Separasjon

Kreve husleie av ekskone

Publisert: 06.01.2020

Hvordan skal en kontrakt utformes når jeg vil kreve 1/2 leie av min kone som bor i vårt felles hus? Jeg må flytte ut grunnet separasjon. Er det nok at jeg gir henne et skriv hvor jeg krever leie fra dato jeg flytter ut med evt et vitne? Hva om hun ikke vil betale?

Les mer

Fordeling av verdier etter separasjon

Publisert: 14.08.2019

Jeg og min kone har tatt ut separasjon, og vi har jeg har skrevet under på særeie. Hva skjer hvis jeg f.eks vinner i lotto, må jeg da dele pengene med henne?

Les mer

Eieforhold når man flytter sammen etter separasjon

Publisert: 03.06.2019

Jeg og min kone ble separert for 13 mnd siden og delte innbo og formue/gjeld. I mellomtiden har jeg kjøpt en borettslagsleilighet. Vi tenker nå flytte sammen igjen og da er vi automatisk gift da vi ikke har søkt skilsmisse. Spørsmålet mitt er om det skulle vise seg å ikke fungere og ende i en ny separasjon vil hun og eventuelt hennes kreditorer da automatisk ha krav på deling/pant i leiligheten som er kjøpt og tinglyst på meg?

Les mer

Separert fra mann med stor gjeld

Publisert: 11.06.2018

Vi er separert og min partner eier ingenting. Jeg har bolig. Min partner havner i inkasso. Er det min bolig i fare?

Les mer

Dele kostnader for husleie i separasjonstiden

Publisert: 13.10.2017

Er i en separasjonsfase og har avtalt med kona at hun bor i vårt felles hus inntil hun har funnet seg et nytt sted å bo. Jeg betaler kostnadene til huset mens hun bor der. Jeg skal kjøpe ut henne fra huset når hun har funnet et nytt sted. Når jeg i mellomtiden da må leie et sted å bo, kan jeg da kreve at hun deler kostnader til husleie med meg?

Les mer

Ventetid på separasjonsbevilling

Publisert: 13.10.2017

Hvor lenge må man vente på separasjonsbevilling hvis den annen partner nekter å skrive under separasjonspapirer?

Les mer

Annullering av avtale som er inngått med ektefelle

Publisert: 25.09.2017

Jeg ble separert for 5 måneder siden. Min kone laget en avtale som jeg signerte på og som går ut på at jeg skal betale henne 5000 kroner per måned så lenge et av barna har samme adresse som henne. Barna er 24 og 27 år. Hun faskriver seg derved retten til halvparten av en eiendom jeg kjøpte før jeg ble gift. Hun har særeie på den leiligheten vi bodde i. Jeg har angret på at jeg signerte, kan dette gjøres ugyldig?

Les mer

Separasjon fra ektefelle som er amerikansk statsborger

Publisert: 25.09.2017

Jeg ble gift i Kristiansand i Norge i 1991 med en amerikansk statsborger. Hvem har jurisdiksjon til å oppløse ekteskapet? Norge eller USA? Jeg bor nå permanent i Kristiansand og vil helst at Norge har denne retten.

Les mer

Ikke skilt etter 10 års separasjon

Publisert: 09.08.2017

Blir en automatisk skilt etter ca 10 års separasjon? Har ikke hatt noe oppgjør- så jeg har ikke mottatt noe etter separasjon. Har jeg krav på noe nå da, hvis vi fyller ut skilsmissepapirer?

Les mer

Rett til penger fra mannen etter separasjon?

Publisert: 02.05.2017

Jeg ønsker å få hjelp til separasjon. Jeg er ikke så godt i norsk, men prøver å fortelle om min vanskelige situasjon. Mannen min har jobbet i Norge fra 2008. I mai 2011 kom jeg med barna til Norge.

I februar 2012 tok barnevernet barna fra hjemmet. Årsak var vold mot barna av far. Mann har forsinket straff 2 år i fengsel. I fjor fikk han også brev fra UDI om at han sendes ut av Norge. Senere endret de beslutningen, fordi hans advokat sa at han må bli i Norge fordi hans barna er her.

Sønnen kom tilbake til familien i oktober 2014 da han var 18. Datteren bor nå i fosterhjem. I juni blir også 18. Jeg vet ikke om hun skal bo alene eller komme til oss.

Da barna mine bodde i fosterhjem, møtte jeg barna. Jeg må lage mat til barna, kjøre til dem. Hver gang gav jeg penger til barna, fordi de sa at fosterforeldrene gir ikke så mye. Mannen gjorde hjemme ingenting. Jeg lagde mat, ryddet hjem, vasket. Jeg gjorde alt alene. Betalte halvparten av leien. Hans lønn var alltid mer som min.

I løpet av disse årene spare han sine penger. Nå vil han gå til separasjon. Jeg får ikke pengene før etter separasjon. I dag flyttet han. Jeg bor med sønnen min. Han jobber ikke.

Kan jeg kreve noen fra mannen min i separasjonsprosessen? Må han gi noen til oss eller nei?

Les mer