Samboeravtale

Pris på samboeravtale

Publisert: 07.01.2019
Emneord: ,

Ønsker å lage en samboeravtale med hensyn til arv til samboer og felles barn. Har dere en ca. pris på dette?

Les mer

Kostnad for samboerkontrakt og testamente

Publisert: 10.12.2018

Jeg lurer på hvor mye det koster for å skrive en samboerkontrakt og et testamente?

Les mer

Samboerkontrakt som tar hensyn til betalte utgifter

Publisert: 10.12.2018
Emneord: ,

Jeg er samboer. Vi har bodd sammen 9 år og har ett felles barn på 7 år. Samboer eier hus som han kjøpte 20 år tilbake. Han betaler husutgifter, forsikring og jeg betaler for mat, klær osv. Hvilken kontrakt kan vi underskrive slik at mine rettigheter fra den dato jeg flyttet inn og vi begynte å bo sammen er beskyttet og jeg har også krav på en del av huset? Jeg har ett barn til på 12 år fra tidligere ekteskap (eksmannen er død og vi arvet ingenting).

Les mer

Hva bør være med i samboerkontrakt?

Publisert: 16.11.2018

Jeg eier et større hus og flere tomter der jeg bor. Jeg har fått kjæresten til å flytte inn og vi deler på felles utgifter som strøm, Internett og kommunale avgifter. Hva bør jeg få henne til å skrive under på så jeg ikke må gi fra meg hus og eiendeler? Vi tenker på å få barn og bli gift i fremtiden.

Les mer

Samboerpar og felles bankkonto

Publisert: 30.08.2018

Jeg forstår det slik at i banken kan ikke to være juridiske eiere av en konto. En kan eie og en ha disposisjonsrett.

Det jeg da lurer på: Hvis et samboerpar har opprettet felles konto. Hvis den ene skulle gå bort. Er det gyldig hvis det står i samboerkontrakt at en "eier" kontoen i sammen, men at banken kun kan ha en juridisk eier? Eller må en ha testamente på kontoen?

Les mer

Trenger man advokat for å signere samboerkontrakt?

Publisert: 13.08.2018

Jeg har kjøpt meg inn i samboers bolig og vi har skrevet en samboerkontrakt hvor det er tydelig beskrevet hvordan dette er gjort. I tillegg har vi beskrevet eiendeler, forsikring etc. For at denne skal være gyldig, bør da den signeres foran en advokat og oppbevares hos en advokat?

Les mer

Ønsker avtale om lån med samboer

Publisert: 02.07.2018

Jeg lurer på om jeg har tatt opp forbrukslån til samboeren min. Og det var ganske stor sum. Jeg tatt opp dette lånte for å den betale gamle gjelden hans og for å ordne økonomien hver måned. Han har masse lønnstrekk og han er alltid minus. Han er enig om vi skal skrive juridisk om avtale at jeg tatt opp gjeld til ham og snart han kan ta opp gjeld selv så da overfor vi gjeld til ham. Er det mulig å skrive avtale for den? Hva dere trenger da? Han skal bare med å gjøre avtale.

Les mer

Ønsker å skrive samboeravtale

Publisert: 29.05.2018

Har lyst å skrive samboerkontrakt med samboeren min. Kan vi ha en avtale og hvor mye kost den?

Les mer

Sikre datters forskudd på arv

Publisert: 22.05.2018

Min datter kjøper bolig sammen med sin samboer. Hun får 750 000 i forskudd på arv eller gave fra meg i denne forbindelse. Hun er enebarn. Ved et evt. samlivsbrudd kan arven/gaven gå inn i felles bo og hennes samboer kan da få deler av dette. Hvordan kan det sikres at hun får dette beløpet igjen ved et evt. salg ? Jeg kjenner ikke nøyaktig til hvordan de har innrettet seg, men har oppfattet det slik at de begge betaler en halvpart hver av boliglånet.

Les mer

Arv som samboere

Publisert: 30.04.2018

Vi er samboere med barn på hver vår kant. Kan vi arve hverandre, hvor mye må livsarvingene ha? Kan vi sitte i uskifta bo viss våre barn skriver under på dette? Alle våre barn er voksne.

Les mer
1 2 3 8