Testament

Rettigheter hvis mann med særkullsbarn dør

Publisert: 09.11.2018

Jeg er gift med en mann som har 4 barn og to av de er adoptert bort. Vi har kjøpt leilighet sammen. Hva skjer hvis han faller bort? Hvilke rettigheter har jeg i leiligheten? Må jeg betale dem ut med en gang eller kan jeg bli boende til jeg dør uten å betale dem ut? Vi har ikke nedbetalt leilighet. Kjøpte den i januar i år. Trenger å vite hvilke trygghet/rettighet jeg har siden det ikke er mine barn. Jeg har ingen barn. Hans barn bor i Sverige.

Les mer

Skrevet ut av fars testament

Publisert: 07.11.2018

Jeg er særkullsbarn og eldst. Min far og hans kone har 2 felles barn. Det ble for 20 år siden skrevet testament at de 2 felles barn skulle arve alt- for å unngå at jeg skulle få noe av farsarven. Felles bolig ble overført til min fars kone som særeie. Kan dette være lov?

Les mer

Testamentere hus til barnebarn

Publisert: 25.10.2018

Jeg har tenkt mye på testamente. Vi har ei datter, og et barnebarn. Han kommer til å trenge hjelp resten av livet, da vi er borte. Barnebarnet bor hos oss, har bodd sammen med oss i 10 år nå. Kan vi skrive huset på barnebarnet?

Har også en tomt på et og et halvt mål, som vår datter får. Men så er det noe som jeg ønsker når jeg dør. Jeg har sagt til min kone at jeg vil kremeres, og det er noe som jeg har drømt om i mange år, nemlig at asken skal sendes ut i verdensrommet. Kan det stå i testamentet?

Les mer

Rettigheter som testamentfullbyrder

Publisert: 25.10.2018
Emneord: ,

Vi er tre livsarvinger. Jeg er testamentfullbyrder på skifteattest etter ønske fra vår mor ( i testament). Hvordan er regelverket omkring å gi en av mine noe penger på forskudd?

Les mer

Råd til innhold i testament

Publisert: 23.10.2018
Emneord: ,

Testamente med en begunstiget i Tyrkia(student) oppbevares hjemme, og ett eksemplar hos søsterdatter, som vil kontakte tingretten ved min død. Hans foreldres adresse oppgitt. Adresse i i forrige studieby oppgitt. Bør ny adresse i ny by oppgis? Blir han kontaktet ved min død, og må han sende evt. brev med underskrift tilbake? Er det en svarfrist for ham? Er ordningen jeg har nevnt i orden? Noe uteglemt eller gjort feil?

Les mer

Arv etter ektefelle uten felles barn

Publisert: 01.10.2018

Jeg er gift, med 3 voksne barn fra før, ektefelle har ingen barn. Hans nærmeste arving er en bror. Vært gift i 11 år. Om min ektefelle faller fra før meg, er det da slik at jeg arver alt etter han eller kan bror hans kreve arv? Er det nødvendig med testamente for å sikre oss selv ved evt frafall av ektefelle? Om jeg skulle falle fra først, deretter min mann, hvem arver min enkemann da? Kan vi sikre at mine barn arver alt, også etter deres stefar?

Les mer

Konsekvens av ny arvelov

Publisert: 24.09.2018

Min samboer og jeg har ikke felles barn, men jeg har to fra tidligere ekteskap. Vi har vært samboere i 3 år. Vi har ved hjelp av en advokat, skrevet samboerkontrakt og testament, for å særlig sikre min samboer, om jeg faller fra. Det vil si at vi har testamentert "så mye som mulig" av verdier til henne. Vil ny arvelov ha noen praktisk konsekvens for oss? Må vi skrive nytt testamentet?

Les mer

Fordele arv mellom barn og ny kone

Publisert: 14.09.2018

Jeg har tre barn fra tidligere ekteskap. Jeg har nylig giftet meg på nytt. Jeg bringer nedbetalt bolig og hytte med inn i ekteskapet. Det er ikke investert noe i disse etter ekteskapsinngåelse. Jeg bringer formue på 1,2 mill inn i ekteskapet. Det er ikke spesifisert særeie eller testamente. Hvordan fordeles dette når jeg dør? Skal alt, boliger og formue, skjevfordeles slik at kone og tre barn får 25 % av alt hver? Eller holdes noe helt utenfor slik at mine tre barn arver 1/3 hver?

Les mer

Arverett når huset står på mannen

Publisert: 10.09.2018

Jeg og min mann har vært samboere i snart 8 år, og giftet oss i juni i år. Han har ei mor som bor vegg i vegg med oss i samme hus. Mitt spørsmål er: må han skrive et testament om hvem som arver han hvis det skulle skje noe med min mann? Huset står på min mann, jeg som er hans kone står ikke som eier på huset.

Les mer

Testamente med uskiftet bo

Publisert: 10.09.2018

Jeg er gift med en som har 3 særkullsbarn og sammen har vi et barn. Lurer også på om arv i forbindelse med meg og vårt felles barn etter mine foreldre. Vil gjerne sette opp et testamente slik at den av oss som blir alene kan sitte i uskiftet bo. Hvordan skal vi gå frem og pris. Er det virkelig 6-7000 kroner for dette?

Les mer
1 2 3 10