Vold

Nødvergerett på jobb

Publisert: 23.09.2019
Emneord: ,

Jeg jobber som brannmann, det vi lurer på er hvis en føler seg truet og blir angrepet av en person under ett oppdrag. Politiet er ikke kommet til stedet. Kan da vi som brannmann forsvare oss med makt uten og bli straffeforfulgt etterpå? Finnes det noe i lovverket om dette?

Les mer

Utsatt for trakassering av eksen

Publisert: 19.09.2019

Jeg har blitt utsatt for psykisk vold, fysisk vold, trakassering, drapstrusler med våpen, svindel, utroskap, falske beskyldninger, tyveri, hærverk pluss mye mer! Dette vil prege livet mitt i lang tid fremover både psykisk og økonomisk. Dette er min tidligere kjæreste og sambo som har gjort mot meg en rekke ganger, hun har kostet meg nær halv million, jobben min osv. Hva skal jeg gjøre? Jeg har forsøk å snakke med henne om dette, men hun nekter alt og legger all skyld på meg! Jeg kan bevise mye.

Les mer

Vil søke erstatning etter 15 år

Publisert: 10.04.2019

Jeg ble utsatt for væpnet ran på jobben min i 2004, men ingen informerte meg om at jeg har krav på erstatning. Hendelsen skadet min psykiske helse, og jeg bruker faste medisiner. Spørsmålet er: Har jeg krav på erstatning nå eller tiden er over? Politi var til stedet og saken ble ti slutt henlagt.

Les mer

Skadet av vakt på utested

Publisert: 12.03.2019
Emneord: ,

Ved utkastelse fra et utested, ble jeg ført ned en trapp, hvor vaktens håndtering gjorde så jeg mistet balansen og falt ned trappen. Dette førte til flere skader på kropp, hvor noen avventer legesjekk, samt ett kutt i bakhodet som krevde 5 sting. Selv var jeg beruset (kun alkohol), men fullt oppegående og bevisst før utkastelsen. Jeg er på ingen måte aggressiv, og var medgjørlig ved utkastelse, men mener skadeomfanget er for stort til å ignorere. Burde dette tas videre? (Har bilder fra skade).

Les mer

Erstatning etter misbruk i barndommen

Publisert: 27.02.2019
Emneord: ,

Jeg har mistet 16 år av mitt liv pga av misbruk, jeg sov med ham i 16 år. Jeg var så lik min mor. Da kunne han bruke meg. Ble betalt for å ikke si noe til min mors familie.

Liker ikke dusje, smøre meg, ringe, ut i offentlig på hjemstedet og mye mer. Får vondt i underlivet. Min mor døde i barsel, de mistet 2 gutter før meg. Det ble vel min bane, skyldfølelse. Juling var dagligdags.

Har nå fått diagnosen kompleks PTSD på Modum. Kan jeg søke erstatning?

Les mer

Blir slått av storebror

Publisert: 27.02.2019
Emneord: ,

Jeg har og opplever at broren min slår meg og trakasserer meg hjemme. Han er 15 år gammel og jeg er 14 år gammel. Kan jeg anmelde han og hvordan?

Foreldrene mine skal også skilles så jeg lurte på om han kan være hos pappa når jeg er hos mamma og at han er hos mamma når jeg er hos pappa.

Les mer

Anmelde vold i Spania

Publisert: 21.01.2019
Emneord: ,

Jeg ble slått ned av en skotte på ferie i Spania, som brakk nesen min og fått ødelagt klær pluss 1400 i utgifter. Politiet her sier at hvis jeg vil anmelde, forplikter jeg meg til å møte i en rettssak, skaffe tolk og juridisk bistand. Altså - IKKE anmeld for det vil koste mer enn det smaker. Vi er på ferie på samme sted og jeg vet hvem det er (ikke navnet, men bilder og vitner). Er det ingenting jeg kan gjøre?

Les mer

Redd for kontakt med tidligere kjæreste

Publisert: 12.12.2018
Emneord: ,

Min tidligere samboer og far til mine to barn er siktet for familiær vold og overgrep. Er det slik at de kan kontakte min tidligere kjæreste (10 år siden vi var sammen) for en prat? Jeg var utro i det forholdet, og er redd at det skal bli brukt mot meg .

Les mer

Er det straffbart å ikke vitne?

Publisert: 02.10.2018

Er det straffbart å ikke vitne når man har sett vold mot et barn?

Les mer

Trenger juridisk bistand for voldssak

Publisert: 04.09.2018
Emneord: ,

Jeg blitt påført vold som har medført store økonomiske utlegg i forbindelse med tannlegeregning. Jeg trenger juristbistand til å fremme erstatningssak ovenfor den som forvoldte skaden og oppreisning.

Les mer