Skatteplikt

Skatt når man flytter tilbake til Norge

Publisert: 29.08.2019

Jeg har bodd i utlandet i snart 20 år og flyttet ut da jeg var 25. Har i den siste tiden tenkt på å flytte hjem til Norge dersom jeg kan finne en jobb. Jeg har allerede meldt både skattemessig utflytting og bosteds utflytting. Lurer på hvor enkelt eller vanskelig det er å flytte hjem til Norge igjen både i forhold hva jeg slags type søknader for hjemflytting skal til og hva som vil skje med formue i utenlandske banker i forhold til skatt?

Les mer

Skatt når man jobber for spansk arbeidsgiver

Publisert: 29.08.2019
Emneord: ,

Jeg er spansk statsborger men planlegger å flytte til Norge. Jeg vil fortsette å jobbe for min spanske arbeidsgiver (via nettet), og lurer på hvordan dette blir med skatt? Har forstått at jeg må skatte til Norge ettersom det er her jeg kommer til å bo fast. Skal jeg da skatte som arbeidstaker? Eller må jeg opprette norsk enkeltmannsforetak? Eller er det mulig å være frilanser?

Les mer

Lovlig reklame på nettside

Publisert: 26.06.2019
Emneord: ,

Vi er en gjeng på 3 som har opprettet en nettside fantasyspeideren.com. Her legger vi ut tips og råd til personer som spiller spillet Fantasy Eliteserien på nett. Vi har kommet i kontakt med spillselskapet Bettson som ønsker å sponse oss, mot av vi gjør tjenester for de. De ønsket at vi endret nettsiden fra .no til .com. Det førte oss til spørsmålet -er det lovlig å motta penger fra Betsson på denne måten, til en norsk konto?

Les mer

Skattereduksjon pga tap på aksjer

Publisert: 08.04.2019

Jeg har jobbet i Frankrike siden april 2018. I forhold til tap av aksjer har jeg ca. 120 000 i fremførbart underskudd på skattemeldingen. Siden lønnen min fra Frankrike er skattet der, virker det som om at det fremførbare underskuddet blir forskjøvet til året etter. Så jeg får altså 0 kroner i skattefradrag og tjener ikke i Norge. Er det ingen måte å bruke dette underskuddet? Eventuelt få pengene utbetalt?

Les mer

Skatte av forskudd på arv

Publisert: 01.08.2018

Mine foreldre skal hjelpe min bror med egenkapital på ca 500 000 kr i forbindelse med huskjøp. For å gjøre det likt, ønsker de å gi meg samme sum som forskudd på arv. Er det noen regler for hvor mye som kan føres over til meg uten å måtte skatte for det? Eller kan de føre over så mye de måtte ønske?

Les mer

Selge fritidseiendom skattefritt

Publisert: 28.06.2018

Jeg arvet en fritidsbolig i Risør etter min mors bortgang i 2011 og har et spørsmål relatert til arv, skatt, bruksrett og råderett. Hennes ektefelle (min stefar) har en livsvarig, men ikke eksklusiv, bruksrett, men han ønsket aldri å bruke eiendommen videre og har ikke brukt den siden min mors bortgang. Bruksretten ble derfor annullert i 2016. Det sies at en skal eie og råde over en bolig i 5 år før denne kan selges skattefritt. Når kan jeg selge boligen skattefritt?

Les mer

Brøytefirma driver svart

Publisert: 05.06.2018

Vårt sameie har kommet i en knipe. En muntlig avtale angående snørydding ble inngått i vinter. Nå viser det seg at tjenesteyteren krever svart betaling. Dette er noe sameiet selvsagt ikke kan godta. Samtidig er vi fullstendig prisgitt denne brøyteren for å holde veien åpen neste vinter. Har vi noen muligheter til å komme unna denne knipa og samtidig ha håp om brøyting neste vinter? Har lest om nettolønn, men vi er jo ikke arbeidsgiver i den forstand - så får det ikke helt til å gå opp.

Les mer

Skatte i to nordiske land

Publisert: 03.05.2018

Jeg bor i Danmark -Studerer i Norge. Har arbeidet deltid (projektbasis) for det offentlige i Norge, samtidig arbeider jeg fulltid for et privat firma i Danmark. Skatter nå for min danske inntekt i Danmark. Ville jeg også komme til å skatte for min norske inntekt i Danmark?

Les mer

Enkeltmannsforetak i utlandet, hva skattes til Norge?

Publisert: 03.05.2018

En utenlandsk borger folkeregistrert i Norge, men som oppholder seg (langt under 180 døgn) i landet har registrert et norsk enkeltmannsforetak med kontrakt i ett EU-land, men faktiske aktiviteter i et tredjeland i Afrika. Ingen av de to andre landene krever inn skatt fra ENK. Hva skal skattes i Norge?

Les mer

Skatt på forskudd på arv

Publisert: 25.03.2018

Jeg eier en leilighet sammen med faren min, 50 % hver. Jeg har bodd i leiligheten i 15 år og skal nå selge. Min far har bare stått som eier på papiret, aldri disponert leiligheten. Han vil at hele salgssummen skal tilfalle meg. Må jeg da betale skatt på 50 % av gevinsten ved salg?

Les mer