Skatter og avgifter

Krav mot tidligere eier av AS

Publisert: 24.05.2018

Et AS jeg tidligere var medeier i har mottatt purring på et krav som stammer fra tiden før selskapet ble solgt. Kan dette kravet rettes/flyttes mot tidligere eiere hvis det er enighet om at vi er ansvarlige for gjelden?

Les mer

Flyttedato til England

Publisert: 22.05.2018

Jeg har blitt boende i England etter studieopphold (avsluttet studier i 2005). Jeg har sett på spørsmål og svar om dette her og har fylt ut dokumentet fra skatteetaten. Men, de spør om flyttedato. Hva burde jeg skrive der? Har det noe betydning?

Les mer

Investeringer i kryptovaluta

Publisert: 09.05.2018

Har investert i kryptovaluta i ett år. Investeringene KAN defineres som næringsdrivende. Planen var å konvertere et ENK til et AS for å flytte verdier. Hyggelig med 23 % i skatt vs 50,3 % (reinvesteringer). Nå har bankene begynt å nekte bedriftsforhold som involverer kryptovaluta. En risikerer derfor å aldri få ut gevinster, mens staten skal fortsatt ha sin skatt. Hva kan man gjøre? Bli flådd som privat, bli kriminell (underrapportering) eller gå personlig konkurs (og NAVe?), med et AS som er verdt mill?

Les mer

Skatt når man bor i utlandet

Publisert: 09.05.2018

I lived and worked in Norway for over 10 years a while back. This meant I was tax liable to Norway for 3 more years after I left. I now consider to return to Norway for a medium term assignment. Around 18 months. If I do, will I again be tax liable to Norway for 3 more years after I leave, even though my stay this time is shorter than 10 years?

Les mer

Skatt til USA eller Norge?

Publisert: 09.05.2018

Jeg er dansk og bor i USA med min amerikanske mann har 3 amerikanske barn. Jeg arbeider i Norge for norske sykehus. Som jeg leser overenskomsten mellom USA og Norge, er jeg fullt skattepliktig i USA. Er det riktig?

Les mer

Skatt ved boligsalg og brukshindring

Publisert: 03.05.2018

Har to spørsmål ang skatteregler ved salg av bolig og brukshindring. Følgende tidslinje er gjeldende: -Kjøpte og flyttet inn i leilighet i Bergen i Nov'16. Hadde daværende tidspunkt jobb i Bergen. -Jun'17 flyttet jeg til Oslo grunnet ny jobb. Jeg har siden leid leilighet i Oslo. -Leiligheten i Bergen har vært utleid siden Aug'17. Anses dette som brukshindring? Om jeg selger leiligheten i Aug'18 med gevinst, er dette skattefritt? Er det fortsatt skattefritt om jeg selger med gevinst Aug'19?

Les mer

Skatte i to nordiske land

Publisert: 03.05.2018

Jeg bor i Danmark -Studerer i Norge. Har arbeidet deltid (projektbasis) for det offentlige i Norge, samtidig arbeider jeg fulltid for et privat firma i Danmark. Skatter nå for min danske inntekt i Danmark. Ville jeg også komme til å skatte for min norske inntekt i Danmark?

Les mer

Enkeltmannsforetak i utlandet, hva skattes til Norge?

Publisert: 03.05.2018

En utenlandsk borger folkeregistrert i Norge, men som oppholder seg (langt under 180 døgn) i landet har registrert et norsk enkeltmannsforetak med kontrakt i ett EU-land, men faktiske aktiviteter i et tredjeland i Afrika. Ingen av de to andre landene krever inn skatt fra ENK. Hva skal skattes i Norge?

Les mer

Får ikke tilbake penger som er lånt bort til venn

Publisert: 30.04.2018

Jeg har tatt opp lån på leiligheten min og lånte bort en del av pengene til min venn som siden gikk konkurs. Han har betalt en del av pengene, men det gjenstår 280 000 kr.

Jeg lider veldig pga dette og vet ikke hva jeg skal gjøre. Hva er mulighetene for å få pengene når det er slått personlig konkurs? Jeg kan bevise at pengene er lånt ifra banken min og lånt videre til han. Hva slags rettigheter har jeg og hva skal til for at jeg kan få pengene mine tilbake?

Les mer

Kunde betaler ikke for oppdrag

Publisert: 30.04.2018

Jeg har et firma (AS). Vi har utført en liten renovasjonsoppdrag til en kunde som ikke er villig til å betale for(16 092 kr). Vi har ikke hatt en skriftlig avtale, dermed er det vanskelig å bevise det muntlige.

Les mer
1 2 3 10