Testament

Testamentere bort uskiftet bo

Publisert: 23.09.2020

Vi er 3 søsken. Far sitter i uskiftet bo og vi skrive testament som gir min søster hytta han eier (inngår i felleseie han hadde med min mor). Han sier han vil gi meg og min andre søster pliktarven på 1.5 mill hver etter de nye reglene 01.01.21. og resten vil gå til søsteren som han vil gi hytta. Verdien i det uskiftede boet er anslått til 6 mill. Kan han gjøre dette? Eller er det pliktarv fra både min far og min nå avdøde mor etter de nye reglene trår i kraft?

Les mer

Hvor mye kan man testamentere bort?

Publisert: 16.09.2020

Min kone og jeg disponerer i dag en felles netto formue på ca 28 mill kr etter dagens salgs-/markedsverdi. Vi har 7 felles barn. Jeg ønsker å testamentere max av min andel ca 14 mill kr. Jeg har hørt at det er noe som heter pliktarv. Hva er det og eventuelt hvilke beløp vi tilfalle felles barn eller kone og hvor mye kan jeg testamentere?

Les mer

Når får arving informasjon om testamente?

Publisert: 16.09.2020

Hvor lang tid tar det før en arving får greie på innholdet i et testament? Dette gjelder arvinger som ikke er i familie med avdøde.

Les mer

Arv i samboerforhold uten felles barn

Publisert: 16.09.2020

Dette forvirrer meg veldig så jeg håper dere kan hjelpe meg. Om meg: samboer, ingen barn. Samboer har 2 barn fra tidligere forhold. Har ikke skrevet samboeravtale eller testamente, men vært samboere i 12 år. Eier leilighet og bil sammen. Jeg eier 1 hytte alene. Har 1 bror og en nevø og niese. Med tanke på denne statusen, hvem arver hva?

Les mer

Skrevet ut av mannens testament

Publisert: 15.09.2020

Jeg kom ved en tilfeldighet over testamentet til min mann. I testamentet skriver han at jeg skal arve minstearv etter arvelovens §6. Han skriver også at jeg er informert om testamentet, og har det underskrevet av 2 vitner, men jeg er ikke informert. Vi har ingen ektepakt og har vært gift 10 år, med felles barn, flertall. Spørsmålet er : vil dette testament være gyldig? I og med at jeg ikke er informert? Og kan han redusere meg til minstearv når vi ikke har særeie-avtale?

Les mer

Ønsker å gjøre om arvet eiendom til felleseie

Publisert: 26.08.2020

Min kone har særeie på vår eiendom. Denne er gitt av hennes foreldre i testamente som nå er døde. Vi ha vært gift i 42 år og har bare felles barn. Vi tok over eiendommen i 2004, boligen er totalt ombygget og finansiert av oss begge pluss midler fra min arv. Vi har snakket om det er mulig å omgjøre dette til felleseie lenge, men det har blitt med det. For mitt vedkommende er dette upraktisk da det forhindrer meg lån i eget navn og andre dagligdagse saker. Hva kan vi gjøre?

Les mer

Testamentere bort arv fra uskiftet bo

Publisert: 14.08.2020

Gift par, kona dør og mannen sitter i uskiftet bo. Ingen livsarvinger. Mannen testamenterer sin del til veldedighet. Hvor mange prosent arv sitter da konas arvinger igjen med?

Les mer

Arv fra en som ikke er i familie

Publisert: 14.08.2020

Jeg arver fra en som ikke er i familie. Fikk beskjed av avdøde at alt av papirer var sendt inn til advokat en god stund før han døde. Begravelsen var forrige uke. Jeg lurer egentlig bare på om det er noe jeg må gjøre? Eller går dette av seg selv?

Les mer

Finne testament

Publisert: 21.07.2020
Emneord: ,

En barnløs slektning (ugift, satt ikke i uskiftet bo) har laget et testamente. Hun sa flere ganger at dette er oppbevart hos en advokat. Hun døde i april etter et meget kort sykeleie. Utfordringen nå er at vi ikke vet hvilken advokat testamentet er oppbevart hos. Hvordan kan vi finne ut dette?

Les mer

Testament for sønn på 15

Publisert: 21.07.2020
Emneord: ,

Kan og behøver jeg som mor og aleneansvar for min sønn på 15 år skrive testament på hans vegne? Sønnen begynner å få en betydelig sum sparte penger, som jeg har spart for han. Skulle noe skje ønsker jeg ikke at far og søsken på farssiden skal arve halvparten av midler jeg har spart.

Les mer
1 2 3 12