Særeie

Hvilke krav har eksmann?

Publisert: 11.05.2020

Jeg er separert, og kan søke om skilsmisse om en måned. Jeg har muligheten til å kjøpe meg en bolig, og lurer på om min eksmann kan ha noe krav på et eller annet om jeg kjøper meg bolig før vi er skilt. Vi har aldri eid noe felles, og det er kun jeg som har hatt lønnet arbeid og stått for alle utgifter.

Les mer

Ektepakt for eierforhold av leilighet

Publisert: 09.03.2020

Jeg er nygift og har nettopp solgt min leiligheten for å kjøpe noe større sammen. Han har ikke egenkapital og lavere lønn enn meg, så vi ønsker nå å lage en kontrakt som ivaretar oss begge når vi kjøper leilighet sammen. Feks. at eierforholdet er 70/30 og at egenkapitalen min forblir min ved evt. deling i fremtiden. Hvordan gå frem?

Les mer

Særeie etter avbrutt separasjon

Publisert: 03.03.2020

Jeg og min kone ble separert 01.12.2019. Vi tok e-takst av huset og delte sum-gjeld på 2, og jeg tok opp mer lån på huset for å betale ut henne på dette. Jeg tinglyste deretter 100 % av huset på meg. 01.09.2020 avbrøt vi separasjonen og jeg lurer på om det er lurt å skrive særeie på huset nå? Vi har ikke diskutert det, men det vil være urimelig om jeg må ta opp enda et lån for å betale henne ut for andre gang om ekteskapet skulle ryke igjen? Takknemlig for svar på hva jeg bør gjøre her.

Les mer

Arv etter mann med særeie

Publisert: 25.02.2020

Vi er gift og har særkullsbarn. Vi kjøpte bolig før vi giftet oss, men boligen står tinglyst på han og han står alene på lånet. Jeg betaler løpende utgifter. Han har lån på 1/3 av boligens verdi. Han har formue i bolig og andel/aksjer i eiendomsfirma han har fått overført fra sin far. Om han skulle falle i fra vil jeg da arve 1/4 av hele hans formue også det som faren har overført til han før vi gifta oss? Eller kan faren ha opprettet et klausul mot dette?

Les mer

Arv og særeie

Publisert: 25.02.2020
Emneord: , ,

Min bror døde for kort tid siden, han var vært gift med en utenlandsk kvinne, men de har aldri hatt et ekteskapelig forhold. De har aldri hatt felles økonomi og han har betalt alle regninger på hus og hjem som han for øvrig kjøpte lenge før de ble gift. Jeg vet at han for ett års tid siden ønsket å ta ut skilsmisse, de har ingen barn. Må et særeie være tinglyst? Eller vil hun nå automatisk arve han?

Les mer

Særeie på arvet fritidseiendom

Publisert: 18.02.2020
Emneord: ,

Jeg har arvet 2 fritidseiendommer fra mine foreldre, ett hus og en fjellhytte. Jeg er gift, men ønsker å ha særeie på disse eiendommene. På skjøtene er jeg oppgitt som eneeier. Betyr det at jeg automatisk har særeie, eller må jeg gjøre andre tiltak for at arven min ikke skal måtte deles ved en eventuell skilsmisse?

Les mer

Fordeling av gjeld ved skilsmisse

Publisert: 11.02.2020

Ved skilsmisse og oppgjør av gjeld - man har ofte forbrukslån og kredittkortgjeld, er det den lånet og kredittkortet står på som skal betale alt alene, eller skal gjelden deles mellom begge parter?

Les mer

Endre på særeie

Publisert: 07.02.2020
Emneord: ,

Min samboer og jeg har tatt over familieplassen hans og svigermor har krevd at han skal ha særeie. Dette er tinglyst. Nå er svigermor gått bort og vi lurer på om det går å omgjøre denne særeien? Dette i forhold til arv, hvis han går bort. Vi har to barn sammen.

Les mer

Sikre at forskudd på arv blir særeie

Publisert: 04.02.2020

Vi har valgt å gi våre to voksne barn forskudd på arv. De ønsker å dokumentere dette som særeie. Holder det om vi skriver et "gavebrev" til barna hvor vi alle signerer?

Les mer

Ektepakt med særeie

Publisert: 03.02.2020

Jeg ønsker en avtale mellom meg og min ektefelle. Vi er bosatt i to forskjellige land, men jeg har finansiert bolig i begge land. Han bor i bolig i Serbia, og jeg vil ha avtale på at det er jeg som eier begge boliger + bil. Han har ikke inntekt og betaler ikke på lån. Jeg vil ha en avtale på norsk som jeg ønsker å oversette til serbisk og vi begge signerer med vitner. Jeg ønsker å gardere meg for ikke å bli satt i en vanskelig situasjon ved eventuelt samlivsbrudd.

Les mer
1 2 3 6