Reklamere boligkjøp

Oppdaget skade etter ettårsbefaring

Publisert: 04.03.2020

Vi har kjøpt ny bolig og hatt 1 års befaring. Har nå noen dager etter oppdaget en sprekk i flis hvor dusjarmaturet er montert og reklamert på dette og fikk følgende svar: «Vi kan ikke se at dette er blitt nevnt i protokoll fra ferdigbefaring eller overlevering. Ved overtagelse skal alle overflater inspiseres og det skal noteres ned hvis det er avvik. Overflateskader oppdaget etter overtagelse vil ikke anses som reklamasjon.» Betyr dette at vi ikke kan reklamere på slike ting?

Les mer

Kjøpt bolig med lekkasje på badet

Publisert: 31.01.2020

Jeg har kjøpt en bolig, der jeg har fått vannlekkasje grunnet et bad som ikke er fagmessig utført. Nå ønsker jeg å heve kjøpet, er det mulig? Jeg utførte handelen "privat" mellom meg og tidligere eier, vi hadde kun en megler til å ordne kontrakt og oppgjør.

Les mer

Kjøpt leilighet som er for lytt

Publisert: 31.01.2020

Har kjøpt en leilighet i et borettslag. Det viste seg at leiligheten er veldig lytt. Vi kan høre «ALT» (hver eneste skritt, samtaler og TV på en vanlig volum). Vi har ikke blitt informert av selgeren at det er så lytt. Selgeren mente at det er «rolig og stille», men dette stemmer ikke. I salgsoppgave står det at bygg «er ikke lydisolert og at den er ikke i forhold til dagens forskrifter». Likevel hvordan kunne vi vite at det er så lytt siden selgeren sa ingenting. Kan vi klage om avslag på pris?

Les mer

Hytte kjøpt for utleie kan ikke leies ut

Publisert: 23.01.2020

Vi har kjøpt ganske stor hytte i 2018 og hadde plan å leie den ut. På prospekt sto at det kan leies ut. Etter kjøp, fikk alle dokumenter, som vi har lest etter stund, og fant ut at det er ikke lov å leie den ut. Det var ikke mening å bruke selv, og det er veldig vanskelig å betale lån. Er det mulig å gjøre noe?

Les mer

Fritidseiendom er solgt som fast bolig

Publisert: 20.01.2020

Kjøpte hus oppført som frittliggende enebolig på boligeiendom. Oppdaget etter to år at kommunen har boligen registrert som fritidseiendom uten borett. Noe som vil si at vi uten å være klar over det har betalt kommunale avgifter ut fra prisene til fritidseiendom. Kommunen sier det var vårt ansvar å melde fra om at boligen ikke skulle være oppført som fritidseiendom, noe vi ikke var klar over, siden vi ikke kjøpte noen fritidseiendom. Hvem sitt ansvar er det egentlig?

Les mer

Kjøper har funnet skjeggkre i leilighet

Publisert: 20.12.2019

Kjøper av leilighet har bodd der i 8 mnd og vi får mail ang skjeggkre som har blitt funnet. Truer med rettssak. Leiligheten var ny i 2016 og vi bodde der i 3 år uten å se en eneste skjeggkre. Har han en god sak?

Les mer

Reklamere på boligkjøp

Publisert: 09.12.2019

Vi kjøpte hus 01.08.19 .Fra den tiden til nå fant vi mange feil på huset - fukt i kjelleren og våt isolasjon, klær i veggen istedenfor isolasjon. Fjernet vinduer uten noe dokumentasjon. El-installasjon i huset er brannfarlig pga det var gjort som tjenester fra venn, ikke firma.Mangler vegg mellom bad og soverom i kjeller - det var bare badeplater. Begravet hund i hagen etter vi har kjøpte huset. Har vi rett å få prisreduksjon og hvordan må man gjøre det. Vi har boligskjøpforsikring.

Les mer

Vannskader i bolig

Publisert: 16.09.2019

Nylig kjøpt et hus overtagelse 1 aug. Fikk vann ned i stuen gjennom taket. Ser noe fuktighetskader på list i stuen og oppe på loftet. Selger nevnte ingenting om det i selverklæringen og sier nå at de ikke visste noe om det. Ser på loftet at det er fuktighetssirkler etter bøtter som har stått på loftet for å ta imot regnvann. Hvordan får jeg gjennomslag? Selger har tegnet eierskifte forsikring.

Les mer

Huseier har gitt mangelfulle opplysninger

Publisert: 16.09.2019

Jeg har kjøpt et hus med overtagelse 1.oktober. I ettertid har det kommet opp opplysninger som at selger har fått pålegg fra kommunen om å koble seg på offentlig avløp innen 2020, noe som ikke er blitt opplyst i prospektet! Samt at selger har søkt om tilbygg med garasje og bod og fått godkjent, men bygd en god del mer enn hva som er godkjent. Er dette noe jeg kan komme noe vei med, evt be om reduksjon i pris for å unngå en sak (har tegnet boligkjøperforsikring)?

Les mer

Vannlekkasje på 3 år gammelt bad

Publisert: 21.08.2019

Vi har kjøpt en "ny bolig", den er i dag 3 år gammel, den har vært eid av en person før vi kjøpte huset for ett år siden. I sommer oppdaget vi at det var vannlekkasje på ett bad og har hatt takstmann inne. Det viser seg at bad ikke er oppført etter de krav som settes til bad i dag. Så lekker vann inn ved dusjing inn bak baderomsplatene i dusjområdet. Entreprenør fraskriver seg alt ansvar og sier det er tidligere eier som er ansvarlig. Kan de gjøre dette?

Les mer
1 2 3 5