Sykemelding

NAV ber far si opp jobben

Publisert: 06.05.2020

Faren er min er sykemeldt pga at han blir utredet for yrkessykdom. Saken hans er ikke ferdig behandlet og grunnet Corona har spesialistutredning blitt utsatt til høsten. I mellomtiden har han hatt samarbeidsmøte med NAV som ber han si opp jobben sin om to måneder. Personen som leder møtet fra NAV sier at hun ikke har særlig kompetanse på yrkessykdom. Det er to saker som skjer parallelt her:

1. Tiltak for å komme tilbake til jobb og 2. Utredning av yrkessykdom.

Les mer

Klage på sykepenger fra NAV

Publisert: 30.04.2020

Jeg er sykemeldt. Har gått over alt av lønn og etc pga skattemelding. Jeg har regnet ut at jeg får 44 000 i sykepenger fra NAV. Men i jobb hadde jeg fastlønn på 52 000 og mellom 10 til 15 000 i mnd i provisjon. Jeg ble sykemeldt 26. august i 2019. Finnes det noen mulighet til å klage eller noe på dette så jeg får tilbakebetalt det jeg har rett på? Og hvem kan jeg få hjelp til og ordne dette?

Les mer

Sykemeldt som vikar

Publisert: 14.04.2020

Jobber som vikar. Har kontrakt ut 17. april. Jeg jobber i et lager og pga corona så hender det at jeg noen dager ikke får noen vakter. I påsken har jeg ikke blitt satt opp på noen vakter men jeg har blitt sykmeldt. Skal arbeidsgiver betale meg sykepenger?

Les mer

Karantene som vikar

Publisert: 14.04.2020

Jeg er tilkallingsvikar på et sykehjem, og har blitt satt i karantene av arbeidsgiver. Karantene ble jeg da satt i pga nær kontakt med en på arbeidsplassen min som nå er påvist Covid-19. Jeg er satt opp på flere vakter ut april, både dobbelvakter, helligdager og flere vanlige. Har jeg krav på å få betalt for disse vaktene, og isåfall også få tilleggene som noen av disse vaktene også inkluderer?

Les mer

Redd for å bli oppsagt pga sykdom

Publisert: 14.04.2020

Jeg jobber på et hotell som resepsjonist med 100 % fast kontrakt. Hotell sendte meg til et medisinsk senter for en helsekontroll og legesenteret laget en rapport til Arbeidstilsynet og NAV om at helseproblemet mitt, hjertearytmi, kanskje har sammenheng med nattarbeid. Jeg planlegger når jeg er frisk til å gå tilbake på jobb som før, men fordi det er en rar situasjon, er spørsmålet mitt om direktøren kan bruke denne rapporten mot meg.

Les mer

Sykemeldt og permittert

Publisert: 14.04.2020

Jeg ble forrige uke permittert 60 %, på torsdag anbefalte min fastlege at jeg ble sykemeldt til søndag denne uka. Og sykemeldte meg 100 % (mulig dette er feil og han burde egentlig sykemeldt bare 40 %?). Samme dag fikk jeg permitteringsvarsel om 100 % permittering. Skal jeg da være sykemeldt denne uka og så permittering 100 % eller holder det at jeg avbryter sykemeldingen på NAV sine sider og er kun permittert?

Les mer

Arbeidsgiver krever timelister fra sykemeldt

Publisert: 14.04.2020

Kan arbeidsgiver kreve at en arbeidstaker skal levere timeliste når han er sykemeldt på fjerde mnd 100 prosent og har sine sykepenger fra NAV? En arbeidsgiver gjorde nettopp dette for en god venn av meg. Det står i meldingen at så lenge vedkommende er ansatt i dette firmaet, må de sende timelister.

Les mer

Permittering under sykemelding

Publisert: 06.04.2020

Jeg er ansatt i 100 % statlig stilling, og har vært 100 % sykemeldt siden august-19. Sykemeldinger vil fortsette videre pga sykdomsutvikling. Nå vurderes det å permittere alle ansatte 15 %. Hvordan påvirker dette meg, må jeg søke NAV om noe spesielt i tillegg til sykepenger? Vil sykelønn minske med 15 %?

Les mer

Oppsagt under sykemelding

Publisert: 06.04.2020

Jeg er sykmeldt siden desember. Det var drøftelsesmøte i januar (de ville sende oppsigelse "om kort tid"). I går (april) fant jeg oppsigelse på e-posten min. Oppsigelsen ble sendt for 2 mnd. siden. Begrunnelse er ulogisk. De skriver at 50 % oppdrag er avbestilt, men firmaet trenger ikke avslutte samarbeid med fysiske arbeidstakere. De mener at firmaet trenger ikke meg (prosjektingeniør) og KANSKJE en prosjektleder (som medeier firmaet) - i min mening han skal ikke få oppsigelse. Hva bør jeg gjøre?

Les mer

Kollega jobber mens hun er sykemeldt

Publisert: 30.03.2020
Emneord: ,

En kollega av meg er ofte sykmeldt. Hun er da 100 % sykmeldt. Da pleier hun å arbeide hjemmefra, skriver timer for dette og tar det som fridager senere på året eller får det utbetalt. Er dette lov?

Les mer
1 2 3 11