Testament

Arverett som samboere uten testament

Publisert: 04.03.2019

Min samboer ligger for døden. Vi bor sammen i en leilighet som han eier. Han har ingen barn, men har søsken i utlandet. Hvilke rettigheter har jeg mtp på arv? Ønsker selvfølgelig å bli boende i hjemmet vårt. Vi har ingen samboerkontrakt. Det er heller ikke skrevet noe testament. Vi har vært samboere i omlag 15 år.

Les mer

Uskiftet bo i testamente

Publisert: 04.03.2019

«Å sitte i uskiftet bo innebærer at arveoppgjøret med førsteavdøde ektefelles arvinger utsettes og at gjenlevende ektefelle overtar den førsteavdøde ektefellens formue, eiendeler og gjeld». Dersom man har særkullsbarn, kan man da skrive testament på at ene part skal sitte i uskiftet bo?

Les mer

Påvirker endringer av arveloven testamente?

Publisert: 23.02.2019

Dersom jeg skriver et testamente i dag mens pliktdelen til livsarvinger er p.t 1 MNOK og dette beløpet økes til 2,5 MNOK som jeg ser har vært diskutert, hva vil da gjelde ifm med min bortgang? Vil den nye loven overstyre testamentet?

Les mer

Testament og særkullsbarn

Publisert: 23.02.2019

Min samboer har tre barn, jeg har ingen, og vi har ingen felles. Er det mulig å ha et slikt testament som vist nedenfor? At barna hans ikke får ut arv før evt jeg også er gått bort. Undertegnede, som lever i avtalt samliv, bestemmer herved at den av oss som lever lengst skal arve den andre og råde over arven som sin fulle og hele eiendom. Når lengstlevende er død, skal formuen deles enten etter lengstlevendes testament eller mellom arvinger etter loven.

Les mer

Arv etter svigerforeldre

Publisert: 05.02.2019

Min mann er død, vi fikk ikke barn sammen. I et testament ble det skrevet at jeg arver alt etter han. Nå er begge hans foreldrene døde, og har etterlatt seg en del mark til en god verdi. Det er syv andre søsken. Har jeg da som enke krav på noe av det ?

Les mer

Særeie for å sikre arv

Publisert: 28.01.2019

Jeg har en bolig i dag som jeg står som eier av, og betaler alene lån. Hadde denne boligen før jeg traff min samboer, men tenkte hvis jeg en dag bygger en bolig med min samboer og han blir medeier går det an at jeg har særeie? Vi har ingen barn sammen ennå, men han har 6 barn fra før av. Derfor jeg tenkte om det er mulighet for særeie, så hvis en dag han skulle falle fra at ikke hans barn kan komme å ta fra meg alt så blir jeg sittende som gjeldsslave? At det er jeg og vårt barn som arver.

Les mer

Ønsker hjelp til testamentet

Publisert: 28.01.2019
Emneord: ,

Jeg ønsker hjelp til testamentet. Ønsker ingen krangel mellom mine 3 barn etter min bortgang. Er alenemor med hus og div. For tiden ingen sambo i bilde.

Les mer

Ste-bestefar ønsker ikke at biologisk barn skal arve

Publisert: 07.01.2019

Har en ste-bestefar som har et barn som han ikke har hatt kontakt med gjennom oppveksten, som han ikke ønsker skal arve noe etter han. Han ønsker at hans samboer gjennom mange mange år skal arve det som blir etter han, slik at det som er igjen etter en begravelse skal gå til samboerens tre barn. Eventuelt om hun faller fra, skal pengene på kontoen hans gå til de samme tre barna når han forlater. Finnes det noen maler på testamenter som kan brukes?

Les mer

Hvordan utformer jeg et enkelt testamente?

Publisert: 07.01.2019
Emneord: ,

Hvordan utformer jeg et enkelt testamente, hva gjør jeg for å få det gyldig, og hvem plasserer jeg det hos?

Les mer

Testament når man ikke har livsarvinger

Publisert: 07.01.2019

Vi er et samboerpar som har bodd sammen i 36 år. Ingen av oss har barn, men min sambo har 1 bror som igjen har 1 sønn. Jeg har 1 søster som igjen har 3 barn. Vi har skrevet testamente hvor den av oss, som eventuelt blir gjenlevende, arver den andres part inntil død. Nå vi begge er døde er testamentet skrevet slik at 50 % går til nevø på samboers side og 50 % skal gå til nevøer og niese på min side.

Spørsmål: Er testamentet gyldig ved å testamentere den andres part fullt og helt?

Les mer
1 2 3 8