Skifteavtale

Funnet testamente etter skifteoppgjøret

Publisert: 10.12.2018

Etter at arveoppgjøret er gjennomført, har det dukket opp et testamente. Hvordan skal vi forholde oss til det nå som skiftet er gjennomført?

Les mer

Blir lån trukket fra arv?

Publisert: 27.09.2018

Min bror har lånt ca 600 000 av min far, og jeg lurer på om dette beløpet da vil bli trukket av hans del av arven når det kommer til dødsfallet til min far en gang i fremtiden?

Les mer

Få tilbake arv fra eksmann

Publisert: 10.09.2018

Mine avdøde foreldre har i testament sagt at vi barna skal ha særeie. Jeg lot beløpet gå inn på felleskonto som sto i min eksmanns navn med meg som disponent. Denne felleskontoen er nå nylig delt. Pga av vanskelig situasjon lurer jeg på om jeg kan kreve arven som han fikk halvparten av tilbakebetalt?

Les mer

Betydning av skifte og ektepakt

Publisert: 10.09.2018

Min far er gift på ny med ei med voksne barn som meg. Foreldrene våre har laget en ektepakt med prosentvis eierskap over eiendeler. Det de eide hver for seg før de møttes eier de hver for seg eller en har kjøpt seg inn og det er prosentvis deling. På visse større ting står 50/50 deling, men en har forkjøpsrett (ved ekteskapsbrudd eller død). Skifte skal skje etter fem år. Hva betyr skifte her i praksis? Ny enighet mellom aktuelle parter eller nødvendig tvangssalg for en part.

Les mer

Selge leilighet eller la eksen overta?

Publisert: 20.08.2018

Jeg er separert fra ektefelle og vi eier to leiligheter sammen. Vi bor i hver vår leilighet og jeg har bodd i den ene som vi har leid ut tidligere i snart ett år. Planen var å selge, men nå ser det ut som min x ønsker å kjøpe meg ut og overta lånet. Hva må jeg tenke på? Skatt? Skal vi ordne oppgjøret før skilsmisse tas ut? Er dette en lur måte om jeg syns de er greit at leilighetene ikke går ut på markedet?

Les mer

Eksmann vil ikke dele overskudd fra salg at hytte

Publisert: 14.08.2018

Eks-mannen min har solgt hytten der begge to har vært medeiere. Nå vil han ikke betale meg halvparten av salgsummen og begrunner det med at han vil «trekke» for alle utgiftene vi hadde i forbindelse med renovering og forbedring av uteområdet. Kan han gjøre dette?

Les mer

Avtale om bruksrett for barna

Publisert: 21.03.2018

Ikke at vi er der nå, men om det mot formodning skulle bli en skilsmisse mellom meg og min partner en gang i fremtiden - kan vi da ha avtalt bruksrett til vår 50/50 eide bolig til barna frem til disse er myndige? Altså at vi flytter ut annenhver uke mens barna blir boende? Vil dette være juridisk bindende på noen måte?

Les mer

Hva blir rettferdig deling etter samlivsbrudd?

Publisert: 19.12.2017

Jeg har nettopp kommet ut av et samlivsbrudd. Jeg har skrevet under på skjøtet på huset og overlatt lånet på huset til eks-samboer. I kontrakten står det at alt av inventar og eiendeler skal deles 50/50, utenom arva ting. Jeg blir da kjøpt ut av huset på en sum. Men i ettertid har vi også en vogn med bu og masse ting der også, som jeg mener også at skal deles, som har blitt kjøpt sammen for mange år siden. Men han mener han har rett på alt siden vogna står på han, er det tilfeldig?

Les mer

Firmaverdier og skilsmisseoppgjør

Publisert: 06.12.2017

Min mann startet en firma for en del år siden. Dette har gått bra og øker stadig. Den tiden var jeg hjemme med barn, og hadde ingen inntekt, så dette var en stor risiko for familien. Men det gikk. For noen år siden ble vi skilt, men bor fremdeles sammen. Vi la skilsmisseoppgjøret på is. Spørsmål 1: Kan vi fortsatt ta et oppgjør ved eventuelt brudd? Er det noen tidsfrist? Spørsmål 2: Har jeg noen verdier å hente i dette firmaet ved et oppgjør?

Les mer

Eksmann holder tilbake deler av oppgjøret

Publisert: 06.12.2017

Vi har blitt enige om at huset er verdt 4 millioner. Vi deler gjeld og eiendeler 50/50. Jeg skal flytte ut av bolig og har kjøpt meg nytt hus. Han sier at jeg må være med å betale de 100 000 kr som det koster å eventuelt selge huset vi har bodd i hvis han finner ut at han vil selge huset om et halvt år, 1 år, 2 år. Derfor holder han tilbake 50 000 kr av verdien på huset som egentlig skulle vært endel av mitt oppgjør. Er dette riktig? Skal jeg være med å betale hvis han velger å selge huset senere?

Les mer
1 2 3 13