Spør advokaten

Har du spørsmål om hverdagsjussen? Advokater med solid erfaring gir deg gratis svar. Skriv kort, og unngå all informasjon som kan identifisere deg selv eller andre berørte parter. Gjør gjerne et søk på siden for å se om vi har svart på tilsvarende spørsmål før.

Vær oppmerksom på at alle besvarte spørsmål vil bli publisert i en anonymisert versjon på denne nettsiden. Hvis vi besvarer ditt spørsmål kan du regne med svar innen to uker. Alle innsendte spørsmål som ikke blir besvart blir slettet etter tre uker.

 

tegn igjen

Fikk ikke resept på medisiner

Publisert: 11.12.2018
Emneord:

Jeg sendte melding til legekontoret og sa jeg trengte fornyelse på en veldig viktig resept. Jeg fikk svar om at resepten var inne, men det var den ikke. Dette skjedde ett par ganger utover to uker der de sa resepten var klar på apotek, men den var aldri der. Ringte dem endelig den tredje uken og spurte hvorfor de ikke ga meg medisinen min. De sa da at resepten min ikke eksisterte så jeg måtte legge den inn på nytt. Lurer på om jeg kan saksøke dem for de tre ukene med skader?

Les mer

Føler seg sviktet av helsesystemet

Publisert: 11.12.2018
Emneord:

Jeg har alvorlige problemer med min mentale helse og har vært i bup/NAV/helsesystemet i over 10 år. Jeg har spurt om å få en psykolog så lenge jeg kan huske, men jeg har aldri fått en psykolog eller oppfølgning på min mentale helse. Det eneste jeg fikk var en haug med medisiner jeg må ta hver dag. Jeg har bedt om psykolog mange ganger gjennom fastlege, bup, NAV og mer. Dette har fått meg til å skade meg selv alvorlig siden jeg ikke får hjelp. Kan jeg saksøke noen for dette?

Les mer

Må betale motpartens kostnader

Publisert: 11.12.2018

I lagmannsretten i høst har jeg blitt dømt til å betale motpartens kostnader (frist to uker etter mottatt dom). Ankefrist på dom var i november. Jeg har ikke anket, tror at motpart ikke har klaget da de har vunnet mot meg. Nå nærmer det seg jul og jeg har ikke hørt fra motpart. Eneste jeg vet er beløpsstørrelse og navn. Jeg har ikke mottatt noen krav med bankkonto til motpart. Hva skal det bety? Får jeg noen strafferenter eller annet fare som kan overraske meg?

Les mer

Har ekskone arverett?

Publisert: 11.12.2018
Emneord:

Jeg er skilt og har ingen barn. Har kjøpt ny enebolig med ny samboer. Går jeg vekk, vil ekskone ha noen arverett fra meg? Pensjon har hun, men har hun det livsvarig?

Les mer

Vil ikke la barna være med far

Publisert: 11.12.2018

Eksen prøvde å ta selvmord.Har delt ansvar for to barn. Hva skal jeg gjøre nå? Vil ikke at ungene blir hos ham fordi han har store problemer med alkohol og psykiske problemer.

Les mer

Må betale for sin avdøde mor

Publisert: 11.12.2018
Emneord: , ,

Min mor døde i sommer, i dag jeg fikk jeg en regning fra NAV som viser at hun har betalt for lite i oppholdsavgift på sykehjemmet hun bodde på. Hun bodde på sykehjem i 11 år. Vi foretok et privat skifte i 2009 og lurer nå derfor på om vi står ansvarlig for å betale denne regningen som NAV sender til oss?

Les mer

For lav verdi på hytte som ble gitt i forskudd på arv

Publisert: 10.12.2018

2 søsken. Foreldrene ønsker at barna skal arve tilnærmet likt. Den ene har fått en hytte i forskudd på arv. Hytteverdien ble satt til 2 millioner og den andre skulle også få 2 millioner ved senere arveoppgjøret. Det så likt ut på papiret men markedsverdien ble satt lavt og verdistigning ble ikke nevnt. Ved et salg tror en at verdien er 3 millioner. Kan foreldrene i ettertid bestemme ved testament at det er verdien av hytten ved død som skal gjelde?

Les mer

Funnet testamente etter skifteoppgjøret

Publisert: 10.12.2018

Etter at arveoppgjøret er gjennomført, har det dukket opp et testamente. Hvordan skal vi forholde oss til det nå som skiftet er gjennomført?

Les mer

Fordele arv på særkullsbarn

Publisert: 10.12.2018

Vi er gift, hun har to særkullsbarn og jeg har ett. Vi har ingen felles barn. Vi skal starte bedrift, og hun ønsker å sikre at barna arver like store deler av denne, dvs 1/3 til hver. Hun ønsker å løse dette ved at eierskapet er 33 % vs 67 %? Dette vil i så fall bety at jeg, ved ett eventuelt samlivsbrudd, kun får med meg 1/3 av verdien. Vil det være bedre å løse dette med testamentering, og kan vi i så fall dele arven på denne måten?

Les mer

Redd for at bestemor tapper boet

Publisert: 10.12.2018

Min bestemor døde akkurat. Hun var gift med en mann og de har felles barn. Min bestemor derimot hadde 1 særkullsbarn fra før. Særkullsbarnet var altså min far, som døde for mange år siden. Er det lov for min syke bestemor i samarbeid med hennes ektemann og deres felles barn å tappe boet i forkant av dødsfallet? Dette være seg f.eks salg av fast eiendom til underpris eller pengeoverføringer med gavehensikt eller andre metoder for å bygge ned min bestemors formue? Hvilke rettigheter har jeg?

Les mer
1 2 3 426