Samliv og samlivsbrudd

Overta eksmannens del av hytte

Publisert: 11.02.2021

Min eksmann og jeg oppløste ekteskapet i 2012 og har siden da eid felles hytte anskaffet i 2006, 50 % hver. Nå er det ønskelig at jeg overtar hytten og betaler ham ut. Hvordan går vi frem og utløses dokumentavgift?

Les mer

Sikre sin del av leilighet ved skilsmisse

Publisert: 01.02.2021

Jeg er separert og kan snart søke om skilsmisse. Min fraseparerte mann og jeg har nedbetalt leilighet. Jeg har betalt mer enn han på lånet da jeg har større inntekt enn han. Problemet er at han har leiligheten på særeie og jeg har flyttet ut. Hva må jeg gjøre for å sikre at jeg får min halvdel av verdien på leiligheten? Han bor der fremdeles og jeg vet ikke om han får lån til å kjøpe meg ut. Hva kan jeg gjøre for å få dette til?

Les mer

Ugift og ønsker særeie

Publisert: 28.01.2021
Emneord: ,

Jeg er ugift og har en bolig og bil. Jeg har lyst til å registrere mine eiendommer som særeie. Hvordan kan dere hjelpe meg med det?

Les mer

Ektefelle vil kjøpe seg inn i bolig uten egenkapital

Publisert: 14.01.2021

Ektefelle vil kjøpe inn i bolig uten egenkapital. Hvordan blir det? Hva er prosessen og må man betale dokumentavgift når man er gift?

Les mer

Felles sparekonto med samboer

Publisert: 05.01.2021

Jeg og min samboer ønsker å opprette en felles sparekonto. Dvs at jeg eller han oppretter en konto som begge vil ha full tilgang til. Hva slags rettigheter har han og jeg når det gjelder denne kontoen? Vi ønsker å ha en felles sparekonto hvor begge har 50/50 dersom det blir et brudd. Er det da lurt å ha en samboerkontrakt eller et testament hos advokat?

Les mer

Holde eiendeler utenfor samboerskap

Publisert: 04.01.2021

Jeg skal flytte inn til kjæresten og ungen hennes. Vil bli samboere. Men eg har noen eiendeler eg vil beholde selv til vi blir gift. Men eg lurer på hvis vi blir samboere og slår opp har hun rett på mine eiendeler. Uten et særeiet. Eller burde jeg få et særeiet?

Les mer

Ønsker ikke å eie bolig med samboer pga gjeldsordning

Publisert: 10.12.2020

Jeg skal kjøpe bolig med mine penger. samboer skal ikke være delaktig da hun venter på gjeldsordning. Hva bør jeg gjøre for å sikre at hennes kreditorer ikke tar pant i min bolig ? Har lest at de kan ta pant i hennes teoretiske halvdel ?

Les mer

Salg av hus når man har gjeld

Publisert: 09.12.2020

Eg er separert og vi skal selge hus som eg har med min «kone». Skylder en del penger pga skatt osv. hvor der er tatt pant i. Me er delt eier av huset og lån. Så lure på om hvis huset selges og der vi får ei overskudd på huset vil det da gå ut over hendes «overskudd»

Les mer

Vil kjøpe ut samboer etter samlivsbrudd

Publisert: 07.12.2020

Hva er fremgangsmåte ved felles bolig og samlivsbrudd? Jeg har mulighet til å kjøpe ut ham, men ikke omvendt, og han vil ikke la seg kjøpe ut. Jeg har ansvar for et fosterbarn så vil gjerne slippe å flytte for tror ikke jeg vil kunne kjøpe en tilsvarende stor leilighet. Hvordan går jeg frem for å kjøpe ham ut ? Evt. Hvordan går jeg frem ved tvangssalg hvis han nekter å la seg kjøpe ut?

Les mer

Separert med delt leilighet

Publisert: 07.12.2020

Vi har valgt felles leilighet for barnas skyld. Vi flytter ut og inn, men leiligheten er stort nok til at vi er der samtidig også. Vi deler utgiftene på 50/50 og våre tre barn 50/50. Vi har ingen fast bolig ved siden av leiligheten, men vi bor hos nye kjærester i våre uker uten barna. Det føles imidlertid litt tidlig å gjøre adresseendring til de nye kjærestene. Vi har ikke behov for økt barnebidrag eller søke særfradrag. Vil vi få innvilget skilsmisse når vi deler bolig på denne måten?

Les mer
1 2 3 36