Skifteavtale

Fordeling av verdier etter separasjon

Publisert: 14.08.2019

Jeg og min kone har tatt ut separasjon, og vi har jeg har skrevet under på særeie. Hva skjer hvis jeg f.eks vinner i lotto, må jeg da dele pengene med henne?

Les mer

Skilmisseoppgjør når den ene parten dør underveis

Publisert: 12.06.2019

Når en er separert og bevillingen til separasjon var i januar, den ene parten dør februar samme året, hvordan blir da oppgjøret hvis partner mener de ikke ble ferdig?

Les mer

Eks krever penger for billån

Publisert: 12.06.2019

Jeg er snart skilt og min eks har bilen og har betalt for billån og har også beholdt bilen siden vi var separert i april i fjor. Han krever halve billånet av meg nå og hvis jeg ikke betaler vil han gå til sak med dette.

Les mer

Eieforhold når man flytter sammen etter separasjon

Publisert: 03.06.2019

Jeg og min kone ble separert for 13 mnd siden og delte innbo og formue/gjeld. I mellomtiden har jeg kjøpt en borettslagsleilighet. Vi tenker nå flytte sammen igjen og da er vi automatisk gift da vi ikke har søkt skilsmisse. Spørsmålet mitt er om det skulle vise seg å ikke fungere og ende i en ny separasjon vil hun og eventuelt hennes kreditorer da automatisk ha krav på deling/pant i leiligheten som er kjøpt og tinglyst på meg?

Les mer

Hva er timeprisen for bobestyrer?

Publisert: 05.04.2019

Hvor mye er det vanlig at en bobestyrer (en av arvtakerne) får for jobben? Er det vanlig å få en pengesum eller betale en timepris? Står noen plasser at en uerfaren privat person som tar på seg denne jobben kan bruke mellom 30 - 200 timer. Det står også videre at etter 2014 er det ingen offentlige etater (tidligere skatteetaten) som sjekker om alt er blitt gjort riktig ved privat skifte ved dødsbo.

Les mer

Kreve skifte når mor har ny samboer

Publisert: 28.01.2019

Min mor sitter i uskiftet bo etter min fars død i 2012, og har kjøpt nytt hus med ny samboer i 2016. Forstår jeg det riktig at jeg kan kreve skifte etter at hun har bodd med han i to år? Videre ser jeg av andre svar at det har blitt signert et papir på at den gjenlevende forelderen kan sitte i uskiftet bo. Hvilken part har ansvar for å få i stand en slik avtale? Hva bør den eventuelt inneholde? Og hva om jeg og min bror nekter å skrive under på en slik avtale?

Les mer

Faktura fra takstmann til dødsbo

Publisert: 07.01.2019

Vi har nylig hatt et offentlig skifte i familien. Da boet ble gjort opp hadde hadde takstmannen sendt sitt krav/faktura for sine tjenester for seint og boet ble avsluttet med beskjed fra bobestyrer at dette ikke ville bli åpnet igjen. Kan takstmann da bare sende sin faktura til inkasso og kreve dette av arvingene?

Les mer

Funnet testamente etter skifteoppgjøret

Publisert: 10.12.2018

Etter at arveoppgjøret er gjennomført, har det dukket opp et testamente. Hvordan skal vi forholde oss til det nå som skiftet er gjennomført?

Les mer

Blir lån trukket fra arv?

Publisert: 27.09.2018

Min bror har lånt ca 600 000 av min far, og jeg lurer på om dette beløpet da vil bli trukket av hans del av arven når det kommer til dødsfallet til min far en gang i fremtiden?

Les mer

Få tilbake arv fra eksmann

Publisert: 10.09.2018

Mine avdøde foreldre har i testament sagt at vi barna skal ha særeie. Jeg lot beløpet gå inn på felleskonto som sto i min eksmanns navn med meg som disponent. Denne felleskontoen er nå nylig delt. Pga av vanskelig situasjon lurer jeg på om jeg kan kreve arven som han fikk halvparten av tilbakebetalt?

Les mer
1 2 3 10