Reklamere boligkjøp

Endringer på leilighet er ulovlig utført

Publisert: 06.03.2019

Jeg kjøpte en leilighet for en måned siden, skal overta om ca to uker. Jeg har i mellomtiden oppdaget at det er gjort store endringer på leiligheten som mangler godkjenning. Heving av tak, bygget en potensielt ulovlig stor terrasse. Det å rette disse vil være svært krevende, i tillegg forringe verdien betydelig. Har jeg en sak mot selger her eller vil jeg komme i en situasjon der jeg må utbedre alt og tåle verditapet? Disse endringene var kanskje ikke utført av nåværende eier.

Les mer

Hvor lang tid tar en forsikringssak om mangler på bolig?

Publisert: 31.01.2019

Hvor lang tid kan en forsikringssak som omhandler skjulte feil og mangler ved bolig ta? Vi har fått høre at det kan ta alt fra 6 mnd til 4 år. Det syntes vi høres veldig lenge ut. Hvis det stemmer, hva er det som gjør at det kan ta så lang tid? Er det noe vi selv kan gjøre for å få fortgang i prosessen?

Les mer

Ansvar for varmekabel i nykjøpt leilighet

Publisert: 28.01.2019

Vi kjøpte en leilighet i desember. Tre dager etter at vi flyttet inn oppsto det en feil med varmkabelen i badet. Denne har blitt undersøkt av en elektriker og det er en kortslutning i varmekabelen. (Det betyr at det er en ganske kostbare reparasjon på ca. kr 15 000.) Har selgeren noe ansvar for reparasjonen? Er denne en tvistesak?

Les mer

Utbygger svarer ikke på henvendelser om mangler

Publisert: 08.01.2019

Kjøpt bolig. Mangler 1 års-befaring og vil selge, men skulle gjerne hatt utbedret mangler på boligen. Overtagelsen var i juni i 2017, og utbygger svarer ikke på henvendelser. Når han svarer er det svevende, og går rundt grøten.

Hva kan man gjøre? Hva slags rettigheter har man mot utbygger? Har ikke nok kunnskap om dette til å finne ut av det på egenhånd.

Les mer

Selge leilighet med vond lukt

Publisert: 12.12.2018

Jeg lurer på hva jeg kan risikere når jeg selger min leilighet som det lukter røyk i. Det kommer fra naboen. Og dessuten en sjenerende annen lukt som har med ventilasjonsrørene å gjøre. Altså ikke min skyld og ikke noe jeg kan rette opp i. Styret i borettslaget har forsøkt, men har gitt opp. Regner med om jeg sier det som det er får jeg ikke solgt. Kan jeg bli stående ansvarlig for noe som ikke er min skyld?

Les mer

Mulige skader på bad i sameie

Publisert: 13.11.2018

Jeg kjøpte leilighet i nybygg i 2013/2014. Nå i 2018 har flere beboere i sameiet meldt feil på sine bad. Dette er rustflekker i metall på baksiden av flisene. Dette er ferdigproduserte moduler som bygges, og deretter installeres i hver leilighet. Det kan dermed antas at modulene er like i alle leilighetene. Vi som ikke har synlige flekker har fått avslag på våre feilmeldinger fra utbygger. Min bekymring er at det om noen år vil komme til syne feil også på mitt bad.

Les mer

Kjøpt leilighet med feil på varmepumpe og jordfeil

Publisert: 12.10.2018

Har kjøpt leilighet, og en uke etter overtagelse slo jordfeil ut flere ganger på kort tid. Fikk elektriker på plass for å feilsøke, uten at feil ble funnet. Fant etterhvert selv ut at det var varmepumpen som utløste det. Fikk en reparatør på plass, og har nå fått vite at jeg må enten kjøpe ny varmepumpe eller reparere for nesten samme sum. Spurte selger om jordfeil, og fikk vite at vedkommende ikke hadde hatt problem med jordfeil. Er det verdt å klage? Er det en "god" sak? Har ikke boligkjøperforsikring.

Les mer

Får ikke dokumentasjon på elektrisk arbeid

Publisert: 09.10.2018

Varmekablene i leiligheten vi kjøpte for 1,5 år siden har sluttet å virke. Selger har opplyst at el-anlegget er utført som en vennetjeneste og oppgitt elektrikerfirma under firmanavn. Det står ikke skrevet at el-arbeidet er utført av ufaglærte.Vi har etterspurt dokumentasjon på arbeidet da det selv ved vennetjeneste skal legges ved dokumentasjon. I følge selger er det fagkyndig elektriker som har utført arbeidet,men selger mener det ikke foreligger krav til dokumentasjon for dette arbeidet. Stemmer det?

Les mer

Bad i bolig ikke klart til overtakelse

Publisert: 03.10.2018

Har kjøpt by bruktbolig hvor badet var under renovering grunnet fuktskade. 1 uke før overtakelse fikk jeg beskjed om at det var i rute, men tre dager før overtakelse fikk jeg ny beskjed om at badet ikke var klart til overtakelsesdato. Hva har jeg krav på av erstatning? I kontrakten står det at jeg kan kreve erstatning/prisavslag ifølge avhendingsloven kapittel 4. Hva kan jeg kreve her? Jeg har ikke fått noen ny dato for overtakelse. Boligen er allerede betalt.

Les mer

Mangler dokumentasjon på oppusset toalett

Publisert: 13.09.2018

Har nylig kjøpt et hus. Der er et nyoppusset toalettrom fra 2016, men selger har ingen dokumentasjon på arbeidet som er gjort, og jeg er usikker på om det er gjort av fagfolk, og om arbeidet som er utført er gjort etter forskriftene. Megler sier han ikke kan hjelpe meg videre i saken. Selgerne ønsker ikke å ha mer kontakt med meg, og seier de har kastet dokumenter fra arbeidet. Hva skal jeg gjøre? Hvem bør jeg kontakte?

Les mer
1 2 3 5