siden juli pga uoppdaget medfødt sykdom etter 42 år. Før jeg ble syk planla jeg å etablere min egen virksomhet og måtte si opp min faste jobb med høy lønn 6 mnd før etablering pga karenstid. Når sykepengeperioden er ferdig kan jeg gå over til AAP og/eller 50 % stilling i mitt AS. Jeg har høy timelønn. Hvordan påvirker lønnen 50 % AAP-penger? Dersom helsen svikter helt og jeg må leve kun av AAP/uføretrygd og utbytte fra AS. Vil jeg få redusert AAP/ uføretrygd?

Les mer

Kreve inn penger

Publisert: 11.12.2019
Emneord: ,

Hva kan jeg gjøre med noen som skylder meg penger (2500 kr). Er det noe jeg kan gjøre for å få tak i de?

Les mer

Bestrider inkassokrav

Publisert: 11.12.2019
Emneord: ,

Jeg har fått ett inkassokrav kontaktnettside som jeg bestrider på det sterkeste. Dette er ren svindel. Første krav kom i august, det politianmeldte jeg og benektet kravet da jeg anså kravet som ren svindel. Trodde saken var ute av verden inntil jeg nå får ett krav fra en tysk adresse. Ren utpressing og svindel. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Leieinntekter og uføretrygd

Publisert: 11.12.2019

Jeg er idag 100 % ufør. Jeg har planer om å kjøpe 4 boenheter og deretter leie disse ut hver for seg. Vanlig leiekontrakt på alle. Jeg eier også egen bolig nå, der jeg leier ut halve boligen, vanlig leiekontrakt på denne også. Vil uførytelsen min bli redusert dersom jeg kjøper 4 boenhet og leier disse ut? 6500,- per mnd, per boenhet. 6500 x 5 boenheter = 32 500 minus kostnader. Blir 390 000 minus kostnader i året.

Les mer
1 2 3 348