Testament

Sikre mor hvis far dør først

Publisert: 13.04.2021

Foreldre snart 80 år. Far 1 særkullsbarn. Hva kan gjøres for å trygge mor om far dør først? Kan man selv sette opp ektepakt? Finnes skjema for utfylling av dette? Kan eiendom/ hus testamenteres til felles barn mens begge lever?

Les mer

Fritidsbolig som særeie

Publisert: 10.03.2021
Emneord: , ,

Vi er et ektepar i 60-årene. Han har to særkullsbarn. Vi har ett felles barn. For å gjøre fordeling av arv enklere, skriver vi testamente. Hun har finansiert fritidsbolig med arvepenger fra sine foreldre. I gjensidig testamente beskrives dette, ~ også at denne eiendommen skal være felles barns særeie. Er det nødvendig å opprette særeie for at dette skal være juridisk holdbart?

Les mer

Ønsker ikke at mannen skal arve alt

Publisert: 10.03.2021

Vi er gift uten barn, ingen fra før heller. Mannen min og jeg eier 50 % hver på et hus vi har gjeld på. Jeg har fått noen arvepenger fra mine foreldre og vil derfor skrive et testamente. Kan man skrive det så mannen min bare arver det som er lovbestemt? Altså minst mulig da jeg vil gi pengene til andre formål. Hvilke dokumenter må være tilstede for dette? Testamentet skal tinglyses og deponeres.

Les mer

Testamentere hytte til sønn

Publisert: 18.02.2021

Jeg og min samboer har bodd i lag i ca 20 år og vi har et felles barn. Jeg har et barn fra et tidligere ekteskap. Min samboer er eier av 45 % og jeg 55 % av en nedbetalt bolig med verdi over 8 mill. I tillegg har vi en hytte med 50 % eierandeler hver (verdi av hytten er ca 2,5 mill). Spørsmål: Kan jeg testamentere min halvdel av hytten med innbo til min sønn? Og de resterende av min andel av verdier i huset (55 %) og mine kontanter ønsker jeg skal deles likt mellom mine to barn minus 4G til min sambo,

Les mer

Kan særkullsbarn gjøres arveløse ved testament?

Publisert: 18.02.2021

Vi har vært gift i 4 år, har særkullsbarn, ingen felles barn og før ekteskapsinngåelsen hadde hun særeie på boligen. I fjor kjøpte vi fritidseiendom med 2/3 eierfordeling. Hun 3 og han 2. Kan noen av barna gjøres arveløse eller kun få et minimum av rettmessig arv ved å f. eks utforme et testament?

Les mer

Hvor mye må man testamentere til barna?

Publisert: 02.02.2021

Jeg sitter i uskifte og har 2 barn felles med min avdøde kone. Disse skal arve alt. Men hvor mye kan jeg selv testamentere til ett av barna? Hva er pliktdelsarven til begge og hva er fri arv som jeg kan fordele - i %?

Les mer

Ny arvelov fra 1. januar 2021

Publisert: 11.01.2021

Den nye loven om arv og dødsboskifte (arveloven) – LOV-2019-06-14-21 – trådte i kraft 1. januar 2021. Loven har avløst arveloven 1972 og skifteloven 1930.

Les mer

Ønsker å skrive nytt testamente

Publisert: 04.01.2021
Emneord: ,

Jeg skrev testamente for over ti år siden som mitt eldste barn oppbevarer, i tillegg har jeg selv noen kopier liggende. Da skrev jeg at mine to barn skal arve alt likt. Nå vil jeg skrive nytt testamente der barnebarna skal arve den frie 1/3 delen. Kan jeg uten videre bare lage et nytt testament? Hva skjer da med det gamle testamentet? Gjelder da testamentet med den nyeste datoen, dvs at det første testamentet blir kjent ugyldig eller må det tilbakekalles?

Les mer

Ønsker å testamentere til en organisasjon

Publisert: 23.11.2020
Emneord: ,

Jeg ønsker å testamentere til en organisasjon, hva må jeg gjøre? Holder det med et vanlig testamente?

Les mer

Arv etter onkel

Publisert: 27.10.2020
Emneord: ,

Min bror arver vår onkel (testamente). Onkel har ingen livsarvinger. Min bror ønsker å avskrive seg arven og føre alt over på sin søster (meg). Bror har livsarvinger, men heller ikke disse ønsker å arve noe fra onkel. Kan han videreføre arven til sin søster?

Les mer
1 2 3 14