Trygd og stønad

Syk mor vil flytte hjem til Norge

Publisert: 20.06.2017

Min mor flyttet til USA i 1998 for å bo nær meg og min familie. Hun er nå etter sykdom avhengig av andre og har måttet bli tatt hånd om av meg i mitt hjem de siste fem årene da hun er mentalt redusert. Hun betaler ca. $600/måned for helseforsikring her, men denne dekker ikke sykehjemsplass. Pris for å bo på sykehjem her er mellom $4-10 000 per måned, langt mer enn hun har i inntekt.

Hun ønsker selv å flytte hjem til sitt hjemland og jeg selv er utslitt etter fem år med omsorg 24 timer i døgnet. Hvordan kan jeg hjelpe henne å komme hjem? Hun vil ha behov for sykehjemsplass med det samme hun lander. Hun er norsk statsborger og får sin pensjon i fra Norge.

Les mer

Dagpenger når man får alderspensjon

Publisert: 09.06.2017

Er 62 år og mottar pensjon fra folketrygden (100 % og AFP privat sektor samt en uførepensjon fra Storebrand 60 % ufør). Har jeg rett på dagpenger fra NAV?

Les mer

Bor i utlandet og vil føde i Norge

Publisert: 09.06.2017

Jeg har flyttet til Tyrkia for 2.5 år siden og ikke meldt flytting. Har startet selskap i Tyrkia og lever og jobber her. Nå er jeg gravid og vil føde hjemme. Kan jeg bli tatt for noe eller er det bare å komme hjem og late som ingenting? Jeg har nå startet et AS i Norge sånn at jeg kan bakdatere med 3 mnd lønn fra mitt tyrkiske selskap til mitt norske selskap, begynner å bli redd for at jeg gjør mye feil nå?

Les mer

Problemer med ansatt

Publisert: 28.10.2016

Jeg starter opp min egen salong for tre år siden og er ganske fersk som arbeidsgiver. Har hatt mykje problem med ein ansatt. Vi jobber som frisør og derfor er kundeservice en av viktige faktorer for at kunden kjem tilbake. Har hatt problem med den ansatte siden ho begynte hos oss, er veldig ustabil i humør og dette går utover miljøet å jobb og på kundar. Har hatt medarbeidersamtaler for å kunne hjelp,e men føler eg ikkje får noko tilbake. Vedkommende har sykmeldt seg no i to uker og har fått vite at ho skal på tur til Tyskland. Er det lov?

Les mer

Flytte under sykemelding

Publisert: 27.10.2016

Skal flytte til en annen kommune, er sykmeldt. Hva skjer med oppsigelsestid? Jeg skal flytte til en annen kommune mens jeg er sykmeldt i min nåværende jobb. Må jeg si opp jobben?

Les mer

Ung ufør

Publisert: 24.10.2016

Jeg er uføretrygdet som lurer på om jeg har rett til ung uføretillegget. Jeg har en kronisk sykdom som ble påvist i 2002. Klarte dels å jobbe, til tross for at jeg var mye på do. Da jeg ble 30 ble jeg dårligere, og samme år ble jeg operert for første gang. Jeg ble en kasteball i systemet i noen år til jeg ble uførepensjonist.

Er det noe vits at jeg prøver å søke ung ufør? I såfall, hvordan går jeg frem?

Les mer

Trekk i lønn når man er på AAP

Publisert: 24.10.2016

Min datter som går på AAP fra NAV har fått trekk i lønn. Hva er framgangsmåten videre da? Hverken hun eller jeg klarer evt å forhandle med kreditorer.

Er det noen i kommunen som kan hjelpe oss? Lønner det seg å bruke advokat? Hun har en inntekt på ca. 150 000 i året. Er under utdanning så ingen økning av lønn på 2 år. 

Les mer

Uføretrygd etter AAP

Publisert: 27.09.2016

Jeg fikk yrkessykdommen astma i 2013, som er godkjent av NAV. Jeg har jobbet som billakerer. Jeg har AAP fra 2013 til 2017. AAP utløper snart. Jeg var i praksis, men måtte slutte pga helsa som er dårlig. Mitt spørsmål er om det er lov til å søke om uføretrygt etter 4 år på AAP?

Les mer

Ta med alderspensjon til utlandet

Publisert: 12.09.2016

Kona er fra Storbritannia og har uføretrygd fra Norge. Vi tenker å flytte til Storbritannia når jeg blir pensjonist i 2023 fordi vi får for lav inntekt til å leve i Norge. Vil hun ha rett til norsk alderspensjon når hun fyller 67 dersom vi flytter ? Hun vil da ha bodd i Norge i 14 år. Vil det ha betydning om hun blir norsk statsborger ? 

Les mer

Uføreforsikring når man er på AAP

Publisert: 05.09.2016

Jeg ble sykmeldt i oktober 2009. Gått over til AAP i oktober 2010. Har vært på tiltak gjennom NAV fram 2013. I 2013 fikk jeg innvilget uføreforsikring selv om jeg fremdeles var på AAP. Nå i 2016 fikk jeg innvilget uførhet pga. medfødt sykdom.

Hvis forsikringsselskapet nekter meg utbetaling fordi jeg var på AAP når jeg fikk innvilgelse av dem, kan jeg da gå frem med at de innvilget den i den tid selv om de visste at jeg var på AAP? Hvor stor er sjansen for at jeg evt kan vinne saken?

Les mer
1 2 3 8