Uskiftet bo

Sikre at kone får sitte i uskiftet bo

Publisert: 07.04.2020
Emneord: ,

Jeg er gift for andre gang og har to særkullsbarn (16 og 18). Min kone har ikke barn. Hvilken ordninger er mulig for å sikre at min kone kan sitte uskiftet ved min eventuelle bortgang?

- Hva med signert samtykke fra mine barn? - Kan ektepakt med "særeie i livet-felleseie v død" være en måte for å redusere en ev. arveutbetaling på? Barna vil uansett arve "alt" når vi begge er døde. - Annet?

Jeg har forsikring som reduserer "arveutbetalinger".

Les mer

Vil gifte seg, men ikke bo sammen

Publisert: 31.03.2020

Vi er et par som ønsker å gifte oss, men ikke bo sammen, og heller ikke ha felles økonomi. Hvordan vil dette slå ut f. eks skattemessig? Vi ønsker å arve hverandre, men lurer på om gjenlevende ektefelle kan sitte i uskiftet bo selv om vi ikke har felles bolig? Bør vi skrive testamente? Vi har ett felles barn.

Les mer

Fordele arv fra uskiftet bo

Publisert: 23.03.2020

Sitter i uskiftet bo. Ektemann død for 20 år siden. Hadde tre felles barn, ett er død uten etterkommere. Arvet jeg dette barnets del av boet? Har et barn fra tidligere ekteskap som er vokst opp sammen med våre felles barn. Biologisk far er død. Ikke formelt adoptert, men har samme etternavn som de andre barna. Ønsker arven skal fordeles likt på på alle tre. Hvor stor del av boet kan jeg bestemme over? Ønsker å skrive testamente for å sikre særkullsbarnet. Hvor kan jeg få hjelp? Er lite mobil.

Les mer

Fordeler og ulemper med uskiftet bo

Publisert: 20.03.2020
Emneord: ,

Jeg står i en situasjon hvor min far og min stemor er gift. Hun har 2 barn fra før og jeg er eneste barnet til min far, de har ingen felles barn. De eier en del sammen og ønsker nå at jeg skal signere slik at stemoren min sitter i uskiftet bo. Hvilke fordeler og ulemper kan dette være for meg?

Les mer

Angrer på avtale om uskiftet bo

Publisert: 20.03.2020
Emneord: ,

Jeg skrev under på uskiftetbo og angrer nå. Kan jeg gjøre det om ved å sende et skriv til namsmannen i det aktuelle fylke om at tidligere bekreftet enighet om uskiftet bo opphører?

Les mer

Arverett etter stefar

Publisert: 25.02.2020

Min mor er død, og min stefar sitter i uskiftet bo. Jeg er enebarn. Jeg er usikker på om min stefar har adoptert meg (for mange år siden). Men uansett, er jeg adoptert så har jeg full arverett, men hvis jeg ikke skulle være adoptert av han - hva skjer da? Og har jeg rett på noe arv før min stefar er død?

Les mer

Hvor mye kan man testamentere bort fra uskiftebo?

Publisert: 25.02.2020

Hvor mye kan man testamentere bort når man sitter i uskiftebo?

Les mer

Arv etter barnløs bror

Publisert: 21.02.2020

Min bror døde for i fjor. Gift ingen barn. Da er vel vi hans arvinger? Kan vi kreve vår arv i privat skifte eller har konen rett til å sitte i uskiftet bo? Hun gjør mye rart og begynt og selge ting.

Les mer

Arv etter stefar

Publisert: 21.02.2020

Vi er to søstre , og vår stefar sitter i uskiftet bo etter at vår mor døde i 2015 Han har ikke egne arvinger. Han har ikke skrevet testament. Hvordan er arveforholdet til vår stefar? Vil vi få hans del i tillegget til morsarv eller vil staten da hans del?

Les mer

Tvinge gjennom skifte av bo

Publisert: 21.02.2020

Er det mulig å få tvunget gjennom et uskiftet til skiftet bo i denne situasjonen? Moren min er gjenlevende forelder og eier hus som hun bor i. Jeg har en søster. Ingen særkullsbarn. Moren min har ikke penger til å legge ut forskuddet uten å belåne/selge boligen.

Les mer
1 2 3 10