Sykemelding

Ta verv som styreleder når man er sykemeldt

Publisert: 21.01.2020

Jeg har et spørsmål vedrørende sykemelding. Jeg har vært sykemeldt i 2 måneder fra mine vikarjobber og mottar sykepenger fra NAV. Jeg har 3 kamerater som skal starte med et firma i form av AS. De vil ha meg som styreleder uten lønn , og jeg er redd at jeg mister retten på sykepenger. Har det noe påvirkning for min del? Eller er det lønn nav bryr seg om?

Les mer

Arbeidsgiver bestrider sykemelding

Publisert: 17.01.2020
Emneord: ,

Vil bare fortelle at sjefen min bestrider sykemeldingen min. Jeg tror han gjør det fordi jeg sluttet på jobben. Jeg har vært sykmeldt siden 2.10.19 til idag og NAV hjelper ikke meg. Jeg fikk dette svaret fra dem NAV: "Har fått opplyst at din arbeidsgiver bestrider din sykmelding og derfor ikke utbetaler sykepenger til deg i arbeidsgiverperioden. Arbeidsgiverperioden er de 16 første kalenderdagene av sykefraværet. NAV vil ikke ta stilling."

Les mer

For syk til å møte i tingretten

Publisert: 17.01.2020
Emneord: ,

Tingrett innkalling, kunne ikke møte opp. Hva skjer hvis ikke oppmøte? Men jeg er syk og har vært hos legen. Oppmøte vare 09.30, men jeg var hos legen 09.00. Har operert kameroid 5 dager før.

Les mer

Må man si opp hvis man må ned i stilling pga helse?

Publisert: 03.01.2020

Jeg har fast 100 % kommunal stilling i helsevesenet. Dessverre er arbeidsevne redusert med ca 70 % til tross for tilrettelegging etc. Hvis uføregrad blir satt til 70 %, må jeg da omplasseres/fratre fra min stilling? Hvilke rettigheter har jeg som arbeidstaker?

Les mer

Arbeidsgiver vil si opp pga sykemelding

Publisert: 13.12.2019

Jeg er sykemeldt 100 %. Venter på svar fra NAV om AAP. Arbeidsgiver vil at jeg skal si opp jobben. Er det riktig at jeg må gjøre det? Vil jeg ikke da miste retten til min forsikring som jeg har på jobben?

Les mer

Sykemeldt som tilkallingsvakt

Publisert: 04.12.2019

Jeg er tilkallingsvakt i butikk. Torsdag 26.09 ble jeg utsatt for en skade, som førte til at jeg ikke kunne jobbe. Jeg var på jobb fredag 27.09, men ble sendt hjem. Siden har jeg vært hjemme med egenmelding siden at jeg ikke kunne jobbe. Jeg ble satt opp til å jobbe noen ganger nå i november, men måtte ringe inn siden sykehuset sa jeg ikke kunne arbeide. Den 27.11-31.12 er jeg nå blitt sykemeldt i fra jobb av fastlegen. Hvilke krav har jeg på sykemelding? Skulle ha jobbet i desember.

Les mer

Oppsigelse pga sykemelding

Publisert: 02.12.2019

Har vært sykemeldt 13 mnd fra en jobb jeg har hatt i 15 år. Nå vil arbeidsgiver ha paragraf 15.1-møte, lukter oppsigelse. Jeg har enn ikke fått svar fra NAV ang AAP, og står pr i dag for uten lønn/inntekt. Kan arbeidsgiver si meg opp grunnet sykemelding? Jeg kunne tenke meg å begynne å jobbe 30-40 % igjen for å ikke ødelegge meg helt. Dette er også for å teste min arbeidsevne. Arbeidsgiver har gitt klart signal om at de ikke ønsker meg der på delvis sykemelding. Enda de er en IA-bedrift. Lovlig?

Les mer

Sykepenger etter at arbeidsavtale har løpt ut

Publisert: 05.11.2019

Jeg hadde kontrakt ut september måned, (siden slutten av juni) I slutten av juli ble jeg sykmeldt. Legen kjente til problemet og er sykmeldt ennå. Nå har kontrakten min gått ut, men har jeg rett å få sykepenger i de 52 ukene selv om kontrakten har gått ut? Er i tillegg gravid også.

Les mer

Går ned i lønn etter flytting til ny avdeling

Publisert: 04.11.2019

Jeg har vært delvis sykemeldt grunnet senebetennelse, og pga dette har jeg nå blitt flyttet til en annen avdeling. Begrunnelsen er blant annet at de er avhengig av at alle på den tidligere avdelingen er på jobb 100 %. Jeg var i lønnsmøte og får vite at jeg går ned i fastlønn (har både fastlønn og provisjon) når jeg starter i den nye avdelingen. Er det lov å sette meg ned i lønn når de velger å flytte meg til en annen avdeling?

Les mer

Får ikke sykepenger for alle timene i arbeidsavtalen

Publisert: 29.10.2019

Har en jobb som lastebilsjåfør, jobber to uker og en har fri pga. de to uker jobber ca. 100 timer. Etter 4 år fikk sykemelding på to uker.

Min spørsmål: er det lov betale for sykmelding bare 37,5 timer hvis har på liste 45 timer og hva er med denne uken som har fri? Akkurat jeg fikk sykmelding for en uke fri og en uke som har 45 timer. For denne fri uken få ikke sykepenger men hvorfor for andre uke bare 37,5 timer? Hadde ringt til Arbeidstilsynet men de sender meg til NAV.

Les mer
1 2 3 8