Skatteplikt i utlandet

Glemt å melde flytting til utlandet

Publisert: 18.01.2019

Jeg flyttet ut av Norge for 12 år siden, men adresseforandringen ble aldri sendt. Jeg kommer aldri til å flytte tilbake til Norge, da jeg har permanent bosatt meg i England. Burde jeg likevel melde flytting eller er det for sent? Jeg har personnummer og alle rettigheter her i England (ikke statborgerskap). Jeg har ingen økonomisk tilknytning til Norge lenger.

Les mer

Inntekter fra utleie i utlandet og dagpenger

Publisert: 11.01.2019

Vi har et sommerhus i Danmark som blir vurdert å leie ut. Nå er det slik at jeg er blitt arbeidsledig og skal gå på dagpenger. Betyr det at inntekten fra utleie i Danmark skal trekkes fra dagpengene? I Danmark vil de første 40 000 være skattefritt her.

Les mer

Skatt når man bor i utlandet

Publisert: 15.11.2018

Jeg vurderer å flytte til England, men ha en norsk arbeidsgiver (jobbe over nettet). Hvordan er det med skatt, folketrygden og pensjon da? Har forstått det sånn at jeg må melde flytting til utlandet og mister medlemskapet mitt i folketrygden, men skjer dette fortsatt hvis jeg har en norsk arbeidsgiver og skatter kun til Norge (jeg vil jo ikke jobbe eller ha noe inntekt fra England)?

Les mer

Har ikke meldt flytting til Skatteetaten

Publisert: 31.08.2018

Jeg har bodd i Nederland i ett år, hvor jeg fullførte min master ved Universitetet i Oslo derfra (merk: jeg tok ikke utdannelse ved et universitet i Nederland eller utveksling). Nå har jeg fått meg jobb i Nederland, og planlegger å bli her et par år. Jeg meldte ikke fra om flytting fra Norge til skatteetaten, kun her i Nederland, men har nå forstått at dette er noe jeg må gjøre. Vil det ha noen konsekvenser? Burde jeg legge ved en forklaring om misforståelse når jeg sender inn flyttemelding?

Les mer

Deltidsjobb for arbeidsgiver i USA

Publisert: 30.08.2018

Er tilbudt en deltidsjobb hos en arbeidsgiver i USA ved siden av en 100 %-stilling i offentlig sektor i Norge. Jobben jeg skal gjøre for det amerikanske selskapet gjøres elektronisk fra Norge. Estimert månedlig bruttoinntekt fra deltidsjobb er mellom 5000 - 10 000 NOK. Lønnes via Paypal. Hvordan beskattes dette, og hva/hvor må jeg melde inn denne inntekten? Vil det være mer lønnsomt å opprette et enkeltpersonforetak?

Les mer

Skatt når man er frilans i utlandet

Publisert: 29.08.2018

Hvis jeg vil jobbe i Storbritannia som freelanceregissør og ha småjobber i Norge og Europa, hvordan er det da med skatt? Må jeg betale til både Storbritannia og Norge? Blir det da til at jeg må betale dobbelt? Kan jeg fortsatt søke om støtte og stipend i Norge selv om jeg er bosatt i England?

Les mer

Dokumentere pengegaver

Publisert: 27.08.2018

Må man dokumentere store pengegaver? Må man betale skatt til Norge hvis man vil eie noe i Kosovo?

Les mer

Glemt å melde flytting til utlandet

Publisert: 13.08.2018

Jeg har bodd i Irland i 7 år og har ikke meldt flytting ettersom jeg ikke var klar over at dette var nødvendig. Jeg har skattet til Irland i alle årene. Kan jeg melde om flytting nå? Og skal jeg melde flytting fra nå eller fra da jeg flyttet først? Jeg har barn i Irland og har kjøpt hus her.

Les mer

Når bør man melde utflytting?

Publisert: 03.07.2018

Jeg er registrert bosatt i Norge og min mann har jobbet i Sveits i noen år og er registrert utflyttet. Jeg har nettopp fått en jobb i Norge som gir meg mulighet til å jobbe fra Sveits 75 % og være i Norge 25 %. Vi er usikre på hvordan dette forholder seg til 6 måneders regelen. Bør jeg melde utflytting til Sveits, eller kan jeg fortsatt være "bosatt" i Norge? Er det også noen regler som tilsier at jeg må skatte i Sveits hvis jeg er bosatt i Sveits men jobber i Norge? Noe annet jeg bør vite?

Les mer

Leie ut leilighet når man bor i utlandet

Publisert: 02.07.2018

Jeg har en leilighet i Norge. Jeg vurdere å flytte utenlands og bli frivillig medlem av folketrygden. Har ikke jobb, men en liten formue. Har hørt at man ikke kan eie noe i Norge hvis man flytter ut. Men kan man beholde leiligheten og leie den ut, på helt eller halvt års basis?

Les mer