Samboeravtale

Samboer vil ikke tinglyse eierandel i bolig

Publisert: 16.04.2019

For 3 år siden kjøpte samboeren min en enebolig som vi sammen renoverte. Jeg skulle kjøpe meg inn i huset etter endt studie. Når jeg var ferdig studert et år senere og begynte i fast jobb, "overtok" jeg 50 % av lånet, men samboer ønsker ikke å tinglyse fordi han mener det er en unødvendig kostnad. Vi har begge bodd her like lenge og bidratt økonomisk til renovering mm. Jeg har lest meg frem til at en samboerkontrakt ikke gir meg rettigheter mtp bolig. Vi har nå et barn sammen.

Les mer

Ønsker at samboer kan bli boende i huset ved den andre samboers død

Publisert: 16.04.2019

Vi er samboere, hun har to barn fra før og han har ett, det er ingen felles barn. Sammen eier vi et hus, med hver vår tinglyste halvpart. Det eneste vi ønsker er at gjenlevende ektefelle skal kunne fortsette å bo i huset så lenge hen lever og/eller ønsker å bo der uten å arve avdøde. Vi praktiserer særeie, slik at barn arver sin egen forelder etter siste ektefelles død. Vi gifter oss kun dersom dette er tvingende nødvendig for å kunne gjennomføre det tenkte arveoppgjøret. Er det gjennomførbart?

Les mer

Har svigermors nye samboer arverett?

Publisert: 04.04.2019

Svigermor eier alt, fått seg kjæreste, vi trodde de var samboere, de sier han ha c/o adresse hos henne for at de skal spare penger, de er ca 70 år. Han betaler 4000 for å bo hos henne i mnd. Er man samboere da?

Sjøl sier de at de ikke er samboere, men at han er leieboer. Har ikke leiekontrakt. Hva med arv? De skal skrive samboerkontrakt, er det noe selvfølge at han kan arve henne hvis de har bodd så å så lenge sammen? Hun sier han ikke skal ha noe etter henne, bør hun skrive testament?

Les mer

Pris på samboeravtale

Publisert: 07.01.2019
Emneord: ,

Ønsker å lage en samboeravtale med hensyn til arv til samboer og felles barn. Har dere en ca. pris på dette?

Les mer

Kostnad for samboerkontrakt og testamente

Publisert: 10.12.2018

Jeg lurer på hvor mye det koster for å skrive en samboerkontrakt og et testamente?

Les mer

Samboerkontrakt som tar hensyn til betalte utgifter

Publisert: 10.12.2018
Emneord: ,

Jeg er samboer. Vi har bodd sammen 9 år og har ett felles barn på 7 år. Samboer eier hus som han kjøpte 20 år tilbake. Han betaler husutgifter, forsikring og jeg betaler for mat, klær osv. Hvilken kontrakt kan vi underskrive slik at mine rettigheter fra den dato jeg flyttet inn og vi begynte å bo sammen er beskyttet og jeg har også krav på en del av huset? Jeg har ett barn til på 12 år fra tidligere ekteskap (eksmannen er død og vi arvet ingenting).

Les mer

Hva bør være med i samboerkontrakt?

Publisert: 16.11.2018

Jeg eier et større hus og flere tomter der jeg bor. Jeg har fått kjæresten til å flytte inn og vi deler på felles utgifter som strøm, Internett og kommunale avgifter. Hva bør jeg få henne til å skrive under på så jeg ikke må gi fra meg hus og eiendeler? Vi tenker på å få barn og bli gift i fremtiden.

Les mer

Samboerpar og felles bankkonto

Publisert: 30.08.2018

Jeg forstår det slik at i banken kan ikke to være juridiske eiere av en konto. En kan eie og en ha disposisjonsrett.

Det jeg da lurer på: Hvis et samboerpar har opprettet felles konto. Hvis den ene skulle gå bort. Er det gyldig hvis det står i samboerkontrakt at en "eier" kontoen i sammen, men at banken kun kan ha en juridisk eier? Eller må en ha testamente på kontoen?

Les mer

Trenger man advokat for å signere samboerkontrakt?

Publisert: 13.08.2018

Jeg har kjøpt meg inn i samboers bolig og vi har skrevet en samboerkontrakt hvor det er tydelig beskrevet hvordan dette er gjort. I tillegg har vi beskrevet eiendeler, forsikring etc. For at denne skal være gyldig, bør da den signeres foran en advokat og oppbevares hos en advokat?

Les mer

Ønsker avtale om lån med samboer

Publisert: 02.07.2018

Jeg lurer på om jeg har tatt opp forbrukslån til samboeren min. Og det var ganske stor sum. Jeg tatt opp dette lånte for å den betale gamle gjelden hans og for å ordne økonomien hver måned. Han har masse lønnstrekk og han er alltid minus. Han er enig om vi skal skrive juridisk om avtale at jeg tatt opp gjeld til ham og snart han kan ta opp gjeld selv så da overfor vi gjeld til ham. Er det mulig å skrive avtale for den? Hva dere trenger da? Han skal bare med å gjøre avtale.

Les mer
1 2 3 8