Skatter og avgifter

Betale forskuddstrekk etter konkurs

Publisert: 26.09.2019

Jeg trenger hjelp angående forskuddstrekk og erstatning. Er det sånn at jeg forplikter å betale forskuddstrekk som privatperson etter firma jeg var daglig leder har gått konkurs?

Les mer

Pengegaver og selvangivelse

Publisert: 24.09.2019

Har en far som vil gi meg en pengegave og forskudd på arv. Han sparte opp mye med mange år ved sparing han har hat det i en safe, og det er over 1 million kroner, har to store søstre som fikk penger fra før, så det er greit, men hva bør jeg gjøre. bør jeg sette det opp på en selvangivelse eller hva? Tror ikke han har satt opp at han har dette som en sum fra før, han kan ikke norsk så veldig bra så jeg trenger litt hjelp her har ingen aning om hva som bør gjøres.

Les mer

Skatteplikt når arbeidsgiver er på Malta

Publisert: 24.09.2019

Jeg har fått jobb tilbud fra firma på Malta, et hjemmekontor i Norge. Hvem skatter jeg til da?

Les mer

Skatt på utleieinntekter når man bor i utlandet

Publisert: 23.09.2019

Jeg har tatt en jobb i Singapore for utenlandsk arbeidsgiver, men har også en bolig jeg leier ut i Norge. Jeg vil være skattemessig bosatt i Singapore, innebærer det at jeg kun skal skatte på inntekt fra utleie i Norge, og skatte på lønn i Singapore? Altså at Norge ikke beskatter min inntekt i Singapore?

Les mer

Skatt når man flytter tilbake til Norge

Publisert: 29.08.2019

Jeg har bodd i utlandet i snart 20 år og flyttet ut da jeg var 25. Har i den siste tiden tenkt på å flytte hjem til Norge dersom jeg kan finne en jobb. Jeg har allerede meldt både skattemessig utflytting og bosteds utflytting. Lurer på hvor enkelt eller vanskelig det er å flytte hjem til Norge igjen både i forhold hva jeg slags type søknader for hjemflytting skal til og hva som vil skje med formue i utenlandske banker i forhold til skatt?

Les mer

Skatt når man jobber for spansk arbeidsgiver

Publisert: 29.08.2019
Emneord: ,

Jeg er spansk statsborger men planlegger å flytte til Norge. Jeg vil fortsette å jobbe for min spanske arbeidsgiver (via nettet), og lurer på hvordan dette blir med skatt? Har forstått at jeg må skatte til Norge ettersom det er her jeg kommer til å bo fast. Skal jeg da skatte som arbeidstaker? Eller må jeg opprette norsk enkeltmannsforetak? Eller er det mulig å være frilanser?

Les mer

Hva skjer med skatt når man flytter til utlandet?

Publisert: 29.08.2019

Hva skjer med alt skatten jeg har betalt inntil nå, hvis jeg flytter ut fra Norge?

Les mer

Folketrygdrettigheter i EØS-land

Publisert: 28.08.2019

Jeg skal jobbe for norsk arbeidsgiver i annet EØS-land. Antagelig blir det engasjementskontrakt over 2-3 år. Samtidig skal jeg gifte meg med borger utenfor EØS, og bo sammen i EØS-landet jeg jobber i. Etter kontraktens utløp vil vi flytte til Norge (EØS-løsningen). Hvordan blir dette for meg med hensyn til folketrygdrettigheter i Norge mens jeg er i EØS-landet, pensjonsrettigheter og skatt? Jeg eier bolig i Norge, som er tenkt leid ut. Må jeg melde utflytting fra Norge for å utløse EØS-løsningen?

Les mer

Skatt når man bor i USA

Publisert: 27.08.2019

Jobber i mitt eget (norske) aksjeselskap, og vurderer å flytte til USA. Har tenkt å videreføre driften i dette selskapet fra USA. Har også en leilighet i Norge som jeg leier ut, og vil fortsette å leie ut mens jeg er der. Skatter jeg -NO? Får jeg fradrag for rentekostnader på leiligheten når jeg ikke har lønnsinntekt, bare inntekt fra leiligheten? Når det kommer til lønna mi, bør jeg opprette et foretak i USA som jeg fakturerer AS-et mitt fra for å ha det ryddig ift. avlønning og skatt der?

Les mer

Skatt når man flytter til Tyskland

Publisert: 26.06.2019

Jeg skal begynne i en fast jobb i Tyskland. Jeg kan forstå at jeg må melde flytting til Tyskland og skatte der, men hva med min leilighet og lån på den her i Norge? Jeg har ikke tenkt å selge den. Og jeg får jo en slags skattelette her med å ha boliglån? Jeg er også i tvil om dette med frivillig medlemskap i folketrygden. Jeg ringte NAV utland og de sa at jeg blir automatisk blir meldt ut med engang jeg flytter og at jeg dermed har ingen rettigheter mer.

Les mer
1 2 3 11