Samliv og samlivsbrudd

Faktura fra takstmann til dødsbo

Publisert: 07.01.2019

Vi har nylig hatt et offentlig skifte i familien. Da boet ble gjort opp hadde hadde takstmannen sendt sitt krav/faktura for sine tjenester for seint og boet ble avsluttet med beskjed fra bobestyrer at dette ikke ville bli åpnet igjen. Kan takstmann da bare sende sin faktura til inkasso og kreve dette av arvingene?

Les mer

Pris på samboeravtale

Publisert: 07.01.2019
Emneord: ,

Ønsker å lage en samboeravtale med hensyn til arv til samboer og felles barn. Har dere en ca. pris på dette?

Les mer

Finne riktig fordeling av egenkapital etter boligkjøp

Publisert: 20.12.2018

Jeg og tidligere samboer sliter med å finne gode modeller for å dele verdier fra en rekke boligkjøp. Vi har ingen samboerkontrakt, og har hele veien delt lån 50/50. Vi har totalt gjennomført 4 kjøp/salg med ulik egenkapital til ulik tid. Min samboer gikk inn med egenkapital på første boligkjøp, og vi antar hun da har større eierandel. Jeg har senere gått inn med egenkapital på siste huskjøp. Vi har også til tider bakt inn billån/innkjøp/oppussing i lånene. Har dere råd til hvordan vi kan/bør fordele egenkapital nå i siste runde?

Les mer

Salg av hus ved endt samboerskap

Publisert: 20.12.2018

Jeg og samboeren kjøpte hus for 2 år siden. 3,4 millioner. Huslån no er ca 2,4 millioner. Han betaler 70 % og jeg 30 %, siden vi har ikke samboeravtale, bare noke vi var enige om i banken for 2 år siden. Hvor mye penger får jeg hvis det blir slutt mellom oss?

Les mer

Overføre penger fra salg av bolig til firmakonto

Publisert: 20.12.2018

Har bodd sammen i 8 år uten samboeravtale . Har nå solgt hus og skal dele overskudd med eks. Kan jeg overføre beløpet (over 1 mill) på en bedriftskonto (dette er et AS hvor han eier) uten problemer? Evt. hvordan må jeg gjøre dette?

Les mer

Hva skjer med boligen ved brudd i forholdet?

Publisert: 20.12.2018

Jeg og samboeren min eier et hus sammen. Eierandel er tinglyst med 4/5 på meg og 1/5 på samboeren. Vi har ingen samboeravtale oss imellom. Hva skjer ved brudd? Er det tinglyste papirer som gjelder? Vi har bodd sammen i boligen i mange år.

Les mer

Funnet testamente etter skifteoppgjøret

Publisert: 10.12.2018

Etter at arveoppgjøret er gjennomført, har det dukket opp et testamente. Hvordan skal vi forholde oss til det nå som skiftet er gjennomført?

Les mer

Kostnad for samboerkontrakt og testamente

Publisert: 10.12.2018

Jeg lurer på hvor mye det koster for å skrive en samboerkontrakt og et testamente?

Les mer

Samboerkontrakt som tar hensyn til betalte utgifter

Publisert: 10.12.2018
Emneord: ,

Jeg er samboer. Vi har bodd sammen 9 år og har ett felles barn på 7 år. Samboer eier hus som han kjøpte 20 år tilbake. Han betaler husutgifter, forsikring og jeg betaler for mat, klær osv. Hvilken kontrakt kan vi underskrive slik at mine rettigheter fra den dato jeg flyttet inn og vi begynte å bo sammen er beskyttet og jeg har også krav på en del av huset? Jeg har ett barn til på 12 år fra tidligere ekteskap (eksmannen er død og vi arvet ingenting).

Les mer

Hytte som forskudd på arv

Publisert: 10.12.2018

Foreldrene mine skal gi hytta si som forskudd på arv til min bror. Det er helt greit for meg, og det settes en verdi for hytta som skal komme meg til gode senere i arveoppgjøret. Giver ønsker at dette skal være mottakers særeie, og vi antar dette kan avtales? Vi holder på å lage en avtale/gavebrev som beskriver dette, eller må det skrives testament? Et annet spørsmål vi ønsker svar på er hva som egentlig skjer når man får slikt særeie? Er det da barna våre som får hytte og penger?

Les mer
1 2 3 82