Personskader

Erstatning for tapt barndom

Publisert: 08.01.2018

Jeg ønsker bistand med å gå til sak for tapt barndom. Vokste opp i et hjem alene med mor som var psykisk syk og innlagt. Hadde sjeldent mat eller strøm i hus. Mor var mye borte, og far giftet seg på nytt og tok ikke ansvar. Jeg forsøkte å få flytte til far, men far sa nei. Har i voksen alder slitt mye og har selv vært innlagt for forsøk på å ta eget liv. Jeg er i perioder mye sykemeldt, samt at jeg har økonomiske problemer og har hatt vanskeligheter med å styre egen økonomi.

Les mer

For sent å melde fra om personskade?

Publisert: 10.11.2017

Jeg falt i skibakken i 2009 og har vært utallige ganger til fastlege og spesialister siden pga mye plager i hodet og kroppen. Har hatt mye plager og perioder med sykemeldinger. Fikk nevropatidiagnose for noen år siden og er nå til utredning for det de mener er ryggmargskade.

Min lege mener dette kommer fra fallet i skibakken. Jeg ble hentet med ambulanse den gangen og var sykemeldt, men jeg meldte dette ikke til forsikringsselskapet da jeg ikke ante konsekvensene. Er det for sent?

Les mer

Erstatning for ødelagt barndom

Publisert: 09.11.2017

Jeg har levd i et voldelig hjem fra jeg var liten. Jeg har slitt en hel masse med fravær på skolen, begynte å ruse meg tidlig. Skolen og barnevern har visst om dette, men det har bare blitt feid under teppet. Min far tok selvmord etter at han rett og slett ga meg grisejuling for en siste gang da jeg gikk i 10. klasse. 15 år. Slitt psykisk og med rusmisbruk siden, hvordan kan jeg få frem at barnevernet sviktet? Har jeg sak for tapt barndom/skole?

Les mer

Hvordan søker jeg om erstatning for tapt barndom?

Publisert: 06.11.2017

Jeg er en dame i 40-årene som slitt med psykisk helse hele livet. Kronisk hodepine og fysiske smerter siden barndommen. Min oppvekst var preget av vold, men ingen grep inn. Jeg begynte skulke halvveis i ungdomsskolen, og hvor fraværet var skyhøyt, men ingen grep inn. Jeg festet mye, allerede fra 15 års alderen og kunne være borte i opptil 4 dager om gangen, men ingen grep inn. Jeg opplevde total motgang fra det offentlige. Jeg har aldri blitt trodd og har blitt sett på som evig psykisk syk på grunn av min oppvekst. Jeg har heller ikke vært i jobb på 28 år. Hvor kan jeg gå for hjelp angående erstatning på grunn av tapt barndom?

Les mer

Salg av brukt datamaskin – kan jeg bli erstatningspliktig?

Publisert: 06.11.2017

Jeg har en eldre datamaskin som jeg har byttet harddisk på selv. Nå har jeg ikke lenger bruk for den og vil selge den på bruktmarkedet finn.no. Jeg lurer på om jeg kan komme i erstatningsansvar dersom en teknisk svikt i datamaskinen skulle forårsake brann e.l. på et senere tidspunkt. Kjøper av maskinen vil selvsagt få vite at en privatperson, ikke et verksted, har byttet disk på maskinen.

Les mer

Bruke innboforsikring til advokathjelp

Publisert: 25.10.2017

Eg vurderar ein mobbesak mot tidlegare arbeidsgiver. Må bruke innboforsikringa til advokathjelp. Men på denne nettsida står dette: "Eksempler på tvister som ikke dekkes er: Tvist som har sammenheng med yrke eller erverv". Men siden eg ikkje jobbar lenger, kan eg vel få hjelp av advokat via innboforsikringa?

Les mer

Avslag på yrkesskadeerstatning

Publisert: 25.10.2017

Jeg ble utsatt for en yrkesskade i for en stund tilbake. Skaden ble kvalifisert som en yrkesskade etter NAVs vurdering, men jeg fikk avslag på yrkesskadeerstatning. Etter forsikringsselskapets vurdering var ikke yrkesskaden årsaken til senere plager og inntektstap, men en tidligere artrose. Dette mener jeg er helt feil. Hvordan kan jeg gå videre for å klage på dette vedtaket?

Les mer

Erstatning etter omsorgssvikt på fosterhjem

Publisert: 16.10.2017

I det første fosterhjemmet jeg var på, ble jeg slått på rompen hver gang jeg tisset og bæsjet på meg. Det sitter ganske dypt i, selv om jeg var bare 2,5 år til 5,5 år. I det andre fosterhjemmet gikk jeg ut og inn hos psykolog og har blitt mobbet gjennom nesten hele skolegangen. Jeg har fått varig nedsatt arbeidsevne og nokså sterk angst. Er det noe jeg kan søke erstatning for?

Les mer

Erstatning etter fall fra stige

Publisert: 06.10.2017

Min mann falt ned fra stige for 3 år siden og fikk ankel knust. Ble hentet av sykebil og ble værende på sykehuset i 4 dager. Knust høyre ankel og venstre arm ute av ledd. Armen er bra igjen, men benet blir aldri bra igjen i følge sykehuset. Kan vi melde inn til forsikringsselskap på reiseforsikring eller er det for sent uansett? Fikk vite nylig at erstatning er mulig.

Les mer

Foreldelsesfrist på personskade som barn

Publisert: 29.09.2017

Jeg lurer på om det finnes en frist for å melde personskade etter trafikkulykke som barn? Jeg var i bilulykke som 5-åring sammen med bestemor. Alle ble slått bevisstløse under kræsj og bestemor fikk whiplash. Da jeg ble 11-12 fikk jeg sterke plager som kan oppstå etter ulykke. I USA er det slik at barns melde-frist er frem til de blir 18 år, fordi senskader vil mest sannsynligvis oppstå. Ulykken ble meldt på dagen, men senskader ble ikke meldt til selskapet før 10 år etterpå.

Les mer
1 2 3 16