Separasjon og skilsmisse

Hvordan krever man deling ved samlivsbrudd?

Publisert: 06.05.2019

Hvordan krever man deling ved samlivsbrudd? Vi har bl.a. felles bil og hun vil ikke overta og ikke selge. Jeg vil ikke overta. Hva gjør jeg? Hva er skjæringspunktet ved samlivsbrudd (ekteskap) på tidspunktet den ene flytter ut eller når separasjonssøknad søkes? Det første av de?

Les mer

Ekskone trenerer separasjonsprosess

Publisert: 04.04.2019

Kona forsøker å trenere forskjellige steg i separasjonsprosessen. Jeg ba om separasjon for 5 ukers siden og første mekling er om ca 3 uker. Familievernkontoret har gitt henne medhold i utsettelsen. Ingen av oss har flyttet ut, og det vil virker ikke som at det kommer til å skje før mekling. Har dette noen betydning for å få separasjonsbevilling og skjæringstidspunktet? Må en av oss ha meldt endring av adresse for å få separasjonsbevilling?

Les mer

Kan den ene parten tvinges til å flytte ved skilsmisse?

Publisert: 12.03.2019

Jeg spør for en venninne, som står i et samlivsbrudd med sin ektefelle. De driver en kennel sammen, og har ingen barn sammen. Min venninne har barn fra tidligere forhold med seg inn i ekteskapet.

Den ene av barna er pleietrengende, og trenger spesialtilpasning på skolen. Mor jobber ikke, og har lav inntekt. Nåværende bolig står oppført på ektefellen. Kan ektefellen forlange at min venninne må flytte ved en separasjon/skilsmisse?

Les mer

Hvem får hytta etter skilsmisse?

Publisert: 23.11.2018

Jeg skal skilles fra min mann. Til bryllupsgave fikk vi en hytte i gave av foreldrene mine. Jeg mener selvklart at jeg skal beholde hytten selv. Vi har vært gift i 20 år. Hvilke paragrafer kan jeg henvise til, og er det jeg som har rett på hytten?

Les mer

Hva skjer med arv når man bare er separert?

Publisert: 13.11.2018

Har vært gift og har felles barn med eksmannen, ble separert for 4 år siden, men trodde man ble skilt automatisk et år senere og har derfor ikke søkt om skilsmisse før nå nylig. Har ny samboer, men ingen nye barn. Ser det må gå 2 år etter bekreftet skilsmisse før man kan gifte seg igjen, betyr det at eksmannen også har krav på noe i forhold til arv om jeg skulle falle fra siden man tydeligvis "heftes ved hverandre" i enda et par år til tross for at det er 4 år siden separasjonen?

Les mer

Fordele bolig ved skilsmisse

Publisert: 02.11.2018

Min første selveide bolig ble solgt og i lag med samboeren kjøpte vi større hvor jeg bidro med egenkapital. I mellomtiden giftet vi oss, solgte boligen og kjøpte hus. Huset står tinglyst kun på meg, mens lånet står på begge. Nedbetaling har vært fra en felles konto der begge overfører månedlig. Ved et samlivsbrudd, er jeg eier av huset eller er det 50/50? Har egenkapital (300 000) fra første boligsalg. Noen innvirkning ved en evt. fordeling?

Les mer

Ønsker halvparten av bolig etter skilsmisse

Publisert: 01.11.2018

I got maried 6 years ago in Norway and 2 years ago we bought a house. Now we are getting a divorce, and first we are selling the house.

My question is: My rights in the selling house? I haven't that I will get any money. She is making plans to buy other house and I have to rent an apartment.

I would like to buy something small for me. I don't know how things work in this area. I don't want to end without anything. I've been working hard and paid the rent.

Les mer

Underholdningsplikt etter skilsmisse

Publisert: 01.10.2018

Min kone og jeg har ikke felles barn. Hun ett barn fra før - 13 år gammel - jeg ikke foreldrerett/-ansvar. Hun arbeidsløs. Jeg har bidratt med alt av inntekter og forsørget begge. Jeg har særeie på bopel. Dersom jeg flytter ut og avslutter samlivet - på den måten - uten formell separasjon, vil da underholdsplikten gjelde jf ekteskapsloven ?

Les mer

Krav på overskudd etter salg av felles bolig

Publisert: 03.09.2018

Jeg og min eks skal endelig selge huset. Jeg lurer på om jeg har krav på noe som helst av salget dersom vi selger for mer enn huset er verdt? Vi har ikke brukt av BSU da vi fikk egenkapitalhjelp av hans foreldre. Hvilke rettigheter har jeg? Han har brukt huset i de snart 3 årene vi har vært fra hverandre. Jeg har vært grei og ikke krevd husleie for den tiden han har bodd der alene. På lånepapirene eier vi 50/50 hver.

Les mer

Selge leilighet eller la eksen overta?

Publisert: 20.08.2018

Jeg er separert fra ektefelle og vi eier to leiligheter sammen. Vi bor i hver vår leilighet og jeg har bodd i den ene som vi har leid ut tidligere i snart ett år. Planen var å selge, men nå ser det ut som min x ønsker å kjøpe meg ut og overta lånet. Hva må jeg tenke på? Skatt? Skal vi ordne oppgjøret før skilsmisse tas ut? Er dette en lur måte om jeg syns de er greit at leilighetene ikke går ut på markedet?

Les mer