Voldsoffererstatning

Erstatning etter seksuell trakassering på Internett

Publisert: 04.12.2019

Hvis man har blitt seksuelt trakassert og skremt av samme person, kun på Internett, og man har anmeldt til politiet og de spør hvordan du stiller deg i forhold til erstatning. Og vil gjerne ha erstatning for den psykiske skaden det har gjort, men ikke vet ikke hvor mye man kan be om, hvordan finner man ut av det? (Er snakk om å trakassering verbalt med snakk om pisk, håndgjern og fotlenker og narkotika). Hvem bør man rådføre seg med?

Les mer

Erstatning etter oppvekst med voldelig stefar

Publisert: 04.12.2019

Jeg har levd med en stefar i mange år. Som har truet med vold. Skriking. Ikke vanlig heve stemmen. Han har ødelagt eiendeler som laptopper, Xbox og kontroller. Snakke stygt som å kalle meg ting og andre trakasserende ord opp igjennom. Jeg har nå i senere tid utviklet PTSD og angst, og lav selvtillit etter nesten 8 år med dette. Er dette noe jeg kan gå videre med ? Har psykolog som mener det.

Les mer

Erstatning etter voldtekt

Publisert: 04.12.2019

Har eg rett på erstatning fra tidligere voldtekt tilbake i tid? Og kordan går eg fram for og komme i gang med det? Dette er 11 år siden og i dag er eg 27, men har slete med livet siden. Og vil gjerne ha hjelp for og gå videre med dette.

Les mer

Vil søke erstatning etter 15 år

Publisert: 10.04.2019

Jeg ble utsatt for væpnet ran på jobben min i 2004, men ingen informerte meg om at jeg har krav på erstatning. Hendelsen skadet min psykiske helse, og jeg bruker faste medisiner. Spørsmålet er: Har jeg krav på erstatning nå eller tiden er over? Politi var til stedet og saken ble ti slutt henlagt.

Les mer

Erstatning for gammel skade

Publisert: 21.01.2019

Jeg ble utsatt for vold i 2010, knakk kjeven og måtte operere. Har slitt med øre og kjeve siden. Har nå fått time på sykehuset for å få sjekket opp i dette og om det kan være varige mén. Fikk erstatning den gangen, men hva om jeg nå må operere det på nytt igjen? Hva kan jeg kreve og hva kan jeg gjøre?

Les mer

Mishandlet av onkel

Publisert: 21.01.2019

Onkel forgrep seg på meg i flere år. Startet når jeg var 4 år, onkel var 17 år. Fortsatte til han var 23 år. Jeg husker en del, men kommet siste halve året frem, da jeg ikke husker så mye. Nå er jeg forandret meg, sliter veldig. Er nå 26 år siden. Ble stort møte hvor alle i familien satt rundt et bord og "snakket" om hendelsene. Psykiater og BUP overtalte onkel, meg og familie å ha møte. Jeg måtte legge frem hva jeg husket. Familien reagerte kraftig, jeg ble redd. Kan jeg nå anmelde onkel og psykiater?

Les mer

Erstatning for brukket nese

Publisert: 14.09.2018

Jeg ble slått ned i mai og brakk nesen. Legene fikk ikke til å brekke nesen min på plass igjen, som vil si at jeg må operere for å få nesen rett igjen. Jeg gikk glipp av noen jobbdager og eksamensøvinger, samt at jeg iblant våkner med mareritt etter hendelsen. Jeg skal på møte med konfliktrådet og lurte med dette på hva jeg kan kreve i erstatning? Hva er en reell sum, med baktanke at jeg må operere senere.

Les mer

Trenger hjelp etter 22.juli 2011

Publisert: 05.06.2018

Jeg var på Utøya 22. juli 2011. Trenger bistand til å håndtere en økonomisk floke som har oppstått med AP-pengene jeg fikk fra NAV. Jeg trenger også bistand til å søke om erstatning for tapt inntekt fra voldsoffererstatningskontoret.

Les mer

Har ikke fått voldsoffererstatning etter rettsak

Publisert: 08.05.2018

For to år siden knakk en mann fingeren min og ble stilt til retten der jeg vant, men fikk ikke noe erstatning. Er det for sent å søke om erstatning nå? Hvor skal jeg søke og hva må jeg gjennom? Hvor mye kan jeg evt. søke om?

Les mer

Erstatning etter voldelig barndom

Publisert: 06.03.2018

Jeg er en mann på 40 år. Som barn vokste jeg opp med fysisk vold og psykisk mishandling fra foreldrene mine. Jeg ble ikke skjermet fra alkoholbruk eller hard fysisk arbeid. Jeg mener at dette har skadet meg slik at jeg aldri fikk muligheten til å utvikle meg på en riktig måte. Barnekonvensjonen var utilgjengelig for meg. Til den dag i dag våkner jeg til mareritt på nettene. Jeg kan kjenne smerten av å bli slått med belte eller andre gjenstander i disse drømmene. Har jeg rett på oppreisning?

Les mer