Samliv og samlivsbrudd

Separert, men ikke signert skilsmissepapirer etter 10 år

Publisert: 11.11.2019

Hvis personene har tatt ut separasjon, men ikke skrevet under på skilsmissedokumenter og ikke bodd sammen i de siste 10 årene, anses de fortsatt som gift eller skilt?

Les mer

Må man være enige om det økonomiske før en part flytter?

Publisert: 08.11.2019

Kan ektefelle kreve et økonomisk oppgjør etter en privat avtale som vedkommende har satt opp, før en av partene flytter ut ved samlivsbrudd? Det er ikke tatt ut separasjon, og vedkommende har et yrke som gir overlegenhet ift kompetanse om økonomi. Vedkommende krever oppgjør ved deling av gjeld og krav om at den andre parten kjøper ut vedkommende før flytting, og har funnet ut takst på egenhånd. Eier et hus sammen. Er redd for å komme ut som tapende part.

Les mer

Når kan man gifte seg igjen etter separasjon?

Publisert: 07.11.2019

Hvis man har tatt ut separasjon januar 2019, når kan man eventuelt gifte seg på nytt igjen?

Les mer

Kan eksmann kreve husleie?

Publisert: 01.11.2019

Min eksmann og jeg skal selge huset. Han har flyttet i en leilighet. Ungene og jeg bor fortsatt i huset. Nå vil jeg at økonomien skal deles. Har regnet ut hva vi har i faste utgifter og sett på hva jeg skal betale og regnet ut hva han skal betale. Har sendt han en mail om dette. Selvfølgelig skjønner jeg at jeg må betale mer siden jeg bor i huset. Kan han kreve husleie av meg når han betaler mindre enn meg i tiden frem til huset er solgt? Han hjelper på lån, telefon, diverse.

Les mer

Privat skifte etter skilsmisse

Publisert: 31.10.2019

Kan man sette opp en egen avtale om privat skifte etter skilsmisse, eller finnes det egne skjemaer for sånt? Skal det sendes noe sted, eller holder det at partene undertegner og har et dokument hver?

Les mer

Ønsker at nygift far skal ha særeie

Publisert: 30.10.2019

Min mor og far gikk fra hverandre i 2016. Da kjøpte far mor ut og han sitter nå med huset. Jeg mistet min mor i februar. Min far har giftet seg med en fra Kina som har vært i Norge nå i ett år, men han har ikke tatt særeie, noe vi og han ønsker å ha da huset og alle møbler er etter han og min mor. Hva må han gjøre for å ordne særeie?

Les mer

Fordeling av hytte etter samlivsbrudd

Publisert: 16.10.2019

Har vært samboer i 18 år, skal nå flytte fra hverandre. To felles barn. Jeg kjøpte hytte for 13 år siden. Vi bruker hytta veldig mye, og samboeren min (og barna) er der like mye som meg. Vi deler selvsagt på utgifter til mat og klær etc vi benytter på hytta, men det er kun jeg som betaler lån, vedlikehold, strøm, forsikring. Jeg har altså hatt større utgifter enn ham, på noe vi begge har brukt like mye. Hvordan kan vi ta hensyn til dette når vi skal fordele verdier i bruddet? Vi eier en leilighet sammen.

Les mer

Samboerskap og rettigheter til gård

Publisert: 14.10.2019

Min samboer (m/ felles barn) har kjøpt sine foreldres gård, og eier denne. Hun betaler lånet på gården+strøm. Næringsinntektene fra gården tilfaller min samboer, selv om jeg har hatt største arbeidsmengde. Jeg har alt av utgifter på biler, TV, data, mob.tlf etc til barna, samt største utgifter til ferier etc. I tillegg betaler jeg alt av renter/avdrag på et felles lån vi har fra tidligere. Hvilke rettigheter har jeg ved et evt brudd? Hun får jo betalt ned gården. Jeg eier ikke noe av verdi.

Les mer

Offentlig eller privat skifte?

Publisert: 14.10.2019

Vi er fire livsarvinger til et bo. 1 leilighet til ca 3,3 millioner kr, en formue på rundt 400 000 kr. iflg. ligningen til avdøde er gjelden på rundt 1,4 millioner kr. Avdøde hadde en venn som er pensjonert jurist og revisor. Han kan bistå med skifte. En annen livsarving vil at advokat skal gjøre dette, mens en tredje har signalisert offentlig skifte. Hvilken skifteform vil være den foretrukne med tanke på sluttresultatet og vil det økonomiske sluttresultatet skille mye avhengig av skifteform?

Les mer

Rettigheter når mannen har vært utro

Publisert: 09.10.2019

Jeg var gift på åtte år. Min eksmann hadde elskerinne mens vi var sammen. Hva er min rettigheter?

Les mer
1 2 3 59