Vikar

Jobbe som vikar når man får dagpenger

Publisert: 07.04.2020

Jeg jobber 27 % i en restaurant. Jeg har nå blitt permittert i 1 måned pga. corona. Jeg har søkt om 27 % dagpenger fra NAV. Kan jeg jobbe som vikar i en matbutikk i denne måneden uten at dette reduserer dagpenger fra NAV?

Les mer

Dagpenger for ringevikar

Publisert: 06.04.2020

Jeg jobber som ringevikariat ved et offentligtannlegekontor. I mars var jeg satt opp en god del dager jeg skulle jobbe, men så skjedde corona og klinikken ble stengt. Jeg har ikke fått noe permitteringsvarsel. Har jeg noe rett på dagpenger og dokumentasjon på permittering for å vise til Nav for dagene jeg mistet? Eller gjelder det ikke noe for ringevikar?

Les mer

Tilkallingsvikar jobber faste tider

Publisert: 06.04.2020
Emneord: , ,

Jeg ble ansatt som tilkallingsvikar, men jobber hver dag fra 8-16 uten å ha blitt opplevd som tilkalt. Hvilke fordeler gir denne form for kontrakter arbeidsgiver, og hva er forskjellen på dette og ordinær vikar ifølge loven?

Les mer

Får bare jobbe en time per dag

Publisert: 06.04.2020

Jeg jobber som ekstrahjelp i en butikk på kjøpesenter. Grunnet reduserte åpningstider har vaktene blitt kuttet ned fra 6 timers kveldsvakt til kun én time. Jeg har mottatt permitteringsvarsel, men har fått høre at jeg trolig ikke vil bli permittert ettersom bedriften er avhengig av fleksibiliteten min. Nabo tipset meg nylig om at det visstnok ikke er lov å tilkalle arbeidere for kun én times arbeid. Stemmer dette? Har jeg som ekstrahjelp færre rettigheter ift heltidsansatte?

Les mer

Lønn for ekstra arbeidstid som lærer

Publisert: 06.04.2020

Har en kollega som ofte er sykmeldt, det blir ikke satt inn vikar (ihvertfall ikke nå). Vi jobber på skole. Jeg har årsvikariat uten mulighet for forlengelse. Jeg må nå ta over kollega sine elever og undervise dem i tillegg til mine egne, har jeg noen rettigheter ift lønn eller grunn til å få fortsette å jobbe? Jeg har hatt ansvar for hennes klasse i tillegg til min egen i minst 3 mnd dette året. Står ikke i arbeidsbeskrivelse at dette er min jobb.

Les mer

Rettigheter som student

Publisert: 31.03.2020
Emneord: , ,

Jeg er fulltidsstudent ved et universitet og har to tilkallingsvikarstillinger ved siden av studiene. Har ingen fast stillingsprosent, antall vakter og lønn varierer fra måned til måned. Jeg jobber i barnevernet, og flere av brukerne våre har blitt sendt hjem pga corona-situasjonen, noe som gjør at arbeidsgiver ikke tar inn vikarer. Har lest på NAV sine sider at jeg ikke har krav på dagpenger som student. Derfor lurer jeg på om det er andre måter jeg kan få hjelp på (bortsett fra Lånekassen)?

Les mer

Får ikke lønn fordi skolen er stengt

Publisert: 30.03.2020

Eg er ansatt som vikar på skole fra 20.01.2020 til 30.07.2020. Vikariatet dekker en 80 % stilling. Nå når skolen er stengt sier arbeidsgiver at eg kun får lønn for timer arbeidet, dvs ingen lønn nå når skolene er stengt. Eg har ikke mottatt permitteringsvarsel. Stemmer dette?

Les mer

Mister vikartimer pga korona

Publisert: 30.03.2020
Emneord: , ,

Jeg jobber som tilkallingsvikar på en privat skole. Arbeidsmengde varierer fra måned til måned. Fra nesten ingenting, til nesten full tid. F.o.m.13.3 er skolen stengt pga. korona. Alle jobber hjemme, ikke lenger behov for vikarer. Kan jeg ha krav på noe som helst fra NAV og hvordan beregnes egentlig dette når arbeidsmengden er svært varierende? Gis evt. støtte fra dagen man søker eller fra da problemet oppsto 13.3? Har barn på 11 hjemme, er omsorgspenger en bedre løsning foreløpig?

Les mer

Lønn under sykemelding

Publisert: 30.03.2020

Jeg jobber som tilkallingsvikar i hjemmetjenesten i en kommune. Har jobbet der i ca. 10 år. Jobber i snitt annenhver helg. Nå har jeg blitt sykmeldt grunnet coronamistanke. Sist gang jeg jobbet var for 17 dager siden. Jeg fikk beskjed om at siden jeg ikke har jobbet de siste 14 dagene har jeg i utgangspunktet ikke krav på lønn. Har jeg rett på lønn for vaktene jeg er satt opp på når jeg har fått sykemelding fra legen?

Les mer

Karantene som tilkallingsvikar

Publisert: 23.03.2020

1) Hvordan er det framover nå hvis jeg blir tilkallingsvikar i 0% i helsevesenet og blir satt i karantene? Har jeg krav på lønn på oppsatte vakter? Og hva hvis det blir flere karanteneperioder i løpet av året?

2) Er permittert fra hovedjobben nå og får full lønn i 20 dager. Bortfaller dette helt om jeg får noen få vakter i en ny jobb? Burde jeg, økonomisk sett, vente 20 dager og så starte med vaktene når full lønn blir til dagpenger?

Les mer
1 2 3 5