Skatt ved boligsalg

Skatt ved boligsalg og brukshindring

Publisert: 03.05.2018

Har to spørsmål ang skatteregler ved salg av bolig og brukshindring. Følgende tidslinje er gjeldende: -Kjøpte og flyttet inn i leilighet i Bergen i Nov'16. Hadde daværende tidspunkt jobb i Bergen. -Jun'17 flyttet jeg til Oslo grunnet ny jobb. Jeg har siden leid leilighet i Oslo. -Leiligheten i Bergen har vært utleid siden Aug'17. Anses dette som brukshindring? Om jeg selger leiligheten i Aug'18 med gevinst, er dette skattefritt? Er det fortsatt skattefritt om jeg selger med gevinst Aug'19?

Les mer

Skatt på gevinst av tom bolig?

Publisert: 10.04.2018

Eier en leilighet som står tom. Jeg bor der men også hos min ektemann som bor i en annen by hvor jeg da har min folkeregistrerte adresse. Betaler strøm i min egen leilighet. Han eier da sin leilighet og jeg eier min, hvilket vi også gjorde før vi giftet oss. Nå vil jeg selge min leilighet. Må jeg betale skatt på gevinst?

Les mer

Kjøpekontrakt og skatt ved salg av bolig

Publisert: 21.02.2018

Jeg og ei venninne kjøpte en leilighet sammen i 2011. Nå har hun solgt sin halvdel til meg. Det er ferdig tinglyst. Vi har ikke kjøpekontrakt. Trenger vi en? Og hvordan er det med tanke på skatt? Må det meldes til skatteetaten? Hun har gevinst på 225.000kr, men fordi at hun skylder meg 325.000kr har hun ikke fått noe av meg.

Les mer

Skatt av overskudd etter salg av bolig

Publisert: 15.02.2018

Jeg og samboeren skal gå fra hverandre. Hun ønsker å kjøpe meg ut. Vi pusset opp en del før vi flyttet inn for 8 mnd siden og har derfor hatt verdiøkning. Må jeg skatte hvis "overskudd" (salg minus kjøp) overgår kostnader til oppussing og dokumentavgift? Kan hende jeg ikke klarer å dokumentere hver bidige kostnad til oppussing. Jeg har kun bodd i boligen i ca 8 mnd.

Les mer

Samboer har kjøpt seg inn i min bolig

Publisert: 21.12.2017

Samboeren min har nylig kjøpt seg inn i min bolig. Vi har fylt ut skjøte og fått dette tinglyst hos kartverket, betalt gebyr og dokumentavgift. Pengene fra henne er overført til meg/min konto. Vi har bodd sammen i denne boligen de siste 5 årene og bor fremdeles sammen her. Det jeg lurer på er om jeg må skatte for beløpet min samboer har overført til meg i forbindelse med innkjøp i boligen? Er det overførte beløpet noe jeg må oppgi ved utfylling av neste selvangivelse?

Les mer

Skatt når ikke begge har bodd i bolig i ett år

Publisert: 18.11.2017

Jeg har eid en borettslagleilighet i 3 år. Min samboer har bodd sammen med meg i 1,5 år, men solgte først sin egen bolig og kjøpte seg inn i min bolig nå nylig. Vil hun da måtte skatte av sin andel av leiligheten ved et ev. salg om vi selger før det har gått ett år?

Les mer

Skatt på salg av arvet bolig

Publisert: 13.10.2017

Farmor døde for 30 år siden. Arven av eiendommen hennes ble delt 1/3 på min far, søster og meg. Mine foreldre har bodd i dette huset siden, mens min søster og jeg har for lengst flyttet ut. Mine foreldre ønsker nå selge huset og bruke pengene på leilighet pga helsen - med min søsters og min støtte. Hvordan går vi frem ved salg? Må min søster og jeg skatte (sekundærbolig) siden vi ikke bor der? Vi har en ikke tinglyst avtale om bruksrett for våre foreldre og at de kan selge og bruke pengene.

Les mer

Salg av bolig og brukshindring

Publisert: 06.10.2017

Jeg er student som eier egen bolig i studiebyen. Etter endt studie ser jeg for meg at jeg mest sannsynlig kommer til å begynne å jobbe i en annen by. Det jeg da tenker på er å leie ut boligen min, mens jeg selv leier en leilighet i byen jeg flytter til. Vil dette regnes som brukshindring i skatteloven §9-3 annet ledd, slik at jeg ikke må skatte av gevinsten på boligsalget etter for eksempel 3 år?

Les mer

Salg av bolig som står tomt

Publisert: 08.09.2017

Min mormor ble flyttet til pleiehjem for 12 måneder siden, og huset hennes vil bli solgt ganske snarlig siden det bare står tomt. Hun har brukt boligen frem til september 2016, men hun har fremdeles folkeregistrert adresse på boligen. Hun vil gi det hun får for boligen til hennes to barnebarn som er hennes arvinger. Hvordan går vi frem uten og gå i noen "feller" her.

Les mer

Skatt av bolig man ikke har bodd i selv

Publisert: 23.06.2017

For fire år siden ønsket min kone og jeg å hjelpe vår datter inn på boligmarkedet, og sammen med henne kjøpte vi i den anledning en borettslagsleilighet til henne. Som formelle eiere av leiligheten står min kone og datter med 50% hver. Min datter har bodd i leiligheten sammenhengende i fire år. Hun ønsker nå å flytte. Mitt spørsmål er da om min kone vil bli gevinstbeskattet ved salget av leiligheten. (For ordens skyld: Verken min kone eller jeg har på noe tidspunkt bodd i leiligheten.)

Les mer