Privat skifte

Privat skifte etter skilsmisse

Publisert: 31.10.2019

Kan man sette opp en egen avtale om privat skifte etter skilsmisse, eller finnes det egne skjemaer for sånt? Skal det sendes noe sted, eller holder det at partene undertegner og har et dokument hver?

Les mer

Offentlig eller privat skifte?

Publisert: 14.10.2019

Vi er fire livsarvinger til et bo. 1 leilighet til ca 3,3 millioner kr, en formue på rundt 400 000 kr. iflg. ligningen til avdøde er gjelden på rundt 1,4 millioner kr. Avdøde hadde en venn som er pensjonert jurist og revisor. Han kan bistå med skifte. En annen livsarving vil at advokat skal gjøre dette, mens en tredje har signalisert offentlig skifte. Hvilken skifteform vil være den foretrukne med tanke på sluttresultatet og vil det økonomiske sluttresultatet skille mye avhengig av skifteform?

Les mer

Hvordan finne ut om tante har vært kausjonist?

Publisert: 02.09.2019

Vår fars søster er død og vi skal ha privat skifte. På hvilken måte kan vi få vite om hun har vært kausjonist for noen (ukjent for oss per i dag)?

Les mer

Alle arvinger ikke inkludert i privat skifte

Publisert: 24.06.2019

Min onkel er død, han har ingen barn. Er gjenlevende 3 brødre + min døde mor, hvor vi er 7 søsken. De 3 brødrene har tatt privat skifte uten å spørre oss. Vi har ikke blitt oppført som arvinger mht deres søster (min mor). De sier nå at vi ikke har like stor andel som dem. Dette har også skjedd i privat skifte med min bestemor (mormor) og en tidligere onkel uten barn. Hvordan går vi fram nå og i tidligere saker?

Les mer

Hva er timeprisen for bobestyrer?

Publisert: 05.04.2019

Hvor mye er det vanlig at en bobestyrer (en av arvtakerne) får for jobben? Er det vanlig å få en pengesum eller betale en timepris? Står noen plasser at en uerfaren privat person som tar på seg denne jobben kan bruke mellom 30 - 200 timer. Det står også videre at etter 2014 er det ingen offentlige etater (tidligere skatteetaten) som sjekker om alt er blitt gjort riktig ved privat skifte ved dødsbo.

Les mer

Arveoppgjør ved gjeld og forskudd på arv

Publisert: 14.01.2019

Jeg lurer på om man vil låse seg til privat skifte ved senere død ved forskudd på arv? Personen som ønsker å gi forskudd på arv i dette tilfellet har vist seg å være uansvarlig økonomisk, og jeg vet ikke hvordan situasjonen er i fremtiden. Vil det da være skummelt å ta imot forskudd på arv med tanke på å arve gjeld i fremtiden?

Les mer

Uenighet om privat eller offentlig skifte

Publisert: 16.10.2018
Emneord: ,

Vi mistet vår bror for ca tre uker siden. Det er jeg og min bror som er pårørende. Vi har ett anstrengt forhold oss imellom. Når det gjelder arven etter avdøde, vil min bror ha ett offentlig skifte, mens jeg vil ha ett privat skifte med en advokat. Avdøde bodde i en kommunal leilighet og hadde ingenting av verdi. Imidlertid har han kr 25 0000 på sparekonto. Spørsmålet mitt er som følger... Kan min bror kreve offentlig skifte når jeg ikke er enig, og evt. motsatt?

Les mer

Arvinger signerer ikke hjemmelserklæring

Publisert: 02.08.2018
Emneord: ,

Arvingene har blitt enige om privat skifte. Skifteattest er utstedt. 50 % av arvingene har skrevet under hjemmelserklæring. De resterende arvingene har i snart et år drøyd med å skrive under hjemmelserklæring. Kopi av skifteattest og underskrevet hjemmelserklæring kan derfor ikke sendes inn til Kartverket. Hva kan gjøres hvis de resterende arvingene ikke skriver under hjemmelserklæring?

Les mer

Fått regninger til avdød datter

Publisert: 30.05.2018

Fikk 2 regninger pålydende 19 914, 00 og en på 8969 til min datter som døde i mars. Begge regninger er 18 år gammel. Jeg har privat skifte, fordi min datter eide ingenting. Har en skifteattest § 78.

Når blir slike regninger foreldet? Jeg som mor er ufør. Fikk utbetalt penger til å betale begravelse og gravstein, blomster og mat og drikke, pluss lokaler til seremoni etter begravelsen. Har ikke mulighet til å dekke kravet på ca 28 000 +. Hvilken mulighet har jeg oppe i dette?

Les mer

Arveoppgjør – skilsmisse skaper problemer i arveoppgjør

Publisert: 06.08.2015

Hvem skal få boligen eller hytta, barna fra første ekteskap eller ektefelle nummer to? Nye familieformer og økningen i antall skilsmisser skaper stadig større problemer i forbindelse med arveoppgjør. For å unngå konflikter må du planlegge for din død mens du fortsatt er i live.

Les mer