Uskiftet bo

Mor i uskiftet bo vil gi forskudd på arv

Publisert: 14.01.2019

Mor sitter i uskiftet bo. Arvinger er min søster og meg. Mor og jeg har ikke lenger kontakt med min søster. Mor har solgt sitt hus og flyttet i en mindre leilighet. Hun har nå 2 millioner, og ønsker at jeg skal få mest mulig av dette i gave. Hvor mye kan hun gi til meg i gave, uten at min søster kan kreve tilsvarende?

Les mer

Signere på papirer om uskiftet bo

Publisert: 13.12.2018
Emneord: ,

Far og hans kone har hvert sitt særkullsbarn, jeg ble for en stund tilbake spurt om å signere på endring fra uskiftet til skiftet bo. Far og stemor har også to barn sammen. Hvilken risiko innebærer det for meg å signere dette hvis for eksempel far faller fra først, kan jeg risikere å ikke sitte igjen med noe arv?

Les mer

Hva skjer med hytta når ektemannen dør?

Publisert: 27.11.2018

Ola dør. Han er gift med Kari. De har to felles barn og Ola har en sønn fra før. Alle barna er voksne. Ola og Kari har samlet felleseie på kr 5 000 000, inkludert her er en hytte Kari arvet fire år før Ola dør, hytta har en verdi på ca 1 300 000. Spørsmålet er: Når Kari nå må gjøre opp med særkullsbarnet, skal da hytten være en del av arven? Trenger hun gjøre opp farsarven med de to fellesbarna og? Hvordan skal dette gjøres?

Les mer

Far vi selge bolig billig til et av barna

Publisert: 23.11.2018

Et ektepar har bodd sammen i over 50 år. Huset de bor i har i alle år stått på ektemannen både i skjøte og i selvangivelsen. Så dør kona. Mannen som nå er blitt enkemann ønsker å selge huset til datteren og svigersønnen. De er 3 søsken (arvinger). Taksten på huset blir satt/vurdert til 2 millioner. Enkemannen ønsker å selge/overdra huset til datter og svigersønn for 1 million. Kan han gjøre det uten videre ? Eller må han ha noe samtykke fra de to øvrige arvingene ?

Les mer

Far sløser bort verdier i uskiftet bo

Publisert: 23.11.2018

Etter min mor døde i brann hjemme sitter min far i uskiftet bo. Han bygget opp igjen og sløste bort 600-700 000 han satt igjen med. Kan han selge huset fritt uten å dele ut arven til min bror og meg? Skal da ha leilighet. Han er også under formynderi fra Fylket da han er drikkedement. Fylket overtok da vi ikke orket mer.

Les mer

Fars formue i uskiftet bo forsvinner

Publisert: 14.11.2018
Emneord: ,

Ser på årets ligning at formuen til min far er blitt redusert med ti millioner siden 2016-ligningen. Han sitter i uskiftet bo. Kan han gjøre som han vil med midlene som er i boet? Er det noe jeg og mine søsken kan gjøre med det, krav på å få vite hva pengene er blitt brukt til? Eller om de er gitt bort?

Les mer

Rettigheter hvis mann med særkullsbarn dør

Publisert: 09.11.2018

Jeg er gift med en mann som har 4 barn og to av de er adoptert bort. Vi har kjøpt leilighet sammen. Hva skjer hvis han faller bort? Hvilke rettigheter har jeg i leiligheten? Må jeg betale dem ut med en gang eller kan jeg bli boende til jeg dør uten å betale dem ut? Vi har ikke nedbetalt leilighet. Kjøpte den i januar i år. Trenger å vite hvilke trygghet/rettighet jeg har siden det ikke er mine barn. Jeg har ingen barn. Hans barn bor i Sverige.

Les mer

Uskiftet bo uten samtykke fra særkullsbarn

Publisert: 25.10.2018

Vi har kjøpt vår første leilighet sammen og i den forbindelse har vi skrevet testament og arvepakt. Vi er usikker på om vi kan sitte i uskiftet bo uten samtykke fra særkullsbarn?

Les mer

Ønsker å sitte i uskiftet bo med felles bolig

Publisert: 23.10.2018

Vi er et samboerpar som har særkullsbarn, samt to felles barn på 14 og 16 år. Huset står på min samboer, og vi eier en hytte i fellesskap som vi har lån på. Vi ønsker å sikre hverandre ved å kunne sitte i uskiftet bo dersom en av oss skulle falle fra. Er dette mulig siden huset kun står på min samboer? Hvordan kan vi isåfall gjøre det?

Les mer

Far vil at ny kone skal sitte i uskiftet bo

Publisert: 16.10.2018
Emneord: ,

Vi er tre særkullsbarn som har fått beskjed av vår far om at han ønsker at vi signerer et papir så hans nye kone kan sitte i uskiftet bo etter hans død. Hvis vi ikke signerer gir han særeie til henne. Hva er konsekvensen for oss hvis han gir henne særeie? Hva er konsekvensen for oss hvis vi signerer at hans kone kan sitte i uskiftet bo? Kan hun leie ut huset? Kan hun ta opp lån på huset eiendom (seniorlån)?

Les mer
1 2 3 8