Samværsrett

Mistet samværsrett pga mistanke om rus

Publisert: 04.09.2019

Har mistet fast samvær med mitt barn pga mor mistenker rusmisbruk. Har vært i konfliktråd der mor ikke vet hva hun mistenker meg for. Har bare en dårlig følelse sier hun. Har avlagt første rene urinprøve og gått med på 3 måneder frem i tid. Mor sier hun muligens ikke vil gå tilbake til samværsavtalen vi hadde fra før likevel. Lurer på hvilke rettigheter jeg har og om hun forsatt kan nekte meg etter rene prøver?

Les mer

Far ønsker mer samvær

Publisert: 03.09.2019

Samboeren min har en datter fra tidligere på 3,5 år. De har en 40/60-ordning, for den gang var jenta for liten til å ha mer samvær med far (1år). Far har et sterkt ønske om å få 50/50-ordning, så han får sett datteren sin mer sammenhengende og jenta slipper å sove en natt her en natt der. Mor har satt seg på bakbeina og mener at de skal vente til jenta kan velge selv. Far er bekymret for hvilket utfall dette vil få om han kontakter familievernkontoret, hun fikk så medhold der sist. Hva gjør man?

Les mer

Far truer med å melde mor som uegnet forsørger

Publisert: 27.08.2019

Far har ikke ønske om samvær med 2 barn og betaler ikke bidrag grunnet livsopphold og AAP. Dette har pågått i flere år. Når far begynner å jobbe igjen, nekter han fortsatt å betale bidrag og truer med å kreve barna 50/50 samt melde mor som uegnet forsørger. Hva er sannsynligheten for at dette kan gå igjennom siden han egentlig ikke ønsker barna samt at barna ikke ønsker å være hos han for de merker at de er uønsket?

Les mer

Hvor har far lov til å flytte?

Publisert: 27.08.2019

Eg har delt foreldreansvar for dotter mi. Ho bur saman med mor si, og eg ser henne tredjekvar veke, etter avtale mellom meg or mor hennar. Har eg lov til å flytte til utlandet, eller i Noreg før dotter mi har fylt 18 år? Eller må mor hennar gjeve meg lov til dette?

Les mer

Samværskontrakt

Publisert: 14.08.2019

Kan jeg kreve at eksen skriver under på en kontrakt der det står bekreftet hvor mye barnet er hos hver av oss? Han betaler ikke barnebidrag. Barnet bor hos meg, så er barnet annenhver helg hos far. Men er redd for at siden han ikke betaler nå, kan det "se ut som" at han har mer samvær. Noe jeg vil tape på da jeg står med hovedansvar for alt av barnehage betaling osv (redusert foreldrebetaling) Hvordan lage denne kontrakten evt?

Les mer

Får ikke møte barna uten å ta rustester

Publisert: 11.06.2019

Samværsrett: Jeg er mor til 2 gutter som midlertidig bor hos pappaen sin. Dette pga bekymringsmelding som omhandlet mistanke om rus. Saken har pågått lenge, siden des-16. Jeg har ikke fått møtt barna eller hatt avtalt samvær med de på 2 år. Jeg har gått gjennom veldig traumatiserende opplevelser, som jeg nå - endelig - får hjelp til å håndtere. Men jeg får ikke møte barna mine før jeg begynner avgi urinprøver. Har mine barn og jeg rettigheter i forbindelse med noe samvær?

Les mer

Barnemor mener ny kjæreste MÅ være til stede ved samvær

Publisert: 27.05.2019

Jeg og barnemor hadde samlivsbrudd for kun 3 uker siden, det er ikke noe spesielt negativt mellom oss, men hun har allerede ny type. Dette går forsåvidt også fint for meg. Men vi har et barn sammen på 2 år og typen hennes har tydeligvis flyttet inn med henne midlertidig, nå prøver hun å tvinge meg til samvær hvor han «må» være til stede fordi hun ikke bare kan kaste han ut. Dette er ekstremt ubehagelig så kort tid etter samlivsbrudd og en stor hindring for meg. Hva har jeg rett til?

Les mer

Flytte til Spania med barn

Publisert: 03.05.2019

Jeg har fått meg jobb i Spania og tenker og flytte dit sammen med min sønn på 4 år. Jeg har foreldreansvaret, men far har noe samvær. Da vi ikke bor i samme by, samt at far jobbet offshore. Jeg lurer med dette på hvilke rettigheter jeg har i forhold til det?

Les mer

Kan far få mer samvær pga flytting?

Publisert: 01.04.2019

Jeg skal flytte 2 timer fra far med mitt barn. Vi har bodd fra hverandre i 2 år. På de 2 årene har far nesten ikke hatt noe samvær med barnet. Han skulle egentlig ha 3 døgn i måneden. Men den avtalen har han ikke alltid holdt. Det første året hadde han barnet enda mindre. Spørsmålet mitt er. Kan far plutselig kreve 50 prosent eller mer enn 50 prosent samvær nå når vi flytter?

Les mer

Far nekter å følge samværsavtale

Publisert: 06.03.2019

Jeg og barnefar har gått fra hverandre og vi har skrevet en samværsavtale der det står at jeg kan møte og ha sønnen når jeg vil, men nå nekter barnefar meg å møte sønnen når jeg vil. Han mener at jeg bare kan møtte ungen annenhver helg fra fredag til søndag! Hva gjør jeg?

Les mer
1 2 3 8