Samværsrett

Jente får ikke treffe søsken eller besteforeldre

Publisert: 12.11.2018

Min datter er 11. Hun har fra hun var 6 blitt fratatt retten til å se sine 4 søsken, mormor og morfar og flere fra min familie av far. Far fikk hovedomsorg i 2013. Etter 2 timer samtale med rettens sakkyndige ble det sagt at jeg var mentalt syk. Det var jeg ikke. I 2013 baserte retten på sakkyndigrapport fra 2010 og barnevernet visste om rapporten og anbefalte at jeg kun skulle se mitt barn 5 ganger og 3 timer med tilsyn. Skal dette vare til barnet er 18 år? Ordningen vart i 5 år.

Les mer

Far lyver om rusbruk

Publisert: 09.11.2018

Barnefar har ingen samværsrett grunnet stoffmisbruk. Da han ville ha barna alene, fordi han selv mente at han var rusfri, logget jeg meg inn på messengeren hans på første og eneste forsøk. Der fikk jeg bekreftet at dette ikke stemte. Jeg vet at jeg kan få bot, men risikerer jeg også fengsel? Jeg varslet politiet selv, og viste de også innholdet som gjør at han ikke kan ha barna. Dette var et engangstilfelle, rett og slett for å se om det var trygt for barna.

Les mer

Far ønsker mer samvær med barna

Publisert: 23.10.2018

Eg og mor er separert. Vi har samværsavtale på 60/40 der hun har 60, men eg er bekymra for barna og lurer på å søke om å få barna meir. Mor prøvde å ta sjølmord med tabletter for et par veker siden, og fortsetter å være litt depressiv. Jeg jobber offshore, og er ute no. Skulle ordne med samvær for helgen, ettersom det er min helg, men mor nekter for at mine foreldre skal ha ungene i staden for meg når eg er på jobb. Kan ho nekte dette? Har eg ein sak for å vinne barna?

Les mer

Vurderer abort pga voldelig barnefar

Publisert: 01.10.2018

Jeg er nå gravid, vurderer om jeg skal beholde barnet. Far er voldelig, har tidligere blitt hentet av politiet pga mishandling og trussel med kniv mot meg. Han er anmeldt av politiet. Han er tidligere dømt for besittelse av narkotika og bøtelagt for skjellsord mot politi. Jeg ønsker barnet, men ikke om han kan ha mulighet til samvær, da han ikke vil være egnet som far. Er det stor mulighet for at han kan få samvær? Jeg er i full jobb, ikke straffet, og eier leilighet.

Les mer

Samværsrett for foreldre til ettåring

Publisert: 27.09.2018

Jeg og kona skal skilles og vi har en sønn på 1 år og 3 mnd. Jeg er medmor og har vært hjemme sammen med mor og barn i 11 måneder. Jeg har i tillegg hatt hovedomsorgen for barnet i 4 mnd etter at min kone begynte å jobbe 100%. Vil jeg ha krav på 50 % samværsrett når vi skiller lag? Min oppfatning er at vår sønn har like stor tilknytning til meg som sin biologiske mor, da jeg har hatt tett samvær med han siden fødselen. Og vil det tas hensyn til dette ved en eventuell rettsak?

Les mer

Barnebidrag når man deler samvær likt

Publisert: 10.09.2018

Er man pliktet til å betale bidrag til mor når man har to barn sammen, men har de 50/50? Mor har jobb, men tjener noe mindre. Bor ikke sammen lenger. Har nå ny samboer og venter nytt barn her. Og ettersom eksen både er elendig på oppfølging og generelt foreldrerollen, er det irriterende å måtte betale bidrag. Om ho da ikke mener ho har nok penger til å ha barna, kan de heller være mer hos meg.

Les mer

Ønsker ikke at ustabil mor skal ha samvær

Publisert: 10.09.2018

Har et barn på 3 år, samlivsbrudd skjedde for 2 år siden. Siden da har mor vært fryktelig upålitelig, hun har barnet annen hver helg, men konstant bryter hun avtale og finner på andre ting (som å dra på fest ol.). Hun bruker som unnskyldning at hun er psykisk syk (angst, panikkanfall), men til stadighet ser vi henne gjøre ting hun sier hun ikke kan når hun har barnet. Oppå det hele har hun ved flere anledninger nektet å hente barnet, hvor barnet en gang ble værende i barnehagen. Kan jeg få 100 % samvær?

Les mer

Far vil ha samvær etter ni år

Publisert: 20.08.2018

Mor har vært eneforsørger fra fødselen: Ikke gift eller samboer med far. Far har betalt et avtalt barnebidrag hele tiden. Det siste året har han brukt litt av sin samværsrett. Far vil nå ha delt omsorg. Barnet er nå 9 år. Dette vil ikke mor. Vet at barn over 7 år skal høres. Barnet har et hjem og har sagt at hun vil aldri flytte hjemmefra. Hvor sterkt står mor til å fortsette å være eneforsørger?

Les mer

Ønsker ikke at far skal få samværsrett

Publisert: 07.08.2018

Mine døtre har delt samvær med far. Det vil si at eldste har samvær annenhver helg og far har aldri villet ha samvær med minste. Den minste er nå 6 år og nå vil far plutselig ha samvær med den yngste også på grunnlag av press fra sin familie. Hvilke rettigheter har jeg til å nekte samvær da jeg mener det er for sent og ikke ønsker at han har samvær med noen av barna. Og at dette kun er et spill for galleriet. Familievernkontoret kjenner ikke han slik jeg gjør og mener han bør få samvær.

Les mer

Samboer vil ha samvær

Publisert: 05.06.2018

Samboer har ikke foreldreansvar. Samboer ønsker samvær med overnatting/delt bosted men vårt barn har ikke overnattet borte alene før. Det er jeg som tar meg av alt av praktiske ting i hverdagen som mat, stell, rutiner. Også alt som har med lege, barnehage osv. Han snakker også dårlig norsk og har vansker med å kommunisere. Hans familie er også preget av rusproblematikk, høylytt krangling og vold. Kan jeg nekte overnatting til å starte med, og nekte besøk til hans familie under samvær?

Les mer
1 2 3 8