Sameie

Ektefelle motsetter seg salg av eiendom

Publisert: 21.09.2020

Vi er 3 søsken som arvet eiendom etter våre foreldre. Nå vil 1 kjøpe stedet, noe de 2 andre er enige i, men ektefellen til en av oss setter seg i mot. Er det noe vi kan gjøre med det?

Les mer

Utforme sameiekontrakt

Publisert: 22.06.2020
Emneord: ,

Jeg har til hensikt å overføre en viss sum til en venn der målet er å få x % av en bolig som skal kjøpes. Jeg ser etter hjelp til å kunne utforme en kontrakt der alle vesentligheter fra alle sider er dekket. Jeg ser for meg en kontrakt der det "eneste" som trengs å utfylles fra oss er ting som informasjon om boligen, sum som overføres, samt signatur. Er dette noe dere kunne ha hjulpet med? Har dere evt. andre ideer som vi kan ta til betraktning? Evt. ting som dere foreslår å inkludere?

Les mer

Ønsker å selge del av sameie

Publisert: 09.06.2020

Jeg eier 25 % av en leilighet. Om den andre parten vil selge og jeg ikke vil, hvilken rettigheter har jeg?

Les mer

Styresammensetning i sameie

Publisert: 09.06.2020

Ved eierseksjonssameie med kun to seksjoner kan en endre vedtektene slik at styret består av kun to personer, at hver seksjon har 1 stemme hver? Uten at møteleder da har dobbeltstemme? Leser at styret i utgangspunktet skal bestå av tre personer.

Les mer

Feil sameiebrøk

Publisert: 05.06.2020

Har en leilighet i et sameie i Oslo der vi har funnet ut at eierbrøken er feil, med avvik på opp til 9m2/leilighet. De ulike sameierne betaler derfor ikke riktig husleie sammenlignet med str på sin leilighet. Det gjøres nå betydelige investeringer i byggets fasade, og det samme gjelder for fordelingen av disse kostnadene. Vi skal måle opp alle leilighetene på nytt og beregne ny delbrøk. Vi ønsker også å rette opp i feilinnbetalingene. Hvor langt tilbake i tid vil være rimelig å justere for?

Les mer

Kjøpe nevø ut av hytte

Publisert: 18.05.2020

Jeg er gift. Min mann eier ei hytte med sin avdøde søsters sønn. Vi har også en sønn sammen. Vi ønsker å kjøpe han ut av hytta. Hvordan kan vi gå frem på en rettferdig måte? og hva om han ikke ønsker å bli kjøpt ut.

Les mer

Gebyr fra sameie for å leie ut leilighet

Publisert: 28.04.2020

Jeg leier ut leiligheten jeg eier. Jeg måtte søke om godkjenning om å leie ut når jeg skulle det og fikk det godkjent. Nå har jeg fått en regning på administrative kostnader på 1500 kr fra sameie, uten å bli informert om at jeg vil få det når jeg leier ut og det står ingenting om det på sameiets sider. Har de lov til dette? Er jeg pliktig til å betale dette?

Les mer

Tvangsoppløsning av hyttesameie

Publisert: 31.01.2020

Jeg har et spørsmål ang tvangsoppløsning av sameiet med en hytte i fokus. Den ene parten vil beholde hytten, noe den andre parten sier seg enig i. Problemet er at parten som vil beholde hytten nekter den andre parten å hente ut sine personlige eiendeler, og dermed kommer med trussel om tvangsoppløsning hvis noe av inventaret blir hentet av denne parten. Kan parten som truer om dette når den andre parten ikke vil ha hytten, men kun sine personlige eiendeler?

Les mer

Selge seg ut av eiendom

Publisert: 25.11.2019

Jeg og en venn har kjøpt en eiendom sammen. Jeg har betalt hele egenkapitalen, men nå har det dukket opp uenigheter mellom oss og nå har jeg lyst til å selge eller at han kjøper hele eiendelen. Han vil ikke svare meg eller ta kontakt med meg. Hva kan man løse dette problemet. Kan jeg søke om hjelp fra en advokat?

Les mer

Betale for dyr oppussing i sameie

Publisert: 14.11.2019

Sameiet vi har arvet en leilighet i, har et styrevedtak på å pusse opp halve taket og vinduer, samt 2 stk ytterdører. Betaling blir gjort ved at hver seksjon (leilighet) betaler sin del, som er på over 100 000, -. Vi ble også tilbudt en annen betalingsmåte, som gikk ut på at sameiet bruke sin egenkapital på ca 240 000,-, samt et usikkert lån. Men så ble vi fortalt at det ikke ble aktuelt. Og vi måtte gjøre opp hele beløpet. Firmaet krever 1,1 mill på forskudd for jobben. Er dette lovlig?

Les mer
1 2 3 9