Samliv og samlivsbrudd

Sikre datters forskudd på arv

Publisert: 22.05.2018

Min datter kjøper bolig sammen med sin samboer. Hun får 750 000 i forskudd på arv eller gave fra meg i denne forbindelse. Hun er enebarn. Ved et evt. samlivsbrudd kan arven/gaven gå inn i felles bo og hennes samboer kan da få deler av dette. Hvordan kan det sikres at hun får dette beløpet igjen ved et evt. salg ? Jeg kjenner ikke nøyaktig til hvordan de har innrettet seg, men har oppfattet det slik at de begge betaler en halvpart hver av boliglånet.

Les mer

Eks nekter å selge bolig

Publisert: 22.05.2018

Mitt samboerskap med x gikk i oppløsning og vi hadde kjøpt en leilighet sammen 50/50. I utgangspunktet skulle jeg kjøpe han ut og han hadde lagd kontrakt på summen og når tid overtakelse finner sted. Men han ville ikke signere på kontrakten! Jeg fikk lån og skulle til å løse han ut, men nå brånekter han å selge til meg og mente at kontrakten er ugyldig uten signatur. Han tok nå advokat mot meg og presser meg til å selge i det åpne marked. Hva er min odds til å vinne om jeg bruker advokat nå?

Les mer

Far som vil se barna sine

Publisert: 15.05.2018

Jeg har en bror som ikke får sett sine fire barn. Han fikk se de to yngste i begynnelsen, men det var kun snakk om noen timer i uken. Mange unnskyldninger og til slutt ingen kontakt. Broren min tok kontakt med familievernkontoret som satte i gang et meklermøte mellom dem. Dette gikk regelrett dårlig der mor bare kom med anklager og løgner. Etter det ble det ikke flere møter siden mor nektet. Han har ikke råd til advokat. Hva nå?

Les mer

Vil ny samboer få betydning for barnebidraget?

Publisert: 15.05.2018

Jeg og min tidligere samboer har tre barn sammen som har delt fast bosted. I dag betaler han meg 800kr i bidrag per måned. Jeg forstår at hans nye kjæreste skal flytte inn med sine to barn. Det er visst midlertidig fra august til desember. Skjer det noe med barnebidraget i denne perioden når far nå vil dele boutgifter med en annen voksen? Gjelder dette evt fra dag én? Regner med at han da ikke får aleneforsørgerfradrag og heller ikke dobbelt barnetrygd? Hva skjer evt om jeg skulle fått ny samboer ?

Les mer

Særeie på hytta

Publisert: 14.05.2018

Min far har særeie på hytte. Han er ikke gift med min mor. Har hans nye ektefelle krav på arv av denne hytta, som han har særeie på?

Les mer

Ektepakt fjernet uten at partner var informert

Publisert: 14.05.2018
Emneord: ,

Kan en av partnere fjerne ektepakt som var tinglyst - uten å informere andre partner?

Les mer

Egne eller felles hagemøbler?

Publisert: 08.05.2018

Har kjøpt leilighet i tomannsbolig hvor vi har felles hage. Jeg har nå lyst å sette opp hagemøbler i den ene enden av hagen. De i den andre leiligheten mener vi burde kjøpe en benk og ha den felles. Jeg vil veldig gjerne at vi skal ha hver vår ende sånn at begge kan bruke hagen når som helst. Har jeg lov å bare sette opp møbler? Kan de nekte meg å ha hagemøbler ute i sommermånedene? Problemet ligger tydeligvis i at de mener møbel som står ute hele sommerhalvåret skal være felles.

Les mer

Hva skjer med eieforhold på bolig ved ekteskap?

Publisert: 04.05.2018

Jeg og min samboer snakker om å gifte oss. Jeg eier i dag en leilighet og har lån på denne (mine foreldre er medlåntagere). Boligens verdi er ca 2,5 millioner og jeg har lån på ca 2,2 millioner. Om vi gifter oss, vil han plutselig eie halve boligen? Han har ingen egenkapital, men vi ville delt utgiftene på lånet likt. Hvor mye vil han eie om han betjener halve boliglånet? I dag har vi en leieavtale så han betaler leie som blant annet dekker 1/2 av strøm, tv, internett, kommunale avgifter, osv.

Les mer

Godkjennig for å asfaltere over felleseie

Publisert: 03.05.2018

Under en liten del av min tomt går det en privat felles vannledning som eies av fem andre naboer. Jeg planlegger å fylle opp for å anlegge asfaltert vei over denne vannledningen. Må jeg ha godkjenning fra eierne av vannledningen før jeg setter i gang?

Les mer

Arv som samboere

Publisert: 30.04.2018

Vi er samboere med barn på hver vår kant. Kan vi arve hverandre, hvor mye må livsarvingene ha? Kan vi sitte i uskifta bo viss våre barn skriver under på dette? Alle våre barn er voksne.

Les mer
1 2 3 75