Testament

Ny arvelov fra 1. januar 2021

Publisert: 11.01.2021

Den nye loven om arv og dødsboskifte (arveloven) – LOV-2019-06-14-21 – trådte i kraft 1. januar 2021. Loven har avløst arveloven 1972 og skifteloven 1930.

Les mer

Ønsker å skrive nytt testamente

Publisert: 04.01.2021
Emneord: ,

Jeg skrev testamente for over ti år siden som mitt eldste barn oppbevarer, i tillegg har jeg selv noen kopier liggende. Da skrev jeg at mine to barn skal arve alt likt. Nå vil jeg skrive nytt testamente der barnebarna skal arve den frie 1/3 delen. Kan jeg uten videre bare lage et nytt testament? Hva skjer da med det gamle testamentet? Gjelder da testamentet med den nyeste datoen, dvs at det første testamentet blir kjent ugyldig eller må det tilbakekalles?

Les mer

Ønsker å testamentere til en organisasjon

Publisert: 23.11.2020
Emneord: ,

Jeg ønsker å testamentere til en organisasjon, hva må jeg gjøre? Holder det med et vanlig testamente?

Les mer

Arv etter onkel

Publisert: 27.10.2020
Emneord: ,

Min bror arver vår onkel (testamente). Onkel har ingen livsarvinger. Min bror ønsker å avskrive seg arven og føre alt over på sin søster (meg). Bror har livsarvinger, men heller ikke disse ønsker å arve noe fra onkel. Kan han videreføre arven til sin søster?

Les mer

Far ønsker å testamentere arv til barnebarna

Publisert: 27.10.2020

Min far sitter i uskiftet bo etter at min mor døde. Vi er tø døtre. Min søster har et barn og jeg tre. Min fars ønske er at hvert av barnebarna skal få 500 000 ved hans død. Han trodde at han stod fritt til å fordele hele boet. Men har nå forstått det slik at min søster og jeg begge skal ha pliktarv fra både far og mor. Dvs 1,5’ fra både far og mor. Dette gjør i så fall at det ikke er nok midler i boet til å fordele 500 000 til hver av barnebarna. Stemmer dette? Og er det noe han kan gjøre?

Les mer

Testamentert bort alt til organisasjon

Publisert: 27.10.2020
Emneord: ,

Jeg har testamentert alt jeg etterlater meg til en organisasjon og testamentet er levert tingretten så det ikke blir borte. Gjelder testamentet kun det jeg etterlater meg når jeg dør eller vil testamentet gjelde evnt. arv som kan komme senere ? Har ingen egne barn og pga. turbulent søskenforhold så ønsker jeg ikke at de skal arve meg.

Les mer

Fordeling av arv etter mot

Publisert: 27.10.2020

Min mor, som nå nærmer seg 80 år, eier sin egen 3 roms leilighet. 2 døtre, 3 oldebarn alle under skole alder, og 2 barnebarn, som er over 20 år. Men, når det kommer til arv, så sier hun at barnebarnet hennes skal arve et fond hun har hatt lenge. Ca 600 000 kr. Det andre barnebarnet døde 24 år gml. for noen år siden. Hjertesvikt, sykdom. Men, burde ikke han også arve henne? Han var singel uten barn, selv om han er død? Moralsk sett, tenker jeg på nå. Hva mener dere er riktig?

Les mer

Formaliteter når samboere gifter seg

Publisert: 27.10.2020

Vi giftet oss for 2 mnd siden. Vi har pr idag samboeravtale og gjensidig testamente undertegnet . Hvilke dokumenter må vi sette opp nå? Vi har et gjensidig testamente hvor vi overfører 1/3 til ektefelle, men holder egne fritidseiendommer utenfor. Barna har fått forskudd på arv og undertegnet den gjenlevendes rett til å sitte i uskiftet bo. Pliktdelsarv til funksjonshemmet er satt på egen konto, pålydende 1 mill og sendt Tingretten til oppbevaring. Regler for eventuelt ekteskapsbrudd?

Les mer

Testamentere bort uskiftet bo

Publisert: 23.09.2020

Vi er 3 søsken. Far sitter i uskiftet bo og vi skrive testament som gir min søster hytta han eier (inngår i felleseie han hadde med min mor). Han sier han vil gi meg og min andre søster pliktarven på 1.5 mill hver etter de nye reglene 01.01.21. og resten vil gå til søsteren som han vil gi hytta. Verdien i det uskiftede boet er anslått til 6 mill. Kan han gjøre dette? Eller er det pliktarv fra både min far og min nå avdøde mor etter de nye reglene trår i kraft?

Les mer

Hvor mye kan man testamentere bort?

Publisert: 16.09.2020

Min kone og jeg disponerer i dag en felles netto formue på ca 28 mill kr etter dagens salgs-/markedsverdi. Vi har 7 felles barn. Jeg ønsker å testamentere max av min andel ca 14 mill kr. Jeg har hørt at det er noe som heter pliktarv. Hva er det og eventuelt hvilke beløp vi tilfalle felles barn eller kone og hvor mye kan jeg testamentere?

Les mer
1 2 3 13