Reklamere boligkjøp

Vannlekkasje på 3 år gammelt bad

Publisert: 21.08.2019

Vi har kjøpt en "ny bolig", den er i dag 3 år gammel, den har vært eid av en person før vi kjøpte huset for ett år siden. I sommer oppdaget vi at det var vannlekkasje på ett bad og har hatt takstmann inne. Det viser seg at bad ikke er oppført etter de krav som settes til bad i dag. Så lekker vann inn ved dusjing inn bak baderomsplatene i dusjområdet. Entreprenør fraskriver seg alt ansvar og sier det er tidligere eier som er ansvarlig. Kan de gjøre dette?

Les mer

Utsatt innflytting i nybygg

Publisert: 14.08.2019

Jeg og min samboer har kjøpt en leilighet med lovet innflytting ila. andre kvartal 2019. Innflytting har blitt utsatt og utsatt grunnet forsinkelser hele tiden, nå er vi i midten av august og grunnmur er fremdeles ikke satt opp. Siste beskjed vi fikk var midten av mot slutten av november. Hvilke krav har vi mulighet å sette mot utbygger? Har vi krav på noe som helst eller må man bare finne seg i at det er sånn? Litt fortvilet over situasjonen.

Les mer

Leieboer ikke sagt opp før overtakelse av bolig

Publisert: 11.06.2019

Vi har kjøpt en bolig, men enda ikke overtatt den. Boligen er leid ut, men kontraktene med leieboerne skulle være avsluttet før vår overtakelse. 3 uker før overtakelse får vi beskjed om at selger ikke har gjort dette. Leiekontrakten har 3 måneders oppsigelse. Det er ikke skrevet noe om at leieboere følger med i salgsoppgave.

Hva gjør vi? Kan vi tilbakeholde kjøpssum? Kan vi kreve dagsbøter? Eller er vi tvunget til å overta med leieboere? Vi skal selv bo i boligen, så dette vil skape problemer.

Les mer

Feilmonterte lamper i ny leilighet

Publisert: 04.06.2019

Vi har kjøpt en ny leilighet på kontrakt og bemerket en feil til takstmannen ved overtagelse. Et tilvalg på en lampe som hang på feil sted og som skulle ha vært integrert i vegg. Takstmann sa det ikke var feil. Etter overtagelse, har de vært inne i leiligheten når vi ikke var der, uten å gi beskjed, integrert lampene, men på det stedet vi sa var feil. Resultatet er nå et hull i veggen. Dyrere å fikse nå, enn det som var gjort i utgangspunktet. Har de rett til dette? De nekter å utbedre.

Les mer

Mangler ved hus kjøpt for to år siden

Publisert: 03.05.2019

Kjøpte hus for 2 år siden. Har prøvd å få hjelp av forsikringsselskapet vårt, men opplever utsettelser og å ikke bli tatt seriøst.

Da huset ble kjøpt sto det i prospektet at det var parkering på egen tomt. Dette var ikke tilfellet. Vi måtte ta opp nytt lån på 200 000 kr for å fikse skikkelig parkering. Det sto også i prospektet at det var ny kledning i 2016, dette er heller ikke riktig. Det selger har gjort er å legge ny kledning rett på etanittplater fra byggeår.

Les mer

Klage på hus bygget i 2009

Publisert: 29.04.2019

Vårt hus ble oppført av utbygger i 2008/2009. Vi flyttet inn i mai 2009. Vår veranda faller nå sammen og vår nye snekker finner ut at forskrifter til isolasjon og grunnarbeid overhodet ikke er oppfylt. I verste fall kunne deler av veggen ha bitt revet med. Tiårsfristen for overtagelse er utløpt. Er et noe vi kan gjøres i forhold til kommune og utbygger?

Les mer

Endringer på leilighet er ulovlig utført

Publisert: 06.03.2019

Jeg kjøpte en leilighet for en måned siden, skal overta om ca to uker. Jeg har i mellomtiden oppdaget at det er gjort store endringer på leiligheten som mangler godkjenning. Heving av tak, bygget en potensielt ulovlig stor terrasse. Det å rette disse vil være svært krevende, i tillegg forringe verdien betydelig. Har jeg en sak mot selger her eller vil jeg komme i en situasjon der jeg må utbedre alt og tåle verditapet? Disse endringene var kanskje ikke utført av nåværende eier.

Les mer

Hvor lang tid tar en forsikringssak om mangler på bolig?

Publisert: 31.01.2019

Hvor lang tid kan en forsikringssak som omhandler skjulte feil og mangler ved bolig ta? Vi har fått høre at det kan ta alt fra 6 mnd til 4 år. Det syntes vi høres veldig lenge ut. Hvis det stemmer, hva er det som gjør at det kan ta så lang tid? Er det noe vi selv kan gjøre for å få fortgang i prosessen?

Les mer

Ansvar for varmekabel i nykjøpt leilighet

Publisert: 28.01.2019

Vi kjøpte en leilighet i desember. Tre dager etter at vi flyttet inn oppsto det en feil med varmkabelen i badet. Denne har blitt undersøkt av en elektriker og det er en kortslutning i varmekabelen. (Det betyr at det er en ganske kostbare reparasjon på ca. kr 15 000.) Har selgeren noe ansvar for reparasjonen? Er denne en tvistesak?

Les mer

Utbygger svarer ikke på henvendelser om mangler

Publisert: 08.01.2019

Kjøpt bolig. Mangler 1 års-befaring og vil selge, men skulle gjerne hatt utbedret mangler på boligen. Overtagelsen var i juni i 2017, og utbygger svarer ikke på henvendelser. Når han svarer er det svevende, og går rundt grøten.

Hva kan man gjøre? Hva slags rettigheter har man mot utbygger? Har ikke nok kunnskap om dette til å finne ut av det på egenhånd.

Les mer
1 2 3 6