Skatter og avgifter

Når skal verdier fra arv føres på skattemelding?

Publisert: 18.03.2021

Min mor døde rett før jul 2020. Jeg er eneste arving og arver hus og bil. Hus og bil blir solgt et par måneder senere i 2021 og er ikke belånt fra før. Skal dette føres på skattemelding for 2020 eller det året pengene kommer på konto i 2021 og dermed føres neste år?

Les mer

Hvor skal skatt betales når man har utenlandsk arbeidsgiver?

Publisert: 17.03.2021

Jeg er norsk statsborger som har bodd og jobbet for britisk firma i London i 4 år. Jeg planlegger å flytte tilbake til Norge i år, og jobben har foreslått at jeg kan beholde jobben og ha hjemmekontor fra Norge. Inntekten min ville fortsatt blitt betalt i britiske pund i Storbritannia. Er dette mulig med hensyn til skatt, og i så fall hvor ville skatten blitt betalt?

Les mer

Glemt å melde flytting til Skatteetaten

Publisert: 09.03.2021

Jeg har glemt å sende/melde flyttemelding til Skattetaten. Jeg giftet meg 24. november, reiste til utlandet 20. september. I mars blir det 6 måneder. Er det for seint å sende flyttemelding eller må jeg tilbake til Norge?

Les mer

Jobbe for norsk arbeidsgiver i utlandet

Publisert: 08.03.2021

Jeg har bodd i Norge i 6 år, og nå bor jeg i utlandet, og skal ikke komme og bo i Norge i nærmere fremtid. Jeg har en norsk personnummer, og får skattemelding i posten hvert år. Er det mulig for meg å jobbe i et norsk selskap (hjemmekontor/online)?

Les mer

Nabo har ikke meldt flytting

Publisert: 09.12.2020

Jeg bor i en firemannsbolig og ene naboen har flyttet til England. Jeg mistenker at han ikke har meldt ifra om flytting og ikke skatter for leiligheten har leiger ut. Kan jeg melde ifra om dette noen sted?

Les mer

Skatt for lønn i utlandet

Publisert: 28.10.2020

Jeg har bodd i utlandet i fem år, og skal nå flytte hjem til jul 2020. Jeg vil motta en sluttpakke fra min nåværende arbeidsgiver i slutten av januar, og lurer på om norske myndigheter vil skattelegge denne? Jeg blir allerede trukket for skatt på dette her i Sveits, og skatteprosenten er allerede forhandlet mellom arbeidsgiver og kantonen jeg boi i her i Sveits, som en del av tilbudet. Skulle jeg måtte skatte til Norge i tillegg, blir sluttpakken halvert i verdi.

Les mer

Leie driftsmidler fra utlandet

Publisert: 13.10.2020

Om et firma leier ut driftsmidler fra utlandet til et norsk AS. Må den utenlandske bedriften betale skatt eller mva her?

Les mer

Får ikke innvilget ettergivelse av restskatt

Publisert: 15.09.2020

Jeg søkte om ettergivelse til min restskatt for 6 måneder siden, og jeg fikk avslag på mine søknader, selv om jeg hadde mange grunner til det.

1. Jeg mistet jobben min, jeg mistet autorisasjon til å jobbe som lege. Jeg har masse gjeld.

2. Jeg ble syk psykisk og ble innlagt på sykehus på psykiatrisk avdeling i 40 dager, jeg lider av depresjoner.

3. Jeg mistet faren min, jeg mistet søsteren min med min kjæreste i bilykke.

4. Min mor gikk bort.

Les mer

Skatt på pengegaver

Publisert: 01.07.2020

Hvor stor sum kan jeg overføre til foreldre før de eller jeg blir nødt til å skatte?

Les mer

Strømselskap kansellerer avtale pga betalingsanmerkning

Publisert: 22.06.2020

Kan et strømselskap kansellere min nye strømavtale fordi min lokale nettleverandør har gitt dem opplysninger om min tidligere betalingsevne? Jeg har 2 betalingsanmerkninger jeg snart er ferdig med å betale på, men fikk igjennom strømavtale likevel. Nå har Norgesenergi kansellert den avtalen på bakgrunn av tilbakemelding fra nettselskapet som nå har meg på leveringsplikt. Kan et selskap utlevere informasjon om meg til et annet?

Les mer
1 2 3 11