Samliv og samlivsbrudd

Fordeling av vedlikeholdskostnader mellom samboere

Publisert: 25.06.2017

Kjæresten og jeg planlegger å flytte sammen, i leiligheten han eier. Jeg vil da betale leie hos han, og vi har blitt enige om at jeg skal betale halvparten av fellesutgiftene og halve strømmen. Jeg lurer på hvilke rettigheter jeg har, og hvilke krav både han og jeg kan stille. Hvis det f.eks blir vannlekkasje, hvem skal betale? Og hvordan bør en kontrakt se ut i en slik situasjon?

Les mer

Fordeling av salgskostnader ved samlivsbrudd

Publisert: 25.06.2017

Er i en prossess for å kjøpe ut eks-samboeren. Vi har fått prisantydning og kommet frem til hva verdiøkningen er. Eneste punktet er nå kostnader ved et faktisk salg, da tenker jeg på megler og selger forsikring. Slik jeg ser det så burde dette være med i beregningen av oppgjøret, siden det er en reell kostnad om vi skulle solgt huset. Det er mitt praktiske syn på dette. Flott om dere kunne gitt deres synspunkt her, tusen takk.

Les mer

Ekskona vil beholde bilen

Publisert: 25.06.2017

Har nettopp hatt eit samlivsbrudd men det eg lurer på at eks-kona kjøpte bil til 200 000 kr ca 2 mnd før ho for. Må eg betale halvparten på den? Ho nekter å levere den inn igjen til forhandleren slik som avtalen var. Ho meiner at all gjeld skal deles, noe eg er uenig med. Ho kjøpte bilen berre 2 mnd før ho ville skilles. Eg skal vel ikkje vere med på halvparten på den? Eg har bil. Eg har og eit lån der ho er medsøker på. Skal det deles 50/50? Eg har to smålån som står på meg. Skal de deles?

Les mer

Selge ut felles eiendom ved skilsmisse

Publisert: 25.06.2017

I forbindelse med skilsmisse ønsker min ekskone å selge deler av felles eiendom, og bruke inntektene fra dette til å kjøpe meg ut. Jeg synes ikke dette høres helt riktig ut? Vi er ellers enige om at hun skal bli boende.

Les mer

Gyldig samværskontrakt ved et eventuelt brudd

Publisert: 20.06.2017

Jeg har skrevet en kontrakt med min samboer om felles omsorg for vårt barn ved ett eventuelt samlivsbrudd. Kontrakten fant jeg på nettet, legger her ved link til kontrakten. http://www.skilsmisse.net/images/pdf/samvaer/UtkastFellesOmsorg.pdf. Jeg lurer nå på om denne kontrakten gjelder sånn som vi har skrevet den ved ett eventuelt brudd? Eller må man til advokat for at det skal være gyldig, eller andre lover som gjør at den ikke vil gjelde som den er skrevet?

Les mer

Fremgangsmåte for ekteskap med utlending

Publisert: 20.06.2017

Min forlovede fra Kenya kommer hit på turistvisum i august og så gifter vi oss her. Deretter drar hun tilbake til Kenya og søker om familiegjenforening med meg. Og venter på svar fra UDI mens hun er i Kenya. I følge min advokat er dette helt ok. Er dere enig i det?

Les mer

Den ene parten ønsker å beholde bolig ved skilsmisse

Publisert: 20.06.2017

Hva skal man gjøre når man skiller seg og den ene parten vil bli boende i huset de begge har budd i? Jeg vet det er noe man skal fylle ut og gi til banken, så vidt jeg har forstått. Begge parter synes det er greit at den ene blir boende og tar på seg alt lån og alt som følger med huset. Hvordan fungerer dette? Trenger de en særlig grunn når begge er enige?

Les mer

Eksmann har solgt bil uten tillatelse

Publisert: 13.06.2017

Min mann og jeg står begge som medeiere på en bil. Etter samlivsbrudd fikk mannen bruke bilen og betalte da utgifter til vedlikehold. Han har nå solgt bilen uten avklare dette med meg eller avtalt fordeling av salgsinntekten. Har han lov til dette? Han truer nå med rettssak om jeg ikke skriver under på salget. Hva kan bli utfallet av en slik sak?

Les mer

Eierandel på småbruk

Publisert: 09.06.2017

Jeg og samboer tok opp felles lån på ca 3 000 000 og kjøpte et småbruk. Vi står med 50 % eierandel hver. Han er hovedlånetaker på lån, jeg er medlånetaker. Vi betaler like mye hver på lånet. Men ut fra hans bank der jeg er oppført som disponent. Bør jeg betale min part av lån fra min egen bank? Eller holder det at jeg står som disponent. Lurer på om man bør sikre seg mht tinglysing av eierandel? Hvordan finne ut om våre eierandeler er tinglyst? Vi har ikke samboerkontrakt. Har ett felles barn.

Les mer

Ekskona krever halvparten av leilighet med ny eier

Publisert: 06.06.2017

Jeg og min kone skal skilles. Hun er ikke norsk statsborger og bor nå i utlandet, men jeg er norsk statsborger. Jeg fikk sendt signerte papirer 31 mars i år fra Obos angående eierskifte og min søster har signert på papirene 2. mai i år. Tidligere var leiligheten på mitt navn. Min kones advokat forlanger halve beløpet fra leiligheten, og de sendte meg papirene 9. mai i år som var laget 3. mai i år. Etter eierskifte er leiligheten på min søsters navn og da kan vel ikke min kone få halve beløpet til leiligheten som har en verdi på 5 millioner kroner?

Les mer
1 2 3 73