Uskiftet bo

Uskiftet bo når far gifter seg på ny

Publisert: 06.09.2019
Emneord: ,

Min far sitter i uskiftet bo etter min mors bortgang for fem år siden. Han har nå truffet en kvinne han sier han skal gifte seg med. Vi som arvinger er usikre på om boet har en netto formue. Hvis han gifter seg, bør vi be om skifte? Og bør vi be om offentlig skifte?

Les mer

I tvil om stemor bør få sitte i uskiftet bo

Publisert: 06.09.2019

Jeg har blitt bedt av min far som er omgift til å skrive under på at hans kone får bo i uskiftet bo. De har ingen barn sammen, men begge har to barn fra tidligere ekteskap. Hva vil dette bety og er det noen negative konsekvenser av å skrive under på det? Jeg og mine søsken har et ganske dårlig forhold til min stemor og hadde ikke stolt på henne til å gjøre rett ved oss om noe skulle skje med min far.

Les mer

Tvangssalg av uskiftet bo

Publisert: 03.09.2019

Min stefar sitter i utskiftet bo etter min mor. Dette gikk vi nylig med på. Han har noe utestående gjeld hos Statens innkrevingssentral. Kan hans kreditorer begjære tvangssalg på huset når han sitter i utskiftet bo med min mors særkullsbarn?

Les mer

Mor har delt ut midler fra uskiftet bo

Publisert: 02.09.2019

Min far døde i april 2006. Han skrev til meg gjennom et brev 2003 at familiefirma skulle gå til min mor, som skulle sitte i utskiftet bo. Firma med masse penger på bok skulle deles på 3 søsken. Min mor har forsnakket seg nå i august 2019 om at hun hadde gitt alle aksjene til mine 2 søsken. Det vil si 37 aksjer til min søster, 37 aksjer til min bror og 36 aksjer til min svoger, gift til min søster. Min mor og resten av familie har ikke sagt til meg at mine søster og svoger forsynte seg av firma.

Les mer

Vil sikre at ny kone arver huset

Publisert: 11.06.2019

Ønsker hjelp til å skrive testamente med tanke på arv og særkullsbarn. Jeg ønsker å sikre min nye kone at hun kan beholde huset og at mine barn ikke kan kreve arv før hun går bort. Da vil de også arve henne 100 % da hun ikke har barn fra før. Er dette mulig og hvordan bør man skrive dette i et testamente? Regner med at dette handler om uskiftet bo?

Les mer

Ønsker å overføre mors uskiftede bo til barna

Publisert: 07.06.2019

Vår mor sitter i uskiftet bo. Min far hadde særeie og døde for 30 år siden. Vi ønsker nå å foreta arveoppgjør ved å overføre eiendommen til meg og min bror sitt navn i grunnboken samt skille ut en del av eiendommen. Må vi betale dokumentavgift? Vår mor har tatt opp lån med pant i eiendommen tidligere. Ønsker å ta over huset nå for blant annet å hindre at det tas opp mer lån med pant i eiendommen. Hva er lurt å gjøre?

Les mer

Kjøpe hus av far

Publisert: 06.06.2019

Jeg er 21 år gammel og bor sammen med min far i huset hans pr dags dato. Jeg vil kjøpe det huset fra min far. Jeg har 4 søsken. Hvordan fungerer det med tanke på om jeg kjøper huset av min far? Må jeg dele med mine søsken. Skal de ha en del av husets verdi? Kan min far selge meg huset for den summen han ønsker ?

Les mer

Overføre hytte til barnebarn

Publisert: 04.06.2019

Enke, 1 datter, 4 barnebarn, sitter i uskifet bo. Arvet hytte etter mine foreldre som testamenterte den til meg som mitt særeie. Kan jeg overføre hytten til mine barnebarn mens jeg fremdeles er i live?

Les mer

Arving bor gratis i uskiftet bo

Publisert: 09.05.2019

Mor til 3 døtre er død. Far eig barndomsheimen + eit hus til på tomten. Bestemor til barna sitt hus. Underteikna er gift med mellomste datter. Minste datter har bodd gratis i ca 5 år i bestemorhuset.

For ca 2 år siden ble hun samboer, for ca 9 mnd byttet dei hus. Far flyttet i det eldste huset og yngste datter og samboer flyttet inn i barndomshjemmet. Har ikkje kjøpt huset og bor gratis! Samboer bruker lønna si til å betale ned på ein leilighet han eig!

Les mer

Barn godtar ikke uskiftet bo

Publisert: 09.05.2019

Ektepar (gift i over 30 år) med 2 særkullsbarn hver, ingen felles barn. Hans barn vil ikke skrive under på avtale om at lengstlevende kan sitte i uskiftet bo (hennes barn har signert).

De har nettopp kjøpt ny borettslagsleilighet som må belånes litt. Han ønsker derfor å sikre sin kone ved å la henne ha særeie på den nye leiligheten. Det nye lånet skal derfor stå i kun hennes navn. Spm. er: Er dette OK? Vil hans arvinger kunne skape problemer dersom han dør først? Hva skjer dersom hun dør først?

Les mer
1 2 3 8