Reklamasjon

Båtselger nekter å heve kjøpet

Publisert: 05.05.2020

Ønsker deres vurdering av dette kjøp: Kjøpte en Askeladden-båt 20 fot med 150 hp påhengs medfølgende tralle. Totalt 200 000,-. Brukte digital kjøps-og salgskontrakt for brukt båt. Alle opplysninger skriftlig og muntlig er at alt var ok. Vi tok service 2 dager etter kjøp og oppdager hull i blokk i eksosdel. Båtfirma sier en rep på 30-60 000,- og sier at vi skal heve kjøpet. Det vil ikke selger, sier de har snakket med advokat og de har en god sak, Vi har krysset ok på at båten selges som den er. Hva gjør vi?

Les mer

Kjøpt motorsykkel som har vært i krasj

Publisert: 30.04.2020

Jeg kjøpte en brukt motorsykkel av en privatperson. Når jeg så annonsen på Finn.no spurte jeg selgeren om sykkelen hadde vært krasjet eller skadet. Selgeren bekreftet at alt var i orden. Sykkelen er hvit og er registrert som hvit i vognkortet, så jeg var trygg på at selger snakket sant. Det viser seg at den har vært i en kraftig krasj og rammen er muligens bøyd, og den var originalt rød. I kontrakten står det selges som den er og at jeg fraskriver meg retten til å klage. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Mye renter på defekt bil

Publisert: 30.03.2020

Kjøpte bil til bruk i taxinæring. Mye feil på bilen, endte med MYE verkstedopphold. Tok denne saken til retten. Jeg klarte derfor ikke betale avdragene på lånet. Kontaktet DNB, som nektet å fryse lånet under prosessen, selv om jeg kunne betale renter. De sendte til inkasso, som har tatt 24 % renter. Jeg vant rettsaken mot forhandler, men når jeg skal gjøre opp lånet, har det under rettsprosessen påløpt over 100 000 i renter og gebyrer. Er dette lov?

Les mer

Uenighet om malerjobb

Publisert: 21.02.2020

Jeg har en sønn på 40 år. Han er uføretrygdet, men tar på seg småjobber av og til. Hjalp ei dame i fjor med å pusse opp et kjøkken og male en gang. Senere har hun mast om mer hjelp. Han har fått noe betalt eller mat. Han har gitt beskjed om at han ikke ønsker å bidra mer. Falt tydeligvis ikke i god jord. Hun har meddelt han at hun vil leie inne maler for å male opp igjen gangen, da hun mener det var dårlig utført malerarbeid. Regningen vil hun sende min sønn. Hvordan skal en takle dette?

Les mer

Kjøper klager på brukt fryser

Publisert: 11.02.2020

Jeg har solgt en nyere brukt fryser på Finn. Den har fungert problemfritt hos oss, og vi solgte den fordi vi hadde behov for en større. Dagen etter klager kjøper på at fryser ikke blir kald. Han sier at den ble transportert liggende, men at den stod oppreist tre timer før den ble skrudd på. Jeg kan ikke forstå annet enn at den må ha blitt skadet under transport. Kjøper dumpet fryseren foran vår inngangsdør, krever pengene tilbake og hevder han har kjøpt en fryser som ikke virker. Hvem har rett?

Les mer

Hvem har ansvaret for ødelagt boblebad?

Publisert: 11.02.2020

Jeg har nylig kjøpt et jacuzzi. Dette ble fylt opp med vann, men viste seg å ha en defekt komponent som forårsaket at det ikke ville varmes opp. Jeg leide inn en elektriker for å finne feilen, og det ble sendt flere komponenter fra leverandøren for å forsøke å bytte ut disse, fant aldri feilen, og i påvente av siste komponent frøs vannet og ødela karet. Karet må nå kastes, og leverandøren mener jeg må erstatte dette selv da jeg ikke hadde tappet ut vannet før minusgradene kom. Er det riktig?

Les mer

Penger tilbake for returnert valp

Publisert: 04.02.2020

Jeg ønsker hjelp til å få penger tilbake for en hund jeg har levert tilbake. Hunden var 4 måneder ved overtakelse og er redd og aggressiv. Dette fikk jeg ingen informasjon om når jeg hentet han. Jeg har opplyst oppdretter siden dag 2 om situasjonen og leverte han tilbake for en uke siden, etter å ha hatt han i 2 mnd. Han skal brukes i avl, noe jeg er uenig i pga hans gemytt. Jeg betalte halv pris, 8000 kr og hun skrev i avtalen at jeg hadde overtatt han gratis.

Les mer

Store mangler på bruktbil

Publisert: 31.01.2020

Sonen min kjøpte ein bil sist sommar. Selgar hadde annonse på Finn.no, og det framgjekk av annonsen at det var ei bilhandelsbedrift som selde bilen. Men når vi sonen min skulle kjøpe bilen viste det seg at det var privat salg. Det var gjort endringar på bilen som ikkje var godkjende og innførte i vognkortet, men det skulle vere lett å ordne. Det var det ikkje. Vi ønska kjøpet heva 3 veker etter kjøpet via Naf-skjema. Test viser mykje rust under, noko som ikkje vart nemnt. Kva er lurt no?

Les mer

Klage på brukt PC-komponent

Publisert: 31.01.2020

Jeg har solgt en PC-komponent gjennom Finn.no. Jeg testet at den fungerte som den skulle og kjøper hadde mulighet til å se over komponenten ved overtagelsen, men valgte å ikke gjøre det. I ettertid har kjøper kommet med påstander om at produktet ikke fungerer, og truer med å politianmelde meg for svindel hvis han ikke får pengene tilbake. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Heve kjøp av brukt barnepose

Publisert: 02.10.2019

Gjennom finn.no solgte vi en barnepose. I angivelsen av den anga vi at denne het Easygrow Nord. I annonsen var det også bilder av posen. Kjøper kom og så på barneposen og kjøpte den deretter. Etter et par dager tok kjøper kontakt og ønsket å heve kjøpet, idet kjøper mente at det ikke var den barneposen hun ønsket å kjøpe. Kjøper ønsket å kjøpe Easygrow Nord, mens posen var en Easygrow Nature. Kan kjøper heve kjøp dersom vi har angitt riktig produsent med feil modell? Hvilke rettigheter har vi?

Les mer