Privat skifte

Uenighet om privat eller offentlig skifte

Publisert: 16.10.2018
Emneord: ,

Vi mistet vår bror for ca tre uker siden. Det er jeg og min bror som er pårørende. Vi har ett anstrengt forhold oss imellom. Når det gjelder arven etter avdøde, vil min bror ha ett offentlig skifte, mens jeg vil ha ett privat skifte med en advokat. Avdøde bodde i en kommunal leilighet og hadde ingenting av verdi. Imidlertid har han kr 25 0000 på sparekonto. Spørsmålet mitt er som følger... Kan min bror kreve offentlig skifte når jeg ikke er enig, og evt. motsatt?

Les mer

Arvinger signerer ikke hjemmelserklæring

Publisert: 02.08.2018
Emneord: ,

Arvingene har blitt enige om privat skifte. Skifteattest er utstedt. 50 % av arvingene har skrevet under hjemmelserklæring. De resterende arvingene har i snart et år drøyd med å skrive under hjemmelserklæring. Kopi av skifteattest og underskrevet hjemmelserklæring kan derfor ikke sendes inn til Kartverket. Hva kan gjøres hvis de resterende arvingene ikke skriver under hjemmelserklæring?

Les mer

Fått regninger til avdød datter

Publisert: 30.05.2018

Fikk 2 regninger pålydende 19 914, 00 og en på 8969 til min datter som døde i mars. Begge regninger er 18 år gammel. Jeg har privat skifte, fordi min datter eide ingenting. Har en skifteattest § 78.

Når blir slike regninger foreldet? Jeg som mor er ufør. Fikk utbetalt penger til å betale begravelse og gravstein, blomster og mat og drikke, pluss lokaler til seremoni etter begravelsen. Har ikke mulighet til å dekke kravet på ca 28 000 +. Hvilken mulighet har jeg oppe i dette?

Les mer

Arveoppgjør – skilsmisse skaper problemer i arveoppgjør

Publisert: 06.08.2015

Hvem skal få boligen eller hytta, barna fra første ekteskap eller ektefelle nummer to? Nye familieformer og økningen i antall skilsmisser skaper stadig større problemer i forbindelse med arveoppgjør. For å unngå konflikter må du planlegge for din død mens du fortsatt er i live.

Les mer

Timelønn for skifteansvar

Publisert: 06.05.2015
Emneord: ,

Jeg har skifteansvaret for boet til min far. Kan jeg ta timelønn for dette? Jeg har vært alene med rydding av leilighet og begravelse på grunn av at min bror ikke har tatt noe ansvar.

Les mer