Samliv og samlivsbrudd

Har samboer rett på arv fra mor?

Publisert: 28.06.2021

Jeg arvet leilighet etter min avdøde mor. Vi er samboere med felles barn på 10 år, har felles boliglån og billån, men samboerskapet går ikke på skinner. Regnes leilighet jeg arvet fra min mor, som noe vi har ervervet sammen, og har min samboer rett til andel av arvede leilighet i tilfelle evt brudd?

Les mer

Jeg skal kjøpe meg inn i min samboers leilighet

Publisert: 15.06.2021

Jeg skal kjøpe meg inn i min samboers leilighet og vi skal gifte oss. Er prisen vi setter markedsverdi fratrukket fellesgjeld? Fellesgjeld er jo tross alt husleien.

Les mer

Kan det kreves husleie med tilbakevirkende kraft?

Publisert: 11.06.2021

Kan det kreves husleie med tilbakevirkende kraft i noen tilfeller ved samlivsbrudd? Jeg har bodd i 1/2 år i bolig som meg og eksen eier 50/50. Nå krever hun gjennom advokaten sin 50 % markedsleie for hele denne perioden. Trodde at krav om husleie ikke kunne ha tilbakevirkende kraft.

Les mer

Ønsker at begge i par skal være likeverdige eiere av hus

Publisert: 25.05.2021

Vi er ett par som er gift. Det er undertegnede som står som eier av vår bolig. Undertegnede har barn fra et tidligere forhold. Det vi lurer på er hva som må gjøres for at begge parter er likeverdige eiere?

Les mer

Avtale om særeie for ektepar med særkullsbarn

Publisert: 20.05.2021

Kan man som ektepar med særkullsbarn ha særeie på det som står i eget navn, kun overfor motpartens barn ved dødsfall, ikke særeie overfor hverandre?

Les mer

Far oppsøker barn utenfor samværsukene

Publisert: 04.05.2021

Jeg har 50/50 delt bosted med ett barn. Vi har en detaljert samværsavtale. Ved noen tilfeller har far oppsøkt barnet i min uke på AKS/skoletid for å treffe barnet kort. Foreldrene (altså besteforeldre) har også oppsøkt barnet i min uke, kun kort møte. Det er barnet som forteller meg dette. Vi har ikke noen avtale om at slike møter er ok i den andres uker. Det er vel utenfor jus, men ubehagelig, fordi forholdet mellom meg og far har vært konfliktfylt. Hvordan forholde meg til dette?

Les mer

Sikre seg mot at kreditorer tar pant i samboers bolig

Publisert: 29.04.2021

Jeg skal flytte inn til min kjæreste som eier egen bolig. Jeg har over en million i usikret gjeld som jeg er ansvarlig for. Vi har ingen felles eiendeler. Hvordan kan jeg sikre min samboer slik at min gjeld ikke berører hen i et samboerskap? Hvordan sikre at kreditorer ikke krever hen å betale og sikre at de ikke tar pant i hen sine eiendeler? Hvordan kan vi sikre at min gjeld ikke berører hen om vi inngår ekteskap?

Les mer

Ønsker at pengegave til barna skal være særeie

Publisert: 26.04.2021

Jeg vil gi mine barn NOK 1 000 000 hver i gave. Den ene er i et samboerforhold, den andre er gift. Hvordan skal jeg forholde meg når jeg ønsker at gaven skal være til mine barn, og at den ikke skal inngå i et oppgjør i tilfelle et forhold blir oppløst/skilsmisse.

Les mer

Trenger samboere testament?

Publisert: 26.04.2021

Vi er samboere med felles barn og ingen særkullsbarn. Vi eier bolig og bil sammen og begge har livsforsikring som tilgodeser den andre. Trenger vi et testamente så lenge vi har rett til uskifte? For ordens skyld er vi i 40-årene og har barn mellom 6 og 14 år.

Les mer

Blir alt felleseie når man gifter seg?

Publisert: 13.04.2021

Jeg er gift tidligere, ble enke. Har barn. Tatt privat skifte. Giftet meg på nytt. Han har barn. Jeg har hus, hytte, leilighet, biler som står i mitt navn, han har det også hus og hytte som står i sitt navn. Er det slik at alt er felleseie når vi er gift? Vi har som sagt ikke felles barn. Vi er opptatt av å sikre hverandre og at barna til etterlate blir ivaretatt. F.eks: Hvis jeg faller fra. Beholder mine barn « mitt hus og hytte» eller fordeles arv av alt vi sammen har ervervet oss?

Les mer
1 2 3 38