Voldsoffererstatning

Erstatning for brukket nese

Publisert: 14.09.2018

Jeg ble slått ned i mai og brakk nesen. Legene fikk ikke til å brekke nesen min på plass igjen, som vil si at jeg må operere for å få nesen rett igjen. Jeg gikk glipp av noen jobbdager og eksamensøvinger, samt at jeg iblant våkner med mareritt etter hendelsen. Jeg skal på møte med konfliktrådet og lurte med dette på hva jeg kan kreve i erstatning? Hva er en reell sum, med baktanke at jeg må operere senere.

Les mer

Trenger hjelp etter 22.juli 2011

Publisert: 05.06.2018

Jeg var på Utøya 22. juli 2011. Trenger bistand til å håndtere en økonomisk floke som har oppstått med AP-pengene jeg fikk fra NAV. Jeg trenger også bistand til å søke om erstatning for tapt inntekt fra voldsoffererstatningskontoret.

Les mer

Har ikke fått voldsoffererstatning etter rettsak

Publisert: 08.05.2018

For to år siden knakk en mann fingeren min og ble stilt til retten der jeg vant, men fikk ikke noe erstatning. Er det for sent å søke om erstatning nå? Hvor skal jeg søke og hva må jeg gjennom? Hvor mye kan jeg evt. søke om?

Les mer

Erstatning etter voldelig barndom

Publisert: 06.03.2018

Jeg er en mann på 40 år. Som barn vokste jeg opp med fysisk vold og psykisk mishandling fra foreldrene mine. Jeg ble ikke skjermet fra alkoholbruk eller hard fysisk arbeid. Jeg mener at dette har skadet meg slik at jeg aldri fikk muligheten til å utvikle meg på en riktig måte. Barnekonvensjonen var utilgjengelig for meg. Til den dag i dag våkner jeg til mareritt på nettene. Jeg kan kjenne smerten av å bli slått med belte eller andre gjenstander i disse drømmene. Har jeg rett på oppreisning?

Les mer

Erstatning for vold og voldtekt

Publisert: 06.02.2018

Jeg har to forskjellige saker som jeg lurer på om jeg kan søke erstatning på. Den ene er en voldelig oppvekst, med både vold og trusler. Alle tilfellene er anmeldt, men henlagt. For ca 3 år siden ble jeg utsatt for kidnapping og forsøk på voldtekt. Dette er også anmeldt. Begge tilfellene har ødelagt mitt voksenliv og arbeidsliv. Jeg har vært av og på med sykemelding pga mye smerter. Siste 2 år har jeg vært 100 % sykemeldt. Psykologen sier at jeg har posttraumatiske lidelser.

Les mer

Ønsker erstatning for voldtekt

Publisert: 04.02.2018

Jeg var skolevegrer fra 5. klasse til 10. Nå er jeg 23. Når jeg gikk i 7. klasse ,låste det seg helt og jeg ble veldig deprimert. Lå bare i senga. Og jeg var overbevist på at jeg var gravid (var ikke det).

Jeg fortalte mamma at jeg hadde opplevd voldtekt. Hun spurte hvem som hadde gjort det. Jeg ville ikke si til henne hvem det var. Så jeg sa at jeg hadde blitt overfalt. Dette fortalte mamma til barnevernet. De sa at jeg løy og spurte meg aldri om dette. Kan jeg ha krav på erstatning?

Les mer

Opplever trusler i borettslag

Publisert: 27.03.2017

Andelseier-styre i borettslag: Jeg opplever at det har blitt uholdbart for meg å bli boende i borettslaget der jeg har bodd i mange år, fordi vi i har fått et styre som har vært bøllete mot meg, og for få dager siden til og med utsatt meg for vold. Volden ble anmeldt til politiet. Jeg er bekymret for at de kommer til å henlegge saken. Men nye voldsepisoder kan skje. Vi bor nært hverandre og jeg er ikke trygg lenger. Kan jeg få gratis bistandsadvokat for å få saken til retten, kreve at de holder seg unna meg og kreve erstatning?

Les mer

Erstatning etter overfall

Publisert: 27.10.2016

Min samboer ble for 10 dager siden overfalt av en ukjent mann. Han fikk store skader: alvorlig hjernerystelse, stort kutt i bakohodet som måtte syes, og en finger så stygt knukket av han måtte operere inn skruer i den dagen etter. I tillegg fikk han store psykiske konsekvenser etter overfallet. I tillegg til det, fikk han også en tydelig forverring av hans kroniske nakke/hodeskade. Personen som utførte volden er på prøvetid. Vi må levere inn et ertsatningskrav og vi lurer derfor på hva vi kan kreve i erstatning.

Les mer

Frist for erstatning etter voldssak

Publisert: 14.10.2016

Er det vanlig å be om erstatning i voldtektssaker? Fikk brev om frist på erstatningskrav og vet ikke helt hva jeg skal gjøre.

Les mer

Erstatning etter overfall

Publisert: 14.10.2016

Ble slått ned og knakk nesen. Det ble filmet og vi var helt rolige, imens to personer var sinte og ville slåss. Kan jeg få erstatning?

Les mer