Samværsavtale

Hva skal til for at tingretten avviser en barnefordelingssak?

Publisert: 11.06.2019

Tidligere forlik fra tingretten: første gang: bosted skulle være hos mor. Andre gang sa far fra seg samværsretten. Noen år senere: tredje gang forlik satt opp for samvær flere år framover. Nå skal far saksøke igjen, denne gang for hovedomsorgen. Altså blir det fjerde gang i retten. Dette begynner å likne en parodi. Far har ikke fått medhold på noen av tidligere søksmål. Hva skal til for at tingretten skal avvise en sak? Kan man bruke tvisteloven?

Les mer

Må man betale mer barnebidrag hvis mor saboterer samvær?

Publisert: 28.05.2019

Jeg har en samværsavtale med mor, hvor jeg har gutten min første helg hver mnd. Jeg ville ha mer, men det var det jeg klarte å kjempe for, med hjelp av mekling og familievernkontoret. Etter min sønn fikk diabetes 1, har mor sabotert mer og mer samvær helt til null samvær den dag i dag. Bidraget er etter avtalen, men bidrag på den tiden jeg har blitt nektet samvær. Blir det sett på som gjeld og må etterbetales? Er jeg pliktig melde til NAV at samværet ikke opprettholdes, selv om jeg vil ha samvær?

Les mer

Barnemor mener ny kjæreste MÅ være til stede ved samvær

Publisert: 27.05.2019

Jeg og barnemor hadde samlivsbrudd for kun 3 uker siden, det er ikke noe spesielt negativt mellom oss, men hun har allerede ny type. Dette går forsåvidt også fint for meg. Men vi har et barn sammen på 2 år og typen hennes har tydeligvis flyttet inn med henne midlertidig, nå prøver hun å tvinge meg til samvær hvor han «må» være til stede fordi hun ikke bare kan kaste han ut. Dette er ekstremt ubehagelig så kort tid etter samlivsbrudd og en stor hindring for meg. Hva har jeg rett til?

Les mer

Flytte til Spania med barn

Publisert: 03.05.2019

Jeg har fått meg jobb i Spania og tenker og flytte dit sammen med min sønn på 4 år. Jeg har foreldreansvaret, men far har noe samvær. Da vi ikke bor i samme by, samt at far jobbet offshore. Jeg lurer med dette på hvilke rettigheter jeg har i forhold til det?

Les mer

Advokat anbefaler forlik i barnefordelingssak

Publisert: 29.04.2019

Jeg står midt i en barnefordelingssak som skal opp for retten i juni. Jeg har kjent mor i snart tjue år og vet at hun ikke vil holde avtaler etter et forlik. Advokaten min sier at vi nå skal se tiden an fremover og eventuelt vurdere å gå med på et forlik. Jeg sier at jeg ikke ønsker et forlik da jeg vet hun ikke kommer til å overholde det uansett. Kan advokaten min tvinge meg til å følge hans råd, eller kan jeg kreve at saken går som planlagt? Det er tross alt jeg som kjenner mor, ikke han.

Les mer

Kan far få mer samvær pga flytting?

Publisert: 01.04.2019

Jeg skal flytte 2 timer fra far med mitt barn. Vi har bodd fra hverandre i 2 år. På de 2 årene har far nesten ikke hatt noe samvær med barnet. Han skulle egentlig ha 3 døgn i måneden. Men den avtalen har han ikke alltid holdt. Det første året hadde han barnet enda mindre. Spørsmålet mitt er. Kan far plutselig kreve 50 prosent eller mer enn 50 prosent samvær nå når vi flytter?

Les mer

Far nekter å følge samværsavtale

Publisert: 06.03.2019

Jeg og barnefar har gått fra hverandre og vi har skrevet en samværsavtale der det står at jeg kan møte og ha sønnen når jeg vil, men nå nekter barnefar meg å møte sønnen når jeg vil. Han mener at jeg bare kan møtte ungen annenhver helg fra fredag til søndag! Hva gjør jeg?

Les mer

Kan mor nekte far samvær?

Publisert: 23.02.2019

Min ekskone har en sønn (10) fra et tidligere forhold. Han har ikke hatt samvær med sin far siden han var 3, men har hatt samvær hos meg, på lik linje med mine barn. Jeg har ingen juridisk tilknytning til gutten, men har behandlet han som en sønn fra han var liten. Hans far bor 50 mil unna, og det var vanskelig for han å gjennomføre samvær. Min eks bidro sterkt til konflikt og har nektet han samvær siden. Hun har bl.a. sagt til gutten at hans far er slem, men nå vil far ha kontakt. Kan hun nekte?

Les mer

Hvem skal bringe til samvær?

Publisert: 23.02.2019

Er det regler for hvem som skal bringe og hente et barn på samvær? Kan en dommer dømme den ene parten, i dette tilfelle mor som barnet bor fast hos, skal bringe og hente til samtlige samvær? Far er fullt ut i stand til å hente bringe han og, men nekter og viser til dommen. Hva med sykdom og jobbreiser? Kan mor i slike tilfeller få hjelp av andre (besteforeldre eller venner)eller må hun ta all kjøringen selv?

Les mer

Mor nekter å endre samværsavtale

Publisert: 12.02.2019

Jeg har en datter som fylte 3 år i november i fjor, og jeg har har henne annenhver fredag-tirsdag. Har spurt mor opptil flere ganger om 50/50-ordning mellom oss, men hun har alltid nektet. Har nå spurt igjen, men hun sier nei og nå måtte jeg si at da var vi nødt til å gå videre med det for så klart vil jeg ha datteren min like mye som mor og mest mulig. Jeg har nå en samboer som har en gutt på 4 år og vi har sammen en baby på 8 mnd. Hva kan jeg gjøre for å få datteren min 50/50?

Les mer
1 2 3 12