Reklamasjon

Reklamere på kjøp av hund

Publisert: 14.08.2019

Jeg kjøpte en hund til 10 000 kr, men måtte gi han tilbake pga. aggressivitet mot barna mine. Jeg leverte hunden tilbake til eieren, men han bare ga meg 5000 kr tilbake. Eieren sa at pga. hunden måtte han flytte ut av huset sitt fordi moren hans tåler ikke hunden pga. allergi. Har jeg rett å få alle pengene tilbake og ikke bare halvparten?

Les mer

Klage på motor i brukt motorsykkel

Publisert: 24.06.2019

Min sønn solgte en motorsykkel, og kjøpskontrakten viser "solgt som den er". Han har ikke hatt problemer med den og var helt flott ved salg. Nå har kjøper fått problemer med motoren, og om han ikke får dette dekket som fabrikasjonsfeil, krever han at min sønn skal dekke alle utgifter til ny motor. Han mener at motor skal være skadefri i to år. Alle skader skal i denne tid dekkes av min sønn som selger. Dette kan vel ikke stemme? Slik garanti gjelder vel bare ved kjøp av nye kjøretøy?

Les mer

Hvem har ansvaret for ødelagt vaskemaskin som ble kjøpt brukt?

Publisert: 03.06.2019

Selger ofte ting på Finn, og denne gangen en vaskemaskin. Den fungerte helt fint i 5 år, men solgte den grunnet bytte til ny kombi vask/tørk. Fant ikke transportskruer fra tidligere eier, men setter den pent på tralle og kjører heis ned til kjøper, som legger den sidelengs i bilen og drar. Etter 2 dager, ved 1. bruk, får han problemer med at sikringen går 30 min ut i bruk av maskinen, muligens grunnet vann som har rent på elektronikk/innsiden av maskinen under transport liggende. Ansvar?

Les mer

Kjøpe tilbake katt pga avtalebrudd

Publisert: 23.02.2019

Jeg solgte en katt av rasen Hellig Birma 20/12 - 18, til en dame, pga en avtale vi inngikk, nå har hun brutt den avtalen. Katten er chippet, registrert på meg ennå. Vi skrev ingen kontrakt i forbindelse av salget. Nå ønsker jeg å kjøpe katten tilbake. Hvilke mulighet har jeg og hvordan går jeg frem med dette?

Les mer

Dyrere fliser på bad enn forventet

Publisert: 31.01.2019

I blokken jeg bor i har nå samtlige leiligheter pusset opp badet på grunn av nye rør som måtte legges inn i hele bygget. I den anledning fikk alle tilbud om å pusse opp badet fra firmaet som skulle utføre jobben. Tilbudene var standard pakker, men jeg ønsket noe litt utenom de vanlig pakkene. Jeg gikk da for noen fliser som var større enn standard. I kontrakten står det at merkostnader vil påløpe. Når jeg fikk faktura står det at prisen var 600 kr pr km2. Dette var ikke opplyst. Er dette lovlig?

Les mer

Kjøpt valp med falsk stamtavle

Publisert: 16.11.2018

Pomeranian valp med falsk stamtavle, ikke godkjent klubb. Annonse, kjøpekontrakt, stamtavle sier Pomeranian. DNA-test viser blanding. Oppdretter tar inn drektige tisper fra "luguber" oppdretter i Latvia. Oppdretter nekter, men tilbyr å ta tilbake valpen. Vi er blitt så glad i hunden, og ønsker selvsagt å beholde den. Har jeg rett til refusjon da selger har tilbudt tilbakelevering? Mye ble avslørt om denne klubben i Svindeljegerne på TV3. Hunden har også diverse arvelige sykdommer.

Les mer

Vare fra Tise kom for sent

Publisert: 05.06.2018

Jeg avtalte med en som selger brukte varer på appen Tise at hun skulle sende et par sko, og hun lovte at de rakk å komme frem til 17.mai (hele formålet med varen). De kom nå og nå behøver jeg ikke varen. Selger nekter å motta varen i retur og refundere pengene, selv om avtalen rundt kjøper er brutt. Hvilke rettigheter har jeg? Hvis varen sendes i retur, kan hun nekte å gi meg pengene tilbake?

Les mer

Gjentagende problem med fjæring på bil

Publisert: 03.04.2018

Kjøpte bil av forhandler. Etter en stund viste det seg å være en feil med luftfjæringa på bilen. De reparerte bilen, men dette skjedde på nytt 2 ganger til med bare et par-tre ukers mellomrom. Nå har det skjedd en fjerde gang. Er dette god nok grunn til å kunne heve kjøpet?

Les mer

Må frakte båt langt for å få den reparert

Publisert: 03.04.2018

Kjøpte ny båt (23 fot) på båtmesse i mai 2013. En feil jeg har klaget på og selger har sagt han vil fikse om jeg bringer båten til Hitra i Trøndelag, jeg bor langt unna. Er det rett at jeg må bringe båten til hans verksted når han har solgt en båt med feil på? Feilen er at fabrikken som har bygd båten har brukt svartstål skruer i skrogsammen føyningen (bak fenderlist) som gjør at det renner rust vann ned over båten. Det skal være rustfrie skruer. Antatt arbeidstid ca.2-3 dager.

Les mer

Reklamere på bruktbil

Publisert: 03.04.2018

25. september kjøpte jeg en bil hos privatperson for ca 60 000 kroner. Nå i mars har bilen vært på EU-kontroll, og jeg har fått beskjed om at reparasjonskostnadene vil komme på 37 000. Dette er feil på bilen som jeg ikke har blitt forespeilet da jeg kjøpte den, blant annet rust i bærende elementer. Jeg ønsker selvfølgelig å heve kjøpet, men lurer på hvilke rettigheter jeg har i denne sammenhengen. Har jeg krav på dette?

Les mer