Samværsavtale

Barnefar nekter å ha samvær med barna

Publisert: 14.01.2019

Jeg har 3 barn med min eksmann etter 14 års ekteskap. Vi har vært skilt i 11 år og har felles foreldreansvar selv om barnefar har nektet å ha samvær og kontakt med sine barn hele denne tiden. Det er vanskelig å få hans underskrift på bl.a. pass, opprettelse av bankkonto til barna (de to yngste er 15 og 17 år) og opprettelse av Vipps. Banken min foreslo at jeg kan kreve å få hele foreldreansvaret alene. Hvordan går jeg frem for å få foreldreansvaret alene? Vil det ha noe å si for barnefars bidragsplikt?

Les mer

Barnefar har i praksis ikke samvær med barnet

Publisert: 07.01.2019

Vi har 50/50 barnefordeling på papir med eksen min. I virkeligheten bor barnet hos onkel i pappa sin tid. Dette ble tatt i barnevernet og jeg fikk et papir hvor det står at jeg og onkelen har tatt daglig omsorgen for datteren. Jeg har søkt barnebidrag fordi faren er fraværende i min datter sitt liv. Faren har lovet å betale penger til onkelen, men det gjør han ikke. Kan jeg risikere å betale barnebidrag til faren siden han tjener mindre enn meg? Faren har bedt meg å trekke søknaden hos NAV.

Les mer

Ønsker samværsavtale før et eventuelt brudd

Publisert: 05.12.2018

Før bruddet. Jeg har vært sammen med en fyr før. Alt vi snakket om av samvær ble heller stort pågående kaos. Nå lurer jeg og faren til nye barnet vårt, om det er mulig å sette opp samværavtale FØR et brudd?

Les mer

Har det noen betydning hvilken adresse barnet er registrert på?

Publisert: 26.11.2018

Far og mor flytter fra hverandre, det blir delt bosted, men begge ønsker å ha adresse hos seg. Har dette noen fordel for den ene parten i forhold til den andre? Finner ikke ut av dette og vet ikke hvem jeg skal ringe. Har den som får adresse for barna noen fordel over bestemmelsesrett eller økonomisk vinning? Den ene part er student.

Les mer

Reagerer på advokatens språkbruk i samværssak

Publisert: 19.11.2018

Jeg er selvprosederende i en samværssak. Mors advokat karakteriserer det å sende barnet på samvær som å sende barnet inn i en krigssone. Finnes det ikke regler og retningslinjer for hva advokater kan skrive i sine prosesskriv til retten?

Les mer

Mor vil nekte far å ta barnet med på ferie

Publisert: 19.11.2018

Kan mor nekte far å ta med sønnen på 6 år til syden i 2 uker? Nekter pga skolegang. Mor bor 3 timer unna far, så det sier seg selv at far ikke får mer samvær enn hver 3 helg mtp kjøring for barnets del, som igjen fører til at denne turen vil havne i hennes samvær.

Les mer

Delt samvær når en part jobber offshore

Publisert: 09.11.2018

Vi har en datter på 3 år og samboer jobber offshore. Vi går nå fra hverandre. Han krever 50/50 samvær og vil ha sin del kun når han har friperioden sin. Han jobber 2 uker på og har 4 uker av. Jeg har foreslått annenhver uke. Jobben hans gjør samvær 50/50 utfordrende med tanke på hva som er barnets beste. Samboer nekter forslaget mitt. Kan en som jobber offshore kreve 50/50 samvær når han selv ikke er villig til å tilpasse seg? Finnes det tilsvarende saker i rettssystemet som har dannet presedens?

Les mer

Ønsker ikke at barna skal treffe mors søster

Publisert: 09.11.2018

Vi har tre barn sammen og er separert. Jeg vil ikke barna mine skal møte søstra mi som har flyttet ut hjemmefra. Men eksmannen min skriver ikke på noen sånn avtale. Vi har vært hos mekler hos familievernkontor, men jeg fikk ikke noe hjelp. Kan du gi noe råd hva skal jeg gjøre videre?

Les mer

Mor og far uenige om samvær på mekling

Publisert: 09.11.2018

Når far og mor bli enige om delt foreldrerett altså 50/50. Så kommer de på mekling, så vil plutselig mor ha 60/40 fordi da får hun penger. Som det står fremvist på melding fra henne. Hvordan gå videre med dette? Han vil veldig gjerne ha 50/50.

Les mer

Far bryter samværsavtale

Publisert: 09.11.2018

Meg og barnefar har en juridisk bindende samværsavtale. Far har brutt avtalen ved å kun ha samvær med ett av barna (vi har to) og ikke fulgt opp det andre barnet. Han har bare ikke møtt opp uten forvarsel. Barnet er handikappet og forstår heldigvis ikke så mye. Far har aldri fulgt opp. Vi betalte våre egne saksomkostninger etter rettssak. Er det mulig å kreve i etterkant at han dekker mine saksomkostninger ettersom avtalen er helt brutt? Jeg ønsker ikke å forandre samværsavtalen.

Les mer
1 2 3 11