Reklamasjon

Ønsker å heve bilkjøp

Publisert: 02.07.2020

Vi har nylig kjøpt en bil, der vi fikk beskjed om at den var i god stand med litt overflaterust, noe den ikke er. Bilen stopper helt opptil fleire ganger, der vi har kjørt opp til 80 km/t der bilen har stoppet der alt slutter å fungere. Motor blir kokvarm, vann der i kjølevesketanken, tenningsfeil på 4 av 6 sylinder. Der vi har sagt vi vil heve bilen på grunnlag av at bilen ikke er forsvarlig å kjøre. Mulighet å få noe hjelp?

Les mer

Rustproblem på brukt MC

Publisert: 05.06.2020

Kjøpte en brukt MC, modell 2015 fra forhandler, der jeg byttet inn min MC med et mellomlegg. Oppdaget nå få dager etterpå, at det er antydning til rust mellom tanken og plastdeksler på begge sider. Jeg har bedt om forslag til løsninger på dette fra forhandler, men svar er foreløpig at garantitiden er utløpt for MC, det er nettopp passert 5 år. Uansett mener jeg at dette burde de sett ved gjennomgang av MC, da de tok denne i innbytte. Hva slag mulighet her jeg for å få dette ordnet?

Les mer

Klage på brukte felger

Publisert: 05.06.2020

Kjøpte 4 felger brukt 20.04.2020. Da jeg kom for å hente dem, fortalte eier at dekkene var mer slitt en h*n husket, og fikk et lite avslag på prisen. Fikk prøvd de på bilen min for kort tid siden, og merket ubalanse, og med utstyr på verksted fant vi ut at felgene ikke kunne brukes og krever reparasjon. Har snakket med forrige eier, og mener felgene var i bra stand sist de ble brukt. Hva gjør jeg nå?

Les mer

Reklamasjon på bil

Publisert: 05.06.2020

Jeg kjøpte en bil av en forhandler for to år siden. Bilen var ikke i den stand selgeren mente den skulle være. Jeg har fått rettshjelp av en advokat. Men jeg lurte på hva skjer med rettssaken hvis forhandler går konkurs.

Les mer

Reklamere på brukt motorsykkel

Publisert: 05.06.2020

Kjøpte en motorsykkel den 4.05.20. Sykkelen var fin og virket fin. Den 09.05.20 fikk jeg motorstopp. Viste seg at luftfilteret var overfylt med olje og den derfor stoppet. Viser seg at sykkelen har oppskrapet/skjært sylinder og stempel. Noe som betyr at det må byttes da den er ødelagt, katalysatoren er også ødelagt da den er tettet igjen med olje som følge av feilen. Fått prisoverslag på 16-18 av autorisert verksted. Tidligere eier hadde byttet potte og tatt ut db-killer som er årsaken til det.

Les mer

Båtselger nekter å heve kjøpet

Publisert: 05.05.2020

Ønsker deres vurdering av dette kjøp: Kjøpte en Askeladden-båt 20 fot med 150 hp påhengs medfølgende tralle. Totalt 200 000,-. Brukte digital kjøps-og salgskontrakt for brukt båt. Alle opplysninger skriftlig og muntlig er at alt var ok. Vi tok service 2 dager etter kjøp og oppdager hull i blokk i eksosdel. Båtfirma sier en rep på 30-60 000,- og sier at vi skal heve kjøpet. Det vil ikke selger, sier de har snakket med advokat og de har en god sak, Vi har krysset ok på at båten selges som den er. Hva gjør vi?

Les mer

Kjøpt motorsykkel som har vært i krasj

Publisert: 30.04.2020

Jeg kjøpte en brukt motorsykkel av en privatperson. Når jeg så annonsen på Finn.no spurte jeg selgeren om sykkelen hadde vært krasjet eller skadet. Selgeren bekreftet at alt var i orden. Sykkelen er hvit og er registrert som hvit i vognkortet, så jeg var trygg på at selger snakket sant. Det viser seg at den har vært i en kraftig krasj og rammen er muligens bøyd, og den var originalt rød. I kontrakten står det selges som den er og at jeg fraskriver meg retten til å klage. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Mye renter på defekt bil

Publisert: 30.03.2020

Kjøpte bil til bruk i taxinæring. Mye feil på bilen, endte med MYE verkstedopphold. Tok denne saken til retten. Jeg klarte derfor ikke betale avdragene på lånet. Kontaktet DNB, som nektet å fryse lånet under prosessen, selv om jeg kunne betale renter. De sendte til inkasso, som har tatt 24 % renter. Jeg vant rettsaken mot forhandler, men når jeg skal gjøre opp lånet, har det under rettsprosessen påløpt over 100 000 i renter og gebyrer. Er dette lov?

Les mer

Uenighet om malerjobb

Publisert: 21.02.2020

Jeg har en sønn på 40 år. Han er uføretrygdet, men tar på seg småjobber av og til. Hjalp ei dame i fjor med å pusse opp et kjøkken og male en gang. Senere har hun mast om mer hjelp. Han har fått noe betalt eller mat. Han har gitt beskjed om at han ikke ønsker å bidra mer. Falt tydeligvis ikke i god jord. Hun har meddelt han at hun vil leie inne maler for å male opp igjen gangen, da hun mener det var dårlig utført malerarbeid. Regningen vil hun sende min sønn. Hvordan skal en takle dette?

Les mer

Kjøper klager på brukt fryser

Publisert: 11.02.2020

Jeg har solgt en nyere brukt fryser på Finn. Den har fungert problemfritt hos oss, og vi solgte den fordi vi hadde behov for en større. Dagen etter klager kjøper på at fryser ikke blir kald. Han sier at den ble transportert liggende, men at den stod oppreist tre timer før den ble skrudd på. Jeg kan ikke forstå annet enn at den må ha blitt skadet under transport. Kjøper dumpet fryseren foran vår inngangsdør, krever pengene tilbake og hevder han har kjøpt en fryser som ikke virker. Hvem har rett?

Les mer
1 2 3 5