Uskiftet bo

Fars formue i uskiftet bo forsvinner

Publisert: 14.11.2018
Emneord: ,

Ser på årets ligning at formuen til min far er blitt redusert med ti millioner siden 2016-ligningen. Han sitter i uskiftet bo. Kan han gjøre som han vil med midlene som er i boet? Er det noe jeg og mine søsken kan gjøre med det, krav på å få vite hva pengene er blitt brukt til? Eller om de er gitt bort?

Les mer

Rettigheter hvis mann med særkullsbarn dør

Publisert: 09.11.2018

Jeg er gift med en mann som har 4 barn og to av de er adoptert bort. Vi har kjøpt leilighet sammen. Hva skjer hvis han faller bort? Hvilke rettigheter har jeg i leiligheten? Må jeg betale dem ut med en gang eller kan jeg bli boende til jeg dør uten å betale dem ut? Vi har ikke nedbetalt leilighet. Kjøpte den i januar i år. Trenger å vite hvilke trygghet/rettighet jeg har siden det ikke er mine barn. Jeg har ingen barn. Hans barn bor i Sverige.

Les mer

Uskiftet bo uten samtykke fra særkullsbarn

Publisert: 25.10.2018

Vi har kjøpt vår første leilighet sammen og i den forbindelse har vi skrevet testament og arvepakt. Vi er usikker på om vi kan sitte i uskiftet bo uten samtykke fra særkullsbarn?

Les mer

Ønsker å sitte i uskiftet bo med felles bolig

Publisert: 23.10.2018

Vi er et samboerpar som har særkullsbarn, samt to felles barn på 14 og 16 år. Huset står på min samboer, og vi eier en hytte i fellesskap som vi har lån på. Vi ønsker å sikre hverandre ved å kunne sitte i uskiftet bo dersom en av oss skulle falle fra. Er dette mulig siden huset kun står på min samboer? Hvordan kan vi isåfall gjøre det?

Les mer

Far vil at ny kone skal sitte i uskiftet bo

Publisert: 16.10.2018
Emneord: ,

Vi er tre særkullsbarn som har fått beskjed av vår far om at han ønsker at vi signerer et papir så hans nye kone kan sitte i uskiftet bo etter hans død. Hvis vi ikke signerer gir han særeie til henne. Hva er konsekvensen for oss hvis han gir henne særeie? Hva er konsekvensen for oss hvis vi signerer at hans kone kan sitte i uskiftet bo? Kan hun leie ut huset? Kan hun ta opp lån på huset eiendom (seniorlån)?

Les mer

Fordeling av arv mellom setesøsken

Publisert: 16.10.2018
Emneord: ,

Min mor og stefar skrev ektepakt, hvor mor sto som eier av gården (hun er vokst opp på), og stefar som eier at der han er vokst opp. Stefar har en voksen datter, mor har fire barn. Da mor døde skrev vi barna under på at stefar kunne sitte i uskiftet bo. Nå står stefar som eier på kartverket. Hva skjer den dagen han faller fra? Vil hans datter komme inn og ta arv fra særeie til mor, eller vil hun bare arve det han hadde som sitt?

Les mer

Får en ektefelle særeie når den andre flytter på aldershjem?

Publisert: 16.10.2018
Emneord: ,

Min far har flyttet på aldershjem, mor bor fortsatt hjemme. Eneboligen står i fars navn. Hvis far dør, hva skjer med huset? Bør huset skrives over på mor, slik at hun unngår oppgjør med farsarv til hun også er borte? Er det lurt at mor får særeie? Jeg tenker det er lurt at mor sitter på alle eiendeler og at ingen arv blir oppgjort før begge er borte. Hva er lurt å gjøre slik at hun er økonomisk trygg resten av livet? De er gift og gjeldfrie. Fire barn.

Les mer

Far nekter å dele ut arv etter mors død

Publisert: 02.10.2018
Emneord: ,

Min mor er død. Min far som er gift med min mor mener pengene hennes på kontoen er kun for ham. Får ikke vi barna noe fra avdøde mor? Pliktdelsarven?

Les mer

Lønner det seg med uskiftet bo?

Publisert: 27.09.2018
Emneord: ,

Min kone og jeg har vært gift i 16 år, ingen av oss har noe særeie. Hun bor i dag på sykehjem og livet ebber ut. Vi har hvert vårt særkullsbarn, ingen felles. Vi sitter på en bolig verdt ca. 3-3,5 mill og har 1,5 mill i gjeld. Når min kone går bort; vil det lønne seg for hennes barn å skifte boet eller å la meg sitte i uskiftet bo. Hvis uskifte; må/bør jeg skrive testamente som sier at min kones barn og mitt barn deler helt likt?

Les mer

Hvem har ansvar for et lån i uskiftet bo?

Publisert: 25.09.2018
Emneord: ,

Min far på 86 år som sitter i uskiftet bo har tatt opp et lån på 2 millioner for å bistå min bror med midler til å starte en bedrift. Jeg har blitt kjent med at dette er en praksis han har gjort tidligere til mine brødre. Det er en tilfeldighet at jeg får vite om dette. Hva er riktig praksis her? Hvem står ansvarlig for disse lånene i fremtiden?

Les mer
1 2 3 7