Spør en advokat

Har du spørsmål om hverdagsjussen? Advokater med solid erfaring gir deg gratis svar. Skriv kort, og unngå all informasjon som kan identifisere deg selv eller andre berørte parter. Gjør gjerne et søk på siden for å se om vi har svart på tilsvarende spørsmål før.

Vær oppmerksom på at alle besvarte spørsmål vil bli publisert i en anonymisert versjon på denne nettsiden. Hvis vi besvarer ditt spørsmål kan du regne med svar innen to uker. Alle innsendte spørsmål som ikke blir besvart blir slettet etter to uker.

NB! Spørsmål vil ikke bli besvart i juli. Tjenesten åpner igjen i august.

tegn igjen

Far ønsker hovedomsorgen hvis mor flytter

Publisert: 10.07.2017

Jeg har hatt hovedomsorgen for jentene mine siden 2013. Har bodd samme sted de siste 11 årene. Far har hatt vanlig samvær, 1 dag i uken og annenhver helg. Nå har jeg ny kjæreste og vi skal bli samboere og en liten til på vei. Dette betyr at vi må flytte 35 min unna og eldste må bytte skole. Jeg har informert far om dette og han er veldig uenig om dette. Han vil nå søke hovedomsorgen. Jeg er fortvilet, fordi jeg gjør det som jeg mener er best for oss. Og barna gleder seg til å flytte.

Les mer

Erstatning for vold i barndommen

Publisert: 10.07.2017

Som barn blei jeg alltid banket opp hjemme. Slått igjennom dører. Og fikk så mye juling at jeg ikke klarte å gå. Dette har ødelagt meg skikkelig både som barn og som voksen. Jeg sliter mye pga dette. Min barndom blei totalt ødelagt. Hva kan jeg gjøre med dette? Er dette noe jeg kan gå til sak mot? Og mot hvem?

Les mer

Hva skjer med datteren min hvis jeg dør?

Publisert: 10.07.2017

Jeg lurer på hva som skjer med min datter, vist jeg dør? Da faren er og fortsatt bor i Tyrkia. Jeg ønsker at hun da skal få reise og bo hos sin far. Men jeg er usikker på om hvordan det fungerer. Er det noe jeg må gjøre, for at dette skal gå I orden?

Les mer

Overta brors andel av leilighet uten dokumentavgift

Publisert: 02.07.2017

Jeg eier en leilighet sammen med min bror, og vurderer å ta over hele nå som han skal flytte ut. Er det mulig å gjøre dette uten dokumentavgift?

Les mer

Utleier avlyste kontraktsignering på kort varsel

Publisert: 02.07.2017

På lørdagen inngikk jeg en avtale med en dame som skulle leie ut leiligheten til meg og sønnen min fra kommende lørdag. Vi avtalte å møtes idag kl 15:00 for å skrive kontrakt. 10:30 får jeg mail om at hun må avlyse utleien. Har hun lov til dette? Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Trekke tilbake tilbud om leie av leilighet

Publisert: 29.06.2017

Jeg har en utleieleilighet. Etter noen visninger, valgte jeg en dame som neste leietager, deretter sendte jeg kontrakten til henne (Jeg har ikke signert på kontrakten enda) . Men jeg ikke har fått signert versjon tilbake etter å ha sendt ut for to uker siden. Jeg ser at det kan være risiko til økonomisk tap dersom hun ikke signerer på kontrakten, den nåværende leietager flytter ut også. Er det mulig å trekke kontrakten tilbake også lete etter en ny leietaker?

Les mer

Påvist råte mellom salg og overtakelse av bolig

Publisert: 27.06.2017

Jeg har spørsmål i forbindelse med påvist råte vindusrammer i min nykjøpte bolig som medfører skifte av vindu. Oppdagelsen ble gjort i perioden midt mellom salg sept-16 og min overtakelse i des-16, men jeg ble først gjort kjent med det i april-17. Hva er anbefalt fremgangsmåte for å rette reklamasjon på kjøpet? Selger har ikke eierskifteforsikring og jeg tegnet ikke kjøperforsikring. Jeg har innboforsikring i DNB som bekrefter at de vil dekke utgifter til advokat hvis dette blir en sak.

Les mer

Krangel om vannledning på hyttetomt

Publisert: 27.06.2017

Naboene mine har lagt en vannledning over min fritidseiendom (ca 140 meter). Jeg ønsker ikke å knytte meg på denne ledningen, men ønsker en tidsreservasjon for fremtidige eiere (hvis det er ønskelig for deres del å knytte seg til) samt et akseptabelt påkoblingsbeløp. Jeg har foreslått en sum som tilsvarer halvparten av det beløpet de andre som er påkoblet ledningen har betalt og som ikke har avgitt grunn. Er det rimelig å forlange dette for grunnavståelse? Naboene nekter, vi har ingen avtale.

Les mer

Huseier tar dobbelt betalt

Publisert: 27.06.2017

I have signed a contract in April for a small basement located here in Oslo, until the 30th of June. I have discovered that a colleague of mine had the same place before I moved in, she had to move out early April after complaining to the landlord. The landlord "managed" to have April rent from both of us, as per the contract she rented the same place to two different people. This is illegal.

Les mer

Kan mor flytte med barnet til en annen kommune?

Publisert: 27.06.2017

Kan mor flytte med datteren til en annen kommune pga. jobb? Biologisk far til barnet har ikke hatt kontakt med barnet de siste 2 årene. Må mor melde fra til far om dette? Det foreligger ingen samværsavtale og mor har fullt foreldreansvar.

Les mer
1 2 3 249