Personskader

Far syk i utlandet

Publisert: 20.02.2019

Min far besøkte datteren sin i utlandet. Dagen etter ble han veldig dårlig og han måtte til sykehuset med en gang. Legene i der han var mente at dette har vart lenge og de ikke skjønte hvorfor Norge ikke har gjort noe ting.

Les mer

Betale skatt av erstatningsutbetaling?

Publisert: 20.02.2019

Jeg har fått utbetalt ca 3 millioner i en engangsutbetaling grunnet personskade (fikk dette utbetalt i 2018). Nå lurer jeg på om dette må skattes av?

Personen jeg snakket med hos forsikringselskapet var usikker og ba meg vente på skatteberegningene fra Skatteetaten siden det var de som skulle bestemme dette? Vet dere om jeg må betale skatt av personskade utenom jobb? Arbeidsgiver har betalt forsikringen, men jeg har skattet denne hvert år og i såfall må jeg da betale 30 prosent (ca 1 million) i skatt i år?

Les mer

Ønsker å søke om pasientskadeerstatning

Publisert: 20.02.2019

Jeg vurderer å søke om pasientskadeerstatning, men er usikker på om jeg har en sak. Ble operert i bekken i 2007, og operasjonen førte til økende smerter, nedsatt funksjonsevne og 100 % ufør. Operasjonen var en del av et forskningsprosjekt. Ingen finner en konkret diagnose etter operasjonen, og mye ulik behandling er forsøkt uten positivt resultat. Journalen fra behandlende sykehus er ikke korrekt, men det er jo ikke mulig å bevise.

Les mer

Skadet av dørvakt

Publisert: 20.02.2019
Emneord:

Var ute på fylla en lørdagskveld og ble veldig full. Begynte å krangle med noen vakter som førte til at jeg ble voldelig og slo etter en vakt. 2 vakter som ikke har vekterkurs la meg i strips og kontaktet politiet, men før politiet kom, slapp vaktene meg unna uten å fjerne strips, noe som jeg måtte gjøre selv. Våknet opp dagen etterpå med sår rundt håndleddet og store smerter og store deler hadde jeg mistet følelser i noe som tyder på nerveskade. Kunne trengt litt hjelp angående dette.

Les mer

Søke om uføretrygd

Publisert: 20.02.2019

Da jeg var ung fikk beskjed av lege att jeg måtte operere testiklene ned i pungen for begge testiklene var i buken. Barnelegen sendte meg til sykehus for å operere. Da jeg kom til sykehuset så sendte dei meg hjem igjen og sa at testiklene kom til å fikse seg selv. Noe som ikke skjedde.

Jeg ble operert veldig sent. Jeg ble steril/fungerer ikke seksuelt og fikk psykiske problemer. Jeg føler jeg har vært i helvete siden jeg var barn. Lurte på om jeg har rett til å gå til sak for å søke uføretrygd?

Les mer

Ikke fått oppfølging etter traumatisk hendelse

Publisert: 24.01.2019
Emneord:

I 2010 da jeg var 16 år gammel, mistet jeg min mor i en traumatisk hendelse. Hun tok sitt eget liv. Jeg går nå til psykolog og sliter med depresjon og PTSD relatert til hendelsen i 2010. Psykologen min sier at det normalt sett skulle vært satt inn et kriseteam for å hjelpe meg å bearbeide hva som har skjedd. Men jeg har ikkje blitt tatt opp av systemet. Jeg mener at den livssituasjonen jeg nå er i kunne vert unngått ved riktig oppfølging fra kommunen. Er dette grunnlag for søksmål?

Les mer

Anmelde helsepersonell for brudd på taushetsplikten

Publisert: 21.01.2019

Fylkesmannen har konkludert med at tre helsepersonell har brutt taushetsplikten, men anser ikke forholdet som alvorlig nok til å sende saken videre til Statens helsetilsyn. Kan/bør vi melde sakene til politiet?

Les mer

Erstatning for gammel skade

Publisert: 21.01.2019

Jeg ble utsatt for vold i 2010, knakk kjeven og måtte operere. Har slitt med øre og kjeve siden. Har nå fått time på sykehuset for å få sjekket opp i dette og om det kan være varige mén. Fikk erstatning den gangen, men hva om jeg nå må operere det på nytt igjen? Hva kan jeg kreve og hva kan jeg gjøre?

Les mer

Erstatning for manglende behandling av hofter

Publisert: 21.01.2019

Eg er 19 år og født med stive ledd i hofte, går til røntgen hvert år. Har flere ganger klaget på grove smerter de siste 3 åra. Var på røntgen sist ifjor 2017/18. Fikk jeg vite at jeg har fått kraftig slitasje i leddene og at det ikke er noe som kan gjøres utenom operasjon, noe som ikke anbefales i så ung alder. Jeg var hos fastlegen nå nylig og fikk vite at slitasjen ikke bare var en kraftig slitasje, men at jeg har en slitasje som gammel mann. Kan jeg gå i sak for at de ikke har gjort noe behandling?

Les mer

Mulig ansvar for skader hos tømmerhogger

Publisert: 21.01.2019

Jeg har tatt kontakt med en tømmerhogger som skal felle noen trær på vår hyttetomt. Han får betalt i form av at han selv tar med seg tømmeret. Mitt spørsmål er om jeg kan stilles ansvarlig om han skulle bli skadet når han utfører jobben? Vi har ikke skrevet kontrakt, alt er muntlig. Denne tømmerhoggeren har tidligere gjort samme jobben med samme «betaling», dvs han tar med seg tømmeret og selger dette. Jeg sitter kun igjen med bedre utsikt. Er det noe jeg bør tenke på å gjøre i forkant?

Les mer
1 2 3 20