Samliv og samlivsbrudd

Fars samboer vil ikke at far skal bo hjemme

Publisert: 22.01.2020

Min far har lettere demens. Han eier sin egen bolig, han har samboer. Min far ble innlagt på sykehjem etter et fall. Han er frisk nok til å bo hjemme og kan få utvidet hjemmetjenester. Samboer nekter å ta ansvar, og mener han derfor skal legges inn på langtidsplass på sykehjem. Hun har fått skrevet ut «ikke samtykkekompetenterklæring» hos min fars fastlege. Kan hun virkelig kreve at han må bli boende på sykehjemmet?

Les mer

Ansvar for studielån etter skilsmisse

Publisert: 16.01.2020

Dette er en skilsmisse. Partneren min har tatt opp studielån i perioden vi har vært gift. Er studielånet personlig, eller er jeg medansvarlig for halve lånet nå som vi skiller oss?

Les mer

Barnebidrag ved delt bosted for barna

Publisert: 08.01.2020

Når man har delt fast bosted og 50/50 , får jeg barnebidrag da? Han nekter nemlig. Han har betydelig mer inntekt enn meg. Jeg er bare vikar og tjener lite.

Les mer

Kreve husleie av ekskone

Publisert: 06.01.2020

Hvordan skal en kontrakt utformes når jeg vil kreve 1/2 leie av min kone som bor i vårt felles hus? Jeg må flytte ut grunnet separasjon. Er det nok at jeg gir henne et skriv hvor jeg krever leie fra dato jeg flytter ut med evt et vitne? Hva om hun ikke vil betale?

Les mer

I hvilket land skal barna bo ved samlivsbrudd?

Publisert: 03.01.2020

Jeg bor i Norge med en fast jobb og har to barn med en svensk dame. Jeg og barna har norsk statsborgerskap, barna har også svensk statsborgerskap. Barna bodde i Norge fram til juli i 2019. Barna er på 19 mnd og 3,5 år. Barna flyttet da til Sverige sammen med mor, da mor skulle studere i Sverige. Ved samlivsbrudd vil jeg at barna skal bo i Norge. Hvilken rettigheter har jeg som far for at barna skal bo i Norge sammen med meg?

Les mer

Krav på kompensasjon for penger lagt inn i bolig

Publisert: 03.01.2020

Har jeg krav på kompensasjon når jeg har bidratt med en verdiøkning på ca 1 million på hennes bolig? Jeg har gjort alt arbeid på huset og ca 200 000 kr av mine penger, er det noen mulighet for å få dekket mine utlegg og arbeidsinnsats etter jeg har flyttet?

Les mer

Gyldig ektepakt

Publisert: 20.12.2019
Emneord: ,

Min kone og jeg har barn på hver side, og ingen barn sammen. Vi eier en leilighet sammen. Vi har gjeld på denne leiligheten. Hun ønsker å nedbetale sin del av gjelden med penger hun har arvet, slik at hennes del av gjelden blir mindre ved eventuell død og arv. Er det juridisk bindene at vi skriver en erklæring for disse forholdene selv, underskriver begge to, og med to vitners underskrift?

Les mer

Forskjell på ekteskap og samboer ved samlivsbrudd

Publisert: 13.12.2019

Hva er forskjellen på et samboerskap og et ekteskap når det gjelder deling av formue ved samlivsbrudd?

Les mer

Hvilken konsekvens har folkeregistrert adresse for barn?

Publisert: 02.12.2019

Ved avtale om delt bosted, kan det få noen konsekvens for meg at barnas folkeregistrerte adresse står på den andre parten?

Les mer

Uenig om innhold i ektepakt

Publisert: 02.12.2019

I forbindelse med at min far har bedt om skilsmisse fra sin kone gjennom 33 år, skrev han en gang på 1980-tallet et særeie på huset de kjøpte sammen. I dette særeiet ville han at hun og den nye sønnen skulle overta huset om han frafalt. Det viser seg nå at det står i dette særeiet at hun også skulle få huset hundreprosent ved en skilsmisse. Min far mener at han mente deling 50/50 ved skilsmisse. Er dette god advokatskikk (advokat er venn av henne). Hvordan få oppløst særeie til vanlig 50/50 ?

Les mer
1 2 3 41