Sameie

Overføre hytte til barna

Publisert: 23.11.2020

På slutten av 1980-tallet arvet jeg og mine 2 søsken en fritidsbolig. Min bror har ALDRI betalt sin andel av fellesutgifter (1/3), verken faste utgifter eller nødvendig vedlikehold. Han svarer ikke på henvendelser. Pga sykdom ønsker min søster og jeg nå å overføre boligen som forskudd på arv til mine 3 barn, men vil ikke at de skal oppleve de samme vanskelighetene. I over 30 år har vi hatt store utgifter da boligen er gammel, det er snakk om hundretusener. Hva kan vi gjøre?

Les mer

Varmtvann og fyring ikke inkludert allikevel

Publisert: 20.11.2020

Jeg og sambo kjøpte i sommer en selveierleilighet uten boligkjøperforsikring. I prospektet står det spesifikt at inkludert i felleskostnadene er fyring og varmtvann (akonto fjernvarme). Det står at sameiet har avtale med selskap X om innkreving av akontobeløp og avregning. Vi har mottatt faktura fra X hver mnd i tillegg til FK. Vi har nå funnet ut varmtvann og fyring (akonto fjernvarme) ikke er inkludert i FK etter å ha kontaktet X og forretningsfører. Hva slags erstatning kan vi kreve fra megler?

Les mer

Beboer har signert avtale uten samtykke

Publisert: 25.09.2020

Jeg er styreleder i et sameie på 6 enheter, en av beboerne som ikke sitter i styret har signert en avtale (altibox) uten samtykke med binding på 3 år, om det skyldes uvitenhet eller en bevist handling vet jeg ikke.

Les mer

Fullt på parkeringsplass i sameie

Publisert: 23.09.2020

I et sameie der prospektteksten er "alle leilighetene disponerer biloppstillingsplass og bod" og ca 2/3 av enhetene har kjøpt garasjeplass (ikke like mange garasjeplasser som enheter), hvilke rettigheter har den resterende tredelen med henhold til parkering på felles parkering utendørs? Problemstillingen er at det ofte blir fullt på parkeringsplassen utendørs, da flere enheter disponerer 2-3 biler. Min påstand er at 1/3 av enhetene ikke egentlig disponerer plass da. Kan det kreves oppmerking?

Les mer

Ektefelle motsetter seg salg av eiendom

Publisert: 21.09.2020

Vi er 3 søsken som arvet eiendom etter våre foreldre. Nå vil 1 kjøpe stedet, noe de 2 andre er enige i, men ektefellen til en av oss setter seg i mot. Er det noe vi kan gjøre med det?

Les mer

Utforme sameiekontrakt

Publisert: 22.06.2020
Emneord: ,

Jeg har til hensikt å overføre en viss sum til en venn der målet er å få x % av en bolig som skal kjøpes. Jeg ser etter hjelp til å kunne utforme en kontrakt der alle vesentligheter fra alle sider er dekket. Jeg ser for meg en kontrakt der det "eneste" som trengs å utfylles fra oss er ting som informasjon om boligen, sum som overføres, samt signatur. Er dette noe dere kunne ha hjulpet med? Har dere evt. andre ideer som vi kan ta til betraktning? Evt. ting som dere foreslår å inkludere?

Les mer

Ønsker å selge del av sameie

Publisert: 09.06.2020

Jeg eier 25 % av en leilighet. Om den andre parten vil selge og jeg ikke vil, hvilken rettigheter har jeg?

Les mer

Styresammensetning i sameie

Publisert: 09.06.2020

Ved eierseksjonssameie med kun to seksjoner kan en endre vedtektene slik at styret består av kun to personer, at hver seksjon har 1 stemme hver? Uten at møteleder da har dobbeltstemme? Leser at styret i utgangspunktet skal bestå av tre personer.

Les mer

Feil sameiebrøk

Publisert: 05.06.2020

Har en leilighet i et sameie i Oslo der vi har funnet ut at eierbrøken er feil, med avvik på opp til 9m2/leilighet. De ulike sameierne betaler derfor ikke riktig husleie sammenlignet med str på sin leilighet. Det gjøres nå betydelige investeringer i byggets fasade, og det samme gjelder for fordelingen av disse kostnadene. Vi skal måle opp alle leilighetene på nytt og beregne ny delbrøk. Vi ønsker også å rette opp i feilinnbetalingene. Hvor langt tilbake i tid vil være rimelig å justere for?

Les mer

Kjøpe nevø ut av hytte

Publisert: 18.05.2020

Jeg er gift. Min mann eier ei hytte med sin avdøde søsters sønn. Vi har også en sønn sammen. Vi ønsker å kjøpe han ut av hytta. Hvordan kan vi gå frem på en rettferdig måte? og hva om han ikke ønsker å bli kjøpt ut.

Les mer
1 2 3 9