Straffbare forhold og sanksjoner

Møte etter brudd på sikkerhetsrutiner på jobb

Publisert: 30.07.2019

Har fått brev om innkalling til samtale på grunn av mistanke om brudd på penge- og sikkerhetsrutinene på jobb. Jeg har ikke gjort noe galt, men har ikke fått noe nærmere beskjed om hva samtalen de vil ha handler om. Har de lov til å tilkalle til møte pga mistanke om noe uten å ha bevis på at jeg har gjort noe galt?

Les mer

Hva skjer om politiet ikke overholder tre ukers fristen

Publisert: 31.08.2018

1. august ble førerkortet mitt beslaglagt pga mistanke om kjøring under rus. Jeg samtykka ikke i førerkortbeslaget. Mandag 27. august fikk jeg førerkortet midlertidig tilbake siden saken ikke var sendt tingretten i løpet av tre ukers fristen. Så snakka jeg med en advokat som mente at siden de ikke overholdt tre ukers fristen, så hadde ikke politiet lenger en sak. Er dette fakta? Hva er poenget med tre ukers fristen i så fall?

Les mer

Redd for å miste jobben pga fengselsstraff

Publisert: 31.08.2018

Jeg har mistet førerkortet mitt fordi jeg kjørte for fort og risikerer to uker ubetinget fengsel. Hvis jeg får fengselsstraff i to uker pga trafikksak kommer jeg til å miste jobben siden jeg jobber med sikkerhet? Kommer jeg til å få fengselsstraff?

Les mer

Får ikke informasjon fra avhør

Publisert: 27.08.2018

For et år siden ble min datter utsatt for drapstrussel av en medelev på videregående igjennom en falsk Facebookprofil. Vi fant frem til vedkommende som hadde gjort dette og politianmeldte ham for dette. Han ble tatt inn til avhør og innrømte de faktiske forhold. Jeg som anmeldte dette fikk beskjed av politiet at de ikke hadde lov å si noe fra avhøret til meg som anmelder - er det juridisk riktig?

Les mer

Henlagt sak eller påtaleunnlatelse?

Publisert: 05.06.2018

Ble tatt sammen med fire kompiser for å ha oppbevart 1 joint. Politiet spurte og ba oss om å være ærlige. Vi sa: "ja vi har røyket" rundt all nervøsiteten. Vi var samarbeidsvillig og ga fra oss telefonen også. Senere ble vi sluppet fri og politimannen sa at han ville innkalle oss til et møte. Vi ble aldri tatt pisseprøve av og heller ikke blodprøve. Det jeg lurer på er hva er best i våres posisjon? Nekte og satse på at saken blir henlagt, eller godta straff i form av påtaleunnlatelse?

Les mer

Klage på arbeidsforhold

Publisert: 30.04.2018

Faktarapport er helt feil. Hvor kan men klage på det? Jeg har blitt anklaget for masse ting jeg ikke har gjort og rapporten har ikke med min versjon. Flere ha sagt at jeg trenger advokat. Hvor kan man klage på det? Jeg har blitt utsatt for trakassering. Folk nekter å jobbe sammen med meg.

Les mer

Politianmeldelse av barn under straffbar lavalder

Publisert: 09.10.2017

Kan små barn i barneskolealder politianmeldes for utøvelse av vold mot andre barn hvis det er av særdeles grov karakter, slik som kvelning, spark eller vold utført med gjenstander? Dette ville være for å signalisere til foresatte at det må tas på alvor og for at rette instans skal involveres i barnet.

Les mer