Reklamere boligkjøp

Mulige skader på bad i sameie

Publisert: 13.11.2018

Jeg kjøpte leilighet i nybygg i 2013/2014. Nå i 2018 har flere beboere i sameiet meldt feil på sine bad. Dette er rustflekker i metall på baksiden av flisene. Dette er ferdigproduserte moduler som bygges, og deretter installeres i hver leilighet. Det kan dermed antas at modulene er like i alle leilighetene. Vi som ikke har synlige flekker har fått avslag på våre feilmeldinger fra utbygger. Min bekymring er at det om noen år vil komme til syne feil også på mitt bad.

Les mer

Kjøpt leilighet med feil på varmepumpe og jordfeil

Publisert: 12.10.2018

Har kjøpt leilighet, og en uke etter overtagelse slo jordfeil ut flere ganger på kort tid. Fikk elektriker på plass for å feilsøke, uten at feil ble funnet. Fant etterhvert selv ut at det var varmepumpen som utløste det. Fikk en reparatør på plass, og har nå fått vite at jeg må enten kjøpe ny varmepumpe eller reparere for nesten samme sum. Spurte selger om jordfeil, og fikk vite at vedkommende ikke hadde hatt problem med jordfeil. Er det verdt å klage? Er det en "god" sak? Har ikke boligkjøperforsikring.

Les mer

Får ikke dokumentasjon på elektrisk arbeid

Publisert: 09.10.2018

Varmekablene i leiligheten vi kjøpte for 1,5 år siden har sluttet å virke. Selger har opplyst at el-anlegget er utført som en vennetjeneste og oppgitt elektrikerfirma under firmanavn. Det står ikke skrevet at el-arbeidet er utført av ufaglærte.Vi har etterspurt dokumentasjon på arbeidet da det selv ved vennetjeneste skal legges ved dokumentasjon. I følge selger er det fagkyndig elektriker som har utført arbeidet,men selger mener det ikke foreligger krav til dokumentasjon for dette arbeidet. Stemmer det?

Les mer

Bad i bolig ikke klart til overtakelse

Publisert: 03.10.2018

Har kjøpt by bruktbolig hvor badet var under renovering grunnet fuktskade. 1 uke før overtakelse fikk jeg beskjed om at det var i rute, men tre dager før overtakelse fikk jeg ny beskjed om at badet ikke var klart til overtakelsesdato. Hva har jeg krav på av erstatning? I kontrakten står det at jeg kan kreve erstatning/prisavslag ifølge avhendingsloven kapittel 4. Hva kan jeg kreve her? Jeg har ikke fått noen ny dato for overtakelse. Boligen er allerede betalt.

Les mer

Mangler dokumentasjon på oppusset toalett

Publisert: 13.09.2018

Har nylig kjøpt et hus. Der er et nyoppusset toalettrom fra 2016, men selger har ingen dokumentasjon på arbeidet som er gjort, og jeg er usikker på om det er gjort av fagfolk, og om arbeidet som er utført er gjort etter forskriftene. Megler sier han ikke kan hjelpe meg videre i saken. Selgerne ønsker ikke å ha mer kontakt med meg, og seier de har kastet dokumenter fra arbeidet. Hva skal jeg gjøre? Hvem bør jeg kontakte?

Les mer

Vannskade ved overtakelse av bolig

Publisert: 06.09.2018

Ville det være en aktuell klagesak dersom takstmann i boligsalgsrapporten har beskrevet noe fukt i kjelleren, men det viser seg å være brudd på hovedvannledningen? Det er ikke gitt noe opplysninger før jeg fant ut av dette da jeg overtok huset. Selger døde rett før jeg kjøpte, så det var barna som solgte.

Les mer

Erstatning for vannskade i leilighet

Publisert: 03.09.2018

Har kjøpt en leilighet av utbygger og overtok i sommer. Planen endret seg, så skulle selge leiligheten. Rett før salget skulle begynne, ringte utbygger meg og varslet om vannskade etter en rørleggerfeil. Utbygger varslet om at de skulle stå for kostnadene og reparere parketten som var ødelagt, ca 60 % av leiligheten. Jeg ble da varslet 30.07, og siden jeg hadde bestilt annet gulv enn standard, var det ikke klart før 31.08. Har jeg krav på noe etter økonomisk tap, type renter, felles utgifter. osv.

Les mer

Utbedring av boder med fukt

Publisert: 03.09.2018

Nybygg med tomannsboliger ble bygget med frittstående boder okt. 2015. Det ble så i desember samme året klaget på fuktproblemer i bodene. Utbygger har i ettertid prøvd forskjellige løsninger, men ingen har hjulpet. Sameiet hyret inn takstmann som sa at drenering er for dårlig. Rapport ble videresendt til utbygger der løsningsforslaget er å sette inn drenering. Dette er et større prosjekt, så utbygger ønsker å prøve noe annet først. Foreldelsesfristen nærmer seg. Hvordan skal vi gå frem?

Les mer

Feil i salgsoppgave om utleieanneks

Publisert: 21.08.2018

En salgsoppgave tilsa at vi hadde utleiemuligheter for et anneks. Nå viser det seg at forrige eier har lagt inn vann og avløp uten godkjenning. Kommunen sier at denne ikke kan leies ut. Månedlig taper vi nå ca. 6000,-. Har allerede tapt dette siden november og vil trolig aldri få godkjent innlagt vann/avløp. Hva kan man tenke seg av erstatningskrav når et anneks går fra å være mulig utleid areal til å være bod som vi ikke behøver.

Les mer

Oppgitt feil byggeår på leilighet

Publisert: 20.08.2018

Min sønn kjøpte leilighet på 55 m2 i Bærum i vinter. I prospekt sto det at blokken er bygd i 1987, men etter at de overtok, og begynte å pusse opp, skjønte vi at den var mye eldre. Nå er naboleilighet lagt ut for salg, og der står det at blokken er bygd i -57, det stemmer nok bedre. Har de krav på noe kompensasjon pga uriktige opplysninger? Det har blitt endel ekstra kostnader pga dette, bytting av lysbryteren, stikkontakter, rørlegger osv.

Les mer
1 2 3 6