Samliv og samlivsbrudd

Arveoppgjør og særeie

Publisert: 13.05.2019

Jeg har vært gift siden 2001. Både mannen min og jeg har voksne barn fra forrige ekteskap. I 2017 signerte vi ektepakt hos en advokat med følgende punkt: Vi skal ha delvis særeie. Vi bestemmer at bankkontoer som står registrert på hustruen skal være hennes særeie. Det jeg lurer på er: Betyr det at hvis ektemannen min dør, blir bankkontoene mine en del av felleseie og en del av arveoppgjøret?

Les mer

Sikre arven til særkullsbarn

Publisert: 09.05.2019

Lurer på hvordan arven blir fordelt hvis jeg dør først. Har giftet meg på nytt. Vi har ingen felles barn. Hun har 3 barn fra tidligere ekteskap, og jeg har 1 barn fra tidligere ekteskap.

Da vi giftet oss hadde jeg et nedbetalt hus som er tinglyst på meg. Senere har jeg arvet et sjøhus og en hytte etter mine foreldre. Hvordan vil mitt barn komme ut av et eventuelt arveoppgjør? Er det noe jeg kan gjøre, slik at min sønn kommer godt ut av dette arveoppgjøret mens jeg lever?

Les mer

Barn godtar ikke uskiftet bo

Publisert: 09.05.2019

Ektepar (gift i over 30 år) med 2 særkullsbarn hver, ingen felles barn. Hans barn vil ikke skrive under på avtale om at lengstlevende kan sitte i uskiftet bo (hennes barn har signert).

De har nettopp kjøpt ny borettslagsleilighet som må belånes litt. Han ønsker derfor å sikre sin kone ved å la henne ha særeie på den nye leiligheten. Det nye lånet skal derfor stå i kun hennes navn. Spm. er: Er dette OK? Vil hans arvinger kunne skape problemer dersom han dør først? Hva skjer dersom hun dør først?

Les mer

Sikre verdiene i arveforskudd

Publisert: 09.05.2019

Vår datter og hennes samboer skal kjøpe en leilighet vi eier. De skal få kjøpe den for 300 000 under takst som skal være vår datters forskudd på arv. De skal dele lånet og de 300 000 kronene blir regnet som egenandel slik at de får lånet. Hvordan kan vi sikre oss at vår datter får sin arv om det skulle skjære seg mellom henne og samboeren?

Les mer

Hus i utlandet som forskudd på arv

Publisert: 09.05.2019

Har fått hus i utlandet som forskudd på arv fra min far. Dette står i mitt navn. Jeg er gift, lurer på deling av hus ved eventuelt en skilsmisse. Eller må min far føre det på meg som særeie?

Les mer

Forslag til fordeling i samboerkontrakt

Publisert: 06.05.2019

Jeg betaler for meg og vel så det hos min samboer. Vi har pusset opp og har delt 50/50 på det. Jeg har bodd her i 2.5 år og betalt for meg og tok opp tema samboerkontrakt, og det likte ikke hun. Jeg spurte om vi kunne skrive avtale hvor da vi kan dele evt overskudd på verdiøkningen på boligen fra jeg flyttet inn til den dato det evt skjærer seg. Jeg får selv ikke kjøpt meg inn for øyeblikket. Jeg sa hun evt kunne få 60 % av evt overskudd. Er dette reelt av meg, evt hvordan lagt det opp i en kontrakt?

Les mer

Hvordan krever man deling ved samlivsbrudd?

Publisert: 06.05.2019

Hvordan krever man deling ved samlivsbrudd? Vi har bl.a. felles bil og hun vil ikke overta og ikke selge. Jeg vil ikke overta. Hva gjør jeg? Hva er skjæringspunktet ved samlivsbrudd (ekteskap) på tidspunktet den ene flytter ut eller når separasjonssøknad søkes? Det første av de?

Les mer

Tinglyse verdier som særeie hos ny ektefelle

Publisert: 24.04.2019

Om man kan registrere (tinglyse) bolig og andre verdier som den nye ektefellens særeie mens man selv fortsatt er i live? Da sikrer man sin nye mann eller kone. Barn fra tidligere forhold får ingenting av den nye ektefellens særeie. Er dette mulig uten å komme i rettssak i ettertid?

Les mer

Ønsker å overføre bolig til eks-samboer

Publisert: 16.04.2019

Jeg eier hus sammen med eks-samboer. Vi er gode venner. Jeg ønsker ikke å eie lenger. Jeg vil bare overføre huset til eksen, uten at eksen betaler meg ut. Så da lurer jeg på hvordan dette skal foregå.

Må jeg/vi betale noe for dette? Vi har bodd sammen i huset i over 30 år. Hva må skje fra begynnelse til slutt når det gjelder dokumenter. Hvordan går jeg fram?

Les mer

Oppgjør etter salg av bolig ved samlivsbrudd

Publisert: 16.04.2019

Vært samboere i 20 år (ikke gift). 3 barn under 18 år. Felles bolig. Eier 1/2 hver (tinglyst). Blir samlivsbrudd nå.

Problemstilling: Min mann gikk inn med egenkapital på første bolig ca 500 000 kr. Han har i alle år betalt lån og husleie. Jeg har betalt forbruk og andre felles utgifter. Vi har ingen samboeravtale.

Hvilke rettigheter og hva sitter jeg igjen/ har jeg krav på ved samlivsbrudd og salg av bolig? Har han rett på mer en meg pga at han har betalt på låner?

Les mer
1 2 3 53