Videregående skole

Klage på privatistskole

Publisert: 12.12.2018

Jeg er en student som har meldt meg på Metis privatistskole denne høsten. Har vært på hver undervisningstime og prøvd å følge med. Tar opp naturfag som koster 9990 kr og er ikke fornøyd med læreren. Blant annet svarer han ikke på spørsmål på mail. Nå som eksamen nærmer seg bruker jeg YouTube og NDLA til å lære meg selv pensum. Føler jeg har betalt 10k i luften. De har karaktergaranti, men jeg føler om jeg får bedre karakter skyldes dette meg og ikke skolen. Har jeg klagerett?

Les mer

Strengt reglement på klassetur

Publisert: 09.11.2017

Jeg skal på en klassetur. Vi fikk beskjed om å skrive under på reglementet til skolen for å delta på turen, men da vi spurte om å få se reglene ble vi nektet dem. Vi er alle 18 år gamle, og vi vil gjerne ta et glass alkohol. Lærerne derimot nekter, som er forståelig, siden dette er en "klassetur", og som de påpekte, de reiser på fritiden. Nå skal vi bli tvunget til å ta alkotest, og har vi over 0,5 blir vi sendt hjem og må betale flyturen og transport selv. Er dette lov?

Les mer

Sen diagnostisering av ADHD og svikt i skolegangen

Publisert: 15.09.2017

Jeg er en mann på 32 år som fikk diagnosen ADHD for halvannet år siden. Da medisinen funker utmerket på meg, føler jeg at skolegangen min burde ha vært annerledes. Jeg har sett litt på nettet, og det virker som at det er muligheter for erstatning ved sen diagnosering og eventuelt for svikt i fra ungdomskolen. Har behov for litt hjelp med hvordan jeg skal gå frem og hvem som skal kontaktes.

Les mer