Vold

Anmelde vold i Spania

Publisert: 21.01.2019
Emneord: ,

Jeg ble slått ned av en skotte på ferie i Spania, som brakk nesen min og fått ødelagt klær pluss 1400 i utgifter. Politiet her sier at hvis jeg vil anmelde, forplikter jeg meg til å møte i en rettssak, skaffe tolk og juridisk bistand. Altså - IKKE anmeld for det vil koste mer enn det smaker. Vi er på ferie på samme sted og jeg vet hvem det er (ikke navnet, men bilder og vitner). Er det ingenting jeg kan gjøre?

Les mer

Redd for kontakt med tidligere kjæreste

Publisert: 12.12.2018
Emneord: ,

Min tidligere samboer og far til mine to barn er siktet for familiær vold og overgrep. Er det slik at de kan kontakte min tidligere kjæreste (10 år siden vi var sammen) for en prat? Jeg var utro i det forholdet, og er redd at det skal bli brukt mot meg .

Les mer

Er det straffbart å ikke vitne?

Publisert: 02.10.2018

Er det straffbart å ikke vitne når man har sett vold mot et barn?

Les mer

Trenger juridisk bistand for voldssak

Publisert: 04.09.2018
Emneord: ,

Jeg blitt påført vold som har medført store økonomiske utlegg i forbindelse med tannlegeregning. Jeg trenger juristbistand til å fremme erstatningssak ovenfor den som forvoldte skaden og oppreisning.

Les mer

Datter tok sitt eget liv – kan foreldrene søke om erstatning?

Publisert: 19.06.2018

Det var en venninne av meg som for en stund siden valgte å ta livet sitt. Hun ble voldtatt for tre år siden og klarte aldri å bli bedre. Er det ikke slik at foreldrene kan søke om erstatning? For i mitt syn så er voldtekten hovedgrunnen til at det ble sånn. Jeg vet at de allerede har søkt om erstatning etter voldtekten, men det er ikke noe som skjer. Har de ikke ytterlige krav på erstatning om voldtekt leder til selvmord?

Les mer

Kan man anmelde voldtekt ett år etter at det skjedde?

Publisert: 03.04.2018

For et år siden sov jeg over hos en gutt. Da jeg våknet dagen etter, så fant jeg ut at han hadde hatt sex med meg imens jeg sov og filmet det. Jeg turte ikke å gå videre med det, men skaffet meg bevis for at hendelsen har skjedd som jeg fortsatt har. I senere tid så har jeg slitt veldig med hendelsen, så jeg lurer på om man får gjort noe med det selv om det er en stund siden?

Les mer