Samværskontrakt

Samboer vil ha samvær

Publisert: 05.06.2018

Samboer har ikke foreldreansvar. Samboer ønsker samvær med overnatting/delt bosted men vårt barn har ikke overnattet borte alene før. Det er jeg som tar meg av alt av praktiske ting i hverdagen som mat, stell, rutiner. Også alt som har med lege, barnehage osv. Han snakker også dårlig norsk og har vansker med å kommunisere. Hans familie er også preget av rusproblematikk, høylytt krangling og vold. Kan jeg nekte overnatting til å starte med, og nekte besøk til hans familie under samvær?

Les mer

Hvordan formalisere samværsavtale

Publisert: 06.03.2018

Jeg har en liten sønn som bor hos sin mor. Det er en del utfordringer i forhold til bostedet, og barnevernet er koblet inn. Mor går nå med på at jeg skal ha 50% omsorg. Hvordan går vi frem for å formalisere dette?

Les mer

Mindre samvær med far enn avtalt

Publisert: 13.02.2018

Har en tenåring på 17 år. Bor hos mor og har de siste årene hatt mindre samvær med far enn avtalt, uten at mor har meldt fra til NAV om endring. Ungdommen flyttet hjemmefra for å gå på privat videregående skole. Far ville ikke spleise på skolepenger, og bidro ikke med flytting eller andre kostnader som fulgte med. Mor meldte om endring i samvær til NAV, fullt bidrag. Nå er h*n flyttet hjem igjen. Far har lurt ungdommen til å si ja til å bo hos han i 16 dager, uten dialog eller mitt samtykke. Ingen kontrakt er signert.

Les mer

Har jeg mulighet til å frata barnefaren samværsrett?

Publisert: 08.01.2018

Jeg har en sønn på to år. Jeg og barnefar gikk fra hverandre før han ble ett år. Vi var i meklingsråd og der lagde vi kontrakt om at han skulle ha samvær annenhver helg og en dag i uken, samt dersom han har mulighet og jeg har behov. Spørsmålet mitt er; kan jeg og stiller jeg noe sterkt til å få enerett? Barnefar har ingen interesse i å hjelpe meg noe ekstra hvis jeg spør. Prioriteringene der er ny dame og at han trives med friheten - altså bare være pappa når han må.

Les mer

Mor vil flytte til andre kanten av landet med barnet

Publisert: 06.12.2017

Min samboer og jeg vurderer å gå fra hverandre. Vi har en liten gutt på 1 år sammen som har vokst opp der vi bor i dag. Hun truer med å flytte hjem til sin by på andre siden landet og ta barnet med seg. Kan hun gjøre dette så enkelt? Har mor større rettigheter enn far ved samlivsbrudd og barn? Vil ikke barnets tilhørighet her bety en del?

Les mer

Ønsker å endre samværsordningen

Publisert: 06.12.2017

Etter samlivsbrudd ble vårt felles barn boende 65-35, henholdsvis hos mor og far. Begge foreldre bodde i samme kommune og barnet hadde ganske lik skolevei og kunne ha kontakt med venner. Nå har far flyttet til en annen kommune, uten å varsle meg, og barnet 12 år pendler alene med buss + tog til og fra skolen sin. Dette har pågått et halv år. Barnet viser klare tegn til stress. Barnet er registrert på min adresse i folkeregisteret. Kan jeg kreve samværsavtalen omgjort til vanlig samvær pga dette?

Les mer

Far ønsker å endre samværskontrakt

Publisert: 06.12.2017

Har en sønn på 2 år. Har vært i brudd med barnefar i fjor, da det ble en enighet om 70/30, med fast bosted hos meg. Flyttet tilbake pga et nytt forsøk, men pga mye sinne ovenfor meg fra barnefar, skal jeg nå flytte ut igjen. Far vil ha en 50/50-ordning, men dette kommer jeg aldri gå med på. Da far sliter mye med sinne og utålmodighet, han har vært på sinnemestring, uten hell. Far ønsker ikke et godt samarbeid, og ønsker ikke være venner etter dette. Kan han få 50/50? Jeg studerer, han har jobb.

Les mer

Mor nekter å forhandle på familievernkontoret

Publisert: 03.10.2017

For å gjøre en lang historie kort så kom jeg fra mekling i går på Familievernkontoret. Jeg sitter igjen med mange spørsmål, fordi barnemor nektet å si noe, ba om attesten og valgte å avslutte møtet. Vi har ikke hatt noe relasjon bortsett fra en kveld, så jeg kjenner ikke denne personen noe særlig og aner ikke hva personen tenker. Samtidig får jeg ingen svar via telefon. Så hvor går man fra dette punktet? Jeg har forstått at jeg trolig vil trenge rettslig hjelp.

Les mer

Samværsavtale og barnets egne ønsker

Publisert: 15.09.2017

Vi skrev under på et juridisk bestemt samværsavtale for 6-7 år siden. I 2015 skrev vi begge foreldrene under på en ny privat samværsavtale. Hvilken av disse avtalene gjelder? Barnet er nå 8 år og er veldig moden og "voksen" for alderen. Når kan hun bli hørt eller bestemme selv hvor ofte hun vil være hos mor eller far.

Les mer

Venninne i konfliktfylt samlivsbrudd

Publisert: 06.09.2017

En venninne har opplevd et samlivsbrudd hvor konfliktnivået er veldig høyt. Paret har flere små barn. Far flyttet ut. På mekling følte mor seg presset til 50/50 fordeling fordi det var det best for barna sa mekler. Foreldrene samarbeider dårlig. Far er aggressiv og skjeller ut mor foran barna, samt sier til barna at bruddet er mor sin feil. Mor ønsker at barna skal bo mer hos henne, at far har annenhver helg, en dag i uken etc. Hvordan får hun dette til? Og "tvinge" han til bedre oppførsel?

Les mer