Samliv og samlivsbrudd

Ekskone mener hun har store krav i boet

Publisert: 22.09.2017

Spørsmål vedr. skjevfordeling. Jeg har akkurat blitt separert. Jeg eide huset ved inngåelse av ekteskap og har betalt avdrag på lån og alle utgifter så som strøm, TV, internett, kommunale avgifter osv. i hele ekteskapet. Nå mener min kone at hun har "visse" krav da vi er gift. Kan dette være riktig?

Les mer

Venter på skilmissebevilling

Publisert: 22.09.2017

Jeg har vært separert fra min ekskone i et år og 4 måneder og fikk separasjonsbevilling fra Fylkesmannen. Jeg søkte skilsmissebevilling for 4 måneder siden. Min ekskone nekter å signere på skilsmissepapirene. Jeg fikk svar fra Fylkesmannen at saken blir sendt til namsmann/hovedstevnevitne. Hvor lang tid kan det gå før jeg få automatisk skilsmissebevilling?

Les mer

Kjøpe seg inn i samboers bolig

Publisert: 22.09.2017

Samboeren min eier en leilighet uten lån. Jeg skal nå kjøpe meg inn (til kjøpspris), men vi synes det er litt dumt om jeg tar opp lån, siden det ikke er lån på leiligheten. I tillegg synes han det er upraktisk å få to millioner rett på konto, om mye av dette går til skatt. Vi vurderer at jeg kjøper meg inn gradvis per måned uten å ta opp lån, typ 10 000 kr i mnd. Hva er best her? Hvordan er skattereglene på det? Vi tenker å inngå internkontrakt, så vi slipper det med dokumentavgift, stemmer det?

Les mer

Forskjell på å være samboer og gift

Publisert: 22.09.2017

Vi skal flytte sammen og lurte på om det er forskjell på å være gifte og samboere når det er snakk om å skrive samboeravtale og testamente? Vi har begge særkullsbarn, men ingen felles (og skal ikke ha). Har hørt om at man kan skrive avtale med særkullsbarn på begrensning inntil 1 million for den som sitter igjen i evt. uskifte. Gjelder dette også for samboere? Så har jeg hørt at det er noen regler om min 5 år som samboer før man kan arve hverandre? Er det enklere å være gift i denne situasjonen?

Les mer

Særeie på leilighet

Publisert: 08.09.2017

Litt ut i ekteskapet mellom min mor og stefar ble det skrevet en ektepakt på særeie på leiligheten de bodde i. Denne ble da stående på min mor. De var gift i mange år, men har nå vært skilt i noen år. Min stefar hevder nå etter noen år at han har krav på halve leiligheten, da han har stått for betaling av lån / husleie. Min mor har vært hjemmeværende så og si mesteparten av tiden de var gift. Begge er nå pensjonister. Har han noe å hente på grunn av dette?

Les mer

Økonomisk oppgjør etter samlivsbrudd

Publisert: 08.09.2017

Jeg og mannen skal gå fra hverandre. Har 2 felles barn. Jeg skal sitte igjen med huset. Vi har vært samboere i 6 år. Kjøpte huset i 2013. Jeg la inn 200 000,-. Vi har pusset opp bad og soverom, samt nytt tak. Men faren hans har hjulpet oss gratis med oppussingen her. Det har også min familie. Huset kostet 1,5 million i 2013. Nå skal vi ha ny verdivurdering. Hvor mye har han krav på? Siden jeg har lagt inn 200 000,-, og hans far har jobbet på huset gratis.

Les mer

Vil holde egeninnsats og arv utenfor i fordeling av bolig

Publisert: 31.08.2017

Skal dele boligverdien ved samlivsbrudd. Vi har vært samboere i 15 år. 2 felles barn. Kan eierbrøk forandrast i ettertid pga egeninnsats og egenkapital? Eg har og brukt arv i huset. Min familie har også ca 1000 dugnadstimer på huset. Eg sjølv har ca 3000 timar på huset før vi fikk barn. Vi brukte ca 200 000,- på innleigd arbeidskraft, resten er egeninnsats og dugnad av min familie. Min x sambuar meiner ho har krav på 50% av markedsverdi uansett.

Les mer

Ønsker å skilles, men har ikke sendt inn separasjonspapirer

Publisert: 31.08.2017

Jeg og min mann har bodd adskilt i 2.5 -3 år. Jeg vil søke skilsmisse. Vi har ikke sendt inn noen separasjonspapirer. Men det har vært en samlivsbrudd siden juli 2014. Hva skjer hvis han nekter å skrive under skilsmissepapirene og ikke sende dem tilbake til fylkesmannen? Kan jeg fremdeles bli skilt? Vi har ingen barn sammen eller gjeld osv.

Les mer

Er egeninnsats på bolig regnet som egenkapital?

Publisert: 31.08.2017

Er egeninnsats på bolig regna som egenkapital? Eg har ca 3000 arbeidstimer på huset som eg meiner må trekkast fra på husverdien. Ekssamboer meinar at hverken min arv eller egeninnsats skal trekkast ifra. Vi hadde ikkje felles barn under husbygging, men har det no.

Les mer

Inkassokrav fra eksmann

Publisert: 31.08.2017

Jeg fikk melding fra eksmannen om inkassosak, hvor han krever at jeg betaler han for utlegg han gjorde i 2014 ifm salg av vårt hus i Kypros. Jeg mente i 2014 at vi ikke hadde trengt å få skjøtet for huset og betale GB P3400,- som ekstra kostnad (i Kypros tar det flere år for å få skjøtet og hus kan selges med signatur fra forrige eier før man har fått skjøtet). Han fikk skjøtet likevel og på et tidspunkt presset meg til å skrive e-post om at jeg skal betale han tilbake. Jeg er arbeidsledig.

Les mer
1 2 3 76