Skatter og avgifter

Leie driftsmidler fra utlandet

Publisert: 13.10.2020

Om et firma leier ut driftsmidler fra utlandet til et norsk AS. Må den utenlandske bedriften betale skatt eller mva her?

Les mer

Får ikke innvilget ettergivelse av restskatt

Publisert: 15.09.2020

Jeg søkte om ettergivelse til min restskatt for 6 måneder siden, og jeg fikk avslag på mine søknader, selv om jeg hadde mange grunner til det.

1. Jeg mistet jobben min, jeg mistet autorisasjon til å jobbe som lege. Jeg har masse gjeld.

2. Jeg ble syk psykisk og ble innlagt på sykehus på psykiatrisk avdeling i 40 dager, jeg lider av depresjoner.

3. Jeg mistet faren min, jeg mistet søsteren min med min kjæreste i bilykke.

4. Min mor gikk bort.

Les mer

Skatt på pengegaver

Publisert: 01.07.2020

Hvor stor sum kan jeg overføre til foreldre før de eller jeg blir nødt til å skatte?

Les mer

Strømselskap kansellerer avtale pga betalingsanmerkning

Publisert: 22.06.2020

Kan et strømselskap kansellere min nye strømavtale fordi min lokale nettleverandør har gitt dem opplysninger om min tidligere betalingsevne? Jeg har 2 betalingsanmerkninger jeg snart er ferdig med å betale på, men fikk igjennom strømavtale likevel. Nå har Norgesenergi kansellert den avtalen på bakgrunn av tilbakemelding fra nettselskapet som nå har meg på leveringsplikt. Kan et selskap utlevere informasjon om meg til et annet?

Les mer

Faktura for tjeneste utført i 2017

Publisert: 05.06.2020

Det ble utført en tjeneste uten noen kontrakt av et firma til meg. Vi avtalte muntlig hva må gjøres i juni 2017. Tjeneste ble utført i periode juli - desember 2017. Jeg var ikke fornøyd med utført arbeid og nektet å betale vederlag for det. Jeg har aldri fått noen faktura. Kan dette firma kreve noe fra meg nå?

Les mer

Fått faktura fra tannlege etter fire år

Publisert: 29.04.2020

Idag fikk jeg en faktura fra tannlege. Behandling skjedde 04.01.2017 og det er idag som jeg får brev om dette. Jeg har vært der en del ganger etterpå og jeg har ikke fått høre om behandling som var ikke betalt og betalte det jeg måtte etterpå. Tannlege sier at jeg fikk en tjeneste av henne, men dette er ikke riktig. Gjelder foreldelsesfrist 3 år i den saken?

Les mer

Skatt i EØS-land

Publisert: 06.04.2020

Jeg har de siste 1,5 årene bodd i EØS-land hvor jeg har drevet enkeltmannsforetak. Har betalt skatt både til EØS land, samt til Norge (minus fradrag for skatt betalt i EØS). Jeg har nå mulighet til å ta et oppdrag utenfor EØS. Jeg vil fortsatt å bo med familie i EØS-landet, hvor jeg fortsatt vil være skattepliktig. Eksisterer det noen internasjonale regler for å unngå trippelbeskatning, altså i mitt tilfelle Norge, EØS land samt land hvor arbeidet blir utført?

Les mer

Skatt etter å ha jobbet offshore

Publisert: 13.03.2020

Jeg har bodd og jobbet på engelsk sektor offshore i ett halvt år nå og skal flytte til Norge igjen. Hvordan går jeg frem med skatting? Jeg har ikke betalt skatt til Norge i denne perioden. Hvordan unngår jeg dobbel beskatning?

Les mer

Skatt når man jobber i Sverige

Publisert: 21.02.2020

Jeg er født i Sverige og er svensk statsborger, utvandret til Norge 1995. Jeg har min faste adresse i Norge, men jobber for en svensk arbeidsgiver i Sverige (de har ingen virksomhet i Norge). Jeg jobber annenhver uke i respektive land da jeg har barn i Norge. Det er veldig uklart hva gjelder trygderettigheter osv, har søkt frivillig medlemskap, er under behandling. Vil betale skatt i Norge og opprettholde tingene som vanlig, hvordan gå frem?

Les mer

Betale skattekrav

Publisert: 10.02.2020

Skatteetaten har tatt pant i min bolig grunnet manglende betaling av skattekrav. Dette er helt nylig og jeg ønsker å betale ut panten og kravet, men finner ingen betalingsinformasjon, eller informasjon om hvordan man går frem for å gjøre opp. Hvem kan jeg kontakte for slik informasjon?

Les mer
1 2 3 10