Skatteplikt i utlandet

Skatt på frilandsoppdrag fra utlandet

Publisert: 06.11.2019

Jeg fikk et oppdrag fra Hong Kong (freelance), oppdraget kan være 2 til 3 år, men bosatt i Norge, hvordan melder meg til skattekontor slik at jeg kan skatte oppdraget i Norge?

Les mer

Skatt på arv fra Portugal

Publisert: 01.11.2019

Jeg er portugisisk, men har bodd i Norge fra 2016.

1. Jeg hadde en leilighet i Portugal som ble solgt i 01/2019. Jeg tenker å bruke disse pengene for å kjøpe en leilighet her i Norge. Må jeg betale skatt når jeg overfører summen til Norge? (Alle skattesakene som gjelden Portugal ble betalt i Portugal)

2. Min bestemor døde og nå driver vi med arven. Jeg fikk både et hus, som ble solgt, og penger. Jeg betalte skatt av huset i Portugal også. Må det også betales skatt av disse pengene?

Les mer

Skatteplikt når arbeidsgiver er på Malta

Publisert: 24.09.2019

Jeg har fått jobb tilbud fra firma på Malta, et hjemmekontor i Norge. Hvem skatter jeg til da?

Les mer

Skatt på utleieinntekter når man bor i utlandet

Publisert: 23.09.2019

Jeg har tatt en jobb i Singapore for utenlandsk arbeidsgiver, men har også en bolig jeg leier ut i Norge. Jeg vil være skattemessig bosatt i Singapore, innebærer det at jeg kun skal skatte på inntekt fra utleie i Norge, og skatte på lønn i Singapore? Altså at Norge ikke beskatter min inntekt i Singapore?

Les mer

Skatt når man flytter tilbake til Norge

Publisert: 29.08.2019

Jeg har bodd i utlandet i snart 20 år og flyttet ut da jeg var 25. Har i den siste tiden tenkt på å flytte hjem til Norge dersom jeg kan finne en jobb. Jeg har allerede meldt både skattemessig utflytting og bosteds utflytting. Lurer på hvor enkelt eller vanskelig det er å flytte hjem til Norge igjen både i forhold hva jeg slags type søknader for hjemflytting skal til og hva som vil skje med formue i utenlandske banker i forhold til skatt?

Les mer

Hva skjer med skatt når man flytter til utlandet?

Publisert: 29.08.2019

Hva skjer med alt skatten jeg har betalt inntil nå, hvis jeg flytter ut fra Norge?

Les mer

Folketrygdrettigheter i EØS-land

Publisert: 28.08.2019

Jeg skal jobbe for norsk arbeidsgiver i annet EØS-land. Antagelig blir det engasjementskontrakt over 2-3 år. Samtidig skal jeg gifte meg med borger utenfor EØS, og bo sammen i EØS-landet jeg jobber i. Etter kontraktens utløp vil vi flytte til Norge (EØS-løsningen). Hvordan blir dette for meg med hensyn til folketrygdrettigheter i Norge mens jeg er i EØS-landet, pensjonsrettigheter og skatt? Jeg eier bolig i Norge, som er tenkt leid ut. Må jeg melde utflytting fra Norge for å utløse EØS-løsningen?

Les mer

Skatt når man bor i USA

Publisert: 27.08.2019

Jobber i mitt eget (norske) aksjeselskap, og vurderer å flytte til USA. Har tenkt å videreføre driften i dette selskapet fra USA. Har også en leilighet i Norge som jeg leier ut, og vil fortsette å leie ut mens jeg er der. Skatter jeg -NO? Får jeg fradrag for rentekostnader på leiligheten når jeg ikke har lønnsinntekt, bare inntekt fra leiligheten? Når det kommer til lønna mi, bør jeg opprette et foretak i USA som jeg fakturerer AS-et mitt fra for å ha det ryddig ift. avlønning og skatt der?

Les mer

Skatt når man flytter til Tyskland

Publisert: 26.06.2019

Jeg skal begynne i en fast jobb i Tyskland. Jeg kan forstå at jeg må melde flytting til Tyskland og skatte der, men hva med min leilighet og lån på den her i Norge? Jeg har ikke tenkt å selge den. Og jeg får jo en slags skattelette her med å ha boliglån? Jeg er også i tvil om dette med frivillig medlemskap i folketrygden. Jeg ringte NAV utland og de sa at jeg blir automatisk blir meldt ut med engang jeg flytter og at jeg dermed har ingen rettigheter mer.

Les mer

Jobbe for norsk arbeidsgiver i USA

Publisert: 26.06.2019

Jeg har mulighet til å flytte til USA og gjøre samme fulltidsjobb som i dag for norsk arbeidsgiver. Men arbeidsgiver krever at jeg da skal fakturere selskapet som selvstendig næringsdrivende og at jeg går ned 30 % på mindre lønn. Slik slipper selskapet arbeidsgiveravgift, forsikringer m.m. Jeg vil tape inntekt og medlemskap i folketrygden og pensjon. Er dette noe de kan kreve? Eller kan jeg forbli juridisk ansatt i Norge og jobbe i USA?

Les mer
1 2 3 5