Reklamasjon

Heve kjøp av brukt barnepose

Publisert: 02.10.2019

Gjennom finn.no solgte vi en barnepose. I angivelsen av den anga vi at denne het Easygrow Nord. I annonsen var det også bilder av posen. Kjøper kom og så på barneposen og kjøpte den deretter. Etter et par dager tok kjøper kontakt og ønsket å heve kjøpet, idet kjøper mente at det ikke var den barneposen hun ønsket å kjøpe. Kjøper ønsket å kjøpe Easygrow Nord, mens posen var en Easygrow Nature. Kan kjøper heve kjøp dersom vi har angitt riktig produsent med feil modell? Hvilke rettigheter har vi?

Les mer

Klage på manglende utført arbeid etter tre år

Publisert: 01.10.2019

Vi er en liten bedrift som fikk tilbud på en rørleggerjobb, jobben er delvis gjort i 2016 og betalt i sin helhet. Tilbudet er skriftlig. Vi har dessverre benyttet lokalene arbeidet ble utført på som lager og derfor ikke oppdaget at to av punktene i tilbudet ikke er utført før i år. Vi er heller ikke fagpersoner på området. Hvilke rettigheter har man for å få arbeidet utført eller tilbakebetalt for det som mangler etter så mange år?

Les mer

Regress mot maler som sølte på bil

Publisert: 19.09.2019

Jeg er styremedlem i et borettslag. For en tid tilbake ble et stakittgjerde utenfor påbygg i 3. etasje malt av kyndig person, ifølge vaktmester som hyret han inn. Nær gjerdet var en av beboernes biler plassert. Eieren var utenbys, og tilbød seg å komme å flytte den neste dag. Maleren ønsket imidlertid å fullføre oppdraget dagen før, med prikker etter maling på avveier som følge (vind?) Bileieren bestilte time hos bilpleiefirma. Borettslaget betalte, har vi krav på regress?

Les mer

MC i mye dårligere stand enn annonsert

Publisert: 03.09.2019

Ble enig om ett kjøp av en MC som står i Bergen. Bor selv i Larvik. Reiste over til Bergen med leid henger. Ble møtt med en mye dårligere MC med slitte dekk, defekte bremser, rust på ramme og flere mangler som bensinlokk. Derfor trakk jeg meg fra handelen. Selger krever nå meg for en differanse på salgssum som vil bli krevd av meg, en 10 % krav av tap fordi jeg trakk meg. Har ikke kjøper noen rettigheter når varen er i mye dårligere stand enn det som blir opplyst?

Les mer

Misfornøyd med Mercedes

Publisert: 03.09.2019

Jeg og min kjæreste har kjøpt en Mercedes 250 E klasse i sommer. Den er kjøpt hos forhandler. Etter 3 uker røk lufttrykksensoren. Det kan skje og det ble fikset. Men vi merket også en klunkelyd fra understellet der et rør var løst. Som ble strammet på plass. Vi merket også at girkassen svettet og headsfree-en har sluttet å funke og beltestrammer har sluttet å funke. Vi kjøpte bilen for 319 000 kr og forventer at dette skal være i orden. Er dette da grunn til å få heve kjøpet?

Les mer

Feil på ny bil

Publisert: 27.08.2019

Jeg har kjøpt en bil fra forhandler som skulle være fri for feil det viser seg i ettertid at det var 3 store feil. Feil i forstilling, feil i air condition og feil i bolter (det er sikkerhetsbolt i hvert hjul). Dermed er det en bolt som kan brukes for å skifte dekk, og den fikk jeg aldri. Hvilken rett har jeg til å kreve retting eller heving av kjøp?

Les mer

Kjøpt motorsykkel med girfeil

Publisert: 23.08.2019

Har nylig kjøpt en lett motorsykkel hos ordinær forhandler. Der hvor giret plutselig stoppet og fungere, alt tyder på at dette er en konstruksjonsfeil. Nå har det gått litt over en uke og de har så vidt begynt å sjekke feilen. 1. Har jeg rett til låne-sykkel av forhandler? 2. Siden det er en stor vesentlig feil, som kan være potensielt farlig hvis det skulle gjenta seg, kan jeg heve kjøpet?

Les mer

Reklamere på kjøp av hund

Publisert: 14.08.2019

Jeg kjøpte en hund til 10 000 kr, men måtte gi han tilbake pga. aggressivitet mot barna mine. Jeg leverte hunden tilbake til eieren, men han bare ga meg 5000 kr tilbake. Eieren sa at pga. hunden måtte han flytte ut av huset sitt fordi moren hans tåler ikke hunden pga. allergi. Har jeg rett å få alle pengene tilbake og ikke bare halvparten?

Les mer

Klage på motor i brukt motorsykkel

Publisert: 24.06.2019

Min sønn solgte en motorsykkel, og kjøpskontrakten viser "solgt som den er". Han har ikke hatt problemer med den og var helt flott ved salg. Nå har kjøper fått problemer med motoren, og om han ikke får dette dekket som fabrikasjonsfeil, krever han at min sønn skal dekke alle utgifter til ny motor. Han mener at motor skal være skadefri i to år. Alle skader skal i denne tid dekkes av min sønn som selger. Dette kan vel ikke stemme? Slik garanti gjelder vel bare ved kjøp av nye kjøretøy?

Les mer

Hvem har ansvaret for ødelagt vaskemaskin som ble kjøpt brukt?

Publisert: 03.06.2019

Selger ofte ting på Finn, og denne gangen en vaskemaskin. Den fungerte helt fint i 5 år, men solgte den grunnet bytte til ny kombi vask/tørk. Fant ikke transportskruer fra tidligere eier, men setter den pent på tralle og kjører heis ned til kjøper, som legger den sidelengs i bilen og drar. Etter 2 dager, ved 1. bruk, får han problemer med at sikringen går 30 min ut i bruk av maskinen, muligens grunnet vann som har rent på elektronikk/innsiden av maskinen under transport liggende. Ansvar?

Les mer