Separasjon og skilsmisse

Separert, men ikke signert skilsmissepapirer etter 10 år

Publisert: 11.11.2019

Hvis personene har tatt ut separasjon, men ikke skrevet under på skilsmissedokumenter og ikke bodd sammen i de siste 10 årene, anses de fortsatt som gift eller skilt?

Les mer

Må man være enige om det økonomiske før en part flytter?

Publisert: 08.11.2019

Kan ektefelle kreve et økonomisk oppgjør etter en privat avtale som vedkommende har satt opp, før en av partene flytter ut ved samlivsbrudd? Det er ikke tatt ut separasjon, og vedkommende har et yrke som gir overlegenhet ift kompetanse om økonomi. Vedkommende krever oppgjør ved deling av gjeld og krav om at den andre parten kjøper ut vedkommende før flytting, og har funnet ut takst på egenhånd. Eier et hus sammen. Er redd for å komme ut som tapende part.

Les mer

Når kan man gifte seg igjen etter separasjon?

Publisert: 07.11.2019

Hvis man har tatt ut separasjon januar 2019, når kan man eventuelt gifte seg på nytt igjen?

Les mer

Kan eksmann kreve husleie?

Publisert: 01.11.2019

Min eksmann og jeg skal selge huset. Han har flyttet i en leilighet. Ungene og jeg bor fortsatt i huset. Nå vil jeg at økonomien skal deles. Har regnet ut hva vi har i faste utgifter og sett på hva jeg skal betale og regnet ut hva han skal betale. Har sendt han en mail om dette. Selvfølgelig skjønner jeg at jeg må betale mer siden jeg bor i huset. Kan han kreve husleie av meg når han betaler mindre enn meg i tiden frem til huset er solgt? Han hjelper på lån, telefon, diverse.

Les mer

Privat skifte etter skilsmisse

Publisert: 31.10.2019

Kan man sette opp en egen avtale om privat skifte etter skilsmisse, eller finnes det egne skjemaer for sånt? Skal det sendes noe sted, eller holder det at partene undertegner og har et dokument hver?

Les mer

Hvem får bo i huset ved skilsmisse?

Publisert: 17.09.2019

Jeg og min samboer eier felles hus, mens lånet står i samboers navn. Vi går fra hverandre. Huset blir solgt. Hvem har rett til å bo i huset til det er solgt?

Les mer

Deling av eiendom med borett

Publisert: 17.09.2019

Jeg har en tinglyst borett, jeg eier 30 % av eiendommen, separert , har ikke en særeie eller ektepakt, har vært gift 16 år, har felles barn 16 år gamle som skal bo sammen med meg etter skilsmisse. Hvordan vil delingen av eiendommen være i dette tilfellet? Hvordan påvirker boretten min til delingen av eiendommen for min fordel?

Les mer

Skjevdeling av arv ved skilsmisse

Publisert: 30.08.2019

Jeg arvet et hus sammen med min søster og i testamentet sto det at arven var særeie. Noen år senere kjøpte jeg en leilighet som var fullt lånefinansiert med pant i den arvede eiendommen. Jeg giftet meg det samme året som leiligheten ble kjøpt, jeg var altså gift på tidspunktet den ble kjøpt, men ikke da jeg arvet huset. Vi skal nå skilles. Vil den leiligheten jeg kjøpte kunne skjevdeles, eller skal gevinsten deles likt mellom oss. Vi har hatt felles økonomi og delt på utgifter.

Les mer

Skjevdeling når en part har brukt arv på huslån

Publisert: 02.08.2019

Er gift, men nå skal vi gå fra hverandre. Vi kjøpte hus sammen for 10 år siden da tok vi opp felles lån. Mannen har brukt noe av sin arv på å betale ned på vår felles husgjeld. Eier han mer av huset enn meg nå da?

Les mer

Hvordan krever man deling ved samlivsbrudd?

Publisert: 06.05.2019

Hvordan krever man deling ved samlivsbrudd? Vi har bl.a. felles bil og hun vil ikke overta og ikke selge. Jeg vil ikke overta. Hva gjør jeg? Hva er skjæringspunktet ved samlivsbrudd (ekteskap) på tidspunktet den ene flytter ut eller når separasjonssøknad søkes? Det første av de?

Les mer
1 2 3 5