Skatter og avgifter

Fått faktura fra tannlege etter fire år

Publisert: 29.04.2020

Idag fikk jeg en faktura fra tannlege. Behandling skjedde 04.01.2017 og det er idag som jeg får brev om dette. Jeg har vært der en del ganger etterpå og jeg har ikke fått høre om behandling som var ikke betalt og betalte det jeg måtte etterpå. Tannlege sier at jeg fikk en tjeneste av henne, men dette er ikke riktig. Gjelder foreldelsesfrist 3 år i den saken?

Les mer

Skatt i EØS-land

Publisert: 06.04.2020

Jeg har de siste 1,5 årene bodd i EØS-land hvor jeg har drevet enkeltmannsforetak. Har betalt skatt både til EØS land, samt til Norge (minus fradrag for skatt betalt i EØS). Jeg har nå mulighet til å ta et oppdrag utenfor EØS. Jeg vil fortsatt å bo med familie i EØS-landet, hvor jeg fortsatt vil være skattepliktig. Eksisterer det noen internasjonale regler for å unngå trippelbeskatning, altså i mitt tilfelle Norge, EØS land samt land hvor arbeidet blir utført?

Les mer

Skatt etter å ha jobbet offshore

Publisert: 13.03.2020

Jeg har bodd og jobbet på engelsk sektor offshore i ett halvt år nå og skal flytte til Norge igjen. Hvordan går jeg frem med skatting? Jeg har ikke betalt skatt til Norge i denne perioden. Hvordan unngår jeg dobbel beskatning?

Les mer

Skatt når man jobber i Sverige

Publisert: 21.02.2020

Jeg er født i Sverige og er svensk statsborger, utvandret til Norge 1995. Jeg har min faste adresse i Norge, men jobber for en svensk arbeidsgiver i Sverige (de har ingen virksomhet i Norge). Jeg jobber annenhver uke i respektive land da jeg har barn i Norge. Det er veldig uklart hva gjelder trygderettigheter osv, har søkt frivillig medlemskap, er under behandling. Vil betale skatt i Norge og opprettholde tingene som vanlig, hvordan gå frem?

Les mer

Betale skattekrav

Publisert: 10.02.2020

Skatteetaten har tatt pant i min bolig grunnet manglende betaling av skattekrav. Dette er helt nylig og jeg ønsker å betale ut panten og kravet, men finner ingen betalingsinformasjon, eller informasjon om hvordan man går frem for å gjøre opp. Hvem kan jeg kontakte for slik informasjon?

Les mer

Skatt på frilandsoppdrag fra utlandet

Publisert: 06.11.2019

Jeg fikk et oppdrag fra Hong Kong (freelance), oppdraget kan være 2 til 3 år, men bosatt i Norge, hvordan melder meg til skattekontor slik at jeg kan skatte oppdraget i Norge?

Les mer

Skatt på arv fra Portugal

Publisert: 01.11.2019

Jeg er portugisisk, men har bodd i Norge fra 2016.

1. Jeg hadde en leilighet i Portugal som ble solgt i 01/2019. Jeg tenker å bruke disse pengene for å kjøpe en leilighet her i Norge. Må jeg betale skatt når jeg overfører summen til Norge? (Alle skattesakene som gjelden Portugal ble betalt i Portugal)

2. Min bestemor døde og nå driver vi med arven. Jeg fikk både et hus, som ble solgt, og penger. Jeg betalte skatt av huset i Portugal også. Må det også betales skatt av disse pengene?

Les mer

Betale forskuddstrekk etter konkurs

Publisert: 26.09.2019

Jeg trenger hjelp angående forskuddstrekk og erstatning. Er det sånn at jeg forplikter å betale forskuddstrekk som privatperson etter firma jeg var daglig leder har gått konkurs?

Les mer

Pengegaver og selvangivelse

Publisert: 24.09.2019

Har en far som vil gi meg en pengegave og forskudd på arv. Han sparte opp mye med mange år ved sparing han har hat det i en safe, og det er over 1 million kroner, har to store søstre som fikk penger fra før, så det er greit, men hva bør jeg gjøre. bør jeg sette det opp på en selvangivelse eller hva? Tror ikke han har satt opp at han har dette som en sum fra før, han kan ikke norsk så veldig bra så jeg trenger litt hjelp her har ingen aning om hva som bør gjøres.

Les mer

Skatteplikt når arbeidsgiver er på Malta

Publisert: 24.09.2019

Jeg har fått jobb tilbud fra firma på Malta, et hjemmekontor i Norge. Hvem skatter jeg til da?

Les mer
1 2 3 10