Testament

Hvor kan man finne testament?

Publisert: 11.11.2019
Emneord: ,

Har en barnløs tante som er gammel og dement. Hun sa en gang at hun har skrevet et testament, trolig hos en advokat, men jeg vet ikke hos hvem. Er det automatikk i at advokaten kontakter de som tilgodeses i testamentet når tante dør? Hvordan får vedkommende advokat i så fall vite om dødsfallet? Kan vi spørre hos tingretten om det er tinglyst et testament hos de? Jeg mener ikke at vi skal ha tilgang til testamentet, men jeg er opptatt av å vite hvor det er oppbevart.

Les mer

Overta testamentert leilighet før dødsfall

Publisert: 11.11.2019

Min onkel har testamentert sin leilighet til meg. Dette testamentet er tinglyst. Han er i dag blitt dement og er på sykehjem. Jeg bor i leiligheten, og har bodd her i 3 år. Kan jeg søke om å få overtatt leiligheten før hans død? Og hvor gjør jeg det i så fall?

Les mer

Kan man testamentere til den man vil?

Publisert: 11.11.2019

To halvsøsken (felles avdød mor) er eneste gjenlevede slektninger. Kan den ene part, som ikke har livsarvinger, testamentere alt til en tredje part eller organisasjon?

Les mer

Fordeling av arv når det bare er verdier i huset

Publisert: 11.11.2019

Samboeren min døde for en stund siden og vi hadde testament hvor det står at vi arver hverandre, og at gjenlevende samboer skal arve 1/3 og vår sønn (på 11 år) arver 2/3. Etter at pengene til min mann er brukt til å betale hans del av gjelden på huset, er det ikke penger igjen. Verdien som skal fordeles som arv, er selve huset. Hvordan gjøres dette? Vi kan jo ikke selge huset vi bor i for at pengene skal settes inn på en konto og være låst til sønnen vår er 18 år?

Les mer

Fordeling av arv etter mor

Publisert: 28.10.2019

Min mor døde i sommer. Hun satt i uskiftet bo etter min far. Mor og far har 5 felles barn, pluss at mor har ett særkullsbarn. Det er ikke skrevet testament. Hva sier arveloven om fordeling av verdier?

Les mer

Datter ønsker at mor skal arve henne

Publisert: 15.10.2019

Jeg har gitt min datter en del penger. Dette er til egenkapital til hennes leilighet. Hennes far og jeg er skilt. Min datter ønsker at jeg skal få disse pengene tilbake hvis hun faller bort? Hun har ikke barn så hennes far og jeg blir hennes arvinger. Bør hun kontakte en advokat, skrive et testament eller kan hun lage en kontrakt hvor far skriver under at han ikke har rett på de pengene? Og i så fall bør dette tinglyses?

Les mer

Trenger man advokat for å skrive testament?

Publisert: 08.10.2019
Emneord: ,

Når man ønsker å skrive et testamentet, MÅ man da benytte advokat? Altså til å skrive selve testamentet? Eller kan man skrive testamentet selv? Og dersom man gjør det, må det leveres til advokat for at det skal være gyldig? Holder det at man har skrevet det, fått 2 vitner til å signere det og gi et eksemplar til hver av arvingene?

Les mer

Kan gjenlevende ektefelle endre testamente?

Publisert: 24.09.2019
Emneord: ,

Ektepar skrev gjensidig testamente: Ektefelle døde. Lengstlevende overtar alt ved ektefellens død. Ingen livsarvinger. Gjenlevende vil skrive nytt testamente, og gjøre èn forandring fra opprinnelig testamente. a) Er det greit? Gjenlevende vil opplyse at nytt testamente opphever det første testamentet. b) Hvem leverer testamentet til Tingretten for oppbevaring? c) Kan testamentet også oppbevares privat, ferdig signèrt? (og altså ikke være i noe offentlig arkiv

Les mer

Far vil gi bort arven

Publisert: 24.09.2019

Begge foreldrene mine lever og er midt i 80-årene, men er litt på kollisjonskurs i forhold til veldig mye, de bor ikke sammen. Han er troende til å gi bort alt han eier, og det er forsåvidt greit. Men jeg er opptatt av at min mor kan sikre at hennes ønske om fordeling ikke ignoreres. Om min mor skulle dø først, kan da min far gjøre hva han vil med det som er felleseie? Og må hun skrive testamente for å få frem sitt syn?

Les mer

Kan verge sette opp testament?

Publisert: 24.09.2019

Kan jeg som verge (og mor) sette opp et testament for den jeg er verge til, (dvs minstemannen i familien som er veldig handikapet) der jeg ønsker at brødrene hans arver etter han, hans penger og eiendeler?

Les mer
1 2 3 10