Vold

Erstatning etter vold og omsorgssvikt

Publisert: 28.01.2020

Jeg har vært utsatt for omsorgsvikt, vold og utfrysning i alle år fra jeg var lita jente og det foregår fortsatt. Stort selvhat, tillitsproblemer. Svært lang behandling fra jeg var i tenårene til dags dato. Har jeg noen rett til erstatning? Ingen skyld eller anger. Jeg har mye dokumentasjon på skade påført psykisk.

Les mer

Erstatning etter voldsskade

Publisert: 22.01.2020

Jeg er i en politisak det jeg er fornærmet i en sak om blind vold. Jeg skal søke om erstatning, men vet ikke hvordan jeg går frem. Er dette noe dere kan gi meg noen ledetråder på?

Les mer

Anmelde voldssak fra 2006

Publisert: 13.01.2020
Emneord: ,

I 2006 ble jeg angrepet av full kollega på åpen gate. Han gjorde at jeg falt og knakk ankel og leggben, ankel ble vridd 95 grader. Jeg ble liggende å rope og han bare gikk. Jeg hadde drukket jeg og, men var ikke full. Vedkommende har tidligere vært aggressiv mot andre. Jeg sliter fortsatt mye og det har gått ut over jobb, psyke og helse. Flere venner har spurt hvorfor jeg ikke anmeldte han. Hva bør/kan jeg gjøre?

Les mer

Nødvergerett på jobb

Publisert: 23.09.2019
Emneord: ,

Jeg jobber som brannmann, det vi lurer på er hvis en føler seg truet og blir angrepet av en person under ett oppdrag. Politiet er ikke kommet til stedet. Kan da vi som brannmann forsvare oss med makt uten og bli straffeforfulgt etterpå? Finnes det noe i lovverket om dette?

Les mer

Utsatt for trakassering av eksen

Publisert: 19.09.2019

Jeg har blitt utsatt for psykisk vold, fysisk vold, trakassering, drapstrusler med våpen, svindel, utroskap, falske beskyldninger, tyveri, hærverk pluss mye mer! Dette vil prege livet mitt i lang tid fremover både psykisk og økonomisk. Dette er min tidligere kjæreste og sambo som har gjort mot meg en rekke ganger, hun har kostet meg nær halv million, jobben min osv. Hva skal jeg gjøre? Jeg har forsøk å snakke med henne om dette, men hun nekter alt og legger all skyld på meg! Jeg kan bevise mye.

Les mer

Vil søke erstatning etter 15 år

Publisert: 10.04.2019

Jeg ble utsatt for væpnet ran på jobben min i 2004, men ingen informerte meg om at jeg har krav på erstatning. Hendelsen skadet min psykiske helse, og jeg bruker faste medisiner. Spørsmålet er: Har jeg krav på erstatning nå eller tiden er over? Politi var til stedet og saken ble ti slutt henlagt.

Les mer

Skadet av vakt på utested

Publisert: 12.03.2019
Emneord: ,

Ved utkastelse fra et utested, ble jeg ført ned en trapp, hvor vaktens håndtering gjorde så jeg mistet balansen og falt ned trappen. Dette førte til flere skader på kropp, hvor noen avventer legesjekk, samt ett kutt i bakhodet som krevde 5 sting. Selv var jeg beruset (kun alkohol), men fullt oppegående og bevisst før utkastelsen. Jeg er på ingen måte aggressiv, og var medgjørlig ved utkastelse, men mener skadeomfanget er for stort til å ignorere. Burde dette tas videre? (Har bilder fra skade).

Les mer

Erstatning etter misbruk i barndommen

Publisert: 27.02.2019
Emneord: ,

Jeg har mistet 16 år av mitt liv pga av misbruk, jeg sov med ham i 16 år. Jeg var så lik min mor. Da kunne han bruke meg. Ble betalt for å ikke si noe til min mors familie.

Liker ikke dusje, smøre meg, ringe, ut i offentlig på hjemstedet og mye mer. Får vondt i underlivet. Min mor døde i barsel, de mistet 2 gutter før meg. Det ble vel min bane, skyldfølelse. Juling var dagligdags.

Har nå fått diagnosen kompleks PTSD på Modum. Kan jeg søke erstatning?

Les mer

Blir slått av storebror

Publisert: 27.02.2019
Emneord: ,

Jeg har og opplever at broren min slår meg og trakasserer meg hjemme. Han er 15 år gammel og jeg er 14 år gammel. Kan jeg anmelde han og hvordan?

Foreldrene mine skal også skilles så jeg lurte på om han kan være hos pappa når jeg er hos mamma og at han er hos mamma når jeg er hos pappa.

Les mer

Anmelde vold i Spania

Publisert: 21.01.2019
Emneord: ,

Jeg ble slått ned av en skotte på ferie i Spania, som brakk nesen min og fått ødelagt klær pluss 1400 i utgifter. Politiet her sier at hvis jeg vil anmelde, forplikter jeg meg til å møte i en rettssak, skaffe tolk og juridisk bistand. Altså - IKKE anmeld for det vil koste mer enn det smaker. Vi er på ferie på samme sted og jeg vet hvem det er (ikke navnet, men bilder og vitner). Er det ingenting jeg kan gjøre?

Les mer