Støy

Støy fra datalagringsanlegg

Publisert: 07.12.2018

Gamle foreldre som har en fin hytte som var i LNF-område. Kommune omregulerer og tillater bygging av massivt anlegg for datalagring i tomtegrensen. Mine foreldre har vært imøtekommende til utbyggingen, men ser nå at hytten er blitt ubrukelig pga, støy, lys, anleggstrafikk og vanskelig adkomst hvor tidligere vei er ødelagt. Det er 3 års frist for å kreve erstatning eller innløsning. Hvordan går man frem for å kreve innløsning? Og til hvem skal den stiles?

Les mer

Bråk utenfor leilighet

Publisert: 29.05.2018

Vi bor i blokk og to beboere har satt ut hagemøbler rett utenfor våre vinduer. Det gjelder soverom, kjøkken og bad. De sitter og skravler hver eneste dag og vi hører det selv med lukket vindu og inn gjennom ventiler. Det er en halv meter fra møblementet opp til våre vinduer og vi hører ordrett hva de sier. Vi har et spedbarn og er mye hjemme. Den intense skravlingen plager vettet av oss. De nekter å flytte seg. Her er mange områder en kan sette seg. For eksempel flere felles uteplasser.

Les mer

Naboen støvsuger midt på natten

Publisert: 11.10.2017

Naboen støvsuger vanligvis mellom 11 og 12 om natten kanskje lengre. Da det i seg selv ikke er så ille, resulterer det i høylydt dunking i veggene som forstyrrer søvn. Når jeg går og banker på for å si ifra, åpner han ikke døren. Velger heller å stoppe midlertidig til jeg går tilbake til leiligheten for så å starte igjen like høylydt. Alle støvsuger leiligheten sin, men da jeg hører bare hans med en 40 kvadratmeters leilighet mellom oss så syns jeg det blir for drøyt så sent. Hva gjør jeg?

Les mer

Støy i borettslag

Publisert: 16.06.2017

Vi bor i en leilighet i borettslag i Skien. Vi har bodd til nåværende adresse siden desember 2000. Alt var greit inntil ny person flyttet under oss i september 2014, og siden vi har hatt bare støy og tull og tøys på natten! Klager er sendt til styret, men de mener at det er bare oss som hører henne og det er ikke noe de kan gjøre! Vi har politianmeldelse på henne og vi har tatt kontakt med Konfliktrådet, men hun vil ikke møte opp! Styret leder sier vi bare må flytte.

Les mer

Verksted i borettslag

Publisert: 16.08.2016

Vi bor i et borettslag hvor utbygger har en utskilt næringsdel i etg som han planlegger å leie ut til et firma som skal bruke det til verksted/aktivitetssenter. Her skal det repareres sykler/ mopeder/ gressklippere bl.a. Vi synes ikke dette passer inn i samme bygn som borettslaget.

Det er en leilighet rett over og en ved siden av som blir særlig utsatt for bråk/lyd og forurensning. Hva slags krav stilles det til verksted? For å nevne det er det en syk , sengeliggende dame i leil ved siden av. Synes som sagt dette er uakseptabelt.

Les mer

Selgers opplysningsplikt omfatter også den ubehagelige naboen

Publisert: 06.01.2016

Dersom man er i en nabokrangel, som går på vedvarende bruk av høy musikk, og man velger å flytte, så må man såvidt jeg har forstått, opplyse om dette til potensielle kjøpere. Dette ser jeg kan være med på å trekke ned markedsverdien på boligen, og være med på å vanskeliggjøre et salg. Gitt at man har bodd der i over et år, hvilke alternativer har man for å dekke eventuelle økonomiske tap? Da mener jeg hvis boligen i utgangspunktet har en markedsverdi på X, men selges for Y (< X) pga høylytt nabo?

Les mer

Naboloven ved næringsvirksomhet

Publisert: 17.09.2015

Jeg har en nabo som i flere år har drevet bilverksted hjemme hos seg selv.  Dette medfører en del støy fra vinkelsliper, banking, luftverktøy og rusing av biler til alle døgnets tider. Det virker som om åpningstiden er fra klokken åtte om morgenen til midnatt. Noe blir tatt på kvittering, mens en hel del blir gjort svart. Samtidig er han også er sykemeldt fra sin jobb. Jeg er lei av å bo i et "industrifelt" da vi bor langt ute på bygda. Hva kan vi gjøre?

Les mer

Utkastelse – strenge krav til utkastelse av bolig

Publisert: 19.08.2015

Støy og andre brudd på husordensreglene skaper en rekke konflikter i norske borettslag og sameier. Styret kan kaste ut beboere som bryter reglene. Utkastelse krever at det er snakk om vesentlig mislighold, og bevisbyrden er streng.

Les mer

Gjerde i strandsonen – kompromiss om gjerde

Publisert: 05.08.2015
Emneord: , ,

Eva eier en stor strandeiendom i et populært utfartsområde. Hun ble plaget av bråket fra alle som brukte stranden, og satt opp et gjerde. Kommunen krevde gjerdet fjernet, og truet med bøter. Saken endte med at Eva flyttet gjerdet, og kommunen satte opp skilt som forbød telting på Evas strandtomt.

Les mer

Regulering av selveierleiligheter

Publisert: 05.05.2015

Bor i et sameiet med tre selveieleiligheter. Naboene i midten er et mareritt, de kjefter, klager og behandler oss andre som om vi ikke eier noe her. Hva kan vi gjøre? De tar seg til rette i hage og felles uteplass, og klager for alt og ingenting, mens de kan kjefte, smelle, krangle og bråke som det passer dem. 

Les mer