Samværsavtale

Kan 14-åring selv bestemme samvær?

Publisert: 18.01.2021

Besøksforbud mot mitt barn er opphevet for 3 uker siden, allikevel får jeg ikke ha sønnen min 50 % da faren "ikke ønsker dette". Gutten er 14 år, så han kan vel bestemme at han vil være hos meg den tiden jeg har i avtalen. Faren setter seg på bakbeina, så jeg har kun sett sønnen min 1 gang på 3 uker og da holdt han på å spolere det. Bør jeg kontakte advokat?

Les mer

Er avtale om feriesamvær juridisk bindende?

Publisert: 04.01.2021

To som ble skilt nylig har blitt enig at barna skal være to år på rad hos faren via SMS, Er det juridisk bindene eller kan moren neste år kreve å ha barna på julaften? Hun ville ikke ha de år av ukjent grunn. De skulle vært hos hennes familie i år og vår familie neste år.

Les mer

Barnefar leverer ikke tilbake klær etter samvær

Publisert: 26.11.2020

Jeg og barnefar har 60/40 samværsavtale satt av tingretten. Far betaler bidrag. Problemet er at han kontinuerlig nekter å levere tilbake klær etter samvær, men påstår i sms-utvekslinger at han har levert tilbake klær og utstyr. Jeg vurderer å få en advokat til å sende far et brev om dette, men er usikker på hva advokaten eventuelt kunne ha skrevet. Er det noe vits i å kontakte advokat i dette tilfellet?

Les mer

Mor vil være aleneforsørger

Publisert: 27.10.2020

Jeg og mor bor ikke sammen og vi er ikkje sammen. Hun lar ikkje meg ta del i stell og mating. Har en baby på 8 mnd. Hun har satt seg som aleneforsørger og sier hun klarer seg selv. Så spør hun om hjelp i hverdagen. Hun svarer med at babyen ikkje er trygg på deg. Jeg ser det tydelig, sier hun. Hun har valgt å ta all permisjon alene. Vi sier også at det er viktig at hun ser deg. Jeg trenger for min del at vi må få til en 50/50-ordning, men at baby for enn så lenge hos mor. Tips til å gå frem?

Les mer

Far bryter samværsavtalen

Publisert: 06.10.2020

Kan far kreve at vi avlyser avtaler så han får samvær som ikke er avtalt? Han bor langt unna og gir oss som regel veldig kort varsel om når han kommer hjem. Samværsavtale er brutt for lenge siden. Han tar nesten aldri kontakt, alltid min sønn som ringer og han tar sjelden telefonen eller ringer tilbake.

Les mer

Barnefar krever at mor må levere til samvær

Publisert: 06.10.2020

Kan barnefar kreve at mor med baby på 4 mnd skal kjøre til han for samvær når det er 40 min å kjøre en vei? Har lest at FOSAP ikke anbefaler dette før barnet er minst 6 mnd. Kan han kreve det etter 6 mnd? Vi har aldri bodd sammen. Han gjorde det slutt da jeg var 14 uker gravid. Han ble sint fordi jeg sa jeg ville beholde barnet. Er det slik at jeg må sette fot i hans hus igjen da ettersom jeg opplevde å få mye kjeft der og det vil bli ubehagelig å være der alene med han og en liten baby.

Les mer

Blir ikke enige om samvær

Publisert: 06.10.2020

Jeg har i dag 40 % samvær med mitt barn. Jeg ønsker 50 % samvær med mitt barn. Jeg og min eks kommer ikke til enighet og jeg vurderer å gå til sak for å få mer samvær. Hvordan er den prosessen? Kan jeg risikere å få mindre samvær?

Les mer

Mor holder barn hjemme fra barnehage

Publisert: 04.09.2020

Jeg har vært på familievernkontoret, i går, med min ekssamboer. Mor har holdt han ute av barnehagen snart 5 uker etter at ferien var over. Dette har bekymret meg. Mor sier i møtet at hun ikke har levert han i bhg da hun er redd for at jeg skal hente han uanmeldt. Jeg sa da at vi får lage et formelt skriv om at jeg ikke skal hente han uten at det et avtalt med mor, og signert dette. Skulle gjerne ha gjort denne tidsbegrenset, med evt tillegg. Er det mulig å gjøre slike endringer nå?

Les mer

Trenger fri rettshjelp til samværssak

Publisert: 25.05.2020

Jeg trenger hjelp for å se barnet mitt igjen, men han bor med ekskona. Jeg er arbeidsledig og jeg trenger fri rettshjelp. Hvor eller hvordan kan jeg få hjelp?

Les mer

Fri rettshjelp til sak om samvær

Publisert: 25.05.2020

Jeg har et problem med en eks som nekter meg å ha samvær med min sønn. Jeg er innlagt ved et behandlingssenter. Jeg har rene prøver, hatt det en stund nå, men allikevel får jeg ikke lov å treffe han. Jeg trenger sårt hjelp til å få dette i orden, en avtale hun ikke kan rive i stykker som hun selv ønsker som hun har gjort tidligere. Jeg er i dag uføretrygd. Og lurer på om jeg har krav på fri rettshjelp?

Les mer
1 2 3 12