Yrkesskade

Får ikke erstatning for arbeidsskade

Publisert: 11.01.2021

Der er tale om en arbejdsskade, hvor jeg under arbejde for en norsk arbejdsgiver kommer svært til skade! Forsikringsselskab og NAV anerkender arbejdsskaden. Men vil ikke udbetale erstatning! På trods af, at jeg har dokumenterede skader, straks- og bro- symptomer. Speciallægerne konkluderer, at der er årsagssammenhæng og varig men. Tingretten afgør ´manglende årsagssammenhæng´ Jeg anker til Laugmannsretten fordi, at det IKKE er en Whiplash, men en regulær arbejdsskade. Men domm har afgjort.

Les mer

Ufør etter yrkesskade

Publisert: 21.08.2020

Har en godkjent yrkesskade på 17 % etter ulykke på jobb som anleggsgartner i 2002. Skade på nakke rygg og skulder med sykehusinnleggelse. Jeg omskolerte meg fra anleggsgartner til førskolelærer. Senskader etter traume mot nakke, med følger som følelsesløshet i venstre arm, migrene, øresus, nummenhet i ansiktet, gjorde at jeg ble operert for nakkeprolaps i 2019. Er nå på AAP, men ser at veien er lang frem til å stå i 100 % jobb. Kan jeg søke uføregrad med den godkjente yrkesskaden som utgangspunkt?

Les mer

Erstatning for skade i militæret

Publisert: 22.06.2020

Fikk en skade i militæret for nokon år siden. Har skaden enda og må leve med den. Har jeg krav på noko erstatning? Har store lege/medisinutgifter hver måned.

Les mer

Smittet av bakterie på jobb

Publisert: 24.02.2020

Er sykepleiestudent og har nettopp vært i en lengre praksisperiode. Det viser seg nå at jeg har blitt smittet av en pasient med bakterien ESBL. Legen sier jeg har krav på erstatning, stemmer dette? Hvordan skal jeg evt. gå fram?

Les mer

PTSD og yrkesskade

Publisert: 19.02.2020

Har posttraumatisk stresssyndrom, depresjon og utmattelse. Dette skyldes i hovedsak, masse feil og mangler, skader og mange unødvendige dødsfall jeg har sett. Har varslet, forsøkt forebygge over 40 år i helsetjenesten. Fikk innvilget uføretrygd som vel 60-åring, for tre år siden. Var i deltidsjobb etter ett år og nå som 64, så mye jeg orker, til jeg igjen ser nok av det samme og må ta pauser i perioder, med sykmelding på grunn av dette. Har jeg noen sjanse å få regnet dette som arbeidsskade?

Les mer

Erstatning for yrkesskade

Publisert: 28.01.2020

Jeg har fått hjernerystelse og post-hjernerystelse som følge av yrkesskade. I etterkant har jeg også fått kronisk klasehodepine og neseskade. Nå går jeg på AAP. og lurer på om man har rett til erstatning.

Les mer

Får ikke yrkesskadeerstatning

Publisert: 22.01.2020

Ble utsatt for yrkesskade i ett svært helseskadelig arbeidsforhold. Trygdekontoret skrev ut godkjenning av yrkesskade, men ble nektet alt i etterkant. Forsikringsselskapet fraskriver seg mandatet ved å binde seg til og forholder seg til avslaget fra NAV. Nå lever jeg av 100 % uførhet begrunnet i de kraftige symptomene som jeg daglig lider av etter yrkesskaden. Uføre-ytelsen er uten medisinsk diagnose og den tilkjente uføre-ytelsen er langt under fattigdomsgrensen. Hvordan takle dette?

Les mer

Skadet på kurs med jobben

Publisert: 13.01.2020

Det gjelder yrkesskade. Jeg var på et kurs gjennom jobben, hvor jeg på kurset pådro meg en skade. Det endte med i at jeg ble sykmeldt i 3 måneder. Hvilke erstatningskrav kan jeg stille da skaden har skjedd på jobben? Hva har jeg krav på?

Les mer

Mulig ansvar for skader hos tømmerhogger

Publisert: 21.01.2019

Jeg har tatt kontakt med en tømmerhogger som skal felle noen trær på vår hyttetomt. Han får betalt i form av at han selv tar med seg tømmeret. Mitt spørsmål er om jeg kan stilles ansvarlig om han skulle bli skadet når han utfører jobben? Vi har ikke skrevet kontrakt, alt er muntlig. Denne tømmerhoggeren har tidligere gjort samme jobben med samme «betaling», dvs han tar med seg tømmeret og selger dette. Jeg sitter kun igjen med bedre utsikt. Er det noe jeg bør tenke på å gjøre i forkant?

Les mer

Erstatning etter skade på jobben

Publisert: 26.10.2018

Jeg hadde et uhell på jobb hvor jeg skar langefingeren. Arbeidsgiver/tillitsvalgt (samme person) lo da jeg spurte om å bli kjørt til legevakten, så jobbet videre. Ble senere henvist til kirurg som sa jeg har kuttet en strekksenen. Operasjon ville de helst unngå da det var risikabelt.

Har jeg rett på erstatning da fingeren er hoven for alltid og enda er vond å bruke 3 måneder senere? Det er også uklart om arbeidsgiver sendte skademelding da ingen kan oppdrive dokumentasjon på dette.

Les mer