Spør advokaten

NB! Spørretjenesten holder stengt i hele juli.

Har du spørsmål om hverdagsjussen? Advokater med solid erfaring gir deg gratis svar. Skriv kort, og unngå all informasjon som kan identifisere deg selv eller andre berørte parter. Gjør gjerne et søk på siden for å se om vi har svart på tilsvarende spørsmål før.

Vær oppmerksom på at alle besvarte spørsmål vil bli publisert i en anonymisert versjon på denne nettsiden. Hvis vi besvarer ditt spørsmål kan du regne med svar innen to uker. Alle innsendte spørsmål som ikke blir besvart blir slettet etter tre uker.

tegn igjen

Hvem har ansvaret for manglende innbetaling av husleie?

Publisert: 28.06.2019

Jeg leier ut et lokale, men det kom frem at det er blitt fakturert for lite leie over flere år. Hvordan stiller dette seg? Skal leietaker betale det for lite betalte leien, eller er det utleiers ansvar å fakturere korrekt og mister i så fall utleier retten til å kreve inn for lite betalt leie etterskuddsvis?

Les mer

Angrer på salg av bolig

Publisert: 26.06.2019

Jeg har solgt boligen min og har signert på salgskontrakten. Nå angrer jeg salget fordi jeg er veldig syk. Jeg må flytte ut første august 2019. Jeg vil fortsatt bo i boligen min og ikke selge. Er det mulig at jeg kan trekke seg etter salget? Må jeg betale noe ekstra?

Les mer

Si opp leiekontrakt før avtalen løper ut

Publisert: 26.06.2019

Jeg har nå leid en leilighet som har en avtalt leieperiode på ett år. Er det mulig og si opp denne kontrakten før det har gått et år? Finnes det noe hull i loven som gjør det mulig for meg å flytte fra denne leiligheten før det har gått ett år?

Les mer

Si opp jobben mens man er i mammapermisjon

Publisert: 26.06.2019

Jeg skal gå på mammapermisjon begynner i oktober i år. Jeg har tenkt å avslutte jobben min neste år (jeg har en fast kontrakt). Jeg har 1 mnd oppsigelsesfrist. Jeg vil søke om dagpenger etter min permisjon er ferdig og finne en annen jobb. Må vente 12 uker for du mottar penger fra NAV. Jeg tenkte å si opp min jobb 3 måneder før min permisjon er avsluttet. Er dette mulig? Kan jeg gjøre dette?

Les mer

Skatt når man flytter til Tyskland

Publisert: 26.06.2019

Jeg skal begynne i en fast jobb i Tyskland. Jeg kan forstå at jeg må melde flytting til Tyskland og skatte der, men hva med min leilighet og lån på den her i Norge? Jeg har ikke tenkt å selge den. Og jeg får jo en slags skattelette her med å ha boliglån? Jeg er også i tvil om dette med frivillig medlemskap i folketrygden. Jeg ringte NAV utland og de sa at jeg blir automatisk blir meldt ut med engang jeg flytter og at jeg dermed har ingen rettigheter mer.

Les mer

Er SMS en bindende avtale?

Publisert: 26.06.2019
Emneord:

Har blitt oppringt av selskapet HMS Vakten. Dei tilbydde seg og ordne alt som skal til for å ta fagbrev, eg måtte berre svare bekreft på ein SMS, SMS måtte aksepteres før å ha fått papirene? Neste trinn så kom ein rekning på 12 000,- som nå blir trua med inkasso. Mitt spørsmål er: Kan ein SMS vere juridisk god nok som underskrift/aksept? Er det greit å bruke SMS som bekreftelse på bindande avtale?

Les mer

Usaklig oppsigelse

Publisert: 26.06.2019

Jeg ble oppsagt på jobb i slutten av april (ganske sikker på en usaklig oppsigelse), og har ikke mottatt oppsigelsen skriftlig ennå. Jeg har purret på dem en gang for ca. 2 uker siden, ikke fått tilbakemelding på det ennå. Da jeg trenger hjelp med saken min framover (lønnskrav, bestride den e.l.) vil jeg prøve å få hjelp av Jurk, med de har bedre tid etter sommerferien. Lurer på, kan jeg avvente lønnskrav ev. også bestride oppsigelsen til etter sommerferien eller går det for lang tid?

Les mer

Jobbe for norsk arbeidsgiver i USA

Publisert: 26.06.2019

Jeg har mulighet til å flytte til USA og gjøre samme fulltidsjobb som i dag for norsk arbeidsgiver. Men arbeidsgiver krever at jeg da skal fakturere selskapet som selvstendig næringsdrivende og at jeg går ned 30 % på mindre lønn. Slik slipper selskapet arbeidsgiveravgift, forsikringer m.m. Jeg vil tape inntekt og medlemskap i folketrygden og pensjon. Er dette noe de kan kreve? Eller kan jeg forbli juridisk ansatt i Norge og jobbe i USA?

Les mer

Trekk i feriepenger

Publisert: 26.06.2019

Jeg har 40 % stilling og tjener 160 000,- i året. Jeg begynte hos bedriften 1/11-18. I dag mottok jeg lønnsslippen min der de har trukket ut hele junilønningen min, samt trukket ut 4 dager jeg har tatt ut i juni. Jeg har ikke hatt en eneste feriedag i 2019 med unntak av de 4 nå i juni. Nå har de gitt meg 0,- i lønn i juni samt trukket fra 4 dager på fjorårets feriepenger. Er det ikke slik at jeg skal få full pott for feriepengene fra i fjor - samt kun fratrekk på 4 dager nå i juni?

Les mer

Lovlig reklame på nettside

Publisert: 26.06.2019
Emneord: ,

Vi er en gjeng på 3 som har opprettet en nettside fantasyspeideren.com. Her legger vi ut tips og råd til personer som spiller spillet Fantasy Eliteserien på nett. Vi har kommet i kontakt med spillselskapet Bettson som ønsker å sponse oss, mot av vi gjør tjenester for de. De ønsket at vi endret nettsiden fra .no til .com. Det førte oss til spørsmålet -er det lovlig å motta penger fra Betsson på denne måten, til en norsk konto?

Les mer
1 2 3 368