Samboeravtale

Konsekvenser av å ikke ha samboeravtale

Publisert: 31.03.2020

Spørsmål angående samboeravtale. Jeg eier en bolig, og har samboer uten økonomisk tilknytning til min eiendom. Samboer betaler inn et satt beløp pr. mnd. til min konto for å dekke 50 % av faste utgifter som strøm etc. og bor ellers kostnadsfritt i min bolig. Vi er ikke gift, og har ikke barn. Ved et eventuelt samlivsbrudd, kan det få økonomiske konsekvenser for meg om vi ikke har skrevet en samboeravtale? Har min samboer krav på tilbakebetaling av "husleie" eller andre krav på min eiendom?

Les mer

Arv etter samboer uten felles barn

Publisert: 18.02.2020

Vi er samboere på 10. året. Ikke felles barn. Han har 3. Min samboer eier boligen. Hva skjer om han dør ? Alt av innbo? Mine ting som jeg hadde med inn i forholdet? Vi har skrevet samboeravtale, men er dette nok? Eller må vi ha testamente på innboet?

Les mer

Uskiftet bo for samboere

Publisert: 04.02.2020

Vi er et samboerpar med særkullsbarn som ønsker å skrive avtale om at vi kan sitte i uskiftet bo. Jeg er usikker på hvordan dette skal formuleres. Finnes det standardkontrakter? Jeg har funnet et skjema, GA-5531B, men for meg ser dette ut som er noe som først skal brukes hvis en part dør. Vi har samboerkontrakt som sier at vi eier bolig 50/50. Denne er ikke tinglyst.

Les mer

Samboeravtale om ekstra innskudd i bolig

Publisert: 04.02.2020

Jeg har arvet penger av min far og skal nå betale ned på huset som samboer og jeg har kjøpt sammen. Vi har et felles barn. Hvordan kan vi sette opp en avtale mellom oss som sier at dersom det blir slutt, får jeg tilbake pengene jeg har lagt i huslånet? Må vi få det tinglyst eller holder det å skrive en avtale oss i mellom?

Les mer

Rettigheter uten samboeravtale

Publisert: 03.02.2020

Samlivsbrudd etter 13 år. Ingen samboeravtale. Kommer ingen vei med å snakke med samboer og noe som helst, som unngår all dialog. Har felles bolig i OBOS, boligen er kjøpt på min ansiennitet. Vi deler også på lån. Jeg vet ikke hva jeg har krav på når jeg går ut, han vil jeg skal gå uten noe, kun eiendeler som klær osv.

Les mer

Samboerskap og rettigheter til gård

Publisert: 14.10.2019

Min samboer (m/ felles barn) har kjøpt sine foreldres gård, og eier denne. Hun betaler lånet på gården+strøm. Næringsinntektene fra gården tilfaller min samboer, selv om jeg har hatt største arbeidsmengde. Jeg har alt av utgifter på biler, TV, data, mob.tlf etc til barna, samt største utgifter til ferier etc. I tillegg betaler jeg alt av renter/avdrag på et felles lån vi har fra tidligere. Hvilke rettigheter har jeg ved et evt brudd? Hun får jo betalt ned gården. Jeg eier ikke noe av verdi.

Les mer

Tinglysing når samboer kjøper seg inn i bolig

Publisert: 06.08.2019

Jeg har blitt samboer og det er meningen at jeg skal kjøpe meg inn i hennes bolig med 50 % da jeg har solgt min bolig. Hennes bolig har en verdi på ca 2,7 mill. Hun har et lån på 560 000,- og jeg har egenkapital på 1,9 mill. Kan vi skrive samboerkontrakt der det står at jeg eier 50 % av boligen, eller må det tinglyses og betale 2,5 % dokumentavgift?

Les mer

Kjøpe seg inn i samboers leilighet

Publisert: 03.06.2019

Kjæresten min eier en leilighet som jeg kan kjøpe meg inn i. Beløpet mitt er ca 100 000. Etterhvert vil jeg forsøke å kjøpe meg inn mer. Bør jeg betale han husleie? Hvordan bør jeg/vi gjøre dette? Tinglyse dokumentet?

Felles utgiftskonto, vi har ulike banker. Hvordan skal jeg gå frem for å sikre meg at ved eventuelt samlivsbrudd så får jeg også økonomisk kompensasjon for de 100 000 kr jeg kjøpte meg inn med. Vi har barn fra tidligere ekteskap, men ingen felles.

Les mer

Sikre verdiene i arveforskudd

Publisert: 09.05.2019

Vår datter og hennes samboer skal kjøpe en leilighet vi eier. De skal få kjøpe den for 300 000 under takst som skal være vår datters forskudd på arv. De skal dele lånet og de 300 000 kronene blir regnet som egenandel slik at de får lånet. Hvordan kan vi sikre oss at vår datter får sin arv om det skulle skjære seg mellom henne og samboeren?

Les mer

Forslag til fordeling i samboerkontrakt

Publisert: 06.05.2019

Jeg betaler for meg og vel så det hos min samboer. Vi har pusset opp og har delt 50/50 på det. Jeg har bodd her i 2.5 år og betalt for meg og tok opp tema samboerkontrakt, og det likte ikke hun. Jeg spurte om vi kunne skrive avtale hvor da vi kan dele evt overskudd på verdiøkningen på boligen fra jeg flyttet inn til den dato det evt skjærer seg. Jeg får selv ikke kjøpt meg inn for øyeblikket. Jeg sa hun evt kunne få 60 % av evt overskudd. Er dette reelt av meg, evt hvordan lagt det opp i en kontrakt?

Les mer